Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , но нейм каза:

Всичко добре си написала, ала това последното изречение направо ме "застреля".   

Да приветстваме Ковид-а, че прочиства планетата, може би? 

Мисля, че правиш грешно тълкуване. Познавам лично дамата и не мисля, че влага този смисъл.

Публикувано:

Аз продължавам да мисля, че има някакъв генетичен или биологичен фактор който влияе на тежестта на протичане на Ковид.

Незнам кой, как и дали анализира данни.

Моята микро статистика на база колеги, близки и приятели дава толкова разнопосочни данни, че все повече се убеждавам, че има нужда от сериозен анализ.

Едната ни фирма - само млади хора около 30г., общо 9 човека - всички го изкараха супер леко, освен единствения който не пуши, не пие и е в добра физическа форма като съотношение здравословно състояние-тегло-физическа активност - той го прекара много тежко с болнично лечение.

В другата - основно хора около 40-50 год - 11 човека прекарали - 8 леко, 3 средно тежко.

Възрастни хора около мен прекарали болестта - 2-ма със сърдечни проблеми, диабет, затлъстяване, хипертония - не разбраха как го изкараха. 2-ма в добро общо състояние за възрастта си , без тежки странични заболявания - прекараха средно тежко заболяването.

Ние с мъжа ми - той неговите си не тежки но даващи отражение на имунната му система заболявания - супер леко. Аз - с увреден бял дроб - не го прихванах при все всички заразени и прекарали Ковид около мен - без да си давам много зор в пазенето. И двамата върли пушачи.

Имаме и един приятел който почина - отново с много добро физическо и здравословно състояние.

Та.. много бих искала да прочета някаква обоснована статистика вече в голям мащаб какви са наблюденията и заключенията за "таргет" групата на Ковид.

• Харесвам 18
Публикувано:
преди 12 часа, FlyTraveler каза:

Те обаче все пак имат някакъв афинитет и към новия вариант, разпознават неговия спайк протеин и успяват да "надбягат" и подтиснат нашите естествени клетки убийци, които ако ги нямаше тези временни антитела, щяха да си свършат работата и да елиминират вирусите.

В това изречение е събрана цялата некадърност на медицинското "светило" Ван ден еди си кой.

Откритието, че временни антитела надбягват вродения имунитет на организма, е просто достойно като минимум за пожизнена Нобелова награда.

преди 12 часа, ivailo_radev каза:

Не беше ли това и причината тези които са изкарали един път денга, да карат после много тежко инфекция с някой друг щам на денгата?

Не. При денга става дума за Т-лимфоцити, а не за надбягващи се (???) с вродения имунитет антитела.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , pr284 каза:

В това изречение е събрана цялата некадърност на медицинското "светило" Ван ден еди си кой.

Откритието, че временни антитела надбягват вродения имунитет на организма, е просто достойно като минимум за пожизнена Нобелова награда.

Мдааа, проф. Сухарит Бакди и той един некадърник в микробиологията...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Мдааа, проф. Сухарит Бакди и той един некадърник в микробиологията...

Още един кандидат за пожизнена Нобелова награда...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

според всички системи за йерархия на научните доказателства, единичното мнение на някой експерт (пък дори Нобелов лауреат) е с най-ниска стойност - става колкото за медиите и до там; с най-висока стойност са систематичните ревюта на проведени по стриктни правила многобройни клинични проучвания (още мета-анализи)  - но пък всеки има право да се доверява на когото си ще, дори и да е някой изпълзял от полу-дарк уеб-а, където общо-взето се разнасят едни и същи десетина герои като горните, преценили, че е дошъл звездният им миг да се опълчат срещу научния консенсус

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 19 часа, antea каза:

@neuromancer ами пак не мога да я разбера логиката на това заключение, а искам

от 400 души ваксинирани болни от всякакви варианти, 5,4% от тези с втора доза са с ЮА вариант, значи 94,6% от ваксинираните с две дози са със стандартния, което, по пътя на твоята логика трябва да значи, че ваксината е 17 пъти по-неефективна към стандартния, за който е правена, което е абсурдно заключение и отново не дава яснота с какво неваксинираните са по предпазени от ЮА варианта, щом при тях се среща само при 0,7%, а пък иначе ЮА вариантът бил 1% от всички случаи, което би трябвало да значи почти толкова и за групата от 400 човека ваксинирани с една или с две дози /не дават какво е вътрешното съотношение в тази група/

от такива откъслечни данни трудно могат да се правят каквито и да било изводи, било то и с дедукция

Има уловка с броя на ваксинираните с една и две дози, защото е имало и с една доза, а посочения процент е от тези с две дози.

Публикувано:
преди 2 минути , gini каза:

Има уловка с броя на ваксинираните с една и две дози, защото е имало и с една доза, а посочения процент е от тези с две дози.

мислих и върху това, уравнението е просто с едно неизвестно Х - колко са ваксинираните с две дози, при дадените други данни не може да се реши, така че да съвпадат числата

0,7% от 400 неваксинирани човека са грубо 3 човека, значи в групата на ваксинираните с две дози трябва да са 24 човека /8 пъти повече/, което пък да е 5,4% от тях , което значи те да са общо 444 човека /ваксинирани с две дози/, а иначе общо цялата група с една или две дози са 400.... , така общо ЮА вариантът трябва да е установен при поне 27 човека, което е над 3%, а не "близо 1%"

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

мислих и върху това, уравнението е просто с едно неизвестно Х - колко са ваксинираните с две дози, при дадените други данни не може да се реши, така че да съвпадат числата

0,7% от 400 неваксинирани човека са грубо 3 човека, значи в групата на ваксинираните с две дози трябва да са 24 човека /8 пъти повече/, което пък да е 5,4% от тях , което значи те да са общо 444 човека /ваксинирани с две дози/, а иначе общо цялата група с една или две дози са 400.... , така общо ЮА вариантът трябва да е установен при поне 27 човека, което е над 3%, а не "близо 1%"

Ако много държиш да провериш самите цифри и да разбереш всичко, по-добре виж самото изследване, а не български превод от статия за изследването, винаги може нещо да се съкрати или сбърка. Мисля, че е това https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.04.06.21254882v1.full.pdf+html

• Харесвам 4
Публикувано:

благодаря, че си го линкнал - точно това казах и вчера, трябва да се четат в цялост, най-малкото за да се види секцията discussion на съответното изследване, осмисляща изводите, дори и колебливи, на самите автори, както и ограниченията на самото изследване, факторите, които могат да дадат отражение, броя на извадените проби поради неубедителни данни от секвенирането и разни такива безинтересни детайли

Публикувано:

Не е ли имало кой да каже на тея футбалери , че до три години ще умрат от компрометирана имунна система , заради ваксината на Пфайзер .

Пфффу , умрЕ пловдивският футбол , поне според бившият полудял шеф на развойните дейности на Пфайзер Mike Yeadon ...

2CC42949-3A23-481E-8DA4-ADAE7E127933.jpeg

• Смея се 1
Публикувано:
На 13.04.2021 г. в 10:51, funny каза:

Аз продължавам да мисля, че има някакъв генетичен или биологичен фактор който влияе на тежестта на протичане на Ковид.

Незнам кой, как и дали анализира данни.

Моята микро статистика на база колеги, близки и приятели дава толкова разнопосочни данни, че все повече се убеждавам, че има нужда от сериозен анализ.

Едната ни фирма - само млади хора около 30г., общо 9 човека - всички го изкараха супер леко, освен единствения който не пуши, не пие и е в добра физическа форма като съотношение здравословно състояние-тегло-физическа активност - той го прекара много тежко с болнично лечение.

В другата - основно хора около 40-50 год - 11 човека прекарали - 8 леко, 3 средно тежко.

Възрастни хора около мен прекарали болестта - 2-ма със сърдечни проблеми, диабет, затлъстяване, хипертония - не разбраха как го изкараха. 2-ма в добро общо състояние за възрастта си , без тежки странични заболявания - прекараха средно тежко заболяването.

Ние с мъжа ми - той неговите си не тежки но даващи отражение на имунната му система заболявания - супер леко. Аз - с увреден бял дроб - не го прихванах при все всички заразени и прекарали Ковид около мен - без да си давам много зор в пазенето. И двамата върли пушачи.

Имаме и един приятел който почина - отново с много добро физическо и здравословно състояние.

Та.. много бих искала да прочета някаква обоснована статистика вече в голям мащаб какви са наблюденията и заключенията за "таргет" групата на Ковид.

Самурайка го беше написала преди време:  японците тестват за наличие на някакъв белтък в кръвта, който е показател за тежкко протичане на заболяването и хората, които го имат направо ги хоспитализирали, независимо че моментното им състояние било добро.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 16 часа, stanislavpp каза:

Не е ли имало кой да каже на тея футбалери , че до три години ще умрат от компрометирана имунна система , заради ваксината на Пфайзер .

Пфффу , умрЕ пловдивският футбол , поне според бившият полудял шеф на развойните дейности на Пфайзер Mike Yeadon ...

2CC42949-3A23-481E-8DA4-ADAE7E127933.jpeg

Ужас, заминавам да си пиша завещанието, че не ми остана много. Пък вече си мислех, че съм станал безсмъртен. И какво ще излезе, че Бионтех/Пфайзер кротко и благо ще свърши това, дето Хитлер не можа. Значи до 2 години палестинците, ако не се подадат на изкушението ваксини де, ще могат да празнуват.

• Смея се 7
Публикувано:

@logist13 Твърде жалко е , че има хора , които му вярват на писанията из нета. Положителен знак е поне , че Туитър и Ютуб му баннаха акаунтите заради системни нарушения на правилата , тоест постване на фалшиви новини...Ама антиваксърите и  в това намериха хляб за конспирация за нов световен ред ...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 14 минути , antea каза:

@Lindt, как сте, как върви при вас протичането, отминават ли симптомите?

Благодаря за загрижеността 🙂 Добре сме, не ни е запушен носът, нямаме температура, не ми пулсира главата като се навеждам. Жижо кашля понякога, суха кашлица. В общи линии всичко свърши в понеделник. Обаче усещам горната част на дробовете си и това ме кара малко да откачам. Аз като пушач се стремя да компенсирам традиционното неглижиране в тази част от тялото си и да внимавам за сигнали. Не ми допада и ще се радвам да свърши домашният престой, за да проверя как издържам натоварването при изкачване на стръмен участък. 

Така де, в ден пети сме, мисля че всичко върви много добре. 

• Харесвам 27
  • Браво 6
Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

...Не ми допада и ще се радвам да свърши домашният престой, за да проверя как издържам натоварването при изкачване на стръмен участък. 

Това май не е добра идея, докторите препоръчват да няма никакви физически усилия един месец след изкарването на короната.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 19 минути , stanislavpp каза:

Положителен знак е поне , че Туитър и Ютуб му баннаха акаунтите заради системни нарушения на правилата , тоест постване на фалшиви новини...Ама антиваксърите и  в това намериха хляб за конспирация за нов световен ред ...

Точно както в България преди 1990 г. Те на действащия си президент блокираха акаунтите, камо ли на някакъв си пенсиониран учен...  Как може да се кефиш на цензура? "1984" на Оруел в действие.

• Харесвам 10
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

Пазете се, ден 9 и 10 са преломни...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

оповестиха данни от британско проучване във високата възрастова група, че хуморалният отговор (антитела) след първа доза Пфайзър и АстраЗенека е подобен, но пък клетъчният имунен отговор е бил по-отчетлив при ваксинираните с Астра; това и преди се предполагаше от клиничните проучвания, сега просто има вече и данни от проучвания, макар и малки като брой участвали

на фона на лошите новини за АЗ от Европа, за мен е интересно, че техните акции се покачват леко на фона на също толкова лек спад при Пфайзър

https://finance.yahoo.com/news/1-elderly-show-similar-antibody-125421961.html

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 часа, stanislavpp каза:

.... че Туитър и Ютуб му баннаха акаунтите заради системни нарушения на правилата .....

То това е друга тема, ама напоследък тия цензуриращите не са критерий за достоверност.

Да не забравяме, че се цензурират песни отпреди 20-30 години в които се използва думата nigga, скоро сигурно ще забранят и филма "Боговете сигурно са полудели", защото се накърняват чувствата на африканските племена. 😄

Одеве нещо споменаха по Нова, че в европа се поръчвали милиарди ваксини за следващите 2-3 години. Не знам какво ще ги правят?

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.