Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 10.03.2021 г. в 19:20, Childish каза:

2 месеца по-късно си направих отново тест и резултатите са:

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT) 1832.30     AU/ml  < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела

Днес си направих отново тест за антитела - приблизително 5 месеца след заболяване, 4 месеца след оздравяване и 1,5 месеца след предишния тест:

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT) 1725.40     AU/ml

Засега отлагам ваксинирането.

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, ivan69 каза:

Мен ме е яд , че тук първо затвориха училищата и последни ще ги отворят . Иначе за мен е по-добре сутрин да се будя без аларма , а не да ставам в 6.30 за да карам едното дете от Княжево до СМГ и вечер ( евентуално) да прибирам другото в обратната посока в 19.10 . Явно е , че образованието ни е последна грижа в тази пандемия.

Абсолютно вярно!

Аз недоумявах, когато в България, още при предната вълна, отменяха плановите операции и затваряха училищата, а кръчмите си работеха. По всяка логика - епидемиологична, приоритетна, човешка - трябваше да е опбратното. Да се полагат максимални усилия и хвърлят пари за да пострадат минимално образованието и здравеопазването, а кръчмите ще ги оправим някак. За дългосрочния просперитет на нацията другите две са най-важни. Но, за съжаление, нещата вървяха по линията на най-малкото съпротиление - там, където е лесно.

Българите сме земни и разумни като народ, но сме малко късогледи - хич не сме по планирането или по дългосрочните ефекти.

Сетих се, преди години за Пернишкото земетресение, мамите в мамата (където пописвах по малко докато бременеех) си бяха изкарали акъла - олеле мале давайте съвети какво да правим. И аз, с целия си акъл, реших да споделя ноу-хау за това какво и как е добре човек да направи и предвиди в такива случаи. Елементарни неща, от сорта на - семейството да си уговори място, на което да се търсят (ако ги свари разпиляни из целя град), на кого да зънят за да оставят съобщения/получат информация за другите, как липсата на вода е най-големия прблем, какво да приготвят на първо време ...

Знаете ли до какво стигна всеобщия консенсус в темата за приготовления за земетресения - свирка! Аха, съдийска свирка беше решението на всички проблеми при земетресение, по-страхливите мами си купиха по една и се успокоиха...

И сега, като гледам какво споделят хората от другите европейски страни - положени са усилия децата да са максимално в училище. Ние в темата тук си се хвалехме, колко относително леко се понасят мерките в България, как не сме се "оляли" като Франция и Германия, как успяваме да си запазим разсъдъка и свободите...а ще се окаже, че е за сметка на децата.

Нас тук почва да ни налазва Британския вариянт (80% от всички новозаразени са от този вид), а и Индийския явно доста е стреснал властите. В Токио и Осака заведенията затвярят в 8, концерти и спортни събития с е отменят. Вчера на децата раздадоха по един таблет, а който имаше нужда - и рутер за мобилен интернет. Само подготовка, още са присъствено, не е решено дали/кога ще се минава дистанциооно, учителят ми каза, че е подготовка за сега и се надяват да не се стига дотам. Тук започва златната седмица и искат да видят как ще са нещата след празниците. Леко ми е притеснено, защото това е за първи път - дори да се спомене онлайн обучение.

Мога ли да помоля @master_of_germs, някога, когато има време, желание и информация, да сподели за Индийския щам - знае ли се нещо по-конкретно.

• Харесвам 10
Публикувано:
На 23.04.2021 г. в 9:12, slujitel каза:

Аз не си представям вариант една държава да е затворена за много дълго време,  не само за туризъм,  а по всички параграфи. Предстои да видим колко дълго ще е така и какъв ще развоя.

На 23.04.2021 г. в 6:55, slujitel каза:

На мен ми е много интересно какво ще се случи, когато Австралия отвори границите,  освен,  ако не остане затворена вечно.

Сега ми попадна изявление на австралийския премиер, че няма да бързат да отварят границите. Евентуално към края на годината може да се разреши на ваксинирани австралийци да пътуват. Казал е, че нямат намерение да рискуват начина си на живот, който в момента е много различен от този в останалия свят.

На мен изобщо не ми звучи като да се "мъчат", напротив.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 часа, Marisha каза:

Сега всички ще разбират от радиация. Няма да споря с никого,още повече това е темата за Ковид, но дозата при ПЕТ-МРТ, да не говорим за ПЕТ-КТ е в пъти по голяма от радиоактивния дъжд от онова време. Тогава още бях студентка, но имам достъп до архивите на моите колеги и им имам пълно доверие. С това приключвам.

Давам само фактите. Тези майки бяха в 2-3 месец. Ембрионът не може да се сравнява с човека по устойчивост към радиация. Не съм специалист. Оставям анализите на тях.

Относно ПЕТ-КТ. Правила съм и не понесох леко радиацията. Повръщане, виене на свят, главоболие. Но все пак аз съм голям човек. 

Публикувано:
преди 9 часа, Zaro каза:

Барем Путин да се беше боцнал демонстративно със Спутник, че даже и плацбо да беше в спринцовката, да хване дикиш, ама ... иска да възстанови СССР, ама не му стиска да се боцне с постижението на съвет..., така де, руската медицина. 

Той се е боцнал, ама нарочно не казва с каква. Твърди се, че е с някоя от Руските ваксини. Което си е нелош ход, така всички Руски ваксини остават наравно в надпреварата. Иначе би наклонил везните само към една от тях.

https://bnr.bg/post/101443184/peskov-putin-ponasa-dobre-postavenata-vaksina-nama-stranichni-efekti

• Смея се 1
Публикувано:

Да споделя: 

при мен, след втората доза на Pfizer между 24-я и 36-я час субфебрилна температура (до 37,3), общ дискомфорт и накрая обрив.

Моя колежка вчера си сложи втора доза АЗ. От снощи е с 38С, втрисане и мускулни болки.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 часа, neuromancer каза:

Сега ми попадна изявление на австралийския премиер, че няма да бързат да отварят границите. Евентуално към края на годината може да се разреши на ваксинирани австралийци да пътуват. Казал е, че нямат намерение да рискуват начина си на живот, който в момента е много различен от този в останалия свят.

На мен изобщо не ми звучи като да се "мъчат", напротив.

Изобщо не става въпрос дали се мъчат или не. Въпроса е, колко ще стоят затворени и как точно и кога ще отворят.  И когато отворят все някога дали ще се спасят изобщо,  нали виждаш какво става с ваксините?

преди 10 часа, Eva eva каза:

Видяхте ли новините за Пфайзер? Май този кошмар скоро няма да приключи 😞 

https://www.dw.com/bg/израел-десетки-случаи-на-миокардит-след-втората-доза-от-препарата-на-biontech-pfizer/a-57347653 

В къщи сме решили всеки сам да си вземе решение дали да се ваксинира. Аз не съм готова да го направя и едва ли някога ще бъда, предвид всичко това.  Мъжа ми,  обаче днес ще сложи първа доза на Файзер и хич не крия, че съм силно притеснена дали взе правилното решение.  Дано поне сина ми не бърза.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 12 часа, Брани каза:

В близките месеци ще дойдат достатъчно ваксини и нямаме нужда и от нея, но ако се одобри за използване, ще има и добра страна - доста народ, които облъчени от какви ли не медии не искат файзери, модерни и астри зенеки, ще си сложат спутник.

Веднага се сещам за едни 15,01% отявлени почитатели на ваксината... 😛 

преди 8 часа, samuraika каза:

Знаете ли до какво стигна всеобщия консенсус в темата за приготовления за земетресения - свирка!

Ах, тези мами, ах! 😛 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 54 минути , Lyubina каза:

Да споделя: 

при мен, след втората доза на Pfizer между 24-я и 36-я час субфебрилна температура (до 37,3), общ дискомфорт и накрая обрив.

Моя колежка вчера си сложи втора доза АЗ. От снощи е с 38С, втрисане и мускулни болки.

следя в друг форум и във Фейсбук групата Ваксини, че ме интересува заради мъжете ми вкъщи, които скоро ще слагат втората доза АЗ, дотук от споделеното /80-100 човека поне/ при втората доза са имали предимно слаба болка в ръката, и нищо от неприятните реакции след първата доза, които бяха масови - треските, температура и тн; в смисъл и тези хора са ги имали преди, но сега на втората, както беше изнесено в изследването, наистина се оказва, че се понася много-много по-леко, което е добра новина 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

нали виждаш какво става с ваксините?

Явно наблюдаваме две различни пандемии...

Аз което виждам е, че страни като Бразилия, които са с минимални рестрикции и слаби ваксинационни кампании са в нон-стоп някаква форма на "вълна" и не само че боледуват и здравната им система изнемогва - туризмът не цъфти, защото няма наплив от натискаши се да посетят страната, а напротив - повечето страни имат строги рестрикции за влизащите от там и полетите са много ограничени.

Израел скоро отваря за туристи, след като ваксинира достатъчен процент от населението си.

Австралия ще отвори, когато направи същото, не по-рано. Лошото е, че се бавят (както и Япония) и сега Индия, която е най-големият производител на ваксини в света, ще забавя доставки и ще приоретизира собственото си население. Така че - който се вредил, вредил, явно туткащите се ще чакаме...

П.С. правилно сте решили в семейството, не се тревожи излишно. Имате избор - не осъзнаваш каква привилегия е това на днешния момент!

• Харесвам 16
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 минути , samuraika каза:

Явно наблюдаваме две различни пандемии...

Аз което виждам е, че страни като Бразилия, които са с минимални рестрикции и слаби ваксинационни кампании са в нон-стоп някаква форма на "вълна" и не само че боледуват и здравната им система изнемогва - туризмът не цъфти, защото няма наплив от натискаши се да посетят страната, а напротив - повечето страни имат строги рестрикции за влизащите от там и полетите са много ограничени.

Израел скоро отваря за туристи, след като ваксинира достатъчен процент от населението си.

Австралия ще отвори, когато направи същото, не по-рано. Лошото е, че се бавят (както и Япония) и сега Индия, която е най-големият производител на ваксини в света, ще забавя доставки и ще приоретизира собственото си население. Така че - който се вредил, вредил, явно туткащите се ще чакаме...

П.С. правилно сте решили в семейството, не се тревожи излишно. Имате избор - не осъзнаваш каква привилегия е това на днешния момент!

Според мен нищо не наблюдаваме все още. Много "ще" има в твоя пост. Какво ще стане,  предстои да наблюдаме и аз съвсем не съм с розовите очила. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, slujitel каза:

нали виждаш какво става с ваксините

Какво?

Отношението към ваксините, независимо дали е положително или отрицателно, показва начин на мислене, а не тяхното действие.

• Харесвам 13
  • Браво 5
Публикувано:
преди 25 минути , samuraika каза:

Имате избор - не осъзнаваш каква привилегия е това на днешния момент!

И освен че вече практически има избор от два вида и три марки ваксини, но (за тези които желаят) може да се постави ваксина бързо -  в рамките на ден-два, а някои приятели и познати в чужбина ми казват, че трябва да чакат тепърва още месеци, докато им дойде редът, при това най-често без избор на вида ваксина. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 14 минути , Zaro каза:

Какво?

Отношението към ваксините, независимо дали е положително или отрицателно, показва начин на мислене, а не тяхното действие.

Какво отношение,  какви 5 лв? Мутациите изкачат вече с бясна скорост и никой не може да успее да проследи дали са подвластни и на кои ваксини.  

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 часа, Eva eva каза:

Видяхте ли новините за Пфайзер? Май този кошмар скоро няма да приключи 😞 

https://www.dw.com/bg/израел-десетки-случаи-на-миокардит-след-втората-доза-от-препарата-на-biontech-pfizer/a-57347653 

Медийте постоянно всяват паника с гръмки заглавия и някъде в статията е споменат незначителния факт:

Цитат

Не е ясно дали броят на пациентите с развит миокардит е необичайно висок, както и дали има пряка връзка с ваксинирането. Да се докаже такава връзка обаче е много трудно, тъй като обикновено миокардитът протича без усложнения и може да бъде причинен от различни вируси. В минали години също е имало приблизително същия брой случаи. 

Колко ли от тези 5 милиона души са замесени в ПТП, да не се окаже, че са повече от тези 60-70 човека с Миокардит?😄

• Харесвам 12
Публикувано:

Правя един анализ за моя доклад пред ОЧЗ. И в тази връзка искам да видя какви са нагласите тук с една мини анкета ...

Кой за вас е по-приемливия хипотетичен вариант:

1) Да се спре пандемията за една година за глътка въздух и после да се пусне пак до 2030та.

2) Да се изкара по първоначален план до 2023та и после да се пусне всичко до следващата (засега е предвидена за 2040та).

3) Да се редува половин година пандемия, половин година иху-аху за следващите 10 години.

Публикувано:
преди 15 минути , slujitel каза:

Какво отношение,  какви 5 лв? Мутациите изкачат вече с бясна скорост и никой не може да успее да проследи дали са подвластни и на кои ваксини.  

И какво общо има това с ваксините? Мутациите са независимо от тях. Ваксините имат толкова отношение към мутациите, колкото и доматите.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Абе ,къде е Мангъров ?

Чорбанов вчера го чухме при гласуването за "Спутник V" , но Мангъров се покри вдън гора, или аз поне не съм му чел нищо от месец насам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , slujitel каза:

Ами идеята е да се изпреварят мутациите докато са подвластни на ваксините. Ти алтернатива виждаш ли?

Колкото повече милиони се заразяват, толкова повече мутации ще има. И не само на ваксините няма да са подвластни, ами и на придобития по естествен път имунитет. И така ще си се въртим в омагьосан кръг от препълнени болници, затваряне, отваряне, пак пълни болници....

Дори да не вляят напълно, а само да "омекотяват" преболедуването пак е нещо.

Чувствай се привилегирована, че можеш да избираш - дали и каква ваксина да си сложиш, веднага ли да си я сложиш или да изчакаш. Милиарди по света нямат тази опция.

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 11 минути , Zaro каза:

И какво общо има това с ваксините? Мутациите са независимо от тях. Ваксините имат толкова отношение към мутациите, колкото и доматите.

Не се разбираме и не ми се обяснява.

• Харесвам 2
Публикувано:

Относно ваксините. Всички чакахме "Израел по Великден" за да "преценим".

Ето го "Израел по Великден" със случаи на ден:

29 април - 49

28 април - 106

27 април - 110

26 април - 83

25 април - 50

24 април - 82

23 април - 85

Активни случаи: под 1600. С тази тенденция до 2-3 седмици и активните им случаи ще са трицифрено число ...

Публикувано:
преди 24 минути , Брани каза:

Правя един анализ за моя доклад пред ОЧЗ.

Императорът няма да хареса това!😡

Относно анкетата:

преди 25 минути , Брани каза:

1) Да се спре пандемията за една година за глътка въздух и после да се пусне пак до 2030та.

Словосъчетанието "глътка въздух" от човек с дихателни проблеми звучи меко казано странно... 😮

преди 27 минути , Брани каза:

2) Да се изкара по първоначален план до 2023та и после да се пусне всичко до следващата (засега е предвидена за 2040та).

Тук имам нужда от точна дефиниция на "да се пусне всичко", щото имам някакво вътрешно усещане, но все пак искам да съм сигурен... 😛 

преди 29 минути , Брани каза:

3) Да се редува половин година пандемия, половин година иху-аху за следващите 10 години.

Иху-ахуто ми се вижда в прекомерни дози! Народът има нужда от повече дисциплина... 😞 

• Смея се 15
Публикувано:
преди 52 минути , Брани каза:

Кой за вас е по-приемливия хипотетичен вариант:

Най-добре е да дойдат вогоните! 

• Шок 2
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.