Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , Радо каза:

За да сте в час с новите щамове:

Антигуанският е най-екзотичен!

За всеки щам по 10 дни карантина, те станаха 100 дни.

• Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 3 минути , но нейм каза:

Антигуанският е най-екзотичен!

За всеки щам по 10 дни карантина, те станаха 100 дни.

Ааа то с тая нова мода всеки ден нов щам, не лежи на тая страна че ще са "само" 100 дни. Я виж, че британците за да са едни гърди напред имат вече 3 варианта. Скоро всяка държава със собствен и ще се надцакваме на кой е по-по-най

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 28 минути , но нейм каза:

Аз пък искам да видя кой кого:

Ричард Алибегов:  Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, седмица, месец, това няма да се случи. Ще отворим след 10-тия ден. Този локдаун е най-скъпият

Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен. Срещаме се с най-ожесточената вълна

Хм. На Алибегов ако не му харесва тук, може да си ходи в мамашка си - в Кавказ или откъдето е дошъл. Само това остана - кръчмар да определя дневния ред на държавата!

преди 12 минути , Childish каза:

Отразиха ги по новините на БНТ

За какви протести става въпрос?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

Ааа то с тая нова мода всеки ден нов щам, не лежи на тая страна че ще са "само" 100 дни. Я виж, че британците за да са едни гърди напред имат вече 3 варианта. Скоро всяка държава със собствен и ще се надцакваме на кой е по-по-най

Знаеш ли? Стана ми мъчно за словаците. Нямат море, завалиите. 

Ние тук с бетон, без бетон, с мутри, без мутри, г*за ще си го топнем лятото.

• Харесвам 8
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 8 минути , Goal & Boss каза:

Хм. На Алибегов ако не му харесва тук, може да си ходи в мамашка си - в Кавказ или откъдето е дошъл. Само това остана - кръчмар да определя дневния ред на държавата!

За какви протести става въпрос?

На мен ми е интересно след 10 дни дали ресторантският бизнес ще излезе на протести и дали ще прояви гражданско неподчинение и ще отвори врати.

Алитбегов не ме интересува - още по-малко откъде е - от Кавказ или от Англия.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , но нейм каза:

На мен ми е интересно след 10 дни дали ресторантският бизнес ще излезе на протести и дали ще прояви гражданско неподчинение и ще отвори врати.

Още преди време някой даде добро решение за кръчмарите - да отворят, но те да поемат разходите по лечението на заразените в техните кръчми.

Бих изпитвал повече съчувствие към тях, ако в продължение на месеци не се бяха правили на тарикати с „частни партита“, тайни сбирки и всякакви други опити да заобиколят забраните. Е, наиграха се.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 минути , но нейм каза:

Да ти кажа аз сега се замислям дали не е опция човек да се изнесе нанякъде докато следващите 2-3 години политиците се наиграят със затвори-отвори, но на мястото на словаците бих пробвала още преди месец да сменя държава-работа...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , Goal & Boss каза:

Още преди време някой даде добро решение за кръчмарите - да отворят, но те да поемат разходите по лечението на заразените в техните кръчми.

Бих изпитвал повече съчувствие към тях, ако в продължение на месеци не се бяха правили на тарикати с „частни партита“, тайни сбирки и всякакви други опити да заобиколят забраните. Е, наиграха се.

Те кръчмите нали заради хора правят тези партита. Тези хора имат глави на раменете си и могат да отговарят за здравето си и рисковете които поемат ?

Аз бих била съгласна на допълнителна здравна ковид застраховка да плащам и да не ме ограничават.( не става въпрос само за кръчми)

• Харесвам 7
  • Браво 3
Публикувано:
преди 5 минути , Goal & Boss каза:

Трудно се доказва кой къде се е заразил. Проблемът със скритите партита не е на ресторантьорите, а на държавата. Ако има адекватен контрол и глоби, няма да има частни партита. Ако има адекватен контрол по пътищата няма да има пияни и дрогирани шофьори в изобилие.

За пример: в Гърция са събрани ефективно над 300 милиона евро в бюджета от глоби за неспазване на мерките. А у нас колко ??? 5000? 10 000? Лева?

преди 5 минути , funny каза:

Да ти кажа аз сега се замислям дали не е опция човек да се изнесе нанякъде докато следващите 2-3 години политиците се наиграят със затвори-отвори, но на мястото на словаците бих пробвала още преди месец да сменя държава-работа...

Късно е, либе, за китка!

• Харесвам 5
Публикувано:
В момента, но нейм каза:

Трудно се доказва кой къде се е заразил. Проблемът със скритите партита не е на ресторантьорите, а на държавата. Ако има адекватен контрол и глоби, няма да има частни партита. Ако има адекватен контрол по пътищата няма да има пияни и дрогирани шофьори в изобилие.

За пример: в Гърция са събрани ефективно над 300 милиона евро в бюджета от глоби за неспазване на мерките. А у нас колко ??? 5000? 10 000? Лева?

Права си, че властите не правят (почти) нищо по въпроса, но след като има забрана за събирания и празненства - нагло е тя да се нарушава от кръчмарите с ясното съзнание, че законът е „врата у поле“ и с оправданието, че те хората били имали глави на раменете си. Ами да махнем и мантинелите по пътищата щом всички имат глави!

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 8 минути , Goal & Boss каза:

Права си, че властите не правят (почти) нищо по въпроса, но след като има забрана за събирания и празненства - нагло е тя да се нарушава от кръчмарите с ясното съзнание, че законът е „врата у поле“ и с оправданието, че те хората били имали глави на раменете си. Ами да махнем и мантинелите по пътищата щом всички имат глави!

Ще стане диалог ако продължим. Идеята на мантинелите е да предпазят останалите . В случая останалите имат средствата и опциите за предпазване - не ходят по заведения, имат маски, спазват дистанция, а вече и могат да се ваксинират.

А и каква е разликата от "до 15 човека семейно събиране/тържество" което е разрешено в заповедта и 15 човека седнали в една зала за вечеря - забранено ?

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 39 минути , Радо каза:

The Covid variants circulating in the UK: PHE has\u00A0six variants \'under investigation\' - including strains from the Philippines and Antigua and several which spawned in the UK. It has four more which it describes as \'variants of concern\'

Като говорят за английския вариант не съм сигурен за кой модел говорят

За филипинския - не съм сигурен как е стигнал до Англия, при положение, че Филипините са затворени от миналата година за чужденци/туристи/ от началото на пандемията,

За неизвестния вариант, залагам на нещо балканско - само като че ли от този регион няма. 🙂

Хайде сега по един booster shot за всеки вариант. 

Преди 1 час, но нейм каза:

Аз пък искам да видя кой кого:

Ричард Алибегов:  Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, седмица, месец, това няма да се случи. Ще отворим след 10-тия ден. Този локдаун е най-скъпият

Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен. Срещаме се с най-ожесточената вълна

От вътрешна политика не се интересувам, защото според мен тя няма никакво значение, освен при разпределението на пари (финанси, не изпарения).

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 7 минути , Goal & Boss каза:

Тази тема преди 30 години доста е коментирана - в Швейцария така, в Германия онака... няма такова нещо! Никъде хората нямат самосъзнание и възпитание за такива работи. Само финансовата тояга дава резултат! В Бг-то сме си жива оргия! Само свой човек да имаш на нужната позиция и си цар!  

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 47 минути , Радо каза:

The Covid variants circulating in the UK: PHE has\u00A0six variants \'under investigation\' - including strains from the Philippines and Antigua and several which spawned in the UK. It has four more which it describes as \'variants of concern\'

За Kent.

Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

Ще стане диалог ако продължим. Идеята на мантинелите е да предпазят останалите . В случая останалите имат средствата и опциите за предпазване - не ходят по заведения, имат маски, спазват дистанция, а вече и могат да се ваксинират

А идеята на локдауна е да пази всички. И да - до локдаун се стигна, защото много от тия-с-глави-на-раменете-си всъщност не умеят да ги ползват по предназначение.

В Япония има ли локдаун? А какви са показателите за заразени и починали? Е как така?

Тъжно е, но е факт: локдаун се прави за хора, които не могат да се грижат нито за себе си, нито за околните. Локдаун се прави за аварирали общества и социопати. Пиши цяла Европа в това състояние.

В момента, но нейм каза:

Тази тема преди 30 години доста е коментирана - в Швейцария така, в Германия онака... няма такова нещо! Никъде хората нямат самосъзнание и възпитание за такива работи. Само финансовата тояга дава резултат! В Бг-то сме си жива оргия! Само свой човек да имаш на нужната позиция и си цар!  

Баш!

Затова дадох пример с Япония.

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 1 час, Радо каза:

Гледам, че протестират в доста държави по-света, но нещо нашите медии не го отразяват. 

Това е предвидено и няма абсолютно никакво значение вече. Протестиращите се обявяват за някакви маргинали и хулигани. Кучето си лае, кервана си върви.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 минути , FlyTraveler каза:

От вътрешна политика не се интересувам, защото според мен тя няма никакво значение, освен при разпределението на пари (финанси, не изпарения).

Не се интересуваш, защото не участваш в разпределението на изпаренията!

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 5 минути , Goal & Boss каза:

А идеята на локдауна е да пази всички. И да - до локдаун се стигна, защото много от тия-с-глави-на-раменете-си всъщност не умеят да ги ползват по предназначение.

В Япония има ли локдаун? А какви са показателите за заразени и починали? Е как така?

Тъжно е, но е факт: локдаун се прави за хора, които не могат да се грижат нито за себе си, нито за околните. Локдаун се прави за аварирали общества и социопати. Пиши цяла Европа в това състояние.

Виж, явно имат някаква идея да ни пазят, но ми е много лицемерна идеята им и това ме вбесява. Не им пука като няма за пенсионерите направления за лекари специалисти ( и не само за тях де), няма нормални пенсии, няма социални домове или хосписи . Но за тези неща държава която да пази въпросните граждани няма . Сега изведнъж държавата реши колко и е мил живота на тези същите граждани. Ами мерси , ама същата тази държава отдавна ни научи сами да се спасяваме и да се грижим за себе си и сега някак никой не и вярва  и на никой не му пука тя какво иска. Точно както и на нея какво ние искаме.

• Харесвам 20
  • Браво 1
Публикувано:
преди 40 минути , но нейм каза:

Словаците не ги мисли. За тях няма дъжд, няма сняг, няма вятър. Едно дете на гръб, други две за ръчичка и са по козите пътеки в Татрите всеки свободен ден, дето тукашни "планинари" ще изплезят езици.

преди 58 минути , Радо каза:

Кент е щамът, известен като "британски". 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 минути , но нейм каза:

Не се интересуваш, защото не участваш в разпределението на изпаренията!

Не участвам и в приемането им. Последно съм изкарвал пари в България като студент през 1989 година.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 51 минути , Goal & Boss каза:

Според мен, няма такъв филм "да пази всички". Това все едно всички да печелят при покупки на акции. По-добре беше да оставят предпазването индивидуално в ръцете на хората. Тогава по-предпазливите и по-умните щяха да се опазят, докато сега всички влизат в кюпа, независимо какви мерки вземат самостоятелно. Това включва и ваксинирането (в една или в друга посока), но не само. 

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Всъщност протестират и други държави, освен в Европа - и в Япония, и в covid free такива като Нова Зеландия, Австралия. 

Най-вероятно ще ги обявят за маргинали, но явно хората, почти навсякъде са се светнали за какво става дума вече. 

Ок за щама Кент, не съм знаел, че е това е варианта, super spreader-a така да се каже. 

За ваксините - май и друг път съм го писал, че медийно, политически агресивния подход на имунизацията, едва ли е най-подходящия, и говори за много неща. 

За дигиталните  ваксинационни паспорти - според мен е илюзия, че ще облекчи нещо. Европа е затворена отвсякъде - едва ли броя на ваксинираните 20-30-50% ще отвори границите във вторник, юли месец 😁

И тн. 

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Радо каза:

Най-вероятно ще ги обявят за маргинали, но явно хората, почти навсякъде са се светнали за какво става дума вече. 

С цялата ми симпатия към идеята и с разбирането, че няма друг начин - все пак не разчитай на това.

• Харесвам 2
Публикувано:

Хора,като чета и гледам с какво ни облъчват,се сетих за една песен(I Want Out) на една от любимите ми групи(Helloween)...

в момента,единственото,което искам е-да изкрещя:I Want out!

Живее ми се,живейте и вие!

Ето и линк към песента(малко да се откъснете от Ковид-Мовид):

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.