Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Goal & Boss каза:

Според мен разработва ваксина против ваксината против С-19.

Много хляб има в нея, да знаете! Ще следя изкъсо.

преди 12 минути , antea каза:

много на дребно играеш, човекът си е казал, че разработва универсална ваксина

Ако изкара ваксина срещу политически малоумия... в историята ще остане. ( Устройва ме дори и да е ефикасна само на местно ниво )

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Срещу форумни също. Когато българите се засилят да емигрират към Танзания може да погледнем и по-сериозно на местните политици. 

Британският регулатор: Няма доказателства ваксината на AstraZeneca да води до тромбоза

https://news.bg/world/britanskiyat-regulator-nyama-dokazatelstva-vaksinata-na-astrazeneca-da-vodi-do-tromboza.html

• Харесвам 4
Публикувано:

То се очаква в следващите минути (час) Европейската комисия по лекарствата да излезе с официално изявление.

преди 4 минути , stanimir каза:

Срещу форумни също. Когато българите се засилят да емигрират към Танзания може да погледнем и по-сериозно на местните политици. 

Британският регулатор: Няма доказателства ваксината на AstraZeneca да води до тромбоза

https://news.bg/world/britanskiyat-regulator-nyama-dokazatelstva-vaksinata-na-astrazeneca-da-vodi-do-tromboza.html

Форумните поне не решават (в повечето случаи де) съдбите на цели народи, докато политическите го правят. Не говоря за конкретна ситуация, а по принцип. 

• Харесвам 5
  • Браво 3
Публикувано:

Ако не бяха 2,4или 6 случая ( ако изобщо има) внесени от Занзибар ( а те биха могли да са си заразени и преди да заминат) , щяхме да сме цъфнали и вързали , и локдаун нямаше да има , ама как не ги е срам да ни заразяват с Занзибарски щам и всички да сме в локдаун заради тях!

• Браво 1
  • Смея се 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Какво ни е на форума и кои са малоумните не схванах ама не е важно. Явно различните типове мислене задължително трябва да се квалифицират в категории. Не ги е срам инаквомислещите .

А за българите в Занзибар ... ми те са виновни за всичко - и за малоумията на управниците ни и за Ковид вируса изобщо ( не само в България) и за глобалното затопляне. А пък как не ги е срам да ходят на море като другите не си го позволяват от страх от вируса ... незнам.  За затвор са.

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Аз само искрено се надявам, че с каквото и решение да излезе ЕКЛ, после няма да настане война тук (това го бройте за молба). Моето лично желание е да я одобряват и да се минава просто вече по-бързо. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Ясно , че ще я одобрят , по интересно е кой ще се ваксинира с нея после , а и какво ще стане при последващи негативни реакции при ваксиниране( ако има такива).....

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

Аз само искрено се надявам, че с каквото и решение да излезе ЕКЛ, после няма да настане война тук (това го бройте за молба). Моето лично желание е да я одобряват и да се минава просто вече по-бързо. 

Аз не мисля че някой ще води спорове с друг защо иска да се ваксинира и при това с определена ваксина.

В крайна сметка всеки си решава сам за себе си и няма никой право да му се бърка в избора ( даже и в избора на тези дето не искат да се ваксинират :yes: )

А колкото повече ваксини - толкова повече удовлетвореност на чакащите ваксинация . А и на отлагащите я  де 🙂

• Харесвам 11
Публикувано:

в 18ч ще има изявление на ЕМА на живо какво са решили - https://youtu.be/qYmP02SIQNI

аз лично нямам никакви очаквания - нито в едната, нито в другата посока /по същия начин както според британската агенция няма връзка, а пък норвежците са открили такава/, така че чакам с интерес какви заключения ще представят

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , ivan69 каза:

Ясно , че ще я одобрят , по интересно е кой ще се ваксинира с нея после , а и какво ще стане при последващи негативни реакции при ваксиниране( ако има такива).....

Аз като ваксиниране с 1 доза АЗ, при това от "кофти" партидата, какво предполагаш, че трябва да направя занапред? Ако все пак кажат, че ваксината е ОК, в което аз все още вярвам, по-добре ли ще е да не слагам втора доза?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Nikolay Ivanov каза:

Една моя позната обясни, че учителите не искали да се тестват, защото "почти всички са преболедували". Това напълно противоречи на случващото се в момента. 

Да, от почти всички "проболедували учители", се сещам веднага за двама болни в момента, защото списъците, в които са се записали за ваксина отлежават незнайно къде.

преди 3 часа, FlyTraveler каза:

Иначе, ако става въпрос за рискова (за ковид) възраст, сума ти западни политици и величия прекараха вируса на преклонна възраст и никой не почина.

щото нямат късмета да се лекуват в танзанийска болница...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , ivan69 каза:

Ванка, е точно това са адски изнервящите внушения - както ще стане, ако има негативни последици. Защо трябва да има негативни последици? Ами ако няма? Хайде стига с черногледите внушения и в едната, и в другата крайност.

Онзи ден споменах, че когато две събития настъпват едно след друго, това не винаги означава, че има връзка между тях. Това по принцип не е много трудно за разбиране. По принцип не е. А сега какво се получава? Заради някакви, къде черногледи, къде конспиративни внушения, всяко нещо, случило се след ваксиниране с АЗ, ще бъде приписано на тази ваксина. Ми до хрема да хване човек, и тя ще бъде приписана на тази ваксина. Недай си, Боже, човек да се спъне на улицата. Къса ми се сърцето!

А за конспиративните простотии не ми се отваря дума. Един познат стигна до психиатрия, щото ставаше и лягаше с това, че някой иска нещо пъклено да стори зад гърба на някой друг. Фактите нямаха никакво значение. То било привидно, щото някой друг искал така да си мислим, че е. За щастие всичките му конспиративни теории избледняха, когато се взе в ръце.

Който иска, да си психясва. Само да го прави възпитано, със социална дистанция, в духа на времето.

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Цялата схема ми изглежда странна , ЕС одобрява ваксината . Ясно е , че може да има някакви последствия ,, които са 0,0000001 % от ваксинираните ( които са подписали съответният документ) Изведнъж обаче половин Европа ( включително и ние) спираме ваксинацията , защо? Нали преди 2-3 месеца ваксината е одобрена , какво се е променила за тези 2-3 месеца? Или сега като я одобрят повторно ще изчезнат страничните последствия? А за психясването , не ми говори , жена ми е на ръба на нервна криза ! 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 28 минути , ivan69 каза:

Ако случайно не я одобрят , какво ще направиш?

Ако не я одобрят ще има указания какво да правят такива като мен. Дадени от хората, които решават дали да одобрят или не. Ще ги послушам.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Точно заради психясването или ако не чак психясване, то поне тревожност, предлагам да не говорим за АЗ. Тук имаме приятели или просто добри събеседници, които са ваксинирани с нея. Защо да ги тревожим? Дори и да не ги интересува мнението на някой съфорумец, остава неприятно чувство. Не си струва. Нали тук ще се гледаме и след ковида🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 34 минути , ivan69 каза:

Цялата схема ми изглежда странна , ЕС одобрява ваксината . Ясно е , че може да има някакви последствия ,, които са 0,0000001 % от ваксинираните ( които са подписали съответният документ) Изведнъж обаче половин Европа ( включително и ние) спираме ваксинацията , защо? Нали преди 2-3 месеца ваксината е одобрена , какво се е променила за тези 2-3 месеца? Или сега като я одобрят повторно ще изчезнат страничните последствия? А за психясването , не ми говори , жена ми е на ръба на нервна криза ! 

Така е. В българския случай, когато жената почина, никой не обяви открито какво и е било здравословното състояние, чак след това оттук-оттам започна да излиза нещо, че не е от самосебе си. Ако това не е било умишлено, то е пример за брутална некадърност и некомпетентност при справяне със ситуация. Нулева комуникация. А бе тъпанари от класа!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , funny каза:

Общо взето нищо не казаха. Т.е. отделните държави ще си решават от тук нататък май.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 57 минути , ДиянаВ каза:

Точно заради психясването или ако не чак психясване, то поне тревожност, предлагам да не говорим за АЗ. Тук имаме приятели или просто добри събеседници, които са ваксинирани с нея. Защо да ги тревожим? Дори и да не ги интересува мнението на някой съфорумец, остава неприятно чувство. Не си струва. Нали тук ще се гледаме и след ковида🙂

Някои от тези събеседници са съвсем малко горди, че са оцелели след ваксинация с проблемната партида 🤣 И искат да си го кажат пък някъде!

Не, шегувам се, много ще се радвам тази тема да умре от липса на ентусиазъм. Ама и аз я захранвам.. 

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Публикувано:

@ДиянаВ, благодаря ти за мнението! 🙂

Лично аз нямам проблем, кой както си иска да коментира АЗ, от време на време се появява и полезна информация. @antea например спомена различната позиция на норвежците, която е полезна да се знае. Всеки ден, всеки от нас  взима решения и поема рискове за много неща в живота си и времето показва кой прав, кой крив. Грозно би било, само ако тръгнат обвинения " вие що така мутирахте, няма да си пишем повече с вас"....

• Харесвам 4
  • Смея се 5
Публикувано:

аз само по това изречение от публикацията, понеже вчера го видях вече споменато това за Перу, а бях чела наскоро данните

Цитат

Ho тaм ce нaпoмня, чe изпoлзвaнeтo нa ивepмeĸтин бe въвeдeнo мacoвo в Πepy, ĸъдeтo e билo нaблюдaвaн дpacтичeн cпaд нa cмъpтнocттa oт СОVІD-19.

Перу е първи в списъка на държавите с надвишена допълнителна смъртност, над официалните ковид-случаи, с 355 човека на всеки 100000.. та всеки да подхожда внимателно към такива данни

https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

иначе, честно казано, много бих се радвала, ако се докажат клинично терапевтичните ползи от това лекарство - още едно средство в борбата никога не е излишно

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, zon каза:

Нещо наистина интересно в св-то му, работил е за фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, отговорен по програмата за ваксинации.

Освен да работи в момента за някой научен екип, разработващ ваксина против ковид 19, която още не е готова и да го е яд на конкуренцията, и затова да казва да поизчакаме, пък който оцелее ще го ваксинира с неговата ваксина. 

Точно "бившите" понякога дават най-точна информация и могат да изказват най-независимо мнение. Както, примерно бившият старши научен съветник на Пфайзер за белодробни заболявания д-р Майкъл Ийдън, който пък написа отворено писмо до ЕМА относно ваксините. Проф. Бакди в Германия също е учен, който вече е извън системата и може да си позволи да говори/ пише каквото мисли. 

Не е задължително някой да има непременно комерсиална или кариерна цел, за да прави нещо.  Такива цели търси при тези, които имат да продават продукт/ налагат линия на поведение или са на някаква "придворна" длъжност, зависят от държавни/ частни грантове и пр.

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.