Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам друго ама четохте ли за "ваксинираните по погрешка с физиологичен разтвор" във Франция.

Вече и грешки започнаха да се правят около този вирус. То вече да го е страх да отиде човек на лекар. Ако си за операция на херния примерно, то може някаква друга операция да ти направят. 🙄 

Сто и четиридесет души, които отишли да се ваксинират срещу COVID-19 във вторник във ваксинационен център в Североизточна Франция, са получили по погрешка инжекция с физиологичен разтвор вместо доза от ваксината на Пфайзер/Бионтех, предаде Франс прес, цитирана от БТА

Не се посочва на какво се дължи грешката. Персоналът на ваксинационния център се е свързал със 140-те души в четвъртък и им е предложил нова дата за ваксинация на 23 или 28 април."Физиологичният серум е разтвор от солена вода, която се използва за различни цели като почистване рани или на очи или разтворител при инжекции и не представлява опасност за здравето", увери болницата.

За повече инфо тук.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 часа, neuromancer каза:

Ами аз толкова малко се интересувам, че не съм разбрал... 🙂 

Не се притеснявай, те самите играчи не са разбрали ...явно и те толкова се интересуват.

преди 1 минута , Иван Попов каза:

Не знам друго ама четохте ли за "ваксинираните по погрешка с физиологичен разтвор" във Франция.

Вече и грешки започнаха да се правят около този вирус.

Четохме, три менния над твоето...

И съм потресена! Грешки!!!! Такова нещо човечеството не е познавало никога! Ето така започва края на света - грешка тук, грешка там и ...бам някой астероид!

• Смея се 10
Публикувано:
преди 9 минути , samuraika каза:

Четохме, три менния над твоето...

И съм потресена! Грешки!!!! Такова нещо човечеството не е познавало никога! Ето така започва края на света - грешка тук, грешка там и ...бам някой астероид!

Ами то сами грешки след грешки и накрая може да избие на някъде 🤔

Дано вече тази пандемия да си ходи и да се върнем всички към нормалния начин на живот. 

Един вирус направо променни коренно човечеството. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Айде бе, Ванка...нали там математика нещо. При толкова милиони ваксинации остава и грешка да не  се случи. Ще връщаме дипломата, ей....

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 7 часа, Иван Попов каза:

Вече и грешки започнаха да се правят около този вирус. То вече да го е страх да отиде човек на лекар. Ако си за операция на херния примерно, то може някаква друга операция да ти направят. 🙄 

Сто и четиридесет души, които отишли да се ваксинират срещу COVID-19 във вторник във ваксинационен център в Североизточна Франция, са получили по погрешка инжекция с физиологичен разтвор вместо доза от ваксината на Пфайзер/Бионтех, предаде Франс прес, цитирана от БТА

Не се посочва на какво се дължи грешката. Персоналът на ваксинационния център се е свързал със 140-те души в четвъртък и им е предложил нова дата за ваксинация на 23 или 28 април."Физиологичният серум е разтвор от солена вода, която се използва за различни цели като почистване рани или на очи или разтворител при инжекции и не представлява опасност за здравето", увери болницата.

За повече инфо тук.

Според мен, това си е откровен фейк:)))))) Как па,  140 точно!
И кой лекар слага инжекция, с необозначена субстанция вътре? Глупости пишат всякакви.

• Харесвам 7
Публикувано:
На 22.04.2021 г. в 15:39, AlexandraKo каза:

И понеже тука, много доктор, много специалист, ето ви , една наистина научна публикация, която дава задълбочен научен анализ, за това, каква е пандемията SARS-2, нейната същностна динамика и резултатите от мерките по различни части на света.

Който има търпение да прочете, че са 23 страници,  ще види, точно, как стоят нещата и с вируса, и с ваксините, и с локдауните, и с това, което предстои...

https://drive.google.com/file/d/1eOHEejDD77sCWQk6nkazAejgi2fbhjWQ/view?fbclid=IwAR1t7KZMkAR4DhW3Bi008yZ3x2L5lNx2azrAOhxeH5tmKDeYnMTef6BlZro

Прочетох го най-накрая. След 9-та страница се чете бързо. Много песимистично. Ето моето резюме на пълен лаик, ако съм разбрала текста:

- траен имунитет срещу коронавирусите не се изгражда;

- вероятността от мутации, към които разработените ваксини имат ниска ефективност е много голяма и не само вирусът мутира достатъчно бързо, но и не са нужни много мутации това да се случи;

- имунната система на преболедувалите съшо не е ефективна с/у мутации, защото при повторна среща с вируса, тя изгражда антитела с/у варианта, който първоначално е срещнала;

- преболедуването освен че не създава траен имунитет, води до поражения на различни органи като бели дробове, сърце и пр., и с всяка нова среща с вируса, тези поражения стават по-големи и те инвалидизират, намаляват ти качеството и продължителността на живота;

- единственото решение, което би решило проблема е това на Китай и Австралия - пълен локдаун, тестове и проследяване на контактите, карантина и стремеж към елиминация на вируса. (Това обаче едва ли ще се случи при нас, защото същестуваме, за да работим и да създаваме блага за 1% от обществото, в случай, че не се спадаме към този 1%)

През изминалата седмица ходих на преглед при пулмолог, за което се въздържам вече наколко пъти да напиша. От една страна ми каза, че нямам нужда от лечение, но от друга ми предписа скенер, за да се видят пораженията на белия дроб.

Т.к. имам час за ваксинация за началото на май и този час е записан през системата далече от София за единствената дата, за която имаше часове в близките месеци, реших да се посъветвам с него. Отговорът, който леко ме изненада, беше, че всички ваксини крият рискове, че една ваксинация толкова скоро след преболедуване (4 месеца след като официално се водя здрава) би било голямо изпитание за имунната ми система и да не съм избързвала.

След много разсъждения по темата най-вероятно така и ще постъпя,  (след като си направя и нов тест за антитела).

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 7 минути , Childish каза:

Прочетох го най-накрая. След 9-та страница се чете бързо. Много песимистично. Ето моето резюме на пълен лаик, ако съм разбрала текста:

- траен имунитет срещу коронавирусите не се изгражда;

- вероятността от мутации, към които разработените ваксини имат ниска ефективност е много голяма и не само вирусът мутира достатъчно бързо, но и не са нужни много мутации това да се случи;

- имунната система на преболедувалите съшо не е ефективна с/у мутации, защото при повторна среща с вируса, тя изгражда антитела с/у варианта, който първоначално е срещнала;

- преболедуването освен че не създава траен имунитет, води до поражения на различни органи като бели дробове, сърце и пр., и с всяка нова среща с вируса, тези поражения стават по-големи и те инвалидизират, намаляват ти качеството и продължителността на живота;

- единственото решение, което би решило проблема е това на Китай и Австралия - пълен локдаун, тестове и проследяване на контактите, карантина и стремеж към елиминация на вируса. (Това обаче едва ли ще се случи при нас, защото същестуваме, за да работим и да създаваме блага за 1% от обществото, в случай, че не се спадаме към този 1%)

През изминалата седмица ходих на преглед при пулмолог, за което се въздържам вече наколко пъти да напиша. От една страна ми каза, че нямам нужда от лечение, но от друга ми предписа скенер, за да се видят пораженията на белия дроб.

Т.к. имам час за ваксинация за началото на май и този час е записан през системата далече от София за единствената дата, за която имаше часове в близките месеци, реших да се посъветвам с него. Отговорът, който леко ме изненада, беше, че всички ваксини крият рискове, че една ваксинация толкова скоро след преболедуване (4 месеца след като официално се водя здрава) би било голямо изпитание за имунната ми система и да не съм избързвала.

След много разсъждения по темата най-вероятно така и ще постъпя,  (след като си направя и нов тест за антитела).

Да, направи си тест за АТ , ако си имаш, ще изчакаш , с ваксината.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 минути , AlexandraKo каза:

Да, направи си тест за АТ , ако си имаш, ще изчакаш , с ваксината.

Аз тест ще си направя дори за собствена информация само. Дилемата ми беше, ако вече нямам достатъчно антитела, което и очаквам.

П.П. Отбелязвам тотална деградация на ценностната ми система. Имах възможност да се ваксинирам в началото на март. Тогава реакцията ми беше - ама как така ще се ваксинирам преди пенсионерите и хронично болните, това е немислимо.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Childish каза:

Аз тест ще си направя дори за собствена информация само. Дилемата ми беше, ако вече нямам достатъчно антитела, което и очаквам.

Ако не са достатъчно, съм почти сигурна, че ваксината няма да е по-силно изпитание за имунната ти система от още едно боледуване. Но #НеСъмЛекар

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , Childish каза:

И на мен пулмологът ми каза да не се ваксинирам, но моето вътрешно усещане беше, че трябва да го направя. Следвай интуицията си!

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Childish каза:

Не е сигурно, ако междувременно си се срещнала отново с вируса, без да си разбрала, може и да са се увеличили.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 минути , Childish каза:

П.П. Отбелязвам тотална деградация на ценностната ми система. Имах възможност да се ваксинирам в началото на март. Тогава реакцията ми беше - ама как така ще се ваксинирам преди пенсионерите и хронично болните, това е немислимо.

Защо не си направиш тест за клетъчен имунитет. Поне това доколкото чувам от специалистите , е най-сигурно . Гледам че и Пирогов го правят : тук

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , funny каза:

Защо не си направиш тест за клетъчен имунитет. Поне това доколкото чувам от специалистите , е най-сигурно . Гледам че и Пирогов го правят : тук

Не знаех, че вече може да се направи такъв тест.

ОК, явно днес всичко ще си кажа 🙂 

Причината, поради която изобщо се замислях за ваксинация, не беше толкова за защита, а за няколко статии, които ми изпратиха, че след ваксинация при 30% от тежко прекаралите ковид, се забелязва отшумяване на пост-ковид симптомите.

Пораженията върху сърцето си ги усещам сама, за белите дробове ме изненадаха, имам и други оплаквания, но това, което мен най-много ме тормозеше (и все още малко ме тормози) е косопадът. Около месец-месец и половина след оздравяване започнах да губя косата си и по мои сметки изгубих поне 2/3 от нея.

В момента този процес ми изглежда поспрял (след като започнах отново да пия витамин Д, геритамин, цинк и пр.) и се надявам с времето да се възстанови. Иронията е, че миналата година преди ковид пандемията се замислях да дарявам коса, а сега се успокоявам, че ако ми се наложи, може да си присадя.

Въпросните изследвания не ми се сториха научно издържани. Ако някой има по-надеждна информация, моля да сподели.

• Харесвам 6
  • Шок 7
  • Замислям се 5
Публикувано:

В  Белгия пък ще слагат АЗ само на хора над 41 години. Тези с първа игла ще получат втора доза от същата ваксина, независимо от възрастта си.

https://www.brusselstimes.com/news/belgium-all-news/health/166316/belgium-lowers-minimum-age-limit-for-astrazeneca-vaccine-wouter-beke-johnson-ema-vaccine/

• Харесвам 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

В  Белгия пък ще слагат АЗ само на хора над 41 години. Тези с първа игла ще получат втора доза от същата ваксина, независимо от възрастта си.

https://www.brusselstimes.com/news/belgium-all-news/health/166316/belgium-lowers-minimum-age-limit-for-astrazeneca-vaccine-wouter-beke-johnson-ema-vaccine/

Ситуацията с Астра Зенека все повече ми клони към търговска война а не медицински обоснована. То не е под, над, между, около ....

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 18 минути , Childish каза:

Пораженията върху сърцето си ги усещам сама, за белите дробове ме изненадаха, имам и други оплаквания, но това, което мен най-много ме тормозеше (и все още малко ме тормози) е косопадът. Около месец-месец и половина след оздравяване започнах да губя косата си и по мои сметки изгубих поне 2/3 от нея.

В момента този процес ми изглежда поспрял (след като започнах отново да пия витамин Д, геритамин, цинк и пр.) и се надявам с времето да се възстанови. Иронията е, че миналата година преди ковид пандемията се замислях да дарявам коса, а сега се успокоявам, че ако ми се наложи, може да си присадя.

Въпросните изследвания не ми се сториха научно издържани. Ако някой има по-надеждна информация, моля да сподели.

Ако не си посетила кардиолог, недей да си въобразяваш. че имаш поражения на сърцето. Онзи ден водих моята приятелка с диабета и двойната бронхопневмония от ковид-а при кардиолог и със сърцето й всичко беше ОК, макар тя да усеща сърцебиене и тежест. Има лека фиброза, за която пие фиброзин и шуслерови соли. Кардиологът й каза да се разхожда поне по 30 мин до 1 час на ден и да има търпение - симптомите отшумяват бавно: поне 6 месеца.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 9 часа, Иван Попов каза:

Един вирус направо променни коренно човечеството. 

Не бих казал, че вирусът ни е променил. По-скоро извади наяве на какво сме заприличали - заедно и поотделно.

• Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:
преди 28 минути , Childish каза:

Не знаех, че вече може да се направи такъв тест.

ОК, явно днес всичко ще си кажа 🙂 

Причината, поради която изобщо се замислях за ваксинация, не беше толкова за защита, а за няколко статии, които ми изпратиха, че след ваксинация при 30% от тежко прекаралите ковид, се забелязва отшумяване на пост-ковид симптомите.

При моя близка  също имаше голям косопад. Отдава се на силните антибиотици, с които лекуваха тежката пневмония в болницата.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Дани Магелани каза:

При моя близка  също имаше голям косопад. Отдава се на силните антибиотици, с които лекуваха тежката пневмония в болницата.

и за това има какво да се направи: по-дълго време пробиотик, брашно от земна ябълка, тинктура глухарче за изчистване на черния дроб, прополисова тинктура за имунна система - има ги по аптеките, но хората ги подценяват...

Между другото, тинктура от червена детелина подпомага възстановяването след продължителен прием на антибиотици и кортикостероиди, освен че е отлично средство при вегетативни смущения по време на климакс, 

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

друго обяснение за пост-ковидния косопад, което съм срещала, е нарушеното снабдяване с кислород и на космените фоликули заради претърпяното възпаление на малките кръвоносни съдове

аз бях писала, че ходих на контролен скенер началото на април, и после пулмолог; изводът беше, че съм се оправила напълно и няма данни вече за микротромбозната активност, както и матовото стъкло е изчезнало, виждаше се единствено реканализацията на кръвоснабдяването, която компенсаторно тялото ми е организирало; за сигурност ми оставиха антикоагуланта за още 3 седмици, които вече изтекоха, така че затварям тази страница от битието си 🙂

• Харесвам 9
  • Браво 12
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.