Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
32 minutes ago, funny said:

Ако човек е финансово притеснен , никога за такова нещо няма да тръгне да плаща пари, нито да си губи часове при личния лекар в опит да си вземе безплатно направление за тест.

Ако си почива у дома айде ок, но ако знаеш и си се разхождаш все едно нищо... не е точно за хвалба. 

Вярвам всеки познава такива хора и е доста нелепо да се жалват. 

32 minutes ago, funny said:

10 minutes ago, funny said:

Ако това е в официалните изявления ( не ги следя), съвсем не разбирам с каква цел вече преболедували с антитела или клетъчен имунитет не са заложени в зелените сертификати ( естествено с изискване за определен брой антитела де)

Тия сертификати тепърва ще бъдат обсъждани и  утвърдени в ЕП. Една от идеите е PCR тестовете да са безплатни, но повечето правителства отсега са против,  заради огромните финансови средства които са необходими. 

Още няма нищо окончателно. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Ако си почива у дома, ок, но ако знаеш и си се разхождаш все едно нищо... не е точно за хвалба. 

Вярвам всеки познава такива хора и е доста нелепо да се жалват. 

В случая мъжа ми беше с тест, но не благодарение на лекаря на който звъннахме. Той обясни че не всичко е Ковид и има настинки. Та теста си беше по желание така да се каже

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 39 минути , funny каза:

Аз съм писала назад как го изкара мъжа ми - като лека тридневна настинка , без температура даже. Ако човек е финансово притеснен , никога за такова нещо няма да тръгне да плаща пари, нито да си губи часове при личния лекар в опит да си вземе безплатно направление за тест.

На мен ми се появи лека температура около 37.2 и суха кашлица и тъй като имах съмения за ковид се обадих на личната лекарка и тя по телефона ми даде безплатно направление (т.е издиктува ми номер на  направлението и с тоя номер в Рамус намериха направлението и ми направиха теста безплатно. Отидох към 18.30ч и нямаше други хора. Теста ми излезна на другия ден и беше отрицателен. Така че, не е точно като да губиш часове при личния лекар за да вземеш направление. Резултата отива автоматично при личния лекар, който е дал направлението. По телефона ми изписаха лекарствата....

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , Бръмбар каза:

На мен ми се появи лека температура около 37.2 и суха кашлица и тъй като имах съмения за ковид се обадих на личната лекарка и тя по телефона ми даде безплатно направление (т.е издиктува ми номер на  направлението и с тоя номер в Рамус намериха направлението и ми направиха теста безплатно. Отидох към 18.30ч и нямаше други хора. Теста ми излезна на другия ден и беше отрицателен. Така че, не е точно като да губиш часове при личния лекар за да вземеш направление. Резултата отива автоматично при личния лекар, който е дал направлението. По телефона ми изписаха лекарствата....

При него нямаше температура изобщо. Подсмърчаше леко и леко главоболие. Вкус и мирис имаше, кашлица не.

• Харесвам 1
Публикувано:

нещо не ми се вижда да има изобщо някакво сечение между хората ,които са финансово притеснени да се погрижат за здравето си, поради което не са се и тествали, когато това беше платено занимание, и хората, за които евентуално ще се налага да си плащат тестове за пътувания

основните две причини за нетестването бяха и си остават неверие в тъпия вирус и нежелание за попадане в задължителна карантина, поради което никой в България не знае действителния размер на епидемията

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Колежка беше тежко болна,  с пневмония, ноември.  Направи си тест, отрицателен. Сега реши да се ваксинира и си направи тест за антитела,  пълна е с антитела.  Кажете сега, тя с какво е виновна,  че да си плаща пср всеки път като реши да излезе/влезе в страната?

Подозирам,  че  и на моя мъж ситуацията е същата,  само дето не си е направил тест за антитела,  че да разберем. Много хора го изкараха и тестовете им бяха отрицателни и всички го знаете, ама философствате тук.

ПП и понеже на мъжа ми теста беше отрицателен,  джипито не ни даде болничен и аз си ходих на работа и заразявах на ред. Е, никой не се разболя около мен или го изкараха безсимптомно и не разбрахме. 

• Харесвам 12
Публикувано:

ами философстваме, тя темата е за това.

Уж има някакви лостове за влияние, гласували сте за разни депутати, пишете там, ние тук си философстваме.

Я тур агенциите как се пребориха с карантината за Африка

Аз например сега четох, че Сейшелите пускат ваксинирани посетители, но с уточнението, че не идват от Бразилия или Южна Африка, на такива им се отказва достъп без значение ваксина, ПСР или антитела. Аз не съм ваксиниран, ама пак е гадно. И какъв е смисъла да рева тук?

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

ами философстваме, тя темата е за това.

Уж има някакви лостове за влияние, гласували сте за разни депутати, пишете там, ние тук си философстваме.

Я тур агенциите как се пребориха с карантината за Африка

Аз например сега четох, че Сейшелите пускат ваксинирани посетители, но с уточнението, че не идват от Бразилия или Южна Африка, на такива им се отказва достъп без значение ваксина, ПСР или антитела. Аз не съм ваксиниран, ама пак е гадно. А какъв е смисъла да рева тук?

Че тя карантината за цяла Африка си беше популистко решение. И не са се преборили, за Занзибар остана, а нищо не доказаха за занзибарския щам.

• Харесвам 3
Публикувано:

Както викаха другарките в училище "как пък все едни и същи вечно нещо  сте недоразбрали  за домашното" 

15 minutes ago, neuromancer said:

Аз например сега четох, че Сейшелите пускат ваксинирани посетители, но с уточнението, че не идват от Бразилия или Южна Африка, на такива им се отказва достъп без значение ваксина, ПСР или антитела. Аз не съм ваксиниран, ама пак е гадно. А какъв е смисъла да рева тук?

Ми да ти олекне. 

Относно гласуването ни... 

FB_IMG_1619173962414.jpg

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 7 минути , slujitel каза:

Че тя карантината за цяла Африка си беше популистко решение. И не са се преборили, за Занзибар остана, а нищо не доказаха за занзибарския щам.

доста ме сащиса, че ти и още няколко човека от другия "отбор" /знаем се кой с какво мнение е/, сте лайкнали линка, даден от Александра, с който се разкрива "как точно стоят нещата" - имам предвид размишленията на Георги Маринов, предполагам си го чела и очевидно трябва да си съгласна с него, така ли е?

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Мари Николова каза:

А как сте сигурни, че е било Ковид? 

Не съм,  за това написах пидозирам. Но всъщност почти съм сигурна,  защото знам как и къде го хвана,  но понеже не е направил тест за антитела,  не твърдя със сигурност. 

преди 16 минути , antea каза:

доста ме сащиса, че ти и още няколко човека от другия "отбор" /знаем се кой с какво мнение е/, сте лайкнали линка, даден от Александра, с който се разкрива "как точно стоят нещата" - имам предвид размишленията на Георги Маринов, предполагам си го чела и очевидно трябва да си съгласна с него, така ли е?

Така е. Смятам,  че е прав, че границите трябваше да бъдат яко затворени преди вируса да тръгне по света, вече е късно и няма как да бъде спрян с такава мярка. А и защо само Африка,  дори за Бразилия няма карантина?

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 минути , slujitel каза:

Не съм,  за това написах пидозирам. Но всъщност почти съм сигурна,  защото знам как и къде го хвана,  но понеже не е направил тест за антитела,  не твърдя със сигурност. 

Така е. Смятам,  че е прав, че границите трябваше да бъдат яко затворени преди вируса да тръгне по света, вече е късно и няма как да бъде спрян с такава мярка. А и защо само Африка,  дори за Бразилия няма карантина?

затварянето на границите е само първата стъпка в плана, който той си представя, като точно там се включват и многоседмични карантини, нататък и основното е тестване, тестване, тестване и изолация

не вярвам да не си прочела и мнението му за занзибарците? буквално нарича чартърните полети масово убийство

между другото, ако беше толкова лесно всичко това да се приложи още миналата година февруари-март, може би и самият Георги Маринов щеше да се сети да го предложи в първите му размишления по темата, които публикува преди точно една година

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 3 минути , antea каза:

затварянето на границите е само първата стъпка в плана, който той си представя, като точно там се включват и многоседмични карантини, нататък и основното е тестване, тестване, тестване и изолация

не вярвам да не си прочела и мнението му за занзибарците? буквално нарича чартърните полети масово убийство

между другото, ако беше толкова лесно всичко това да се приложи още миналата година февруари-март, може би и самият Георги Маринов щеше да се сети да го предложи в първите му размишления по темата, които публикува преди точно една година

Не за всичко е прав, според мен.  Занзибарски щам няма,  или поне никъде не съм прочела да е доказано. 

Добре,  тестване, тестване, тестване,  и като тестовете показват отрицателни резултати, а хората са с пневмония и антитела след това, какво?

Локдауни, добре, до кога, докато им писне и умрат от глад?

Кажи сега ти как точно виждаш да се спре пандемията?

Би ли споделила какво работиш, и имаш ли възможност да се изолираш, защото аз нямам? И никой управляващ не ми осигури такова нещо. 

• Харесвам 4
Публикувано:
14 minutes ago, antea said:

Аз вярвам. 

А затварянето на границите и ваксините бяха споменати от хора прочели анализа. Палчетата са първосигнални на базата на анонса и очакванията, но в текста има доста неща, които изцяло противоречат на определена философия споделяна тук. 

Леко забавно се получи, ама като не четем. 

@antea, нарочно го направи, знаеш отговора. 

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, stanimir каза:

Аз вярвам. 

А затварянето на границите и ваксините бяха споменати от хора прочели анализа. Палчетата са първосигнални на базата на анонса и очакванията, но в текста има доста неща, които изцяло противоречат на определена философия споделяна тук. 

мда, определено е било първосигнално, даже бих казала, че като цяло целият анализ противоречи изцяло на "определената" философия, дори и това за ваксините, които биха били безполезни АКО не са направени бързо и ефективно с военна мобилизация тип Израел и АКО не са съпроводени с тоталния локдаун до Zero Covid

предвид това колко точно тези хора тук са били против всякакви мерки, тестване, изолация, всякакви ограничения, ваксинации, наистина се изумих откъде дойде тази подкрепа точно за Георги Маринов 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 минути , Petkan каза:

Пускаме публика на стадионите. Естествено първи в Европа!

Ми честита ни четвърта вълна! Тъпаци!!!:angry2:

Е сигурно е само за преболедували и  ваксинирани , сертифицирани . То ако искаш да се предпазиш от забременяване ползваш презервативи , противозачатъчни , а най добре е със самостоятелен с@кс , тогава е 100% защитата....

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 19 минути , slujitel каза:

През изминалата година на няколко пъти бях напълно убедена, че съм заразена с вируса, но  тестовете не го потвърдиха, а няколкото вида тестове за антитела напълно изключиха тези хипотези. Айде, аз съм си паника, но същото се случи и с доста хора около мен.Макар, че Ковид беше доминиращ и други разни дребни и не съвсем вирусчета си проправяха път.

Единственият характерен симптом, при които си сигурен, че е Ковид беше загубата на вкус и мирис, но и той като че ли отшумя с новите щамове. А и при продължителна употреба на определени капки за нос, преди години ми се е случвало да губя обоняние.

Споменам го, защото човек се поставя в риск, смятайки, че е прекарал вируса (а всъщност не е) и има имунитет и по-лошото - остава с впечатлението, че вируса се кара леко и не е особено заразен.

Един тест за антитела би разсеял съмненията 🙂

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 минути , Petkan каза:

Това е заложена бомба със закъснител от властимащите.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 27 минути , antea каза:

предвид това колко точно тези хора тук са били против всякакви мерки, тестване, изолация, всякакви ограничения, ваксинации, наистина се изумих откъде дойде тази подкрепа точно за Георги Маринов 🙂

Мога да кажа основните причини за съпротивление на хората :

1. Липса на достатъчно безплатни ( или поне с ниска контролирана от държавата цена) на тестове за своевременно тестване ( за справка в момента в Швейцария има по 5 безплатни антигенни теста, които всеки може да си направи на месец при наличие на симптоми или контакт с вирусоносител). 

2. Липса на доверие в правителство, здравна система, ЩАБ, ЩАм, РЗИ, НСИ, НАП, НОИ и всичко трибуквено.

И това не е неоправдано - неадекватни мерки, неадекватни финансови облекчения и помощи ( основно концентрирани в "наши" хора), неработеща здравна система, неадекватна организация на работещата такава . 

• Харесвам 16
Публикувано:

Така или иначе, който е боледувал ноември и не си е направил тест или тестът му е отрицателен, 180 дни/6 месеца изтичат сега през май и пак не може да пътува без тест ири ваксина. Защо се вайкаме и тормозим за неща, които не ни засягат, не ми стана много ясно🙂

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 13 минути , Zaro каза:

Това е заложена бомба със закъснител от властимащите.

Всички тук явно са се загрижили да пазят другите , а не себе си , какво имам предвид. Посещението на футболен мач е доброволно , също така доброволна е и разходка в парка или по Витошка ( Александровска , Богориди ли Морската градина в Бургас) . Сигурен съм , че през уикенда ще има в пъти повече хора на разходки , отколкото на футболните мачове в София и Бургас. Да не говорим , че едва ли над 10% от разхождащите се ще са маски ( на стадиона трябва да си с маска друг е въпросът дали ше се спазва) . Крайно време е да се научим сами да се пазим , не да спазваме безумните заповеди. 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 36 минути , Petkan каза:

Каква четвърта вълна бре? Ти колко хора мислиш че ходят да гледат български футбол? 

• Харесвам 2
  • Смея се 22
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.