Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Един приятел след втора доза във ВМА (и то преди зелените коридори) каза, че за да стават нещата по-бързо, не издавали сертификати, а препращали към личния лекар, който да изтегли сертификата от Портала и да го даде на пациента. Можело и човек сам да си го изтегли ако има електронен подпис.

• Замислям се 1
Публикувано:

Абе, отлагам ги тези КЕП от година, ама явно ще ги вадим. Личната е готина, но опашките пред кабинета й са кански.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 45 минути , bibi каза:

Онзи ден пък се потресох от разказ за ситуацията в Украйна. Колежката плачейки разпитваше има ли чалъм да дойде да се ваксинира в България. Каза, че не издържа психически след много смъртни случаи от близкито й обкръжение.

Няма много ваксини тук и ваксинацията върви по групи. Разбира се, войската е най-напред, после мед.персонал, учители и т.н. Няма зелени коридори и т.н., но и те пуснаха записване за ваксина през приложение. Сега третата вълна е доста силна, наистина има повече смъртни случаи. Последните седмици са по 400 и нагоре на ден официално, но пък са и 40 милиона. На съпруга ми на някои от колегите родителите са преподаватели и са отказали предложената им ваксина - индийската Астра Зеника. Едните искали американска, другите Спутник.... Американска може и да дочакат, ама Спутник едва ли. 😉

За сертификата - ЛЛ може да го изпрати на мейл. Дали той/тя ще го разпечата в кабинета си или ти у дома - няма голямо значение.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 36 минути , bibi каза:

Абе, отлагам ги тези КЕП от година, ама явно ще ги вадим. Личната е готина, но опашките пред кабинета й са кански.

На StampIT /Информационно обслужване/ цената на КЕП на физически лица за 3 год. е 12 лв. с ДДС. С четец е 33 лв. Направо без пари. Неудобството е, че имат малко офиси.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , Nik каза:

На Stampit /Информационно обслужване/ цената на КЕП на физически лица за 3 год. е 12 лв. с ДДС. С четец е 33 лв. Направо без пари. Неудобството е, че имат малко офиси.

но пък и няма много хора, за 10 минути вчера изваден подпис в офиса им в Телефонната палата на Гурко почти към края на работното време

@Lindt значи сложихте вторите дози противно на националната ни препоръка за 6 месеца изчакване, така ли? поздравления 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 25 минути , antea каза:

но пък и няма много хора, за 10 минути вчера изваден подпис в офиса им в Телефонната палата на Гурко почти към края на работното време

@Lindt значи сложихте вторите дози противно на националната ни препоръка за 6 месеца изчакване, така ли? поздравления 🙂

Благодаря!  Не можех още 6 месеца да се чудя.  Тя и сестра ми пита дали не искам да си сложа Pfizer, ама тепърва ще започнат да пишат какви ефекти или дефекти има комбинирането на ваксини и да изнервят хората. 

Сега се замислихме, че ако ваксинационният сертификат е за 12 месеца, ще изтече точно преди на Жижо рождения ден и пак ще трябва да си го празнува в България. Явно е счупил много голямо огледало или каквото причинява престой тук за майските празници. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Nik каза:

На StampIT /Информационно обслужване/ цената на КЕП на физически лица за 3 год. е 12 лв. с ДДС. С четец е 33 лв. Направо без пари. Неудобството е, че имат малко офиси.

Да, този ще да е, а и са ми до офиса.

Публикувано:
преди 58 минути , Lindt каза:

Благодаря!  Не можех още 6 месеца да се чудя.  Тя и сестра ми пита дали не искам да си сложа Pfizer, ама тепърва ще започнат да пишат какви ефекти или дефекти има комбинирането на ваксини и да изнервят хората. 

Сега се замислихме, че ако ваксинационният сертификат е за 12 месеца, ще изтече точно преди на Жижо рождения ден и пак ще трябва да си го празнува в България. Явно е счупил много голямо огледало или каквото причинява престой тук за майските празници. 

E извинявай, но ние в ОЧЗ не можем да променяме предвидения ход на пандемията и изобщо всичките ни тъмни планове на планетарно ниво заради на Жижо рождения ден!

• Шок 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 39 минути , Брани каза:

E извинявай, но ние в ОЧЗ не можем да променяме предвидения ход на пандемията и изобщо всичките ни тъмни планове на планетарно ниво заради на Жижо рождения ден!

Пак използваш непонятни за имперското обкръжение абревиатури. Започвам да се чудя, дали някой не е хакнал профила ти, скъпи Анакин?! 😞

• Смея се 3
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

Пак използваш непонятни за имперското обкръжение абревиатури. Започвам да се чудя, дали някой не е хакнал профила ти, скъпи Анакин?! 😞

ОЧЗ - Организация на Чудовищата и Злодеите. Това е, така да се каже, неформалното име, с което сме нарекли Съвета си от обединени задкулисни секретни организации, който движи съдбите на вашата планета (тук обикновено се използва клишето "за по-добро", но вие всички се досещате, че случаят не е такъв). Очевидно аз се явявам нещо като асоцииран съветник, т.е. това си е едно хоби встрани от сериозните ми задължения в нашата галактика ...

• Харесвам 1
Публикувано:

И на мен скоро ми предстои втора доза АЗ (на листчето пише, че трябва да ида на 5 май), но тъй като наскоро боледувах (не от COVID), а и на доста места четох, че уж най-ефикасно е да си сложиш втора игла след 12 седмици, та ще изчакам още две-три седмици. Нямам съмнение дали да си слагам втора доза АЗ или друга ваксина. Мисля, че малко се преекспонираха нещата. Ако прочетете листовката на едно хапче за гърлобол, ще се хванете за главата какви странични ефекти може да има.  Та за да не съм офтоп, бих искал да попитам ваксинираните с втора доза АЗ дали реакцията е толкова силна като след първа?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

супер 🙂 ако не е проблем, ще е полезно да сравниш сегашните ви реакции спрямо след първата доза

за другото - излишно го мислиш отсега, възможно е да има бустери след месеци срещу новите варианти, или пък имунитетът да се окаже по-дълготраен, или да е налично общодостъпно лекарство за самостоятелно лечение, толкова много неща могат да се случат за година /предвид празниците изброявам само положителните 🙂/

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Брани каза:

ОЧЗ - Организация на Чудовищата и Злодеите. Това е, така да се каже, неформалното име, с което сме нарекли Съвета си от обединени задкулисни секретни организации, който движи съдбите на вашата планета (тук обикновено се използва клишето "за по-добро", но вие всички се досещате, че случаят не е такъв). Очевидно аз се явявам нещо като асоцииран съветник, т.е. това си е едно хоби встрани от сериозните ми задължения в нашата галактика ...

Аз много добре знам какво е ОЧЗ, но като ортодоксален фен на Тъмната сила, съм крайно разочарован от подобни отклонения от заветите на Империята... :(  

• Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 часа, Suunto каза:

Та за да не съм офтоп, бих искал да попитам ваксинираните с втора доза АЗ дали реакцията е толкова силна като след първа?

Преди два дни ми поставиха втора доза АЗ. Абсолютно никаква реакция, нищо общо с първия път. Не трябва да се пие алкохол, да се консумират яйца и да не се тренира за 24 часа. Така ми каза моят лекар. Давайте смело и не се тревожете. Успех!

• Харесвам 10
Публикувано:

Ако на някой му помага това - приятели се ваксинираха с Pfizer , като ваксината им я постави брат на мъжа - лекар в ковид отделение.

Обясниха им да не ядат никакви алергени ( а в храните има много) един ден след ваксината и никакъв алкохол. Изкараха деня на варени картофи и вода.

Като резултат - нито болка от инжекцията, нито зачервяване, нито каквито и да било странични ефекти - температура, треска и т.н.

• Харесвам 9
Дани Магелани
Публикувано:
преди 38 минути , funny каза:

Ако на някой му помага това - приятели се ваксинираха с Pfizer , като ваксината им я постави брат на мъжа - лекар в ковид отделение.

Обясниха им да не ядат никакви алергени ( а в храните има много) един ден след ваксината и никакъв алкохол. Изкараха деня на варени картофи и вода.

Като резултат - нито болка от инжекцията, нито зачервяване, нито каквито и да било странични ефекти - температура, треска и т.н.

Ясно защо имах реакция и при първата и при втората игла. Не съм била на пост и молитва, признавам си!

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Ясно защо имах реакция и при първата и при втората игла. Не съм била на пост и молитва, признавам си!

Всеки организъм е различен, аз не съм внимавала какво ям, но съм убедена, че ометох бая козунак, мляко, доста ядки през деня на моята ваксинация, но реакция никаква, или почти никаква (само лека болка в ръката, появила се след 12 часа, за около един ден). 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, funny каза:

Аз също съм с Файзер. След поставянето в Софиямед казаха да не се ядат само такива храни, които често причиняват алергия - шоколад/какао, ягоди, ядки.". Без алкохол също.

Чак до крайности с варени картофи и вода не сме стигали - хапвахме си всичко нормално и нямаше никакви странични реакции. Втората доза е 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

Абе, най -убаво, след ваксиниране, да тримерят:))))

Изпадат в крайности, смешно е. 

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Абе, най -убаво, след ваксиниране, да тримерят:))))

Изпадат в крайности, смешно е. 

Нямам идея . Аз само препредавам каквото са ми казали. На мен още ми е рано да мисля за такива неща 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Пък аз дори изпих чаша вино, да полеем ваксината😉

Жива съм, но и това не е сигурно до кога ще продължи. 🤣🤣🤣

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 1 минута , Lyubina каза:

Виж сега , с една не се получават нещата. Пробвай с повече и всичко ще е наред . Ако не друго, поне ще ти е все тая дали има странични реакции от ваксината след определен брой чаши 😉 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 минути , Lyubina каза:

Абе, я пийни още една, за всеки случай!

То, хубавото вино си е цяр:)))

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.