Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 38 минути , ivan69 каза:

@Lindt го е написала много точно , нося маска и спазвам дистанция , засега работи , за съжаление наблюденията ми са , че ваксинираните не спазват никакви мерки , явно си мислят , че ваксината достатъчно ги е предпазила. Също така не прегръщам и целувам хора извън моето домакинство .

Радвам се, че спазваш мерките и мога да разбера хората с резерви към ваксините на тоя етап. Ама да не се лъжем, има и много неваксинирани, които не спазват мерките. Тях защо не ги споменаваш?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 17 минути , Victoria каза:

Радвам се, че спазваш мерките и мога да разбера хората с резерви към ваксините на тоя етап. Ама да не се лъжем, има и много неваксинирани, които не спазват мерките. Тях защо не ги споменаваш?

Вчера прочетох нещо което много ми хареса " И най-добрият готвач не може да опече агне за 10 минути"  Сигурно има и много неваксинирани които не спазват мерките , аз съм написал какви са моите наблюдения ,  има сигурно и много хора които казват , че няма такава пандемия . Личното ми мнение , е че спазването на елементарни мерки е достатъчно да се защитим от ковид. Живота и здравето са си наша собствена грижа , ако разчитаме на заповеди да ни предпазят нищо добро не ни чака . Днес изгледах и няколко клипа от дискотеките , положението е потресаващо. Ако след 2 седмици имаме по 4000+ заразени , не обвинявайте неваксинираните , а неспазващите елементарните мерки.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 6 часа, boogy83 каза:

Ама не разбирате ли, че няма как да се изпреварят мутациите вече? Дори всичкото население на земята да иска да се ваксинира още утре, ами то няма достатъчно ваксини. Тоест все ще има немалко хора дето не са ваксинирани (или пък в бъдеще няма да са ваксинирани с новата ваксина) и ще се заразяват и ще стават нови мутации. Ние вече сме в спиралата, не знам защо това не е ясно?

Няма да е лесно, никой не спори. И няма да е бързо. Сигурно ще се мине през етап на полу-отваряне, на "пътнически балони" . Ако в Европа се бяха разбрали отначало за единни мерки и ясни критерии те можеха да са факт, между другото. Защото в крайна сметка пак си оеднаквихме нивата на зараза, ама по трудния начин - всеки поединично. Но проблема е в здравните системи, които не са на еднакво ниво и в нивото на толерантност на всяка страна към това колко болниците им да са на практика блокирани и надхвърлящи капацитета.

Ако оставим вируса да си се върти и минем на т.3 от плана на Тъмния Лорд - да се затваряме, смъкваме нива, отваряме, аху-иху, натръшкваме, затваряме, повтори...ще създадем идеална среда да си мутира, ще имаме пресен материал да го "храним" (незащитени хора на всяка вълна) и ще отнеме поколения докато генетично устойчивите станат доминиращи на тази планета и вълите станат незначително високи.

Ако искаме да ускорим процеса - разработваме ваксини и действаме. С колкото може по-бърза скорост и обхващаме колкото може повече хора. Има една добра тенденция - новите мутации се базират основно на "клонката" на Бразилския, Кент-ския и Южноафриканския вирус, така че явно почва да се изчерпва потенциала за "успешни" мутации на вируса. В някакъв момент ще му насмогнем.

Маските, дистаницията, дезинфектантите ще ги хвърлим само когато постигнем колективен имунитет.

@Фил ти й казваш "спътник" на тази ваксина и я асоциираш с космическата програма, ама аз мисля, че просто грешно четеш името.

" С- Путин-ик " се произнася на руски, мисля.

Шегата настрана - надявам се да е хубава и ефективна ваксина, както и китайските. Дори и да дават по-слаба защита, но да имат по-малко странични ефекти - биха били подходящи за определени групи от населението. Единственото ми притеснение е, че не се изнасят данни за никакви странични ефекти - дори и за недоказани такива. А мен от напълно безвредни неща най ме е страх...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 часа, ivan69 каза:

Вчера прочетох нещо което много ми хареса " И най-добрият готвач не може да опече агне за 10 минути"  

Аха, много точно.

Агнето се пече по един и същи начин от преди Христа  на огън за 2-3 часа или от скоро във фурна за 2 часа примерно и да не става за 10мин.

Първият  компютър е правен години/много, след това са вадили нови пак през години, а сега през месеци.а сега най-евтиния  телефон е стотици пъти по-мощен от първите компютри.

и ваксиноте не се пекат на огън или фурна, а се изпозлват компютри за тях, а такива преди 40-50год е нямало, малка подробност.

С колите е съшото, преди 70-80 години са били с мотори 4л и 40 коня, а на все същия е до ден днешен като материал и вид, но има и по 2000 за 4л.

и така е с много неща, не знам какво общо имат с агнето.

Даже и крипто е нямало, а сега гледам ги купуваш  и въртиш 

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 8 часа, ivan69 каза:

@Lindt го е написала много точно , нося маска и спазвам дистанция , засега работи , за съжаление наблюденията ми са , че ваксинираните не спазват никакви мерки , явно си мислят , че ваксината достатъчно ги е предпазила. Също така не прегръщам и целувам хора извън моето домакинство .

А от неспазващите мерки как разпознаваш кои са ваксинирани и кои не,на челата им ли пише?

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:

Аз както гледам ,мъже тук почти не останаха.Eдин по един тихомълком напуснаха темата  с пристигането на последните дози ваксини.

А жените щом дори мъжете им не ги слушат за какво говорим ?

Както казва Александра , гледаш какво правят евреите и трудно ще сбъркаш... нормалните , не онези с черните шапки.

• Харесвам 1
Публикувано:

Вместо да се дърляме един друг , по-добре желаещите да се ваксинират да действат. Сега има достатъчно ваксини, има и избор.

На нежелаещите или колебаещите се така или иначе няма да им се промени мнението от форумна дискусия.

Пък току виж желаещите са толкова, че да покрият минимума за колективен имунитет.

• Харесвам 13
Публикувано:

Пробвах се днес да се боцна във ВМА. В 9.00 бях там, в толкова почва работното време, опашката стигаше чак до нашата Галактика!

Реших, че на другите места е същото и се прибрах. Но ще ходя пак и идните дни.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Тоя път беше до пресечката "Тодор Даскалов". Иначе не ми пука хич от чакането, но самата опашка към входа си беше подреденичка и спретната с по човече през метър и нещо, а към края си ставаше като за хляб през 90те 🙂 А на човек като му е първа ваксина, все пак гледа да се пази 🙂. Но не се оплаквам де, ще ходя пак. Важното е, че има желаещи.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 19 минути , Брани каза:

Тоя път беше до пресечката "Тодор Даскалов". Иначе не ми пука хич от чакането, но самата опашка към входа си беше подреденичка и спретната с по човече през метър и нещо, а към края си ставаше като за хляб през 90те 🙂 А на човек като му е първа ваксина, все пак гледа да се пази 🙂. Но не се оплаквам де, ще ходя пак. Важното е, че има желаещи.

Облечи костюма с противогаза, гарантирам, че ще разбишкаш повечето от опашката. Ако остане някой, може да кажеш с оня типичен хрип " Идвам да взема своето!" 😜

Успех!👍 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Публикувано:
В момента, Мари Николова каза:

Облечи костюма с противогаза, гарантирам, че ще разбишкаш повечето от опашката. Ако остане някой, може да кажеш с оня типичен хрип " Идвам да взема своето!" 😜

Постоянно стават грешки - хората не ме разбират ли, аз ли не се изразявам добре. Императорът ме беше пратил да се погрижа за едни негови бивши съюзници и те решиха, че наистина ще се грижа за тях...

• Смея се 8
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Вместо да се дърляме един друг , по-добре желаещите да се ваксинират да действат. Сега има достатъчно ваксини, има и избор.

На нежелаещите или колебаещите се така или иначе няма да им се промени мнението от форумна дискусия.

Пък току виж желаещите са толкова, че да покрият минимума за колективен имунитет.

"Храстът казал на дървото" е цялата антиваксърска схема. Което и на теория би било ОК, ама антиваксътите да са 2-3% и да не разпространяват нонстоп как ваксините водят до аутизъм, как ни чипират с тях, за да ни управляват, кога да ходим до тоалетна. Тогава само хората, които наистина имат компроментирана имунна система и  не могат да се ваксинират по определени съществуващи здравословни проблеми, ще са без ваксини и ще се достига до колективен имунитет, ама като през цялото време се говори колко са лоши ваксините (по принцип, не само тези, а тези са направо бич божи) и посредством фалшиви новини и партенки се вдига броя на хората, които отказват ванскина, как точно искате "да покрият минимума за колективен имунитет" 

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 3 минути , stormbringer каза:

"Храстът казал на дървото" е цялата антиваксърска схема. Което и на теория би било ОК, ама антиваксътите да са 2-3% и да не разпространяват нонстоп как ваксините водят до аутизъм, как ни чипират с тях, за да ни управляват, кога да ходим до тоалетна. Тогава само хората, които наистина имат компроментирана имунна система и  не могат да се ваксинират по определени съществуващи здравословни проблеми, ще са без ваксини и ще се достига до колективен имунитет, ама като през цялото време се говори колко са лоши ваксините (по принцип, не само тези, а тези са направо бич божи) и посредством фалшиви новини и партенки се вдига броя на хората, които отказват ванскина, как точно искате "да покрият минимума за колективен имунитет" 

А като нищим темата тук "за" и "против" смяташ ли че това променя съотношението по някакъв начин ?

За това идеята ми беше кой каквото е решил да върши във връзка с ваксинирането да го върши и да не се пробва да се налага на другарчето, защото ефекта е никакъв.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 12 минути , funny каза:

А като нищим темата тук "за" и "против" смяташ ли че това променя съотношението по някакъв начин ?

За това идеята ми беше кой каквото е решил да върши във връзка с ваксинирането да го върши и да не се пробва да се налага на другарчето, защото ефекта е никакъв.

Абсолютно съгласна! Обратното също трябва да е в сила!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 14 минути , Дани Магелани каза:

Абсолютно съгласна! Обратното също трябва да е в сила!

Казаното е точно и за  двете страни , ако не се разбира - и решилите за и решилите против.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

Пробвах се днес да се боцна във ВМА. В 9.00 бях там, в толкова почва работното време, опашката стигаше чак до нашата Галактика!

Лошото, е че дори с тия невероятни опашки се ваксинират по около 25-хиляди на ден

Публикувано:

Дочуто на опашката за 2ра доза:

-Аз им казах, че името ми е сгрешено в сертификата. Те ми казаха, че е нормално.

• Смея се 14
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 27 минути , stanimir каза:

Мир! Да видим кой пръв няма да издържи. 

Освен това, днес е най-тъжният ден за християните -  Разпети петък.

Разпети петък - най-тъжният ден от Страстната седмица! - PIA-news

Нека се смирим, за здраве, късмет и опрощение!

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 3 часа, Брани каза:

В МВР болница имаше 20 човека на кръст, за 15 минути минахме.

• Харесвам 7
Публикувано:

Към завършилите имунизацията - сертификата веднага ли го издават ? Искаш ли си го? Те ли го дават на всички ? Миналия път компютър не видях наличен.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , bibi каза:

Към завършилите имунизацията - сертификата веднага ли го издават ? Искаш ли си го? Те ли го дават на всички ? Миналия път компютър не видях наличен.

Те го издават веднага и затова върви по-бавно ваксинацията на втора доза. 2,5 часа отне в Пирогов

Искам да изразя абсолютната си изненада и пълно отвращение, че на днешната опашка не пропуснаха 80 годишни хора да минат преди останалите. И не само че не се сетиха, не само че ми отказаха като попитах, но и тези наредените след мен не ми позволиха да пусна възрастните хора преди мен.

Почувствах се омърсена от тази близост с тези части на обществото ни. Пожелавам си да изчезват...

• Харесвам 8
  • Шок 15
Публикувано:

Lindt, не зная какво да напиша по повод пропускането на възрастните хора. 😶 Гледах по телевизията и дърпането с елементи на бой в Александровска преди ок. 2 м. 

В Св.Анна едни младежи от опашката се бяха провъзгласили за разпоредители - оглеждат и който им се види над 65 г.,  го питат и пропускаме, макар че раздаваха и номерчета. Даже се извиняваха на дамите, че не е възпитано да питат, но ситуацията го налага и че въобще не им личат годините. От ок. 50-60 души опашка, никой не възрази. Почувствах се горда, честно.

Онзи ден пък се потресох от разказ за ситуацията в Украйна. Колежката плачейки разпитваше има ли чалъм да дойде да се ваксинира в България. Каза, че не издържа психически след много смъртни случаи от близкито й обкръжение.

• Харесвам 13
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.