Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 часа, Ivko каза:

Приятел си дойде от Барселона в събота вечер и още бе по старата заповед и трябваше да се тества неделя за да прати резултат в рамките на 24ч., но не успя и се тества понеделник и получава следния имейл: С тестове направени извън т.9 от Заповед РД-01-547/30.06.2021г на МЗ, карантина не се отменя! Влизате на територията на страната на 17.07.2021г., а прилагате направено изследване на 19.07.2021г.
Обръщаме ви внимание, че в цитираната Заповед не са допуснати изключения относно почивни и празнични дни, както и по отношение на работно време на лабораториите и лечебните заведения на територията на страната.
Столична РЗИ няма основание да отмени наложената карантина!

А каква е новината...? Нормално, след като не е спазил условието за тест ДО 24 часа, карантината му да не отпадне. По същата логика може да се пробва и на третия ден да си направи тест.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз се намесвам в чужд разговор, ама новината е, че отговарят когато си искат 🙂

Приятелката ми дето им прати отрицателен тест не получи отговор и си ходеше на работа въпреки това. Не са я потърсили дали спазва карантина, ама и не са й казали, че е освободена. Аз не правих тест, седях си вкъщи, ама и мен не потърсиха, пък на хора дето са си направили отрицателен тест макар и ден по-късно....получават гневен мейл с цитиране на заповеди 🙂 

Контрола е по-скоро така: "трай си, че да не те усетят..."  😄 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 7 минути , boogy83 каза:

Аз се намесвам в чужд разговор, ама новината е, че отговарят когато си искат 🙂

Приятелката ми дето им прати отрицателен тест не получи отговор и си ходеше на работа въпреки това. Не са я потърсили дали спазва карантина, ама и не са й казали, че е освободена. Аз не правих тест, седях си вкъщи, ама и мен не потърсиха, пък на хора дето са си направили отрицателен тест макар и ден по-късно....получават гневен мейл с цитиране на заповеди 🙂 

Контрола е по-скоро така: "трай си, че да не те усетят..."  😄 

Да ти кажа, когато за пръв път, ползвахме тази опция, с теста, за освобождаване от карантина, изпратих в два мейла , моя и на Съра. За него пристигна веднага отмяната, за мен - не. Препратих го отново и не след дълго, пристигна и за мен.

По някое време, като си  разчиствах спам-папката, гледам, че отговорът  на първото ми писмо, се мъдри там. 
Вече няколко пъти то правим това с теста - винаги идва писмото за освобождаване, макар и на другия ден.

А това, което @Ivkoе цитирал, е още едно доказателство, че писмата се четат и хората внимават.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 34 минути , ivan69 каза:

Някой да препоръча лаборатория за PCR за Четвъртък след 17 часа?

Рамус, централата в Дружба. Работят официално до 20 ч и неофициално, докато има хора. 2 пъти ходим по това време и има по 3-4 души. Внимателни са. На децата са взимали и РCR, и антигенни 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 24 минути , Juliaaa каза:

Мога ли само с принтираният резултат от Геника да отида на летището, или трябва да е от сайта his.bg?

Той е същия, както го виждаш в Геника на резултати , така е качен и в his

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 часа, boogy83 каза:

... новината е, че отговарят когато си искат 🙂

"Новината" е коментирана неколкократно и не е новина. Ако са спазени условията за освобождаване от карантина, изпращаш имейла и излизаш веднага, след като си натиснал "Send". Имаш негативен тест, направен в съответния интервал от влизането в страната, имаш имейл, че си го изпратил на съответните органи и друго не ти е необходимо. В същото време, очевидно някой ги чете тези имейли и на всичко отгоре очевидно "внимава в картинката", след като изпраща отговор, че някой не е спазил инструкциите и карантината му остава. При толкова много пътници и толкова малко служители, които и дават дежурства по границите, и обработват имейлите, и отговарят на тях, смяташ ли, че е физически възможно да се връща отговор на ВСЕКИ изпратен имейл и то в рамките на часове/ден? Нарича се приоритизиране. Аз получавам по 30-40 имейла на ден и не мога да си представя дори какво е да ти се "изсипят" имейли за 5-6 (недай Боже повече) полета за ден, средно с по 150-160 пътника... Хайде, не всеки ще прати, някои ще са със сертификат или предварително направен тест, ама все пак...

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 часа, chandni каза:

смяташ ли, че е физически възможно да се връща отговор на ВСЕКИ изпратен имейл 

Напълно съм съгласен, нямат този ресурс.

Имайки предвид, че не смогват дори да си прочетат мейлите, как биха намерили ресурс да те проверят дали си карантиниран на посочения адрес? 🤔

Важно е да сме живи и здрави.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 минути , boogy83 каза:

Имайки предвид, че не смогват дори да си прочетат мейлите, как биха намерили ресурс да те проверят дали си карантиниран на посочения адрес? 🤔

В понеделник получих отговор на мейл от неделя-"изпратеният от Вас файл не се отваря". Реших да се разходя до РЗИ(София) и да им вдигна скандал! При мен се отваряше .Дежурният лекар ме изпрати в стая,където едно девойче погледна в компютъра и каза да съм спокойна- още по обяд съм освободена! Пълен шаш!!! Следващият път мисля да пропусна теста на влизане. Освен ако не се прибирам от "червена" страна. Явно нямат ресурси.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
42 minutes ago, boogy83 said:

Ами то с всяко нещо е така. Който изтегли късата клечка-изтегли ,другите са ок.

Човек убиваш ,пък ако те хванат .Хора дори там минават метър.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , blueriver каза:

В понеделник получих отговор на мейл от неделя-"изпратеният от Вас файл не се отваря". Реших да се разходя до РЗИ(София) и да им вдигна скандал! При мен се отваряше .Дежурният лекар ме изпрати в стая,където едно девойче погледна в компютъра и каза да съм спокойна- още по обяд съм освободена! Пълен шаш!!! Следващият път мисля да пропусна теста на влизане. Освен ако не се прибирам от "червена" страна. Явно нямат ресурси.

Или пък да поседиш в карантина и да помислиш над отношението си към останалите хора, възпитанието и отговорностите си към обществото, от което си част?   

• Харесвам 6
  • Браво 5
Публикувано:

На който му трябва антигенен тест за освобождаване от карантина, лабораторията в Окръжна продължава да е вариант. 10:30 бяхме там, в 11:15 младежа беше с подпечатан негативен резултат. Естествено безплатен.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

@blueriver, тръгна за Швейцария, френските условия те върнаха. Връщаш се от Италия - овърбукинг, тук РЗИ точно твоя мейл не отварят. Не мислиш ли, че си голям карък и нещо трябва да пречупиш 😄

@stanimir няма убийство, докато не се намери трупа, затова.

• Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, boogy83 каза:

Имайки предвид, че не смогват дори да си прочетат мейлите, как биха намерили ресурс да те проверят дали си карантиниран на посочения адрес?

Това са различни неща-полицията следи и проверява за спазването на карантината, от РЗИ са списъците- дали си вътре или не, т.е. дали си под карантина към момента или си освободен.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

@blueriver, тръгна за Швейцария, френските условия те върнаха. Връщаш се от Италия - овърбукинг, тук РЗИ точно твоя мейл не отварят. Не мислиш ли, че си голям карък и нещо трябва да пречупиш 😄

@stanimir няма убийство, докато не се намери трупа, затова.

Ами да,карък съм си! И мрънкало! Тестове ще си правя,не бих могла да отида при колегите си иначе. Просто се ядосвам за губенето на време и неадекватността на служителите на РЗИ. А и защо в неделя работи само Рамус в Дружба?Би трябвало да има повече отворени пунктове.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 часа, blueriver каза:

А и защо в неделя работи само Рамус в Дружба?

А ти работиш ли в неделя? Колко от вас работят в събота и неделя и защо всеки си мисли, че всички трябва да са му на разположение по всяко време...? В Западна Европа през уикенда и след 18 часа в делничен ден трудно се намират отворени хранителни магазини и бензиностанции, но в България смятаме, че всички трябва да са ни на разположение когато на нас ни се прииска. Обаче като търсим работа, първото условие (което е напълно нормално), е да не се работи събота и неделя и на официални празници.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 7
Публикувано:
В момента, chandni каза:

А ти работиш ли в неделя? Колко от вас работят в събота и неделя и защо всеки си мисли, че всички трябва да са му на разположение по всяко време...? В Западна Европа през уикенда и сле 18 часа в делничен ден трудно се намират отворени хранителни магазини и бензиностанции, но в България смятаме, че всички трябва да са ни на разположение когато на нас ни се прииска. Обаче като търсим работа, първото условие (което е напълно нормално), е да не се работи събота и неделя и на официални празници.

Да,точно аз работя в неделя. Или събота,или неделя. Работя в аптека .

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 часа, blueriver каза:

Ами да,карък съм си! И мрънкало! Тестове ще си правя,не бих могла да отида при колегите си иначе. Просто се ядосвам за губенето на време и неадекватността на служителите на РЗИ. А и защо в неделя работи само Рамус в Дружба?Би трябвало да има повече отворени пунктове.

Служителите в РЗИ правят горе-долу каквото им е по силите при така създадения зле организиран хаос. To за това малоумие всъщност "благодарност" може да се изпрати на оня престъпен орган НОЩ и началниците им в лицето на бившата изпълнителната власт. За една година вместо да лаят за чували с трупове, да всяват паника и говорят глупости поне някакъв PLF портал можеха да правят и целия процес по влизане-карантиниране-тестване-откарантинане да се случва нормално.. Нали сме нация техническа. ИТ-та под път и над път.

А не лелички да дебнат на гюме и да пишат някакви хартии и ти после да пращаш мейли на които идва отговор, ама не винаги.

То вярно, че за нас, българите закона е врата у поле, ама те тея съвсем  я сложиха вратата в левия ъгъл... И после защо се минава с фалшиви тестове или без...

преди 5 часа, Lindt каза:

Или пък да поседиш в карантина и да помислиш над отношението си към останалите хора, възпитанието и отговорностите си към обществото, от което си част?   

Отговорност към обществото има като отидеш и почнеш да целиш с камъни по празните кратуни цялата паплач създаваща безумието - премиер, здравен министър , резеита, щабове, мабове, телевизионни лаячи и све подобни паразити. С размисли не става.

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 7 часа, blueriver каза:

Недей така, много пъти казахме:

Дори да не получиш мейл, в очакваните 24 часа, като си имаш негативния тест, направен в срока и копие на изпратеното писмо до РЗИ, си отиваш на работа, дори да те проверят, няма да има проблем.

А хората в РЗИ, които отговарят на ел. поща и получат 300 писма, нали трябва да сравнят сроковете - кога си пристигнал и от кога ти е тестът. Пък те си имат и друга работа, не сме само ние, щото бързаме:)))

За лабораториите - в София Рамус работи в неделя, в Пловдив - няма работеща лаборатория, както и в другите градове.

Като се връщахме от Сицилия, в ранни зори в неделя, имахме късмет, че в самолета имаше група на Абакс и те имаха уговорка, в Рамус-Дружба, заради клиентите си от провинцията, да ги чакат и да им направят тестове, в 2,30 сутринта, та и ние се присламчихме.

Иначе, щяхме да си  седим 10 дни в къщи, не сме си и помисляли, че можем да отидем на работа без тест,  защото в неделя, в Пловдив няма къде. 

Въпросът опира не до това, че няма да ни хванат, а до това -  да сме отговорни и съзнателни:))

• Харесвам 9
Публикувано:
3 hours ago, adreno said:

Служителите в РЗИ правят горе-долу каквото им е по силите при така създадения зле организиран хаос. To за това малоумие всъщност "благодарност" може да се изпрати на оня престъпен орган НОЩ и началниците им в лицето на бившата изпълнителната власт. За една година вместо да лаят за чували с трупове, да всяват паника и говорят глупости поне някакъв PLF портал можеха да правят и целия процес по влизане-карантиниране-тестване-откарантинане да се случва нормално.. Нали сме нация техническа. ИТ-та под път и над път.

А не лелички да дебнат на гюме и да пишат някакви хартии и ти после да пращаш мейли на които идва отговор, ама не винаги.

То вярно, че за нас, българите закона е врата у поле, ама те тея съвсем  я сложиха вратата в левия ъгъл... И после защо се минава с фалшиви тестове или без...

Отговорност към обществото има като отидеш и почнеш да целиш с камъни по празните кратуни цялата паплач създаваща безумието - премиер, здравен министър , резеита, щабове, мабове, телевизионни лаячи и све подобни паразити. С размисли не става.

Чувалите с трупове бяха факт ,но който не ги е видял може да "лае" каквото си иска.

Аз обаче ги видях, чакайки на рампата на патологията на голяма софийска болница опашката от катафалки .На конвейер - изнасят черния чувал , товариш за пет минути ,  следващата си чака реда и т.н.

Болничен коридор пълен с чували в голямата вълна през есента на 2020-та.

Малко уважение към хората ,които наистина направиха много  ,колкото и да си "лаем" по форумите. Имаше грешки и недомислици, но ги имаше в цял свят.Отстрани винаги е много лесно ,докато не ти се стовари на собствената глава. Много ми е интересно във вашите сфери винаги ли всичко е гладко и перфектно , защото аз за такава област се не сещам ? С каквото и да се занимавате все някой ще може да го изхейти.

Както се каза, в РЗИ си имат и  друга работа , освен да следят 24/7  кой къде ходи на почивка. Вярно е -  може с години да са си живяли живота , но последната година и половина им разказа играта.

• Харесвам 17
  • Браво 6
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Недей така, много пъти казахме:

Дори да не получиш мейл, в очакваните 24 часа, като си имаш негативния тест, направен в срока и копие на изпратеното писмо до РЗИ, си отиваш на работа, дори да те проверят, няма да има проблем.

А хората в РЗИ, които отговарят на ел. поща и получат 300 писма, нали трябва да сравнят сроковете - кога си пристигнал и от кога ти е тестът. Пък те си имат и друга работа, не сме само ние, щото бързаме:)))

За лабораториите - в София Рамус работи в неделя, в Пловдив - няма работеща лаборатория, както и в другите градове.

Като се връщахме от Сицилия, в ранни зори в неделя, имахме късмет, че в самолета имаше група на Абакс и те имаха уговорка, в Рамус-Дружба, заради клиентите си от провинцията, да ги чакат и да им направят тестове, в 2,30 сутринта, та и ние се присламчихме.

Иначе, щяхме да си  седим 10 дни в къщи, не сме си и помисляли, че можем да отидем на работа без тест,  защото в неделя, в Пловдив няма къде. 

Въпросът опира не до това, че няма да ни хванат, а до това -  да сме отговорни и съзнателни:))

Няма как да стоя в карантина,а тест в чужбина преди пристигане не смея да направя. И като се дава за пример Западна Европа,там може да се направи тест и в аптека. При последното ми прибиране имаше хора с такъв от Италия . Това би било удобна  възможност и за тук- за неделя .

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 14 минути , blueriver каза:

Няма как да стоя в карантина,а тест в чужбина преди пристигане не смея да направя. И като се дава за пример Западна Европа,там може да се направи тест и в аптека. При последното ми прибиране имаше хора с такъв от Италия . Това би било удобна  възможност и за тук- за неделя .

Ти поне си колега и разбираш, за какво иде реч :)))Ако протоколът на един твой клиент , не е в ред, с необходимите данни, ще му дадеш ли Хумира-та?

Така е и тук - има си правило и трябва да се спазва. Колкото и да не ни е удобно. В тази връзка, съм си нагласила следващите полети, да са в работни дни, за да не се чудим, какво да правим, ако е неделя.

• Харесвам 6
Публикувано:

В голяма част от България няма денонощни аптеки , а на места няма дори дневни. Как може такова нещо ?!!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 28 минути , AlexandraKo каза:

Ти поне си колега и разбираш, за какво иде реч :)))Ако протоколът на един твой клиент , не е в ред, с необходимите данни, ще му дадеш ли Хумира-та?

Така е и тук - има си правило и трябва да се спазва. Колкото и да не ни е удобно. В тази връзка, съм си нагласила следващите полети, да са в работни дни, за да не се чудим, какво да правим, ако е неделя.

Да,явно това е решението. И аз погледнах следващите ми полети. Не са в неделя!

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.