Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 10 минути , Мари Николова каза:

Някой има ли идея, как точно ще се случва това с бързите антигенни тестове. На място при пристигане на летището/КПП ще се правят или отиваш в лаборатория.

Поне, това което си мисля е че ще имаме възможност на летището/КПП или в лабораторията. Опция, да си го правиш вкъщи, не ми се струва много възможна. 

Поне, по-такъв начин успях да вляза в Полша, имах 24 часа да си направя теста след влизане в страната.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , searus каза:

Ще следват примера на братята англичани, и PCR си правиш сам и пращаш по пощата

Абе в Англия сигурно са джентълмени и си вярват, ама за България не вярвам да стане така

• Смея се 4
Публикувано:
преди 24 минути , neuromancer каза:

Абе в Англия сигурно са джентълмени и си вярват, ама за България не вярвам да стане така

Ами всъщност не е лоша опция, зависи от целите, които имаш. Тук си имаме достатъчно кози, пък и папая се намира, ако решиш да се самокарантинираш няма да е трудно 🙂

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Задължително да се ограмотиш по въпросите на нашата Галактика, за да не се случи принудително!

В този случай предпочитам да ме принудите, а не задължите, другарю Брани 😉

Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

В този случай предпочитам да ме принудите, а не задължите, другарю Брани 😉

Къде е Жижо, че техните го търсят да почерпи?

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Къде е Жижо, че техните го търсят да почерпи?

Да не би да казах нещо, което нямам предвид 🤔?

А Жижо сега си брои чухалите в Lightroom, но може да го тагнеш 🙂

Публикувано:
преди 4 минути , Lindt каза:

Да не би да казах нещо, което нямам предвид 🤔?

Както вече уточнихме, принудителните мерки не завършват добре - справка, обитателите на Олдерон... 😞 

И в този смисъл, Жижо може и да почерпи... 😛 

• Смея се 3
Публикувано:

Турция въвежда пълен локдаун и спира присъственото обучение , значи ли че ние сме в пълен локдаун от 6 месеца или е въпрос на приоритети?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , ivan69 каза:

Турция въвежда пълен локдаун и спира присъственото обучение , значи ли че ние сме в пълен локдаун от 6 месеца или е въпрос на приоритети?

Може би първо е добре да се поинтересувате как е било обучението до сега там и какви локдауни са имали.

Само си представям тук да се забрани на децата да излизат дни наред и какъв вой ще се вдигне.

След пълната забрана за излизане, имаха отделени по 2-3 часа на ден, в които децата можеха да излизат но без да се отдалечават от местоживеенето си - без да ползват градски транспорт.

Изводите си направи сам.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 32 минути , Mary каза:

Може би първо е добре да се поинтересувате как е било обучението до сега там и какви локдауни са имали.

Само си представям тук да се забрани на децата да излизат дни наред и какъв вой ще се вдигне.

След пълната забрана за излизане, имаха отделени по 2-3 часа на ден, в които децата можеха да излизат но без да се отдалечават от местоживеенето си - без да ползват градски транспорт.

Изводите си направи сам.

Не съм се интересувал , просто цитирах официален източник" Турция прекъсва присъственото обучение" . Знам какво е положението  в София . Синовете ми са 6 ти и 11 клас , като са ходили присъствено 6 и 2 дни от 29.10.2020 . Това са точно 6 месеца! Интересно е ако някой публикува какво е положението с присъственото обучение в ЕС , на Балканите , но на кой му пука , важно е кръчми и казина да работят , каква е ползата от присъствено обучение , училищата и да плашат данъци са в пъти по-ниски от казина и ресторанти да речем.......Идеята ми беше , че едните( Турция ) прекъсват присъственото обучение като последна мярка на затваряне, а другите ( България) ще възстановят присъственото обучение като последна мярка на отваряне , но както писах въпрос на приоритети.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 37 минути , ivan69 каза:

Не съм се интересувал , просто цитирах официален източник" Турция прекъсва присъственото обучение" . Знам какво е положението  в София . Синовете ми са 6 ти и 11 клас , като са ходили присъствено 6 и 2 дни от 29.10.2020 . Това са точно 6 месеца! Интересно е ако някой публикува какво е положението с присъственото обучение в ЕС , на Балканите , но на кой му пука , важно е кръчми и казина да работят , каква е ползата от присъствено обучение , училищата и да плашат данъци са в пъти по-ниски от казина и ресторанти да речем.......Идеята ми беше , че едните( Турция ) прекъсват присъственото обучение като последна мярка на затваряне, а другите ( България) ще възстановят присъственото обучение като последна мярка на отваряне , но както писах въпрос на приоритети.

6-ти и 11-ти клас са най-ощетени от всички ученици откъм дни осъществени в присъствено обучение. Твоите момчета са точно тези класове. Началото на ноември като започнаха дистанционното училище си казвах какво мислят, така да отиде до пролетта ли, а то ще отиде и до края на учебната година😔

https://www.dunavmost.com/novini/mon-predlaga-da-se-obuchavat-po-pet-vipuska-prisastveno

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 36 минути , ДиянаВ каза:

6-ти и 11-ти клас са най-ощетени от всички ученици откъм дни осъществени в присъствено обучение. Твоите момчета са точно тези класове. Началото на ноември като започнаха дистанционното училище си казвах какво мислят, така да отиде до пролетта ли, а то ще отиде и до края на учебната година😔

https://www.dunavmost.com/novini/mon-predlaga-da-se-obuchavat-po-pet-vipuska-prisastveno

Темата за присъственото обучение е доста важна за мен , но за съжаление не намира отзвук във форума . Интересно ми е как е положението в Белгия @zon , Германия @Masmiya , Швейцария @Velyana , Испания @Crazy Horse , Франция @Роца  ,Великобритания @searus, Унгария @Topfly( къде се загуби?) . Тук приоритет е да изтъкваме ползите от ваксините , да осмиваме тези които още не са се ваксинирали и няма да се ваксинират , да ги убеждаваме колко е важно да се ваксинират....

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 17 минути , ivan69 каза:

емата за присъственото обучение е доста важна за мен , но за съжаление не намира отзвук във форума . Интересно ми е как е положението в Белгия @zon ,

Присъствено е обучението в детските градини, начални и основни училища и също така първите две години на средните училища. Последните 4 години на средните училища и по специално последните две години са на комбинирана форма, 50% присъствено и 50% на място. Тези които учат за професии и имат практически занятия за повече време на място.

По принцип в Белгия в училищата се учи от 8 часа сутринта до 15-16:30 с обедна пауза. Има opvang, приемат децата по рано и по късно в двора на училището, преди и след занятия, може и в обща голяма зала без да ги обучават.

От 19 април са само присъствено, поне във Фландрия. Имаше по една допълнителна седмица ваканция през есенната, февруарската и Великденската вакнации. 

Учениците над 12г. са задължително с маски, спазва се дистанция, проветрение и дезинфекция. По принцип класовете са с малък брой деца, но някои допълнително ги разделиха на по малки групи.

Всички усилия,мерки и ограничения бяха положени за да ходят учениците присъствено на училище.

За тях не е имало случай да не се ходи на училище от Втората Световна война и затова училищата и учениците бяха и са приоритет, веднага след броя на хоспитализациите. 

П.П. Да допълня, че учениците и учителите ги тестват и проследяват, и съответно изолират. Имат структура, която се занимава с това.

• Харесвам 12
Публикувано:

С моите деца не виждам никаква драма с онлайн обучението. Впечатленията ми са, че който си учи присъствено си учи и онлайн, останалите така или иначе си търсят извинения 🙂 Децата ни са сравнително добре, освен за кратък период в началото, никой не ги е ограничавал да излизат навън, да играят, да се събират и т.н. Доста по-важно и приоритетно ми се струва бизнеса да върви (доколкото може) и родителите да има с какво да хранят и обличат децата си, отколкото зорлем децата да се тъпчат в тясни, задушливи и непроветриви стаи, с противоепидемични мерки пунта-мара, за ниво на обучение в масовия случай под всякаква критика. Добре, че са парите от мама и тате за школи и уроци, че иначе оле-мале, и то по ключови предмети.

• Харесвам 6
Публикувано:

В Люксембург гимназистите учат присъствено на ротационен принцип - горе-долу по една седмица присъствено и онлайн. Синът ми е 11 клас и е изключително демотивиран, но пак е по-добре от втория срок миналата година, когато бяха онлайн през цялото време и им отмениха изпитите в края на срока.

Ходят непрекъснато с маски, което е от 8:30 до 16:30 ч., жал ми е за децата. Сега отвориха терасите на баровете, но работното им време е до 18 ч., тоест пълнолетните имат време след училище набързо да идат на бар и после да се приберат по домовете. Вечерният час е от 23 ч.

• Харесвам 6
Публикувано:

А тук другия месец учителите ще вземат допълнително възнаграждение за работно облекло😂

За едно селско училище знам, но не мисля, че е частен случай.

Аз вече не се оплаквам от онлайн обучението. Не го харесвам, но и да негодувам тук, полза няма. Жертвам време и нерви и с цената на нескончаеми разправии, направих дъщерята отличничка на класа, а аз почнах да умножавам и деля на ръка😂😂😂

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 36 минути , ivan69 каза:

Темата за присъственото обучение е доста важна за мен , но за съжаление не намира отзвук във форума . Интересно ми е как е положението в Белгия @zon , Германия @Masmiya , Швейцария @Velyana , Испания @Crazy Horse , Франция @Роца  ,Великобритания @searus, Унгария @Topfly( къде се загуби?) . Тук приоритет е да изтъкваме ползите от ваксините , да осмиваме тези които още не са се ваксинирали и няма да се ваксинират , да ги убеждаваме колко е важно да се ваксинират....

Мен ме забрави...

Тук сме онлайн от април миналата година. Ужасно е, но не виждам какво може да се направи. Май най-малките ги връщаха присъствено, имаше стачка, че учителите искаха ваксини, то няма...

Иначе държавата е фалирала така че пари за помощи няма, затова всичко работи, като стане страшно затварят за малко, колкото да отпусне и после пак така. Край по тоя път (без ваксина, без тотален локдаун или без трупове по улиците) не се вижда.

• Харесвам 8
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 5 часа, Мирослав Василев каза:

Поне, това което си мисля е че ще имаме възможност на летището/КПП или в лабораторията. Опция, да си го правиш вкъщи, не ми се струва много възможна. 

Поне, по-такъв начин успях да вляза в Полша, имах 24 часа да си направя теста след влизане в страната.

Може би ще се изпращат ,както досега на емейла на РЗИ до 24 часа след влизането. Другия вариант е Геника на летището,ни цената е 75 лв за антиген тест 😡

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , neuromancer каза:

Мен ме забрави...

Тук сме онлайн от април миналата година. Ужасно е, но не виждам какво може да се направи. Май най-малките ги връщаха присъствено, имаше стачка, че учителите искаха ваксини, то няма...

Иначе държавата е фалирала така че пари за помощи няма, затова всичко работи, като стане страшно затварят за малко, колкото да отпусне и после пак така. Край по тоя път (без ваксина, без тотален локдаун или без трупове по улиците) не се вижда.

Извинявай , ама ако бях споменал Бразилия и Украйна , 80% ще викнат с тези ли ще се сравняваме:) , благодаря на всички отговорили , явно в Европа и Бразилия е на мода онлайн обучението ,  @logist13 не намира проблем  , явно проблемът е в мен , не може на всичко да съм опозиция , онлайн обучение , ваксини , крипто......

• Харесвам 3
Публикувано:

И в Англия доста си поседяха вкъщи учениците, пуснаха ги миналия месец (от Коледа, но миналата година си поседяха доста повече, не беше задължително да ходят, но бяха отворили училищата по едно време, не глобяваха родителите, ако не си пускаха децата да ходят), големите мисля, че са с маски в училище, малките не. Тестват персонала два пъти в седмицата. Учениците от 7ми клас нагоре  също се тестват два пъти седмично (не е задължително, силно препоръчително). Но няма място за сравнение, понеже в момента тук си е затишие отвсякъде...

• Харесвам 4
Публикувано:
27 minutes ago, moli84 said:

Може би ще се изпращат ,както досега на емейла на РЗИ до 24 часа след влизането. Другия вариант е Геника на летището,ни цената е 75 лв за антиген тест 😡

А най-ефикасно би било да се изискват предварително поне за чужди граждани, по примера на Холандия или САЩ да кажем,  и без тест да не бъдат допускани до бординг. Не знам как Холандия процедира със собствените си граждани - предполагам имат възможност за тест след пристигането си. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Миналата година от 16 март до края на май, началото на юни, учениците бяха само онлай и хич не беше добре положението.

Имаха присътвено за децата на родители със съществени професии. 

Публикувано:

Е, Украйна не е чак толкова лоша... За съжаление в Бг има някакви нагласи, че сме по-по-най, но моят опит по чужбините говори друго и не в полза на Родината. 
Тук в Украйна децата учат присъствено, освен ако няма пълен локдаун. Досега пълен локдаун е имало три уикенда през ноември, но през уикенда учениците така или иначе не ходят на училище, 18 дни през януари, но тогава учеха до 4 клас вкл. и детските градини и сега от един месец Киев е в локдаун (никой не учи), но ще отварят след празниците. На фона на БГ нещата за учащите не са чак толкова зле, нали? Преди два дни излязоха и датите за зрелостните изпити и схемата за провеждането им - ами ще си бъдат присъствено.

• Харесвам 11
Публикувано:

А, да, забравих, че и в Англия децата на родители с определени професии ходеха присъствено на училище през цялото време. Дистанционното обучение беше абсурдно при първия локдаун, фактически такова нямаше за малките, само помощни материали и иди се оправяй... За тазгодишното се бяха постарали и 6-годишния ми син е вече спец на Microsoft Teams, че научи и на PowerPoint да поработва 🤣

• Харесвам 5
Публикувано:

В Германия имаше разлики между провинциите, но миналата седмица приеха нов закон и вече при повече от 165 заразени на 100 000 за седем дни училищата минават на домашно обучение като изключение се прави само за абитурентитехи четвърти клас. Повечето деца и родители са изморени от домашното обучение, но поне децата могат да излизат и да се разхождат навсякъде, по всяко време през деня. Сега времето е хубаво и децата от квартала са на улицата през повечето време, ритат топка, играят заедно. За мен проблем е, че са затворени места като плувните басейни вече половин година

Да допълня, че тук на много места не е онлайн обучение, а особено при по-малките работят с листа за принтиране и дори не виждат учителите или съучениците си (нямат Zoom или подобни). Причината при малките е да не стоят пред компютри и екрани.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.