Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

PCR тестовете са доста по специфични и чувствителни от антигенните. Но и при двата вида тестове има мнооого голямо значение кой взима пробата, ако с тампона ти изтрият лигите от езика и те погъделичкат в ноздрите със сигурност ще са отрицателни. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 30.01.2021 г. в 11:25, searus каза:

И свекърва ми получи втората си доза оняден, също го преживя с температура и доста я било втресло през нощта, но на другия ден вече "нищо и нямало".

Аз мисля, че ако поне три независими и достоверни източника информират, че тъщите им са се гътнали вследствие на ваксината, това рязко ще засили броя на желаещите за ваксиниране :beach:

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 6 минути , Goal & Boss каза:

Аз мисля, че ако поне три независими и достоверни източника информират, че тъщите им са се гътнали вследствие на ваксината, това рязко ще засили броя на желаещите за ваксиниране :beach:

Отпадам директно - моята е желязна, първо ще ни умори всички роднини, после тоя дето и слага ваксината и накрая и вируса. 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 11 минути , Goal & Boss каза:

Ама защо само тъщите? 😁

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 4 минути , Дани Магелани каза:

Ааа, за свекървите или хубаво или... още по-хубаво!

Ама аз какво съм казала лошо за моята свекърва?? Ето, ваксинирана е вече, оживя, радвам се, но все пак да не дискриминираме 😉

• Смея се 11
Публикувано:
преди 1 минута , searus каза:

Ама аз какво съм казала лошо за моята свекърва?? Ето, ваксинирана е вече, оживя, радвам се, но все пак да не дискриминираме 😉

Рано или късно ставаме тъщи или свекърви, искаме или не. Аз помня вицовете, които навремето съм разказвала за тях, но палачинката се обърна и сега аз съм свекърва. 

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 6 минути , Дани Магелани каза:

Рано или късно ставаме тъщи или свекърви, искаме или не. Аз помня вицовете, които навремето съм разказвала за тях, но палачинката се обърна и сега аз съм свекърва. 

И е хубаво човек да носи на майтап и от двете страни на палачинката ☺️ моята е най-голямата майтапчийка и колкото тя сама се бъзика със себе си, на мен дори и през ум не ми иде да го правя. Но да не прекаляваме в темата...

• Харесвам 1
Публикувано:

В Европа започна търговията с фалшиви ваксини и отрицателни тестове за COVID-19

https://hroniki.bg/в-европа-започна-търговията-с-фалшиви/?fbclid=IwAR0bhJDYjD8AmrhUIaoSCgXf6vgX6-WyylvI_F80UzThBmHp53LWq5pc8_c

Нямам идея вярно ли е но вече чух и в София че може да се сдобиеш със сертификат за направена ваксина ( нямам идея за цена ) и отрицателен PCR тест ( 20 лв)

• Харесвам 4
Публикувано:

Всеки ще се справя сам: ваксинирането срещу COVID-19 при личните лекари

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/03/4169836_vseki_shte_se_spravia_sam_vaksiniraneto_sreshtu/?ref=home_NaiNovoto

"Процесът по ваксинирането започва с даването на заявка. Според препоръката на здравните власти желаещите трябва да се обадят на личните си лекари, които да съставят списъци с имена и контакти, за да могат да се планират необходимите количества от препаратите и организацията по поставянето. Препоръката важи за всеки, дори и да не попада в четвъртата фаза, т.е. да е под 65 г. и без хронични заболявания."

"По предварителните разчети всеки личен лекар ще организира сам пациентите си за деня и часовете за ваксиниране. "

"Смята се, че за ваксиниране на един човек (ако не се брои изчакването пред кабинета) са необходими поне 10 минути. Ако убождането трае секунди, то преди него се прави преглед, включващ измерване на кръвно налягане и температура, както и снемане на подробна анамнеза (медицинска история), от която лекарят да разбере има ли пациентът други заболявания, алергии, бил ли е наскоро в контакт със заразен. След ваксинирането човек трябва да остане под наблюдение за 15 минути в чакалнята, в случай че прояви алергична реакция."

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 2/1/2021 в 14:36, funny каза:

Електронен регистър за желаещите да се ваксинират . Ще е готов в края на месеца

А базата с данните на желаещите, ще е налична за сваляне по тракерите няколко дни по-късно! 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

В Европа започна търговията с фалшиви ваксини и отрицателни тестове за COVID-19

"В Европа измамници фалшифицират сертификати за отрицателни тестове за коронавирус и ги продават на летища, гари и в онлайн пространството, съобщава британският вестник The Guardian. Европейската полицейска служба (Европол) предупреди за новата схема. „Докато ограниченията за пътуване остават в сила поради ситуацията с COVID19, производството и продажбата на фалшиви сертификати вероятно ще процъфтяват“, отбеляза агенцията.

„Предвид широкото разпространение и наличността на технически средства под формата на принтери с високо качество на печат и различен софтуер, измамниците могат да произвеждат висококачествени фалшиви документи… Държавите-членки на ЕС трябва да бъдат бдителни“, призова Европол. „Ние сме срещу коронавируса. Но изглежда, че престъпниците ще направят всичко, за да се възползват от пандемията за свои цели: фалшиви лични предпазни средства, фалшиви ваксини, а сега… фалшиви отрицателни резултати от тестове“, се допълва в съобщението на службата."

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 14 минути , chandni каза:

А базата с данните на желаещите, ще е налична за сваляне по тракерите няколко дни по-късно! 🤣

Човек, който е съгласен да се ваксинира е толкова безстрашен и/или безотговорен, че едва ли му пука дали ще му "изтекат" личните данни. - Това е само шега!

Аз, лично, ще се ваксинирам при първа възможност - това е сериозно.

• Харесвам 9
  • Смея се 2
Публикувано:

И нещо любопитно от нашия кантон 😂 от  вчера по Боденското езеро от швейцарска страна се движи ваксинационен  кораб и желаещите пенсионери могат да се ваксинират 😁

https://www.swissinfo.ch/ger/bundesrat-berset-begleitet-thurgauer-impfschiff-beim-start/46337990

• Харесвам 4
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Трудно ще стане с ваксиниране от личните лекари. Ако не се създаде друга организация, това означава населението да се ваксинира поне две-три години. За мен, адекватното решение е създаване на ваксинационни центрове в спортни зали, а по-късно и на открито, включително drive-in пунктове по подобие на други страни в света...

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 7 минути , Duke каза:

Трудно ще стане с ваксиниране от личните лекари. Ако не се създаде друга организация, това означава населението да се ваксинира поне две-три години. За мен, адекватното решение е създаване на ваксинационни центрове в спортни зали, а по-късно и на открито, включително drive-in пунктове по подобие на други страни в света...

+1

Няма да стане. Държавата (администрацията)  иска с минимални усилия и средства от тяхна страна. Това е едно от най-важните предварителни условия (неявни).

Просто е начин на мислене.

• Харесвам 4
Публикувано:

Нали говорят, че и медицински центрове щели да ваксинират уж? Така че аз го разбирам, че няма само личните да ваксинират. Далеч е от стратегия с ваксинационни центрове, но  все пак е нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:

А в цялата схема с ваксинирането как ще стане изборът на определена марка ваксина? Обаждам се на личния лекар и му казвам искам да се ваксинирам с еди коя си ваксина, той я заявява и когато е налична при него ми дава час? Или записвам се за ваксиниране и когато ми дойде реда, той ми се обажда и казва дойдоха такива ваксини, това е наличността, ако желаете?

Някой записвал ли се е за ваксиниране и какво се записва - принципното му желание или и нещо по-определено?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 35 минути , ДиянаВ каза:

А в цялата схема с ваксинирането как ще стане изборът на определена марка ваксина?

Вчера слушах Пенчев- шеф на РЗИ София. "Сложно е, различен начин на съхранение на ваксините, личните лекари нямат условия..." Та затова при личните лекари един вид ваксина,  в големите ваксинационни центрове, като ВМА, повече. Така каза докторът.

Избор на ваксина- другия път 😬.  

• Харесвам 5
Публикувано:

В работата на мъжа ми /държавна администрация/ правили списъци с желаещите за ваксиниране и то защото дошло официално писмо от централата. Никой не се е записал. Да попитам аз - от къде накъде работодателят ще иска такава информация от служителите си?!?! И сега какво точно се предполага да направи с този празен списък 😄

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 13 минути , Nik каза:

Вчера слушах Пенчев- шеф на РЗИ София. "Сложно е, различен начин на съхранение на ваксините, личните лекари нямат условия..." Та затова при личните лекари един вид ваксина,  в големите ваксинационни центрове, като ВМА, повече. Така каза докторът.

Избор на ваксина- другия път 😬.  

И аз мисля, че натам клонят нещата с "избора".

Отделно, че изборът, освен от възможностите за съхранение на личните лекари, се ограничава и от това, че избираш от поръчаните от българското правителство ваксини. Тепърва почва да се пише какво и колко са поръчали и къде са пропуските - https://www.dw.com/bg/ваксинацията-колосално-сложна-задача-за-страна-като-българия/a-56200007

Замислих се по въпроса с ваксините и избора им, защото тия дни уж пишат, че е добре да се записват при личните си лекари и хората под 65 г. Обаче се отказвам да ги мисля повече, защото мъгливото време навън ми стига 😠. Тази година и без това моя ред няма да дойде 😉

@Eva eva при една позната, работеща в НАП, също е имало списък на желаещи за ваксиниране. Предполагам, че те са категория хора от фаза 3 и ако желаят, могат да не чакат ваксиниране от личния лекар. Кой друг да им прави списък, ако не работодателя.

Фаза III: Служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности.

Броят им зависи от списъците, изготвени от РЗИ. 

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.