Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , stanimir каза:

Лека болка съвсем нормална за мускулна инжекция.При поставяне на първа доза никакви странични реакции , при втората леко втрисане , което отшумя за около 24ч. и тогава дори не обърнах внимание ,но като говорих с колеги се оказа ,че са имали същите симптоми. Не съм приемал медикаменти.

Благодаря! Мъжът ми се ваксинира скоро с първата доза и засега и той е така - никакви симптоми, освен лека болка в ръката. Исках да знам какво горе долу да очакваме. Втората му доза е през август. Твоите в какъв интервал бяха?

преди 15 минути , imarev каза:

На първата доза абсолютно нищо.Втората предстои другата седмица,но приятел който се ваксинира с втората сподели подути лимфни възли от страната на ваксината,грипоподобните симптоми,цитирам”буквално ме боля косата два дни”😄

Значи се очертава с втората доза да има по-силна реакция. Благодаря :). 

• Харесвам 2
Публикувано:
5 minutes ago, Травеолани said:

Благодаря! Мъжът ми се ваксинира скоро с първата доза и засега и той е така - никакви симптоми, освен лека болка в ръката. Исках да знам какво горе долу да очакваме. Втората ми доза е през август. Твоите в какъв интервал бяха?

Значи се очертава с втората доза да има по-силна реакция. Благодаря :). 

21 дни.

• Харесвам 2
Публикувано:

Уф, не бяха ли 14 дена интервалите, какви са тия 21 дни или август... Хем мислех да мина през България лятото за ваксинация (ако въобще успея да си намеря полети), ама така няма да стане

• Харесвам 3
Публикувано:

За Пфайзер е 21 дни, за Модерна - 28.

За АЗ интервалът е между 4 и 12 седмици. Ваксината на Janssen (Джонсън н и Джонсън) е еднократна. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , но нейм каза:

Германия преговаря за 30 млн. ваксини от руската "Спутник"
Условието е тя по-бързо да бъде одобрена от EMA

https://www.dnes.bg/rusia/2021/04/22/germaniia-pregovaria-za-30-mln-vaksini-ot-ruskata-sputnik.487966

Тя руската не действа , да поръчват Астрата , справка Великобритания и Унгария.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Чудя се, не се ли опасяват от подобни нежелани реакции. Все пак и Спутник и АЗ И Д&Д са на един и същ принцип: вирусен вектор. 

Публикувано:

Най-вероятно са съвсем подобни. Ама ПР, ще ваксинират още няколко милиона преди да се вдигне вой.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 часа, Duke каза:

Темата е завила в посока влизане в час по морал и право след голямо междучасие през 80-те, със съпътстваща проверка на входа за зашита емблема и обран врат...

Отказвам да влизам в подобна полемика, като вместо това отново бих напомнил, че всички ние живеем в ОБЩЕСТВО. Тази пандемия всъщност може да бъде разгледана и като научен експеримент доколко развитото гражданско общество е загубило представа за същността на съжителството с други човешки същества, а оттам и за същността на държавността. Според мен, всеки един от нас трябва да си даде сметка, че в името на обществото е добре макар и трудно да приеме, че част от личните му права и свободи ще бъдат евентуално нарушени в името на общото благо. Едва когато осъзнаем, че освен АЗ съществува и ТЕ, можем да наречем себе си мислещи човешки същества, отговорни за постъпките си и способни да живеят в общност. Другото е преливане от пусто в празно...

Хмм сега като прочетох коментара ти се сетих за едно предаване по National Geographic, което се казваше нещо от сорта на "След милион години" (не съм сигурен за името, ако някой се сети да го каже). Там се разглеждаше какво ще е бъдещето след "толкова години" и понеже бяха няколко епизода, се сетих за единия, където се говореше (преразказвам, защото не помня точно, но идеята ми остана в главата...), че в един момент хората ще се развият до толкова, че мозъците им ще трябва да работят заедно и ще са като пчеличките в един кошер, всички ще се борят за една идея и ще трептят в една честото....

И малко ще го избия на хумор, че...от темата рядко нещо ново се извлича...:D

Предполагам, че различно-мислещите са търтеите в тоя "кошер", дето ще ги ползват за разплод и после ... на боклука :lol: Не знам обаче, коя ще е пчелата майка, сигурно кралица....Бети  😄

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Уф, не бяха ли 14 дена интервалите, какви са тия 21 дни или август... Хем мислех да мина през България лятото за ваксинация (ако въобще успея да си намеря полети), ама така няма да стане

При нас е 4 месеца. Идеята е да ваксинират до края на юни всички с поне една доза, за да не се налага да пишем второ лято тотална щета  :). 

• Харесвам 5
Публикувано:

Мда... Обаче това изобилие на недоваксинирани (които обаче си мислят, че са защитени) хич не ми харесва, от гледна точка на еволюцията на вируса...

А и на мен не ми върши работа, то 14 дена е на ръба, но бих се насилил да отида до България за ваксина, но с по-голям интервал няма как да стане.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Травеолани каза:

Тези, които сте ваксинирани с Пфайзер, какви странични реакции имахте и колко дни продължиха?

Моите родители с нулеви и след двете дози. Аз след първа имах просто нормално усещане за мускулна инжекция, което бледнее на фона на обичайна контузия от неделния футбол.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Травеолани каза:

Тези, които сте ваксинирани с Пфайзер, какви странични реакции имахте и колко дни продължиха?

Никакви. 

При първата игла съпругата ми вечерта имаше лека болка на мястото на убождането, при втората - нищо.

При мен обратно - нищо при първата, а при втората лека болка в рамото, но чак на втората вечер и на сутринта вече нищо не усещах. Бях се усъмнил дали не са ми били някакви витамини вместо ваксина, та добре че все пак имаше някаква, макар и минимална индикация. :yes:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 56 минути , neuromancer каза:

Мда... Обаче това изобилие на недоваксинирани (които обаче си мислят, че са защитени) хич не ми харесва, от гледна точка на еволюцията на вируса...

А и на мен не ми върши работа, то 14 дена е на ръба, но бих се насилил да отида до България за ваксина, но с по-голям интервал няма как да стане.

Ох, абсолютно в същата дилема съм...

Тъкмо се нагласих психически, че ще се прибирам за ваксина (и предвидих 2 месеца да стоя в Бг, че дано ми стигне, имайки предвид стегната организация - обект на завист от цяла Европа) и тука взеха, че се посбързаха и постреснаха. Налази ни английския вариянт - въпреки строгия летищен контрол и карантина, промъкнала се е гадината, оказва се не етолкова лесно...

А освен това, една пандемия не е истинска пандемия без индийски двойно мутирал вирус!

И сега не знам - да си чакам реда кротко и тихо - но сигурно и без драми (с надежда да не ми се утрепе лятото и ме ваксинират преди септември). Или да се впусна в приключения и да ходя на вакси-канция в България?

За капак - и билетите за такъв тип пътешествия като моето и твоето са супернесигурни, отменят и променят непрекъснато и си иска железни нерви дори да събереш смелост да ги купиш. И тенденцията се засилва - това лято трансконтинентално пътуване - Ц!

Все пак ще съм ти благодарна, ако споделяш какво и как си решил. 🤗

преди 2 часа, ivan69 каза:

Тя руската не действа ...

Нея ще я одобрят за може идеологически мотивираните също да се ваксинират.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 20 минути , samuraika каза:

Все пак ще съм ти благодарна, ако споделяш какво и как си решил. 🤗

Ами на мен ми е почти невъзможно... Те освен че съкратиха полетите, направо половината авиокомпании въобще не летят до Бразилия... Мога да взема с Иберия с мили, но не мога да влизам в Испания и трябва да съм без багаж, тоест не мога да съм с децата и не мога да седя повече от 1-2 седмици. Ако съм с децата мога да седя по-дълго, тъй като явно ще се учи онлайн, но трябва да съм с багаж и 20 кила учебници и тетрадки. И трябва да платя пълната цена на 3 или 4 билета, защото намаления няма.

ПП. Ще го направя, ако съм много отчаян, тоест тук да няма възможност за почивка, а в България да е горе-долу безопасно, като миналото лято например ... 

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 4
Публикувано:

@samuraika и @neuromancer - няма ли опция да се ваксинирате в Япония или Бразилия? 

Ние това лято се отказахме да си ходим в България - твърде несигурно е всичко, полетите се отменят постоянно. На връщане децата ще трябва да са две седмици в карантина - как са обясня на едно 5 годишно, че трябва да стои вкъщи две седмици, докато приятелчетата му играят пред прозореца? За мен не си заслужава стреса. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 5.04.2021 г. в 4:11, Дани Магелани каза:

Добре е, че споделяш. Целта е да сме полезни за себе си и другите.

И аз съм на намаляваща доза антикоагуланти. Пия ги от 2019 и при противогрипната ваксина не съм имала проблеми. Дано и сега да няма!

При мен първо беше изтръпване в мястото на убождане. От втория ден започна слаба постоянна болка. Днес е 5 ден и почти я няма. Температура вдигнах през 3 ден  - варираше от 37,5 до 38 градуса и отпадналост. На 4  ден - 37 градуса. Ще видим как ще бъде нататък. 

Не мисля, че тези реакции са притеснителни, особено като знаем, че се случват често. Нали имунната система реагира и се бори. Би било притеснително ако не го прави.

Имам колеги, които при първата игла, освен малко болка от убождането, нищо друго не са усетили.

Днес направих 2 игла. Лекарят каза, че температурата при първата игла е добър симптом. Значи съм си създала антитела.

Сега ме боли малко в мястото на убождането. Ще пиша как ще мине в следващите дни.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 минути , Травеолани каза:

@samuraika и @neuromancer - няма ли опция да се ваксинирате в Япония или Бразилия? 

Ние това лято се отказахме да си ходим в България - твърде несигурно е всичко, полетите се отменят постоянно. На връщане децата ще трябва да са две седмици в карантина - как са обясня на едно 5 годишно, че трябва да стои вкъщи две седмици, докато приятелчетата му играят пред прозореца? За мен не си заслужава стреса. 

Ами за мен така като гледам евентуално към края на годината може и да се появи възможност... Много се бавят тук, то ваксините малко, президентът пречи, цирк... Дотогава има достатъчно време да излязат още 2-3 щама и да спрат и малкото международни полети дето още летят.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 8 минути , Травеолани каза:

Ние това лято се отказахме да си ходим в България - твърде несигурно 

Много българи си дойдоха от Европа за ваксиниране. При вас е по-сложно.

Ваксината на Файзер е с интервал точно 21 дни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Травеолани каза:

@samuraika - няма ли опция да се ваксинирате в Япония

Тук планът е до края на септември да ваксинират всички, ако всичко върви гладко, а при нас само Файзър е одобрена и са кът...Така че ще е минало лятото ако чакам, но пък ще ми е сигурно и спокойно (включая и откъм съдържание в спринцовката). Но вече второ лято бабите няма да си видят внуците, а зимата хептен не ми се пътува. И за да е още по-бистро като боза положението - идея нямам как ще се развиват нещата в България това лято, лошото е, че никой няма...

• Харесвам 1
Публикувано:

при всички случаи трябва да се наблюдава ситуацията внимателно и билети само в последния момент, то няма друг начин...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , Дани Магелани каза:

Много българи си дойдоха от Европа за ваксини.

Което ме изненадва малко, добре, че не ни се налага да си ходим до България за ваксини. 
Междудругото, много българи, живеещи в САЩ и Канада също пътуват. Ние сме с малки деца и затова се отказахме. Много често се случва някое дете да се разболее точно преди пътуване и не ми се рискува тази година. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 часа, Травеолани каза:

Благодаря! Мъжът ми се ваксинира скоро с първата доза и засега и той е така - никакви симптоми, освен лека болка в ръката. Исках да знам какво горе долу да очакваме. 

Писах на 5 април за реакцията ми на първата игла на Файзер по дни, а вчера за поставянето на втората. Днес се събудих с 37 градуса. Няма да ми се размине температурата явно и сега.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.