Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 26 минути , adreno каза:

Междувременно  е тръгнал бизнеса и с новите безиглени ваксини - 300 точки, съдържанието - в мивката.

Като се замисли човек това с 4 ПСРа или 2 пътувания при сегашните условия....

На такива след това трябва да им се постави празната спринцовка ректално и напреки. 🤐

Есента докато още водим дискусия за ваксините май ще сме единствената държава в Европа в пореден локдаун 😄 

176525242_266150345176501_30358157481768

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 5 часа, tch каза:

На такива след това трябва да им се постави празната спринцовка ректално и напреки. 🤐

Есента докато още водим дискусия за ваксините май ще сме единствената държава в Европа в пореден локдаун 😄 

В крайна сметка това са хора, които до есента така или иначе няма да се ваксинират, та ... с безиглена ваксина или без... няма да повлияе броя им на евентуален есенен локдаун.

• Харесвам 6
Публикувано:

Някой чакаше новини от Израел преди Великден. 

Израел закри всичките си COVID-отделения:

https://news.bg/world/izrael-zakri-vsichkite-si-covid-otdeleniya.html

П. П.  В последните 14 дни имат общо 2600 случая и 15-на починали (поправка - 87 за 07.04 - 21.04)

Във Великобритания  в последните две седмици - около и под 30 души дневно. 

Аз лично спирам да ги следя, нямам нужда от повече доказателства.Вече кой  каквото сам си направи, да започва най-сетне отварянето за пътувания. 

• Харесвам 34
Публикувано:
преди 7 часа, adreno каза:

Междувременно  е тръгнал бизнеса и с новите безиглени ваксини - 300 точки, съдържанието - в мивката.

Дай линк! 😎

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 7 минути , crazyhorse каза:

Дай линк! 😎

Викаш да не се окаже че най-бързо ще нараства броя на ваксинираните безиглено :biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Дайте линк и към варианта с връзки, щото четейки форума и темите за Wizz не вярвам да са много тия,  дето ще платят 300 , ако изобщо има някой тук  наистина да плати за подобно нещо  😄

Пък и повечето от пишещите магеланци май вече се ваксинираха или им предстои, единици останаха. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 часа, adreno каза:

Има ли отстъпка за количества?

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 40 минути , stanimir каза:

....

Пък и повечето от пишещите магеланци май вече се ваксинираха или им предстои, единици останаха. 

Аз се чудя все още ли може да отидеш да се ваксинираш без записване, с онези зелени коридори. И има ли изисквания да си българин? Защото ако бях западноевропейски магеланец, около и под 40, в добра форма, щях да поизчакам още няколко месеца, преди да получа шанс в собствената си държава.

Публикувано:
преди 9 часа, adreno каза:

Те, затова гърците познавайки местният манталитет продължават с контролните тестове по границите.

• Харесвам 10
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Аз се чудя все още ли може да отидеш да се ваксинираш без записване, с онези зелени коридори. И има ли изисквания да си българин? Защото ако бях западноевропейски магеланец, около и под 40, в добра форма, щях да поизчакам още няколко месеца, преди да получа шанс в собствената си държава.

Моите наблюдения са, че

- Доста чужденци се ваксинираха с АЗ на зелен коридор още с пускането на коридорите в края на февруари. Говоря за такива с личен номер еквивалент на ЕГН, работещи, учещи и живеещи в България.

- В момента без записване в Хис можеш да отидеш където желаеш поне в София. Опашки няма от седмици. АЗ има колкото искаш и на вратата на всяка болница виси табелка за това, никой няма да те върне, но няма да се ангажира да те консултира или наблюдава след ваксинацията.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

В Пловдив ако искаш да караш Опел, нямаш проблем - всички светофари са ти на "зелена вълна" :laugh: Ако обаче искаш да караш нещо американско, тогава редът е като с ладите по соца - със записвания и след години! :sarcastic:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 19
Публикувано:
преди 1 минута , chandni каза:

В Пловдив ако искаш да караш Опел, нямаш проблем - всички светофари са ти на "зелена вълна" :laugh: Ако обаче искаш да караш нещо американско, тогава редът е като с ладите по соца - със записвания и след години! :sarcastic:

Аз разбирам донякъде безпокойството от ваксините и желанието да вземем най-доброто. Защото не го плащаме на момента де, иначе в магазина се избира най-евтиното от всичко. Обаче имам усещане, че ситуацията силно наподобява разхищението на храна и вода в сходни части на света, и си признавам, че това ме ядосва. 

Добре, казах си го, олекна ми 🤗

• Харесвам 16
Публикувано:

айде тогава и на мен да ми олекне - намирам идеята за фалшифициране на документи за здравен статус, включително ваксинационен, насред пандемия, за долнопробна до престъпност

• Харесвам 20
  • Браво 11
Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

Аз разбирам донякъде безпокойството от ваксините и желанието да вземем най-доброто. Защото не го плащаме на момента де, иначе в магазина се избира най-евтиното от всичко. Обаче имам усещане, че ситуацията силно наподобява разхищението на храна и вода в сходни части на света, и си признавам, че това ме ядосва. 

Добре, казах си го, олекна ми 🤗

При положение, че голяма част от населението не иска да се ваксинира пак щяхме да хвърляме ваксини.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , antea каза:

айде тогава и на мен да ми олекне - намирам идеята за фалшифициране на документи за здравен статус, включително ваксинационен, насред пандемия, за долнопробна до престъпност

То и да не е насред пандемия си е престъпление, което съм сигурен, че и тук ще се преследва от закона.

В ситуация на пандемия освен това е и неморално и несолидарно.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 5 минути , Aureliano каза:

То и да не е насред пандемия си е престъпление, което съм сигурен, че и тук ще се преследва от закона.

Категорично ще се преследва! Те някои тарикати вече "изгоряха" с фалшивите PCR тестове на Дунав мост...

• Харесвам 4
Публикувано:

Всъщност с какви срокове на годност за ваксините? Предвид, че са тип "сезонни" би трябвало да е нещо много кратко, тип 9-10 месеца.

Който е ваксиниран не ви ли записват срока на годност до името с партидния номер на ваксината?

• Харесвам 2
Публикувано:

Проблема е в интернета, телевизията  и това, че всеки луд, доктор, професор и т.н. може да се изкаже авторитетно и папагалите повтарят какво са чули, пишат по мрежи, говори се по цял ден между тях, а вероятно поне в 80% от случаите приказките и информацията   е фалшива, лъжлива, изкривена  и т.н. и това се отнася за всичко ,не само за Ковид и ваксините.

Вчера слушах колеги, как уж ваксините помагали явно, ама не се знаело какво ще стане с човека след 2-3-5 или повече години и какви вреди ще има ваксинираният някой ден.

Може рак да се хване, тумор и т.н., нали пипат ДНК-то и т.н. и т.н.

Обаче доказани от цял свят неща, които провокират рак и болести като пушене и разни други не ги вълнува, павкат и размишляват какво може да хванат след 5 год, ако се ваксинират сега, това е много странно за мен.

Струва ми се, че ако официално обявят, че ваксините са опасни както цигарите и не са безплатни, поне у нас ще има повече кандидати, защото ще излязат новини, че това е лъжа и някой отгоре не иска хората да се ваксинират или ще е обратното на сегашното мислене.

• Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:

Харесва ли ни или не, одобряваме или не , това е принципно състояние на начина по който функционира човечеството.

Някои преяждат и после хвърлят милиарди за средства за отслабване докато други умират от глад, някои спекулират с цени на лекарства докато други умират от невъзможност да си ги купят. 
А и да не говорим , че всеки опитва да прецаква системата във варианти за намаляване на данъци, заобикаляне на правила, закони 

Та ... нещо не виждам къде е базата за възмущение точно и само от това с ваксините, докато във всичко друго всеки един от нас прави същото 

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 19 минути , tch каза:

При положение, че голяма част от населението не иска да се ваксинира пак щяхме да хвърляме ваксини.

Все се надявам да има възможност да ги изпратят някъде по света, в Африка може би, или другаде, където недостигат ...

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 7 минути , Alexander каза:

нали пипат ДНК-то и т.н. и т.н.

Е това е най-голямата заблуда. РНК ваксините нямат допир с ДНК. Само че като го кажеш на някой чугун, той отговаря - а дали е така наистина?

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 10 минути , Coo каза:

Всъщност с какви срокове на годност за ваксините?

Срок на годност или период на ефикасност?

Защото срока на годност на прясното мляко е няколко дни 😉

Срокът на годност се определя след изпитвания (тестове, анализи) на лекарството в продължение на месеци и години, в различни условия на съхранение (температура, светлина, влажност), като се контролират основни показатели, включително имуногенност. 

Срокът на годност подлежи на удължаване/скъсяване, в зависимост от получените резултати. 

И няма общо с периода на ефикасност/протекция. 

преди 2 минути , Zaro каза:

НК ваксините нямат допир с ДНК. Само че като го кажеш на някой чугун

Ха-ха.. Това ми напомня въпрос, който ми зададоха преди време:

(това е за "Хумор", но ....)

А какво ще стане, ако РНК-то ми влезе в ДНК-то? 

Въпросът е зададен от човек, когото считах за интелигентен и образован. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако научих нещо последната година, това е, че граници по държави и континенти за пандемията няма. Може и да греша, Африка е огромна и не съм запозната с динамиката на движението в континента. Струва ми е меча услуга от страна на който и да е България, ЕС или друг, да се появи в Африка и да продаде или дари АЗ ваксини при положение, че ЮАР обявиха тази ваксина за твърде малко ефективна за техния щам още през февруари... Но явно ваксинационната дипломация работи, защото това не попречи на ЮАР да се отърват от дозите като ги бутнат на други африкански държави https://www.aa.com.tr/en/africa/south-africa-sells-astrazeneca-doses-to-other-au-nations/2183679  Унищожаването на лекарства е скъпа работа, така че при определени условия сметката "продавам на загуба/дарявам" може да е по-печеливша от "унищожавам".

• Харесвам 6
Публикувано:

@Lyubina Имах предвид Срок на годност при правилно съхранение, влажност, температура и т.н. - месеца и датата, които са изписани на кутийката или флакона на продукта.

Ясно ми е, че някои продукти могат да се ползват доста след тази дата (според вида на препарата - дори години и съм чувала признания на лекар в болница как няма проблем пациентите да пият нещо с изтекъл срок на флакона/блистера 🙂 ), но се съмнявам, че точно с АЗ някой ще рискува да я поставя след срока.

Може би съм изкривена от педиатърката на детето ми, която винаги преди поставяне на ваксина ми показваше кутийката, партидата, срока и че съвпадат с тези на ваксината вътре. (И после ми даваше кутията с листовката да си ги чета. 🙂 🙂 🙂 )

• Харесвам 2
Публикувано:
37 minutes ago, funny said:

...че всеки опитва да прецаква системата във варианти за намаляване на данъци, заобикаляне на правила, закони 

Та ... нещо не виждам къде е базата за възмущение точно и само от това с ваксините, докато във всичко друго всеки един от нас прави същото 

Правиш ли разлика между законови вратички за намаляване на данъци , заобикаляне на правила ,закони и т.н. и  издаване на откровено фалшив документ ?

Това е наказуемо документно престъпление отвсякъде и все някой ще изтегли късата клечка ...после сълзи и сополи.

Ще се намерят хора и за това разбира се , но айде да не ни се вменява за нормално.

Говори за себе си.

• Харесвам 14
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.