Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 57 минути , stanimir каза:

То не бяха 250лв. за фалшиви сертификати, едни жени,  едни съседки, едни... 

Ха, ама ти ако наистина мислиш че с пари не можеш да си купиш всичко в милата ни родина, явно живееш в паралелен свят ... 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

Ха, ама ти ако наистина мислиш че с пари не можеш да си купиш всичко в милата ни родина, явно живееш в паралелен свят ... 

И не само в милата ни родина. Някой беше казал: Това, което не се купува с пари,  се купува с много пари. А тук можеш и с връзки и без пари.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 минути , Coo каза:

Словакия приема без карантина туристи, които са в ковид ваксина, заради скандалите около АстраЗенека - за АЗ пишат, че трябва да са минали 3 седмици от първата доза, а за Пфайзер/Модерна пишеше - 2 седмици след втората игла

Имаше го по-напред в тази тема или другата за Ограниченията и възможностите за пътуване

Пишеше обаче ваксина + тест, което си е съществена разлика.

• Харесвам 3
Публикувано:

А ето и световния лидер с ваксинирани 93% от пълнолетните  и общо 61% от цялото население в рамките на едва 16 дни.

При това най-щастливата нация на света се ваксинира основно с ... Астра Зенека

https://www.abc.net.au/news/2021-04-17/bhutan-had-one-of-the-worlds-most-successful-coronvaccine-drives/100069540

12 minutes ago, funny said:

С пари може да си купиш много неща навсякъде, дори понякога здраве,но не и безсмъртие.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , bad kid каза:

Някой от ЕС  в момента реално ползва ли някъде бонус при пътуване зa това , че е ваксиниран?

Нещо за Тайланд ли имаше...?

Първите провинции в Германия въведоха облекчения за ваксинирани. Скоро се очаква решението за цялата страна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , stanimir каза:

С пари може да си купиш много неща навсякъде, дори понякога здраве,но не и безсмъртие.

Ами то някой бори ли се за безсмъртие изобщо ??? Аз лично категорично не.

За мен  е важно да имам качествен, може и по-кратък живот, отколкото дълъг и безсмислено пропилян

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
18 minutes ago, ДиянаВ said:

В единия случай е ваксина + тест , в другия е  тест преди влизане + карантина и тест на осмия ден , третата опция е тест преди влизане+14 дни карантина.

Въпрос - коя от трите възможности е за предпочитане ?

7 minutes ago, funny said:

За мен  е важно да имам качествен, може и по-кратък живот, отколкото дълъг и безсмислено пропилян

А кратък и безсмислено пропилян?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , stanimir каза:

А кратък и безмислено пропилян?

Постарала съм се да не го пропилявам, повярвай ми. Продължителността ... колкото - толкова.  Кой знае неговата каква е та и аз. ( дори и без Ковида в картинката)

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 минути , tch каза:

Първите провинции в Германия въведоха облекчения за ваксинирани. Скоро се очаква решението за цялата страна.

Може ли повече информация, че нищо не намирам?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Определено! 

Межdувременно намерих мнението в Ограниченията 🙂 @bad kid

• Харесвам 1
Публикувано:

добре де, funny, наистина ли само пътуванията и ресторантите осмислят живота, и липсата им го пропилява? айде, с пътуванията е навсякъде така сега по света, но реално в България, по нищо друго освен по затворените ресторанти, не личи, че сме в особена ситуация

през изминалата година сигурно хиляда пъти се благославях, че преди да почнем да пътуваме по-активно /и съответно да си харчим парите за това/, сме си направили уютен дом и ваканционна къщурка извън града, в които да се чувстваме добре и да не страдаме, ако се наложи да прекарваме основно времето си така; то и след всяко пътуване най-хубавото е, че отново се прибираш там, където ти е дом, но явно пък за други хора това изглежда като адски подтискаща ситуация, наистина се чудя?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , antea каза:

добре де, funny, наистина ли само пътуванията и ресторантите осмислят живота, и липсата им го пропилява? айде, с пътуванията е навсякъде така сега по света, но реално в България, по нищо друго освен по затворените ресторанти, не личи, че сме в особена ситуация

през изминалата година сигурно хиляда пъти се благославях, че преди да почнем да пътуваме по-активно /и съответно да си харчим парите за това/, сме си направили уютен дом и ваканционна къщурка извън града, в които да се чувстваме добре и да не страдаме, ако се наложи да прекарваме основно времето си така; то и след всяко пътуване най-хубавото е, че отново се прибираш там, където ти е дом, но явно пък за други хора това изглежда като адски подтискаща ситуация, наистина се чудя?

Аз ще отговоря 🙂

Хората около нас бяха щастливи. Въодушевени, енергични, копнеещи, мечтаещи... сега всичко е дяволски бавно, монотонно, безлично и сиво. Дори не може да смениш сезона, храната, звука, музиката, езика около себе си...

А и.. не са ресторантите - кина, театри, концерти, спортни събития, събори, танци, срещи с непознати, флирт, любов..... Това, което те прави жив, липсва... 

• Харесвам 19
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

В единия случай е ваксина + тест , в другия е  тест преди влизане + карантина и тест на осмия ден , третата опция е тест преди влизане+14 дни карантина.

Въпрос - коя от трите възможности е за предпочитане ?

Който пътува по работа ще предпочете ваксина+тест, за да си свърши работата без карантина. 

Който пътува за удоволствие като мен, ще зачеркне тази дестинация. 

Така разбрах аз използваната от @bad kid дума бонус. За мен тестът в този случай не е бонус, облекчение, предимство и т.н.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 5 минути , antea каза:

Разбира се че не. Живота го осмислят срещите и общуването с хората, пътуванията, моментите с близките,  възможността да си вършиш работата която обичаш ( без външни пречки за това), и какво ли още не. Ресторанти и заведения са просто единия от начините да  осъществяваш срещите с близки и приятели, разнообразяване на свободното време и избягване на досадни домакински задължения.

Просто ние, в нашето семейство сме силно социални. Приятели много, срещи с тях, събирания, празнуване на различни поводи... и сега всичко това липсва.

• Харесвам 9
Публикувано:

@Lindt и @funny това, което казвате в последните си постове го разбирам, и то отлично, не ми е ясна връзката как животът ти става безсмислен, ако се опълчваш срещу някаква обективна реалност, която е предизвикана от нещо, което доскоро е било извън човешкия контрол?

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 22 минути , Мари Николова каза:

Може ли повече информация, че нищо не намирам?

Баден Вюртемберг имам предвид. Две седмици след втората доза не подлежиш на карантина ако идваш от рискова страна или си имал близък контакт с заразен. Берлин също въведоха някакви ограничения, но съм от телефона и ще дам информация по-късно.

Препоръката идва от РКИ, така че бих казал, че е въпрос на време да се приеме навсякъде. От първи април поставят средно по 500-хиляди дози на ден, така че (предполагам) след средата на май ще се нормализират малко нещата там. Защото сега след техния Великден пак затвориха всичко и хотелите включително

https://www.baden-wuerttemberg.de/de/service/presse/pressemitteilung/pid/erleichterungen-fuer-geimpfte-1/

• Благодаря 1
Публикувано:

Тя Линд не се опълчва. 

Иначе си е съвсем права, но като речем да се престорим, че няма нищо и хората си мрат наред, дали всички около нас ще са все така щастливи и въодушевени, както преди?

• Харесвам 9
Публикувано:

@Lindt и @funny това, което казвате в последните си постове го разбирам, и то отлично, не ми е ясна връзката как животът ти става безсмислен, ако се опълчваш срещу някаква обективна реалност, която е предизвикана от нещо, което доскоро е било извън човешкия контрол?

Не съм сигурна, че разбирам въпроса ти, но и по-скоро не е към мен. Аз чинно правя всичко задължително, плюс малко повече от себе си, където ми се струва нужно. Но се чувствам приземена. Не нещастна, все още не, но ми няма крилцата, розовите очила и пълния набор безгрижие. 

• Харесвам 11
  • Замислям се 1
Публикувано:

Опълчване  - силно казано. Несъгласие, недоволство - да. И не от случващото се , а от безумните действия, които се прилагат в опита да се овладее случващото се . Както и "яхването на вълната" от всеки кой като може с определена цел.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

Ако затвориш хората в къщи,  без изобщо да излизат със сигурност ще подейства.  Това, обаче не означава,  че на мен би ми харесало, ще полудея със сигурност.  Не действат според мен маски, дистанции (не, че е възможно да се спазват), затворени граници и разни подобни,  но пълно затваряне,  без да си показваш носа на вън няма как да не подейства. 

Това отдавна го казаха. Никой не излиза и който устиска. Няма как да стане. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt @funny аз не съм толкова социална, колкото вас откъм ежедневни контакти, но пак имам липса. Не знам дали това е липсата да имам едно, най-много три пътувания в годината, но да са си моите със желание планирани и осъществени, или това е натоварването от други странични ефекти - аз наистина станах половин учител, работата ми намалява все повече и повече, разходите пък наобратно все повече и повече, най-вече за храна. Последните две седмици реших да възвърна някои стари навици, компенсиращи сегашната сиво-черна дупка - почнах да купувам неща за себе си за сметка на липсващите пътувания и увеличих часовете спорт за сметка на помощта ми в училище и мисленето за този гаден ковид, взирайки се в интернет. Е, не е много компенсиращо, но съм доволна и ми помага... за сега. Ето днес тръгнах за тренировка, но си взех портфейла, за да взема навръщане козунак уж за детето😉, минах през целия център и се прибрах с козунак и нова чанта 😄. От полза ми е било ходенето да спортувам🙃. Ей такива дребни неща в ежедневието липсват и те се наслагват, водят до промяна.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 1 час, slujitel каза:

Ако затвориш хората в къщи,  без изобщо да излизат със сигурност ще подейства.  Това, обаче не означава,  че на мен би ми харесало, ще полудея със сигурност.  Не действат според мен маски, дистанции (не, че е възможно да се спазват), затворени граници и разни подобни,  но пълно затваряне,  без да си показваш носа на вън няма как да не подейства. 

Пълно затваряне по къщите практически никога и никой не го е прилагал. Защото обратното означава нито да можем да идем до магазина за храна или до аптеката за лекарства, нито ще има какво да си купим, ако заводите не работят, нито дори до болницата. Всичките мерки, дори и в най-строгите им изпълнения могат само да поограничат социалните контакти, но не могат да елиминират една въздушно-капкова инфекция. Разпространението на инфекцията се ограничава временно, но в момента който се случи по-широко отваряне, инфекцията си взима своето.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , logist13 каза:

Пълно затваряне по къщите практически никога и никой не го е прилагал. Защото обратното означава нито да можем да идем до магазина за храна или до аптеката за лекарства, нито ще има какво да си купим, ако заводите не работят, нито дори до болницата. Всичките мерки, дори и в най-строгите им изпълнения могат само да поограничат социалните контакти, но не могат да елиминират една въздушно-капкова инфекция. Разпространението на инфекцията се ограничава временно, но в момента който се случи по-широко отваряне, инфекцията си взима своето.

И затова не работи. 

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.