Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , slujitel каза:

Добре де, информация има навсякъде,  но един с един лекар/професор/доцент нямат еднакво мнение.  Отделно,  днес Астра Зенека е за хора над 65, утре, под 55, в други ден над 60 и накрая я спираме, защото образува тромбози. Хора с една доза щели да получат втората от друга ваксина,  но СЗО не препоръчва това. После,  било между фирмена война и .....

Това е огромен проблем, няма как да не се съглася. 

преди 20 минути , FlyTraveler каза:

Сега ще кажете, че понеже Нова ТВ е на Домсучиев, професорът лъже, за да бута продажбите на медикамента.

Не, защо? Аз лично се радвам, че протоколите за лечение също се усъвършенстват. Честно, не съм се интересувала въобще, оставям това в ръцете на медиците - да изработят ефикасен метод за лечение. Вижда се, че много се напредна и с това. Ефикасното лечение е основен елемент от борбата с пандемията, не само ваксината. Дори е по-важно от ваксината, на този етап поне.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 24 минути , FlyTraveler каза:

Проф. Темелков, шеф на интензивното отделение в Александровска болница, днес каза по Нова ТВ, че в болницата използват с успех Ивермектин за лечение на ковид (заедно с Ремдисевир) и, че помагат, ако се използват навреме т. е. преди да се стигне до състояние за интубация. Минута 27:02 от видеото.  Ивермектин, за разлика от Ремдесивир, може да се вземе при доболнично лечение още в първия ден на симптоми, може да се приема и профилактично.

Сега ще кажете, че понеже Нова ТВ е на Домсучиев, професорът лъже, за да бута продажбите на медикамента.

Не му вярвам! Защо ли?

Екипът на професора щеше да ме умори през 2016 от предозиране на спинална упойка при операция за разбиване на камък с лазер. Изведнъж ми стана зле и се сковах от краката до ушите, но бях в съзнание. Въпреки, че бях много зле чувах всичко - четири пъти ми пускаха венозно атропин.

На въпросът ми към професора, зададен след два дни - защо се допускат такива грешки, той ми отговори - Бях там в залата, държах ситуацията под контрол, не е важно, че анестезиологът сгреши, важното е , че те вдигна, т.е. че оживях.

Ще кажете случват се лекарски грешки. Но да не е с вас. Не зная колко ми се увреди сърцето от тази ситуация, но имам установен миокардит.

• Шок 4
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 48 минути , Фил каза:

Да вметна, че сега  като се замислих - до момента нямам познат японец ... :rolleyes:

Аз също,но пък имам много други националности познати 🙂

Публикувано:

Говорейки си за ваксини,сигурен съм,че много хора тук са запознати с листовката на тази за жълта треска както и от факта,че след нея също има смъртни случаи.Само че не виждам от това да се прави драма,а смело се поставя.Честно казано ако ще се притеснявам от ваксина бих се притеснил повече от нея,отколкото от тази за Ковид.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 9 часа, Blagovesta78 каза:

Така....да започна,не съм почитател на никакви ваксини,а на тези за ковид съвсем!Не желая да бъда в ролята на опитно зайче,за разработка на по добрите ваксини!Да вметна,до момента нямам познат починал от ковид (едни го изкараха по тежко ,други не),но за съжаление имам вече позната починала от Ваксина  млада жена на 46г,здрава и т.н.....

В дългосрочен план всички ще сме мъртви, а при мен се насъбра някаква случайност. Бивша колежка ми написа "новината" в чат... Търсех някой известно време по работа и се хилих къде се е пропил... Мога да изредя още няколко случки от тази зима как съм разбрала, че познати 30-40 годишни са починали заради Ковид и всеки път съм се чувствала нелепо. Пиша "съжалявам", "съболезнования" тупва плоско от устата ми, питам имат ли нужда близките му от нещо, намирам друг да свърши работата. Някой някъде беше казал, че грешката на днешния свят е, че вярваме, че ще живеем вечно. Далеч съм от паниката НиЕ всиЧКи Ще УМрЕм!! Ще мрем, много ясно. Просто споделям как ме хващат неподготвена понякога тези научавания за нещата от живота.
Не го разбирай като агитация ЗА ваксините или СРЕЩУ тях, нито да броим и трупове от едно или от друго. В този живот най-много ме е страх от (не)адекватността на здравната ни система.

Преди 1 час, slujitel каза:

Добре де, информация има навсякъде,  но един с един лекар/професор/доцент нямат еднакво мнение.  Отделно,  днес Астра Зенека е за хора над 65, утре, под 55, в други ден над 60 и накрая я спираме, защото образува тромбози. Хора с една доза щели да получат втората от друга ваксина,  но СЗО не препоръчва това. После,  било между фирмена война и .....

Ако по едно време мислех да се ваксинирам,  но не знаех с коя ваксина,  то вече и аз имам усещането за опитно зайче. Нямам мнение по въпроса дали е по добре за мен да го изкарам неясно как, или да се подложа за ваксина с неясни последици. И докато върху факта дали ще се заразя и как ще го изкарам нямам контрол,  върху ваксинирането имам и никак не ми се иска да отида и да седна на стола. Отделно,  вече познавам ваксинирани, които се разболяха и го карат не леко.

ПП чудя се сега, какви са тези привилегии за ваксинирани,  като постоянно твърдят,  че  ваксинираните също разнасяли зараза?

Определено! От за и против ваксинирането, през цирковете коя ваксина колко помага и колко убива... Аз лично се усещам като луда калинка.

И понякога си мисля за това видео от архивите 🙂

Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Домусчиеви нищо общо нямат 😉 Много успешно продадоха Нова преди около половин година 😉

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , imarev каза:

Говорейки си за ваксини,сигурен съм,че много хора тук са запознати с листовката на тази за жълта треска както и от факта,че след нея също има смъртни случаи.Само че не виждам от това да се прави драма,а смело се поставя.Честно казано ако ще се притеснявам от ваксина бих се притеснил повече от нея,отколкото от тази за Ковид.

Разликата е очевидна - и тя е, че никой не те  кара да си слагаш ваксина за жълта треска, за да ти върне нормалния живот.  Слагаш си я, защото искаш да отидеш еди къде си за удоволствие. И никой не ти набива в мозъка, че, видите ли, застрашаваш нечие здраве, шото не щеш да се ваксинираш.

Малко да напредне ваксинацията и очаквам неваксинираните да ги сочат с пръст като прокажени, най-малкото.

Очаквам и по-големи неудобства да им се създават, въпреки че ваксината официално ще е доброволна.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 минути , imarev каза:

Поставя се от който иска. При положение,  че  е задължителна за много малко държави,  аз например съм решила,  че няма да ги посетя и ще си я спестя. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 минути , slujitel каза:

Поставя се от който иска. При положение,  че  е задължителна за много малко държави,  аз например съм решила,  че няма да ги посетя и ще си я спестя. 

Аз не съм разбрал тази за Ковид да е задължителна,поправи ме ако греша,но също е въпрос на избор.

преди 4 минути , но нейм каза:

Разликата е очевидна - и тя е, че никой не те  кара да си слагаш ваксина за жълта треска, за да ти върне нормалния живот.  Слагаш си я, защото искаш да отидеш еди къде си за удоволствие. И никой не ти набива в мозъка, че, видите ли, застрашаваш нечие здраве, шото не щеш да се ваксинираш.

Малко да напредне ваксинацията и очаквам неваксинираните да ги сочат с пръст като прокажени, най-малкото.

Очаквам и по-големи неудобства да им се създават, въпреки че ваксината официално ще е доброволна.

При Ковид също ще си я слагаш за да отидеш еди къде си за удоволствие (в повечето случаи).Ако не си я сложиш пак ще отидеш,но с малко повече условности (тест някакъв вид например)

А жълтата треска за това е толкова ограничена,след масова (задължителна най-вероятно) ваксинация в засегнатите райони.

• Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , imarev каза:

Аз не съм разбрал тази за Ковид да е задължителна,поправи ме ако греша,но също е въпрос на избор.

Все още е така, на теория,  но на практика вече започват да ни притиснат очевидно.  Нека да видим как ще е след време,  когато ваксините ще са повече от желаещите.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 26 минути , imarev каза:

Не е , но ще има "финансови облекчения" за пътуване на ваксинираните.... Защо ... един господ знае ?!?!?! Васкинираните ще ръсят вируси безплатно, а другите ще си плащат тестове за да е сигурно че няма да ръсят вируси ?!?!?!?

Ама чакаме все пак какво окончателно ще "снесат" политиците за тоз прословут зелен сертификат де.. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз явно съм изпуснала нещо с ръсенето на вируси, което се спряга през последните дни. Колко е вероятно преболедувалите и тези с пълен курс ваксинация, да са преносители и да заразят всъщност някого? Особено при пътуване и спазване на мерки с маски и дистанция? 

Защото между "възможно е на теория да се случи" и "всеки десети/ стотен/ един на 1000/ 10 000 е преносител" , има някаква разлика. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 39 минути , Coo каза:

В дългосрочен план всички ще сме мъртви, а при мен се насъбра някаква случайност. Бивша колежка ми написа "новината" в чат... Търсех някой известно време по работа и се хилих къде се е пропил... Мога да изредя още няколко случки от тази зима как съм разбрала, че познати 30-40 годишни са починали заради Ковид и всеки път съм се чувствала нелепо. Пиша "съжалявам", "съболезнования" тупва плоско от устата ми, питам имат ли нужда близките му от нещо, намирам друг да свърши работата. Някой някъде беше казал, че грешката на днешния свят е, че вярваме, че ще живеем вечно. Далеч съм от паниката НиЕ всиЧКи Ще УМрЕм!! Ще мрем, много ясно. Просто споделям как ме хващат неподготвена понякога тези научавания за нещата от живота.
Не го разбирай като агитация ЗА ваксините или СРЕЩУ тях, нито да броим и трупове от едно или от друго. В този живот най-много ме е страх от (не)адекватността на здравната ни система.

Определено! От за и против ваксинирането, през цирковете коя ваксина колко помага и колко убива... Аз лично се усещам като луда калинка.

И понякога си мисля за това видео от архивите 🙂

Домусчиеви нищо общо нямат 😉 Много успешно продадоха Нова преди около половин година 😉

Искрено съжалявам за всеки който е загубил близки ,далеч съм от идеята,че ще бъдем вечни,но не съм на мнение, че ваксините са нашето спасение!За неадекватната здравна система съм напълно съгласна, макар,че немога да се оплача докато живеех в България винаги когато ми се е налагало съм получавала адекватна помощ, но благодарение на майка ми,лекар е и затова съм нямала проблем. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Аз явно съм изпуснала нещо с ръсенето на вируси, което се спряга през последните дни. Колко е вероятно преболедувалите и тези с пълен курс ваксинация, да са преносители и да заразят всъщност някого? Особено при пътуване и спазване на мерки с маски и дистанция? 

Защото между "възможно е на теория да се случи" и "всеки десети/ стотен/ един на 1000/ 10 000 е преносител" , има някаква разлика. 

Те не са приносители само поради факта че са ваксинирани.

Просто ваксините ( поне така обясняват до момента ) не предпазват от заразяване и от там съответно разпространяване на вируса. Предпазват единствено от тежко прекарване на болестта и фатален изход ( евентуално)

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , Blagovesta78 каза:

Искрено съжалявам за всеки който е загубил близки ,далеч съм от идеята,че ще бъдем вечни,но не съм на мнение, че ваксините са нашето спасение!За неадекватната здравна система съм напълно съгласна, макар,че немога да се оплача докато живеех в България винаги когато ми се е налагало съм получавала адекватна помощ, но благодарение на майка ми,лекар е и затова съм нямала проблем. 

А кое е нашето спасение?Каква е алтернативата?Може би преболедуване от всички,който оживее-оживее,евентуално с една торба последвстия?Или някаква друга алтернатива може би знаете?

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

Те не са приносители само поради факта че са ваксинирани.

Просто ваксините ( поне така обясняват до момента ) не предпазват от заразяване и от там съответно разпространяване на вируса. Предпазват единствено от тежко прекарване на болестта и фатален изход ( евентуално)

Разбрах те за пренасянето. Питах не дали се говори, че е  на теория възможно, а какъв процент от ваксинираните и преболедувалите са се разболяли повторно, без да забележат и  да се карантинират, и вследствие са предали вируса на други хора. При спазване на правилата за дистанция. 

Защото аз директно бих оценила риска на равен на този от тромбоза след ваксина, ама може пък да е 10/100 пъти по-висок, а да не съм поглеждала данни.

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 15 минути , Blagovesta78 каза:

Всъщност случващото се в Израел и Великобритания ясно показва, че точно ваксините са спасението, поне докато не се намери някаква алтернатива, примерно лекарство. Данните за тези държави са налични и показват, че до голяма степен са си решили проблема вече. Понеже тук сме големи тарикати и все гледаме да не се минем, най-вероятно наесен пак ще почнем отново да играем играта затвори/отвори с всичките негативни икономически последици и измрели без време хора.

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 16 минути , Lindt каза:

Разбрах те за пренасянето. Питах не дали се говори, че е  на теория възможно, а какъв процент от ваксинираните и преболедувалите са се разболяли повторно, без да забележат и  да се карантинират, и вследствие са предали вируса на други хора. При спазване на правилата за дистанция. 

Защото аз директно бих оценила риска на равен на този от тромбоза след ваксина, ама може пък да е 10/100 пъти по-висок, а да не съм поглеждала данни.

Ако това което производители и вестоносци по медиите казват за действието на ваксината е вярно, то тогава шанса да се случва предаването на болестта от ваксинирани  трябва да е същия като при неваксинираните. И ако за едните действат мерките, би следвало и за другите да е така.

Колкото за данни - не очаквам скоро да има такива , поради факта че в момента сме на вълна реклама на ваксинацията и всяка статистика която не е в полза на кампанията не е ок да се представя публично.

• Харесвам 6
Публикувано:

😆

преди 38 минути , funny каза:

Не е , но ще има "финансови облекчения" за пътуване на ваксинираните.... Защо ... един господ знае ?!?!?! Васкинираните ще ръсят вируси безплатно, а другите ще си плащат тестове за да е сигурно че няма да ръсят вируси ?!?!?!?

Ама чакаме все пак какво окончателно ще "снесат" политиците за тоз прословут зелен сертификат де.. 

Чакайте сега, значи ние  хем си рискуваме здравето, хем ни ползват за опитни зайчета, сега пък и съвсем никакви привилегии да нямаме!?!

Вече сериозно, това с безплатното ръсене на вируси звучи доста грубо. Пълно ваксинираните, дори и да носят вируса, вирусният им товар е в пъти по-малък, както и риска да заразят някой, по простата причина, че клетките убийци атакуват много бързо вируса и за много по-кратко време го неутрализират.

Да мрънкате, че ваксинираните ще ползват някакви облекчения е също толкова абсурдно, колкото и ние да мрънкаме, че заради вас пандемията продължава.

• Харесвам 18
  • Браво 4
Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

Ако това което производители и вестоносци по медиите казват за действието на ваксината е вярно, то тогава шанса да се случва предаването на болестта от ваксинирани  трябва да е същия като при неваксинираните. И ако за едните действат мерките, би следвало и за другите да е така

Това не е така, ваксинираните могат да предават болестта, но е много по-малко вероятно:

"Учените правят разлика между "стерилизиращ" и "функционален" имунитет. Стерилизиращ имунитет означава, че ваксинираният не може повече да заразява други хора. Първите анализи на резултатите от ваксинациите с препарата на BioNTech/Pfizer в Израел показаха, че хората, които са получили вече и двете дози от ваксината, имат 92% по-нисък риск да предават инфекцията на околните. С други думи - поне по отношение на този препарат е установен висок стерилизиращ ефект срещу най-разпространените вирусни варианти. Не за всички ваксини обаче има надеждни данни по този показател. Предполага се обаче, че техните стойности ще са сходни."

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 5 минути , logist13 каза:

Това не е така, ваксинираните могат да предават болестта, но е много по-малко вероятно:

"Учените правят разлика между "стерилизиращ" и "функционален" имунитет. Стерилизиращ имунитет означава, че ваксинираният не може повече да заразява други хора. Първите анализи на резултатите от ваксинациите с препарата на BioNTech/Pfizer в Израел показаха, че хората, които са получили вече и двете дози от ваксината, имат 92% по-нисък риск да предават инфекцията на околните. С други думи - поне по отношение на този препарат е установен висок стерилизиращ ефект срещу най-разпространените вирусни варианти. Не за всички ваксини обаче има надеждни данни по този показател. Предполага се обаче, че техните стойности ще са сходни."

What You Should Keep Doing

For now, if you’ve been fully vaccinated:

• You should still take steps to protect yourself and others in many situations, like wearing a mask, staying at least 6 feet apart from others, and avoiding crowds and poorly ventilated spaces. Take these precautions whenever you are:
  • You should still avoid medium or large-sized gatherings.
  • If you travel, you should still take steps to protect yourself and others. You will still be required to wear a mask on planes, buses, trains, and other forms of public transportation traveling into, within, or out of the United States, and in U.S. transportation hubs such as airports and stations. Fully vaccinated international travelers arriving in the United States are still required to get tested within 3 days of their flight (or show documentation of recovery from COVID-19 in the past 3 months) and should still get tested 3-5 days after their trip.
  • You should still watch out for symptoms of COVID-19, especially if you’ve been around someone who is sick. If you have symptoms of COVID-19, you should get tested and stay home and away from others.
  • You will still need to follow guidance at your workplace.

Източник : https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated.html

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 13 минути , logist13 каза:

Всъщност случващото се в Израел и Великобритания ясно показва, че точно ваксините са спасението, поне докато не се намери някаква алтернатива, примерно лекарство. Данните за тези държави са налични и показват, че до голяма степен са си решили проблема вече. Понеже тук сме големи тарикати и все гледаме да не се минем, най-вероятно наесен пак ще почнем отново да играем играта затвори/отвори с всичките негативни икономически последици и измрели без време хора.

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

От това което виждам Унгария е по-напред от Великобритания с ваксинирането 13,7% срещу 13,2% напълно ваксинирани , дали и Унгарците си мислят , че спасението е във ваксините......

• Харесвам 3
Публикувано:

Това какво общо има с "шанса да се случва предаването на болестта от ваксинирани  трябва да е същия като при неваксинираните."?

Първоначалните данни засега показват точно обратното, т.е. шанса ваксинираните да предават болестта е много по-малък. Това, че поради предпазливост и липса все още на по-мащабни изследвания по темата се налага ваксинираните да спазват противоепидемичните мерки е нещо съвсем различно.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 6 минути , ivan69 каза:

От това което виждам Унгария е по-напред от Великобритания с ваксинирането 13,7% срещу 13,2% напълно ваксинирани , дали и Унгарците си мислят , че спасението е във ваксините...…

Хората получили 1-ва доза във Великобритания са доста повече май. А сигурно значение имат и ползваните ваксини, унгарците доста залагат на руската ваксина, която дори и в Русия много не се ползва...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , logist13 каза:

Това какво общо има с "шанса да се случва предаването на болестта от ваксинирани  трябва да е същия като при неваксинираните."?

Първоначалните данни засега показват точно обратното, т.е. шанса ваксинираните да предават болестта е много по-малък. Това, че поради предпазливост и липса все още на по-мащабни изследвания по темата се налага ваксинираните да спазват противоепидемичните мерки е нещо съвсем различно.

Тъй де, липсват данни, ама с рекламна цел ваксинираните няма да имат изискване за тест дори и преди да има данни ?!?!?

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , ivan69 каза:

От това което виждам Унгария е по-напред от Великобритания с ваксинирането 13,7% срещу 13,2% напълно ваксинирани , дали и Унгарците си мислят , че спасението е във ваксините......

Получилите една доза в УК са с 1/3 повече от колкото в Унгария. Освен това не е ясно с какво бодат в Унгария, тъй като вече приеха на "въоръжение" от матушка ваксини. А както се оказва доставените ваксини от русия не отговарят на това, което са обещали.

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.