Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Мисля, че след тази статия, която прочетох, отношението ми към вируса, ваксините, световната конспирация и всичко останало ще се промени тотално.

Моля за прошка всички засегнати и ... да се стягаме

Световноизвестен лекар: Страшен секс ни чака след пандемията, развратът ще е невиждан

• Харесвам 1
  • Смея се 16
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Дани Магелани каза:

Ти ме заинтригува. Аз не съм се разхождала по други форуми, извън Магеланци, че нямам време за губене. И с какво могат да ни бъдат полезни мамите?

Абе нищо, което с четене и другаде няма да го научиш, ама има попадения. Правят понякога и ревюта на уреди, може да видиш и някой недостатък, който иначе няма да ти дойде на акъл. За сватбата едно време получих доста съвети от там. Ама много изплесваме от темата на темата 😄

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 минути , Дани Магелани каза:

Ти ме заинтригува. Аз не съм се разхождала по други форуми, извън Магеланци, че нямам време за губене. И с какво могат да ни бъдат полезни мамите?

Нямам идея от общия "дух" на форума ама полезни неща си има явно . Аз лично като питах  Гугъл "как да си изчистя стари етикети от куфарите", той каза  тичай при мамите и ми даде линк към съвет - "мажеш с олио и падат ". Подейства.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 22 минути , ivailo_radev каза:

Абе нищо, което с четене и другаде няма да го научиш, ама има попадения. Правят понякога и ревюта на уреди, може да видиш и някой недостатък, който иначе няма да ти дойде на акъл. За сватбата едно време получих доста съвети от там. Ама много изплесваме от темата на темата 😄

Е що не пита в бгтатко?! За сватбата.

Capture.JPG.375acb329480379576217127cd82bfbc.JPG

Capture.JPG.e79b3606aa3b23da6015e95eb27d0c83.JPG

• Смея се 10
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Мисля, че след тази статия, която прочетох, отношението ми към вируса, ваксините, световната конспирация и всичко останало ще се промени тотално.

Световноизвестен лекар: Страшен секс ни чака след пандемията, развратът ще е невиждан

То в момента малко като във вица за траура в Югославия след смърта на Тито, дето един питал кмета на селото дали може да се... прави секс. Кмета се замислил и казал, че може, ама само със собствените съпруги, че да им е още по-тъжно на всички.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 16
Публикувано:

Какво следва, ако получим имейл от авиокомпания, че на полета ни е ималo заразен с ковид? Пише да се свържа със здравните власти, ама май това означава карантина? 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Аз лично като питах  Гугъл "как да си изчистя стари етикети от куфарите", той каза  тичай при мамите и ми даде линк към съвет - "мажеш с олио и падат ". Подейства.

Що не пита тук...? И тук щяхме да ти дадем същия съвет. 🙂 Стари етикети, петна от смола по ламарините на кола и т.н. лепкави остатъци, се свалят с олио/зехтин/WD-40 върху тампон за грим. 🙂 

което ми напомни този виц:

Цитат

- Отче, грешна съм, съгреших с отец Данаил от горното село!
- Не си грешна, ма, проста си, да ходиш чак до другото село!

:girl_crazy:

• Смея се 20
Публикувано:
преди 5 минути , chandni каза:

Що не пита тук...? 

А де. Това беше преди Ковид ерата и определено този форум си го ползвах по предназначение - за пътувания. За такива прозаични неща питах Гугъл а той от своя страна питаше мамите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Заро, моля да не прибързваш и да вземаш драстични мерки, като да се кастрираш например. Поизчакай, Пфайзер сигурно скоро ще пуснат хапче подтискащо ... ,а свръхимунитета 😆

• Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , zon каза:

Заро, моля да не прибързваш и да вземаш драстични мерки, като да се кастрираш например. Поизчакай, Пфайзер сигурно скоро ще пуснат хапче подтискащо ... ,а свръхимунитета 😆

Съжалявам, че не съм бил разбран. Да съберем сили и да посрещнем предизвикателството с ... гордо вдигната глава.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 16 минути , Suunto каза:

Какво следва, ако получим имейл от авиокомпания, че на полета ни е ималo заразен с ковид? Пише да се свържа със здравните власти, ама май това означава карантина? 

2 опции - или се самокарантинираш или звъниш на РЗИ и те... се чудят какво да те правят... и накрая пак те карантинират

Публикувано:
преди 17 минути , Zaro каза:

Съжалявам, че не съм бил разбран. Да съберем сили и да посрещнем предизвикателството с ... гордо вдигната глава.

Още 3-4 годинки... Бая сили ще съберем. Да не влезем (аз и ти, примерно) във възрастова група, където вече често се прекланя глава... 😆

Ама първо да доживеем де... 🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 19 минути , funny каза:

2 опции - или се самокарантинираш или звъниш на РЗИ и те... се чудят какво да те правят... и накрая пак те карантинират

Не-е-е, струва ми се, че това с пътника в самолета отпадна отдавна. Карантинират ( евентуално) само близките седалки. Но най-добре ще му кажат в РЗИ, да.

• Харесвам 2
Публикувано:

преди 7 минути , bobole4e каза:

Не-е-е, струва ми се, че това с пътника в самолета отпадна отдавна. Карантинират ( евентуално) само близките седалки. Но най-добре ще му кажат в РЗИ, да.

До колкото чета , те и уведомяват само тези пътници. Ама май чета на грешно място 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , bobole4e каза:

При пътуването ни с Волотеа до Санторини, жена ми и детето бяха на следващата тройка седалки, зад мен. Помолихме момичето, което беше при тях да се сменим, за да седим тримата заедно. Тя нямаше нищо против, но тъкмо започнахме да се местим и стюардесата ни надуши. Върна ни обратно точно поради тази причина, всеки да заеме полагащото му се място, съгласно бордната карта.

• Харесвам 2
Публикувано:

„Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква. Този прототип е ваксина в епруветка на този етап. Тя е сглобена и представлява пептидни частици, парченца от спайковия протеин на коронавируса. Най-интересното е, че не залагаме само на мутиращите части, а и на немутиращите. Тази ваксина би имала ефект срещу всички варианти на коронавируса”, обясни д-р Пенка Петрова от Института по микробиология към БАН пред NOVA относно прототипа на българската ваксина, който беше представен.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgarskata-vaksina-shte-se-vpryskva-shte-ima-efekt-sreshtu-vsichki-varianti-na-koronavirusa-video-2264198?fbclid=IwAR33p6Flb11kJFNrfKNey0zG0i_M8vR785u2AE3no0kW1v8u9NdQKE2GJ4s

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 24 минути , bobole4e каза:

Писах и по-горе.Приятел на сина са се прибрали от Занзибар.На полета е имало човек с положителен тест.Карантинирали са целия самолет.Вчера му е изтекла карантината.

• Шок 1
Публикувано:

Днес се възползвах от програмата ПОСТ-КОВИД на Александровска болница.

Имам много забележки по организацията, но в крайна сметка съм доволна, че отидох и съм благодарна, че я има.

Оказа се, че само съм си мислила, че съм се излекувала от ковид-пневмония. Препоръчаха ми изследвания и лечение и ми обясниха, че от само себе си няма да ми мине.

Имам и други оплаквания в следствие на вируса. Изобщо, този вирус се оказа голяма гад.

• Харесвам 22
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 41 минути , Childish каза:

Днес се възползвах от програмата ПОСТ-КОВИД на Александровска болница.

Имам много забележки по организацията, но в крайна сметка съм доволна, че отидох и съм благодарна, че я има.

Оказа се, че само съм си мислила, че съм се излекувала от ковид-пневмония. Препоръчаха ми изследвания и лечение и ми обясниха, че от само себе си няма да ми мине.

Имам и други оплаквания в следствие на вируса. Изобщо, този вирус се оказа голяма гад.

Би ли споделила повече за тази програма...? За пръв път чувам за нея, а информацията ще е полезна за всеки. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Сега чета за нов проблем с АЗ, за който обаче не съм си и помислял. Имало в нея трипсин (каквото и да е това), който е получен от свинско месо. А познайте сега кой не може да си я слага. 

• Смея се 12
Публикувано:
преди 3 минути , ivailo_radev каза:

А познайте сега кой не може да си я слага. 

Новите поданици на любимата ти баба... :girl_crazy:

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 11 минути , Childish каза:

Да, затова и написах по-горния пост.

Програма ПОСТ-КОВИД на Александровска болница

(Ако линкът не работи - случвало се е, на сайта на Александровска болница има банер).

За програмата съобщиха различни медии. На посочените телефони успях да се свържа с голяма упоритост едва на 15.02, за да си запиша час за 19.03.

Не знам сега за кога записват часове и каква информация дават по телефона.

наскоро някъде някой беше споменал, че най-рано за юни може да се запише човек вече...

• Шок 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.