Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Роми каза:

Днес отново си промениха мнението - ще са с втора доза АЗ. Явно и те не знаят какво искат...

Баба се е развилняла, а ти спиш @ivailo_radev, спиииииш!

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:

@Goal & Boss тази зима понеже съм на тема дроби ми се прокарват дробни размисли🙂. 2 години с ковид от моя досегашен живот са 1/20, на дъщеря ми са 1/6, на едно 6 годишно дете са 1/3, 16 годишен тийнейджър - 1/8, 60 годишен човек - 1/30, 80 годишен - 1/40. Кое е по-голямо?🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

@Goal & Boss тази зима понеже съм на тема дроби ми се прокарват дробни размисли🙂. 2 години с ковид от моя досегашен живот са 1/20, на дъщеря ми са 1/6, на едно 6 годишно дете са 1/3, 16 годишен тийнейджър - 1/8, 60 годишен човек - 1/30, 80 годишен - 1/40. Кое е по-голямо?🙂

Синът ми е на 6 и през ден ме пита: кога ще свърши карантината? Според теб лесно ли ми е да му отговоря и кой е най-добрият отговор, който бих могъл да му дам? И как се чувствам, докато му отговарям?

Ако искаш, да обърнем задачата с дробите така: при лош сценарий на развитие на ситуацията с вируса на мен ми остава по-малко от 1/2 живот с маска, на 16-годишен - около 4/5, на 6-годишно дете - над 9/10. Кое е по-голямо?

Когато човек иска да направи нещо - търси начин. Когато не иска - търси причина.

Иначе поводи за мрънкане - всеки може да намери.

• Харесвам 6
  • Браво 4
Публикувано:

Аз като гледам цифрите на новозаразени и в Белгия и в Германия, при положение, че нищо не работи (От 2.11   нищо не работи) значи мерките не са ок.Интересно ми е къде се заразяват толкова много хора?На работа, в хранителните магазини или в аптеките?И двете нации са асоциални, те и преди ковид не са били много по събиранията,затова ми е интересно защо не се получава и ситуацията неможе да се овладее?

• Харесвам 12
Дани Магелани
Публикувано:

На 1 април в 10,30ч сложих 1 игла на Файзер. До снощи бах супер, но днес съм отпаднала и имам 37,6 . Предполагам, че е реакция към ваксината, а не Ковид. Спазвала съм изискванията за маска, дистанция, дезинфекция.

Въпроси само към лекари и ваксинирани  с Файзер. 

Имахте ли температура след 1 игла, за колко дни и до колко се качи?

Кое е правилно - да не пия нищо за сваляне на температурата или да пия аналгин напр., че не мога да вземам парацетамол? Благодаря!

Публикувано:
преди 9 часа, Petkan каза:

Баба се е развилняла, а ти спиш @ivailo_radev, спиииииш!

А, не, не. Ама нали обещах да не пускам немски щуротии постоянно 🙂

Преди 1 час, Blagovesta78 каза:

Аз като гледам цифрите на новозаразени и в Белгия и в Германия, при положение, че нищо не работи (От 2.11   нищо не работи) значи мерките не са ок.Интересно ми е къде се заразяват толкова много хора?На работа, в хранителните магазини или в аптеките?И двете нации са асоциални, те и преди ковид не са били много по събиранията,затова ми е интересно защо не се получава и ситуацията неможе да се овладее?

Абе асоциални бяха, ама имам чувството, че напук се събират. Жена ми ( @Goal & Boss нали ме питаше как е 😄 ) ходи в четвъртък на един лекар в Дюселдорф, който е точно в стария град и се връща и ми вика: "Ми то май ние само спазваме нещо, центърът е пълен, нищо че са затворени заведенията. " Вчера излизаме на разходка в едно хубаво паркче - ами то компании, работи, семейства по 20 човека. Пълно. Просто стана това, което казвах преди няколко месеца, че ще стане. Когато се въведат мерки, които не могат да бъдат обяснени, в един момент хората ще спрат да спазват и разумните мерки. И те го на. Ама бях иначе антиваксър и не знам още какво. А според мен скоро ги очаква още една голяма вълна, понеже сега масово ще се събират за Великден (мои колеги немци ми казаха, че ще се събират с роднини), а по-лошото е, че след две седмици почва рамадана, а след месец е нашия (и на гърци, руснаци и т.н. ) Великден. Ей тогава ще стане чудно.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 минута , ivailo_radev каза:

Абе асоциални бяха, ама имам чувството, че напук се събират. Жена ми ( @Goal & Boss нали ме питаше как е 😄 ) ходи в четвъртък на един лекар в Дюселдорф, който е точно в стария град и се връща и ми вика: "Ми то май ние само спазваме нещо, центърът е пълен, нищо че са затворени заведенията. " Вчера излизаме на разходка в едно хубаво паркче - ами то компании, работи, семейства по 20 човека. Пълно. Просто стана това, което казвах преди няколко месеца, че ще стане. Когато се въведат мерки, които не могат да бъдат обяснение, в един момент хората ще спрат да спазват и разумните мерки. И те го на. Ама бях иначе антиваксър и не знам още какво. А според мен скоро ги очаква още една голяма вълна, понеже сега масово ще се събират за Великден (мои колеги немци ми казаха, че ще се събират с роднини), а по-лошото е, че след две седмици почва рамадана, а след месец е нашия (и на гърци, руснаци и т.н. ) Великден. Ей тогава ще стане чудно.

Дюселдорф е голям град,нормално е да има повече калабалък, ама при нас е такова мъртвило, чак се депресирам. Седя си вчера 15мин на прозореца жива душа не минава чак ми заприлича на призрачен град 😃

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Blagovesta78 каза:

Дюселдорф е голям град,нормално е да има повече калабалък, ама при нас е такова мъртвило, чак се депресирам. Седя си вчера 15мин на прозореца жива душа не минава чак ми заприлича на призрачен град 😃

А как са ви бройките на 100 000?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 31 минути , Дани Магелани каза:

На 1 април в 10,30ч сложих 1 игла на Файзер. До снощи бах супер, но днес съм отпаднала и имам 37,6 . Предполагам, че е реакция към ваксината, а не Ковид. Спазвала съм изискванията за маска, дистанция, дезинфекция.

Кое е правилно - да не пия нищо за сваляне на температурата или да пия аналгин напр., че не мога да вземам парацетамол? Благодаря!

ПП. Пропуснах още един симптом - нощес имах сериозно разстройство, което атакувах с активен въглен и таблетка Имодиум.

Публикувано:
преди 52 минути , Дани Магелани каза:

Дани, аз се ваксинирах с Модерна. При първата игла имах същата температура около 48 часа след ваксината. Един течен аналгин оправи нещата. При втората ваксина същото стана по- малко от 24 часа след иглата. И всички бяхме до един с подобни симптоми. Не се притеснявай . За 1 ден ще отмине всичко.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 52 минути , ivailo_radev каза:

Абе асоциални бяха, ама имам чувството, че напук се събират. Жена ми ( @Goal & Boss нали ме питаше как е 😄 ) ходи в четвъртък на един лекар в Дюселдорф, който е точно в стария град и се връща и ми вика: "Ми то май ние само спазваме нещо, центърът е пълен, нищо че са затворени заведенията. " Вчера излизаме на разходка в едно хубаво паркче - ами то компании, работи, семейства по 20 човека. Пълно.

Да не би Баба да има таен план да социализира германците и да ги направи party animals? :shok:

Но да. Ще има много работа за социолозите, за си/ни да обяснят какво се случва в обществата и защо.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 7 минути , Роми каза:

Дани, аз се ваксинирах с Модерна. При първата игла имах същата температура около 48 часа след ваксината. Един течен аналгин оправи нещата. При втората ваксина същото стана по- малко от 24 часа след иглата. И всички бяхме до един с подобни симптоми. Не се притеснявай . За 1 ден ще отмине всичко.

преди 29 минути , Дани Магелани каза:

ПП. Пропуснах още един симптом - нощес имах сериозно разстройство, което атакувах с активен въглен и таблетка Имодиум.

С тази ваксина, точно 12 часа след имунизацията се почувствах зле.Температура нямах, но 24 часа бях като болна. След това всичко изведнъж отмина. При указанията от лекарите в кабинета, преди ваксинацията, препоръката беше при възможност да се издържи евентуално главоболие и ниска температура и ако може да не се вземат лекарства. Но ако се налага да се вземе нещо, не било фатално. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 24 минути , Goal & Boss каза:

Да не би Баба да има таен план да социализира германците и да ги направи party animals? :shok:

Зависи от партитата.

Иначе цял живот асоциални, сега им залипсвал социалният живот. 

Публикувано:

@Дани Магелани мъжът ми е с ваксиниран с Модерна, но всичките ни приятели и колеги са ваксинирани , кой с Модерна , кой с Пфайзер.

И всеки реагира различно, някой на първат игла, някой на втората, някой изобщо не реагират.

Моят съвет е при температура до 38 С да не вземаш медикаменти. Ако имаш силно главоболие според моят опит най- подходящ е Ибупрофен( стига да можеш да го приемаш). 
Ако оплакванията ти продължат по дълго от 24 часа да се свържеш с личен лекар или там където са ти поставили ваксината.

А днес най-добре да пазиш леглото, да почиваш и много течности. 
Пожелавам ти бързо възстановяване 😊🌸

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Е не мога да се сдържа като се лепва етикет на цяла една нация, живяла съм 10 години

в Мюнхен и смея да твърдя, че аз сигурно бях най-асоциалната там. Със сигурност има вариации сред поколенията (и да, възрастните са консервативни, но не и асоциални), но по-младите дай им бирарийки на открито, въргаляне по полянки, кръчми, всевъзможни събития. Нормални хора както навсякъде... Ако не съм ви схванала иронията, се извинявам 😊 Сигурно много зависи и от града, аз имах късмет явно...

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 15 минути , Zaro каза:

Иначе цял живот асоциални, сега им залипсвал социалният живот. 

Едно е сам да имаш избор да си социален или не и друго е когато насилствено ти е отнет този избор. 

Особено като не виждаш резултата от действието на тези ограничения.

В крайна сметка една година е много време и вместо на юруш да налагат нови и нови мерки, можеше да се въвеждат по схема, да се анализира кои действат и да отпадат останалите.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 47 минути , funny каза:

Особено като не виждаш резултата от действието на тези ограничения.

Резултатът е видим, особено като го сравним с нашето дередже. Германия се движи в граници без сериозни амплитуди от есента насам. @ivailo_radev сигурно следи и може да каже дали бройката заразени е минавала 400 на 100 000. Мойте наблюдения са, че  през повечето време се движи около и под 200. Смъртността дори не ми се сравнява. А това, което @Blagovesta78 спомена като бройка е приказка - 88-97 на 100 000.

Че на всички ни е писнало от мерките, независимо къде живеем и колко социални сме, е ясно. Но това може да го коментираме, само защото сме разглезени от демократични западноевропейски ценности лигльовци. По същата причина се събират на тумби по къщите и парковете, правят тайни партита и явни протести. Няма как всички да си седят вкъщи, да носят маски и да спазват дистанция и бройката да не намалява. Така че, не мерките не дават резултат, а тяхното неспазване.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 9 минути , Мари Николова каза:

Резултатът е видим, особено като го сравним с нашето дередже. Германия се движи в граници без сериозни амплитуди от есента насам. @ivailo_radev сигурно следи и може да каже дали бройката заразени е минавала 400 на 100 000. Мойте наблюдения са, че  през повечето време се движи около и под 200. Смъртността дори не ми се сравнява. А това, което @Blagovesta78 спомена като бройка е приказка - 88-97 на 100 000.

Че на всички ни е писнало от мерките, независимо къде живеем и колко социални сме, е ясно. Но това може да го коментираме, само защото сме разглезени от демократични западноевропейски ценности лигльовци. По същата причина се събират на тумби по къщите и парковете, правят тайни партита и явни протести. Няма как всички да си седят вкъщи, да носят маски и да спазват дистанция и бройката да не намалява. Така че, не мерките не дават резултат, а тяхното неспазване.

Мари,тази бройка е за града в който живея,населението е 180 000,но има много градове в Германия (основно около чешката граница) там индексът достига до 600 на 100 000.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , Мари Николова каза:

Аз не казах че мерките не действат, а че между действащите има със сигурност такива които не влияят на бройката ( фризьори, маникюристи, отворени книжарници.... и подобни дребни примери). 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Blagovesta78 каза:

но има много градове в Германия (основно около чешката граница) там индексът достига до 600 на 100 000.

Нали не бъркам, че границата с Чехия е затворена от месеци? Бройката вероятно показва, че и тези ограничения не се спазват. От чисто любопитство - как се контролира  влизането/излизането към Чехия?

преди 2 минути , funny каза:

Аз не казах че мерките не действат, а че между действащите има със сигурност такива които не влияят на бройката ( фризьори, маникюристи, отворени книжарници.... и подобни дребни примери). 

Книжарници- не, но фризьора ти диша във врата поне 30 Мин, маникюристката в лицето поне час 🙂

Публикувано:

Не мисля, че е затворена границата,но знам,че има някакъв контрол, но да не забравяме, че има куп селски граници на който съм убедена, че няма контрол и се минава свободно оттам. Живея далече от този регион и нямам преки наблюдения. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Мари Николова каза:

Книжарници- не, но фризьора ти диша във врата поне 30 Мин, маникюристката в лицето поне час 🙂

То щото иначе като ти е разрешено да се виждаш с един-двама-трима човека ( навън, на гости) ... някой стои и ви пази на дистанция от 2 метра един от друг.

Това са индивидуални дейности, които няма как да има струпване на повече от 2-ма човека - ти и фризьора. И това не са единствени примери.

В магазина пак си ти срещу продавача, в аптеката също. Разлика няма

• Харесвам 5
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.