Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да свикваме 😶

Nieuwe variant, nieuwe zorgen? (msn.com)

Нов вариант, нови притеснения?

След британския, южноафриканския и бразилския вариант, сега има опасения и относно новия вариант на корона вирус, който се появи във френския регион Бретан. Досега са диагностицирани 8 случая от същия вариант в група от 79 инфекции в болница.

Все още не е ясно дали този бретонски вариант е по-заразен, но това, което вече е известно, е, че този вариант не се открива от съществуващите PCR тестове във Франция. Тъй като пациентите наистина показват симптомите на инфекция с корона вирус, кръвта и белите им дробове са изследвани, за да се покаже инфекцията.

Оттогава осемте пациенти, носещи този вариант, всички възрастни хора с придружаващи заболявания, са починали. Следователно дали този вариант е по-опасен, не е доказано.

За откриване на този вариант е достатъчно (просто) да се адаптират съществуващите PCR тестове, от които има различни видове. Все още не е ясно дали съществуващите ваксини са ефективни срещу тази мутация.

Според микробиолога Херман Гусенс (UAntwerpen) е по-добре да свикнем с новини за варианти: „Един вариант след друг: това е историята на пандемията през следващите две години“.

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

Доц. Мангъров може и да е казал тук таме някой достоверни неща, но начина по който говори, обижда и твърди, че всички останали са едва ли не идиоти , а само той е способен, не му отива нито на годините, нито на титлата доцент. И  с тези си действия показва как се държи един мъж с наполеонов комплекс. 
Рядко се вижда човек като него , да говори с такава злоба за останалите и то в национален ефир.

• Харесвам 12
Публикувано:
Преди 1 час, zon каза:

Да свикваме 😶

След британския, южноафриканския и бразилския вариант, сега има опасения и относно новия вариант на корона вирус, който се появи във френския регион Бретан. Досега са диагностицирани 8 случая от същия вариант в група от 79 инфекции в болница.

Според микробиолога Херман Гусенс (UAntwerpen) е по-добре да свикнем с новини за варианти: „Един вариант след друг: това е историята на пандемията през следващите две години“.

Честно, иде ми да се махна на друга планета. Имам усещането че няма да ни оставят без нов щам никога. Я Каспичански, я Ябланишки, Я Ню Йоркски.

И после защо хората искали в Занзибар.... Ами не ще искат ами ще почват и да се преселват там само заради опцията че няма кой да ги "трови" с нови версии през месец.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 1 час, zon каза:

Да свикваме 😶

Все още не е ясно дали този бретонски вариант е по-заразен, но това, което вече е известно, е, че този вариант не се открива от съществуващите PCR тестове във Франция. Тъй като пациентите наистина показват симптомите на инфекция с корона вирус, кръвта и белите им дробове са изследвани, за да се покаже инфекцията.

Оттогава осемте пациенти, носещи този вариант, всички възрастни хора с придружаващи заболявания, са починали. Следователно дали този вариант е по-опасен, не е доказано.

За откриване на този вариант е достатъчно (просто) да се адаптират съществуващите PCR тестове, от които има различни видове. Все още не е ясно дали съществуващите ваксини са ефективни срещу тази мутация.

Карантина 10 дни за пристигащите от цяла Европа. 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 6 минути , slujitel каза:

И сега да започнем - Русия в Европа ли да я броим или в Азия? 😄

• Смея се 8
Публикувано:
преди 27 минути , funny каза:

Честно, иде ми да се махна на друга планета. Имам усещането че няма да ни оставят без нов щам никога. Я Каспичански, я Ябланишки, Я Ню Йоркски.

И после защо хората искали в Занзибар.... Ами не ще искат ами ще почват и да се преселват там само заради опцията че няма кой да ги "трови" с нови версии през месец.

Внимавай какво си пожелаваш. Има много по-тегави планети от вашата!

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 28 минути , funny каза:

Имам усещането че няма да ни оставят без нов щам никога. Я Каспичански, я Ябланишки, Я Ню Йоркски.

Докато стигнат до щам от Питкерн, няма да мирясат 😀.

• Смея се 6
Публикувано:
преди 10 минути , slujitel каза:

Моля да ползваш сложни изречения, защото така ме караш невротично да преровя 3 сайта с новини, преди да преценя, че предполагаш 🤭 

• Смея се 12
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Моля да ползваш сложни изречения, защото така ме караш невротично да преровя 3 сайта с новини, преди да преценя, че предполагаш 🤭 

Не следиш не само новини, но и темата.  Питай преди да ровиш. Трябваше да сложа емотикон.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 30 минути , Радо каза:

За мен си е откровена лъжа , ама човек от щаба да лъже е невъзможно , съвсем се обърках! Да не го е казал Мангъров случайно?

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 6 минути , ivan69 каза:

За мен си е откровена лъжа , ама човек от щаба да лъже е невъзможно , съвсем се обърках! Да не го е казал Мангъров случайно?

Това логическо заключение (на Мира Баджева) почива на това как една институция "би трябвало" да си свърши работата, което в България не е гарантирано 🤣🤣

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз като го прочетох преди няколко дни ми направи впечатление "антигенни тестове"  и доста се зачудих , сега просто ми се проясни картинката....

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, funny каза:

Я Каспичански

В Каспичан нямат щам, имат епос! И то какъв!

Спойлер

Я по-спокойно, не се впрягай прекалено! Положението е сложно, но можеше да е много по-зле. Поради липса на друга планета ще си стоим на Земята, ще внимаваме, ще си опичаме акъла, ще караме ден за ден ако щеш, и рано или късно ще изгазим това блато - повече или по-малко оцапани, вмирисани и похабени :smile:🤗

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Световноизвестни учени: "Ивермектин" е безопасен и ефективен за лечение на COVID-19 .

Те съветват правителствата незабавно да го включат в протоколите за лечение на коронавируса.

Група от водещи научни и медицински експерти от цял свят ще докладват за последните изследвания, показващи безопасното и ефективно използване на лекарството "Ивермектин" при предотвратяване и лечение на COVID-19. Това ще стане на специална дискусия на 18 март, организирана от Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), съобщиха сайтът newswise.com и "24 часа"

https://nova.bg/news/view/2021/03/17/319540/световноизвестни-учени-ивермектин-е-безопасен-и-ефективен-залечение-на-covid-19/

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

Занзибар бил новото Приморско за нашенци:)))

• Смея се 7
Публикувано:
преди 58 минути , ivan69 каза:

Естествено, че лъже. И не само той, ами и другите от т.нар. щаб.

ЕС ще изготви списък на държави, чиито удостоверения за ковид ще бъдат признавани автоматично

http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2380353

"всички са равни, но някои са по-равни..." - по Оруел "Ферма за животни" 🙂

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, ivan69 каза:

Не искам да решавам кой лъже,но приятел на сина ми е под карантина след завръщане от Занзибар,заради положителен тест на пътник от самолета.Утре му изтича карантината,смятайте кога се е прибрал.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
17 minutes ago, Emil Chakalov said:

Не искам да решавам кой лъже,но приятел на сина ми е под карантина след завръщане от Занзибар,заради положителен тест на пътник от самолета.Утре му изтича карантината,смятайте кога се е прибрал.

Тъкмо настана вълнение, оживление и ти уби интригата...журналисти. 

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Преди малко ми попадна това интервю по БНР с една наша професорка. Потвърждава тезата на проф. Чорбанов и проф. Витковски.

Два кратки цитата:

Всеки локдаун води до удължаване на това, което ни предстои. Тъй като се забавя инфекциозността на коронавируса, докато сме в изолация, то той започва да мутира“. 

По думите на д-р Велизарова не е полезно по време на пик на епидемията човек да се имунизира, „защото вместо да изпишем вежди, можем да избодем очи“. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Само че алтернативата, за която и Чорбанов говори е вируса да бъде оставен да върлува на воля за да премине пандемията по-бързо, с цената на много повече смъртни случаи. Няма цивилизовано общество, което да допусне това. 

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , Мари Николова каза:

Само че алтернативата, за която и Чорбанов говори е вируса да бъде оставен да върлува на воля за да премине пандемията по-бързо, с цената на много повече смъртни случаи. Няма цивилизовано общество, което да допусне това. 

В крайна сметка не е ясно дали ще са повече. По-скоро ще са същия брой но концентриран в 2-3-4 месеца отколкото разпределен в 2-3-4 години.

А за косвените жертви от натоварената лекарска помощ - те ще се компенсират от косвените жертви на ковид истерията които и сега никой не ги брои ( ендокринолога ми каза че те са загубили няколко пациента от това че не са отишли да се лекуват от страх а кръвната им захар е била прекалено висока)

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Кажете Мерси, и да закриваме темата. Тя Германия гледа от нас, Швейцария ни завижда...  🙈

"Европа вече не говори за български модел, Европа го прилага. Това каза в студиото на Свободна Европа министърът на здравеопазването и кандидат-депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов.

По думите му България е достигнала “завидни резултати” в управлението на кризата с коронавируса, при мерки с “нисък индекс на строгост”. Като пример Ангелов даде Швейцария. По думите му в държавата, с която "не можем да си помислим иначе да се сравняваме", са свършили болничните легла, а у нас - не."

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31155270.html?fbclid=IwAR3jBfhrSVLqtAE2M_g8182jeKNvNqXtHEvodltP0gQCXOpA23gXFqomV18

ПП. Има видео и ако дъжите да го чуете лично от МинистърЯ - може да го видите на "живо" дет се вика.

• Шок 2
  • Смея се 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.