Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Щом моралът е такъв на ниско държавно ниво какво да искаме  от високото?  Явно витае усещане за  безнаказаност,  щом липсва всякакво притеснение от публично обявяване.

В държавата ни всичко е точно! 

• Харесвам 5
Публикувано:

Виждам, че темата е стигнала нови висоти, та нека напомня отново и да всея нотка позитивност:

CcucPJtWEAAPTfH.jpg

• Харесвам 4
  • Смея се 25
Публикувано:
преди 22 минути , но нейм каза:

Трябва да дефинираш какво е МОРАЛ. Иначе няма смисъл. Моралът на хората е различен и на отделните общества също. 

А в отношенията държава-поданик моралът изобщо няма място.

В случая - да не лъжеш. А фалшифицирането на каквото и да е си е вид лъжа.

преди 37 минути , slujitel каза:

А да притискат хората да се ваксинират,  при положение,  че ваксината не е задължителна и СЗО казват,  че  няма доказателства,  че ваксинираните не заразяват е МОРАЛНО, така ли? Ти можеш ли да ми гарантираш, че ако си седнал до мен в самолета и си ваксиниран и без ПСР, а аз неваксинирана, но с отрицателен ПСР, няма да ме заразиш?

Да извиняваш твое (говоря по принцип де, а не за теб 🙂 ) поведението или хипотетичното поведение на някой друг не те оневинява ...

• Харесвам 6
Публикувано:

Извън законовата и морална страна, която в никакъв случай не е маловажна, се чудя на смелостта да развяваш фалшив сертификат в условия на пандемия. PCR или ваксината ти дават някакво спокойствие, че не си заразен. Но какво ти дава фалшификата? Отиваш някъде, правят ти контролен тест, оказва се положителен или пък ти развиваш на място симптоми. В ЕС да речем, че си една идея по - спокоен, плащаш си карантинния хотел, показваш ЕЗК, но ако си в страна със тревожни показатели на здравната система, застраховката няма да те успокои особено. Как би бил спокоен за своето и това на близките ти здраве?

Не че нашата система е супер, но не е като да няма по-зле.

Със споровете се изпуска пара, но не вярвам някой да е толкова смел, че да направи такава глупост.

• Харесвам 4
Публикувано:
7 minutes ago, slujitel said:

По отношение на заразяването, каквото едното,  такова и другото.  Само дето едното някак е разрешено,  а другото незаконно.

Изобщо не е така,  Израел и Великобритания го доказаха нагледно,  рязък спад има и в тежките случаи в САЩ. 

Цялата статистика е на разположение в нета. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 31 минути , Георги Матеев каза:

...да всея нотка позитивност:

CcucPJtWEAAPTfH.jpg

Мисля че това е най-точния извод от тази тема :grin:

На времето един познат на родителите ми казваше " За себе си знам че ми е по-добре да умра млад и богат, отколкото беден и дълголетен" . Не го схващах тогава ( той беше на 50, аз млада и росна на 22), но в течение на времето се убедих че във всичко в този живот пряко или косвено правиш подобни изводи ( взимаш аналогични решения). 

Та... кой каквато философия си има за живота, нека си я следва .

• Харесвам 9
Публикувано:
5 minutes ago, Георги Матеев said:

Виждам, че темата е стигнала нови висоти, та нека напомня отново и да всея нотка позитивност:

CcucPJtWEAAPTfH.jpg

Да, бе. Има рязък скок на бездомните котки в София. Не мрът ами се плодят като зайци. 

П. П.  Пак се измъкна по пантофи, тоя път от Индия. 

• Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Щом моралът е такъв на ниско държавно ниво какво да искаме  от високото?  Явно витае усещане за  безнаказаност,  щом липсва всякакво притеснение от публично обявяване.

В държавата ни всичко е точно! 

Предполагам имаш предвид лекарите, които издават фалшивите сертификати срещу 300 лв?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , stanimir каза:

П. П.  Пак се измъкна по пантофи, тоя път от Индия. 

Аз съм като една Пепеляшка. Вечно се измъквам отнякъде в последната секунда и оставям по някоя пантофка за спомен на местните.

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Аз съм като една Пепеляшка. Вечно се измъквам отнякъде в последната секунда и оставям по някоя пантофка за спомен на местните.

Пропуснала съм вълнуваща история🤩 Какво става из индийско? 

• Харесвам 1
Публикувано:
5 minutes ago, slujitel said:

Предполагам имаш предвид лекарите, които издават фалшивите сертификати срещу 300 лв?

Ти видяла ли си ги, щото дотук всичко е "една жена ми каза" 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Извинявам се че ще прекъсна бурните дебати, нооо по-горе мернах че все пак има хора, които се интересуват как и къде да се ваксинират с РНК ваксини. 

Доколкото имам няблюдения от няколко седмици такива се раздават и на личните лекари. Тази седмица РЗИ в София раздаваха Модерна, предполагам само такава са извадили от фризера.  За да се ваксинира човек обаче е нужно неговият личен лекар да има желание и възможност да отскочи до РЗИ за 1 миниатюрно шише ( мисля са 10 дози)  Модерна.  Съответно лекарят трябва да има и поне толкова на брой пациенти, които да искат да се ваксинират - по моите наблюдения нещо затихна тази вълна.

С две думи, ако все още някой иска да се ваксинира с РНК ваксина, то или трябва да се свурже с личният си лекар, или трябва да пътува до близките по-млаки градове, или периодично да пита в центровете за ваксинация. Записването в платформата за мен е безпредметно. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Айде сега дружно отиваме да гледаме брифинга. Заплени ме министърА с първото изречение -".. благодарение на интелект, и послушание ... вече нямаме нито една област в червено !!! "

"Може да се похвалим с резултати"

А, а, а ? :biggrin: Кой е като нас да видим сега

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 13 часа, ДиянаВ каза:

Ново 20- сега и фалшиви ваксини.

https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/04/21/323924/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-pfizer

А тия фалшиви ваксини как могат да проникнат в здравните заведения и ваксинационните центрове. Ако няма начин това да стане, никой не би се захващал с фалшифициране.

Аз нали гледам Октопод и имам чувството, че след 30 години от действията в сериала, светът е същия.

В различни източници се споменава, че бизнеса с фалшиви лекарства в света е между 20 и 200 000 000 долара годишно и започва да става съизмерим с бизнеса от наркотици и продажба на оръжие. При отворилата се пазарна ниша няма нищо нелогично, напротив .

При цена на PSR тест между 100 лева и 100 паунда /средно за Европа/ какво значение има ако няколко десетки милиона теста дадат фалшиво положителен/отрицателен резултат...      ... по няколко пъти.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Е, то тук яко си чешем езиците, само няколко човека се вземат на сериозно 

А единственият @master_of_germs,  който може да сложи ред в темата се спотайва и не желае. Не, че направи няколко опита,  но то и самоуки лекари от интернет си чешат езиците, та....

В заключение,  не съм държавен служител,  просто се кръстих служител при създаването на форума и не сметнах за нужно да ви поправям, а и не съм длъжна да обяснявам. Това е горе долу истината за писаниците в нета.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , slujitel каза:

Аха, значи за по лесно неваксинираните няма да пътуват,  и това е морално? Ще ги затворим в къщи?

Ами не, има я опцията за пътуване с ПСР. Нали така?

преди 30 минути , slujitel каза:

Второ, ПСР не са гаранция,  но трябва да ги правим при всяка настинка и при всяко качване на самолет?

Не е гаранция, в смисъла на не е стопроцентова гаранция, но със сигурност ограничава в някаква степен пътуването на заразени. Може да се каже, че ваксината прави същото в този смисъл => намалява вероятността да пътуваш и да си заразен за околните.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , stanimir каза:

Нали не очакваш някой да си пусне платена реклама за това ? Или да дойде персонално да ти го "докаже" ?

• Харесвам 6
Публикувано:

Трябва ли да вярвам на всичко подхвърлено  в нета? 

Утре някой може да напише че предлагаш платена любов примерно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , Георги Матеев каза:

Айде де и да се свършва тая лудница 😄 

Публикувано:
преди 21 минути , funny каза:

Нали не очакваш някой да си пусне платена реклама за това ? Или да дойде персонално да ти го "докаже" ?

След като има за дипломи, що да не 😄

• Смея се 1
Публикувано:
преди 49 минути , stanimir каза:

Трябва ли да вярвам на всичко подхвърлено  в нета? 

Утре някой може да напише че предлагаш платена любов примерно. 

Може, но и едното и другото няма как да го разбереш ако очакваш някой да те намери за да ти го докаже "нагледно". Най малкото защото може да не си в таргет групата ( и за двете) 😉

• Смея се 1
Публикувано:
преди 48 минути , milen_40 каза:

Записването в платформата за мен е безпредметно.

Платформата не върши никакв работа. Ние се бяхме регистрирали в градче извън София (за края на март), но ни се обадиха, че нямат изобщо доставени ваксини. След това не сме се записвали. Чакам в списък от работодател и знам приятели, които също чакат в списъци.

Родителите ми се ваксинираха при ЛЛ с Пфайзер в поликлиниката, но обаждането е било в стил „Елате след 3 часа“. Но те чакат в списък при ЛЛ от началото на януари.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, но нейм каза:

Ти си имай мнение за ваксините, но защо ги няма на разположение, за да си избират хората?

За да има някой да реве за нарушени права.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

В момента съм в Софиямед и чакам за лекар до кабинета за ваксинация. Ваксинират с Pfizer, ако някой чувства, че му е щастлив ден, може да се пробва ! 🙂

• Харесвам 14
Публикувано:

Има идея за "зелен коридор" с РНК след Великден. Днес, след заседание на Ваксинационния щаб, ще съобщят дали наистина ще се осъществи.  

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.