Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Zaro, банята остана за друг път. Няма с какво да финансираме ремонта, жената се отказа да купува пералнята за 60 лв, защото е шумна центрофугата 😄 

• Смея се 10
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

Започвам с ЛОШИТЕ новини :

1. Алкохолът не е лекарство срещу пандемията - за справка тук   :shok:

2. Не стига че не било лекарство , ами ... цитирам :

"Изследвайки мозъците на над 17 000 починали възрастни хора, невролозите от университета в Южна Калифорния установяват, че консумацията на алкохол ускорява свързаните с възрастта увреждания и нарушава паметта и интелигентността. Техните изчисления показват, че всяка чаша алкохол състарява човешкия мозък средно с една седмица."  :umnik:

Хем без лекарство, хем дърти.... ужасТ.

Сега ми светна защо съм толкова умен.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

@Zaro, банята остана за друг път. Няма с какво да финансираме ремонта, жената се отказа да купува пералнята за 60 лв, защото е шумна центрофугата 😄 

Първо следствие от закона на Мърфи при продажбата на пералня: центрофуга не се пуска в празно помещение, щото бучи много силно, образува се ехо и падат лавини.

преди 2 минути , ven62 каза:

умен

Стар, не умен. Наздраве!

• Харесвам 2
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 12 минути , Zaro каза:

Първо следствие от закона на Мърфи при продажбата на пералня: центрофуга не се пуска в празно помещение, щото бучи много силно, образува се ехо и падат лавини.

Търговският разговор по телефона протече така:

1/ подробно обяснение на целия район с всяка пресечка, затворена болница и кафенето на Тони Стораро, защото навигацията е ненужна. Вследствие новопоявила се несигурност у клиента дали му се разкарва до нас. Опит да отложи огледа и задължителното прослушване за сряда. 

2/ подробно обяснение на плана ни за ремонт, изключващ възможността в сряда пералнята да е свързана към демонтираната кухня. 

3/ плах опит за затваряне на сделката с прослушване на апаратурата по телефона: 

- сега в момента работи центрофугата, чувате ли я ? 

- не, нищо не чувам

приближаване на слушалката към пералнята: 

- а сега? 

- не пак нищо не чувам. Шумна ли е? 

-ами да, шумна е. 

- а... тогава не я искам!

• Смея се 15
Публикувано:
преди 4 минути , Lindt каза:

Търговският разговор по телефона протече така:

1/ подробно обяснение на целия район с всяка пресечка, затворена болница и кафенето на Тони Стораро, защото навигацията е ненужна. Вследствие новопоявила се несигурност у клиента дали му се разкарва до нас. Опит да отложи огледа и задължителното прослушване за сряда. 

2/ подробно обяснение на плана ни за ремонт, изключващ възможността в сряда пералнята да е свързана към демонтираната кухня. 

3/ плах опит за затваряне на сделката с прослушване на апаратурата по телефона: 

- сега в момента работи центрофугата, чувате ли я ? 

- не, нищо не чувам

приближаване на слушалката към пералнята: 

- а сега? 

- не пак нищо не чувам. Шумна ли е? 

-ами да, шумна е. 

- а... тогава не я искам!

Еми, шумна си е. Сега и аз я чух.

Жената не е виновна.

:wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 11 минути , ven62 каза:

Еми, шумна си е. Сега и аз я чух.

Жената не е виновна.

:wink:

Важното е, че реномето на фирма за стоки с многократна употреба Жижо ОЕЛЕКСА ЕОД си остана непокътнато! 

Отидоха в кофата 2 разговора и 23 разменени съобщения от рода на "Ще влезе ли в багажника на колата ми?"

П.П. Абе, шумна си е пералнята. Не знам в кой свят бих казал, че е тиха. Поне си спестих 20-30 минутно посещение с цел слушане на бързата програма на центрофугата. Слушането на птици води до щастие, слушането на перални води до нещастие.

• Смея се 11
Публикувано:

Заради велики дизайнерски идеи на създателя на кухнята ми моята пералния влиза на мястото на старата с под сантиметър отстояния. За да се постигне това дори  се наложи да и се демонтират тампоните. По принцип е безшумен модел, но подскачането някакси я прави не особено тиха и имам чувството, че я чува целия блок. Иначе пускам ли си я понякога в 10-11 вечерта? Пускам си я ...

• Смея се 4
Публикувано:

Ех, замислих се как с моя пост за пералнията вкарах спам и офтопик в основната тема за ремонта и ми стана неудобно. След това се сетих, че това не е основната тема на темата и се успокоих. След това отново се сетих, че всъщност аз вметнах тази тема и започнах целия този офтопик и пак ми стана неудобно. Ама ще ми мине де.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Ами, така е като не слушаш др. Брани!

Вместо да правиш снимки с шлайфмашината, трябваше да я пуснеш докато центрофугира пералнята...

• Смея се 4
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Вместо да правиш снимки с шлайфмашината, трябваше да я пуснеш докато центрофугира пералнята...

Е, да, ама напук на фуклявщините ми във фейсбук, сме си начинаещи и не ги разбираме много нещата 😇 Днес например научихме, че се боядисва с мече, а не с коте 🤣

147896218_212355060578581_4618273294301206760_n (1).jpg

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 6 часа, Duke каза:

Ами аз някъде в темата писах, но нека пак... Съпругата ми е изключително стриктна в носенето на маски и спазване на дистанция. Въпреки всичко поради работата си е често в контакт с много хора. В началото на ноември изкарахме COVID-19, като според нея именно тя е била приносителя у дома. При нея всичко мина за няколко дни до седмица без особени усложнения, но ние със сина ни определено нямахме този късмет и дори се наложи няколко дни да ползваме машини за въздух вкъщи. Обяснението на различни доктори, които ни посещаваха е, че съпругата ми е поела малко количество от вируса именно защото е била с маска. После, прибирайки се у дома и махайки маската, заразява нас (по обясними причини също без маски) с много по-голямо количество от вируса и това води до по-тежкото протичане на болестта при нас. Не съм доктор, споделям какво ни беше обяснено и в него има логика...

Това го прочетох няколко пъти, но така и не разбрах логиката.  Ако се заразиш с маска имаш малко количество вируси и го изкарваш леко, но ти като носител с малко количество вируси заразяваш с многократно по-големи количества вируси околните и те го изкарват тежко??!!

• Харесвам 6
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Днес например научихме, че се боядисва с мече, а не с коте 🤣

147896218_212355060578581_4618273294301206760_n (1).jpg

Това е глупаво клише, наложено от разни лишени от въображение сухари, които никога не са пробвали с коте!
Обаче забелязвам, че работите с хирургически маски, вместо с бояджийски ... :huh:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 50 минути , Бръмбар каза:

Това го прочетох няколко пъти, но така и не разбрах логиката.  Ако се заразиш с маска имаш малко количество вируси и го изкарваш леко, но ти като носител с малко количество вируси заразяваш с многократно по-големи количества вируси околните и те го изкарват тежко??!!

Хехе, интерпретации - разни:)))

Напротив.

Говори се, че безсимптомните имат по-голям вирусен товар, отколкото тези, които боледуват тежко.

“Установено е, че всички асимптоматични пациенти имат по-висок вирусен товар от тези със симптоми. В допълнение, с увеличаване на тежестта на заболяването и възрастта на пациента, този показател намалява.”

Мързи ме да търся, къде беше оригиналната статия:

“Турски учени са установили, че количеството на вирусите на SARS-CoV-2 в организма на асимптоматичните пациенти е по-голямо, отколкото при пациентите със симптоми. Според тях това фундаментално отличава новия коронавирус от другите патогени и обяснява защо усилията на много страни за ограничаване на пандемията се провалят. Това заключение е публикувано на страниците на научното списание "Infection", съобщава ТАСС”

Извадките са оттук:

https://www.bgonair.bg/a/4-world/210665-bezsimptomnite-patsienti-imat-po-golyamo-kolichestvo-ot-virusa

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 54 минути , Фил каза:

Това е глупаво клише, наложено от разни лишени от въображение сухари, които никога не са пробвали с коте!
Обаче забелязвам, че работите с хирургически маски, вместо с бояджийски ... :huh:

Е, да, защото тази година освен  майстори, всички станахме и баш лекари 🤣

• Смея се 2
Публикувано:

По темата за котките и ремонтите, един от най-забавните моменти от ремонта беше когато гоних котката за да почистя латекса на гърба ѝ.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , miroslava каза:

По темата за котките и ремонтите, един от най-забавните моменти от ремонта беше когато гоних котката за да почистя латекса на гърба ѝ.

Нашият има латекс на топките ... И сме преценили, че сам ще си се оправя

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 часа, bobole4e каза:

Пусни си сега пералнята,  да те успокои🙃

Постоянно ме питат каква е тайната ми. Ето я: когато съм неспокоен, просто спирам да съм неспокоен и започвам да бъда велик. И така ставам отново спокоен!

Но както и да е ... Добри новини!

ЕС финализира сделка с "Пфайзър" за още 300 млн. дози

Европейският съюз финализира сделка с Pfizer и BioNTech за доставка на допълнителни 300 милиона дози от тяхната ваксина срещу COVID-19, заяви говорител на Европейската комисия пред "Ройтерс".ЕС осигури 300 милиона дози Pfizer през ноември миналата година и обяви предварителна сделка за още 300 милиона дози на 8 януари, докато преговаряше условията на обявения днес договор. Длъжностно лице, участващо в преговори с Pfizer, заяви, че съгласно новата сделка държавите от ЕС вече са направили поръчки за 200 милиона дози, които трябва да бъдат доставени тази година, докато все още се водят разговори за графика за останалите 100 милиона снимки.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, Velyana каза:

не всяка статия, която се публикува в научните среди има научна стойност и достоверност.

Съгласен съм. И аз така мисля за статиите, които внушават колко били полезни намордниците и всякакви видове парцали. Хубавото е, че научни изследвания поне има всякакви и може да си избираме на кои да вярваме. Тепърва ще виждаме негативните последици в страни като Испания, където се разхождат като нинджи още от миналата пролет и по улиците. Да видим колко години ще издържат така.

• Харесвам 9
Публикувано:

Всеки има право да мисли и да прави с живота си каквото поиска. Който иска носи, който иска не. 
В наши дни има един куп книжни плъхове и драскачи в университетите и медиите, които си пишат статии с надеждата да се хабилитират или да станат известни, затова е нужно човек да има критично мислене, а не да вярва на всяка статиика. Не може на базата на 80 човека да се направи извод за 7 милиарда население на земята. 
особенно когато се отнася за научни статии си има някакви стандарти  как да се проведе едно проучване, кои проучвания са най достоверни и т.н. Иначе то и аз мога да публикувам в световно безизвестния вестник “ Многознайко” влиянието на различните видове алкохол върху една компания от 10 човека😂😂😂 

Друг е въпроса каква би била достоверността на това “ проучване” 🍸🥃🍺🍹

А за маските не съм видяла някой да е умрял от носене на маска, но на който му причинява дискомфорт да не я носи- не виждам защо трябва да се прави драма от цялата ситуация. Който иска спазва правила, който не иска не ги спазва.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 часа, Duke каза:

Който ме слуша - стига далеч! Който не ме слуша, също стига далеч! Разликата е в тежкия физически труд, който съпътства дестинацията във втория случай ...

• Смея се 5
Публикувано:
преди 15 часа, Бръмбар каза:

Опитай се да обърнеш логиката и може би ще разбереш какво съм написал, че ми омръзна да повтарям едно и също... 😉 

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.