Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Жорка, така няма да се разберем!

Това измъкване преди уреждане на отношенията около басейна с водката е неприемливо!

А-а-а, без тия. Ти къде се буташ. 

Първия път великудушно те пропуснах, като намекна за "общия" басейн.

Кога пък стана и общ, този, засега имагинерен басейн. Сега пак ... ей това юристите, ...

А и нямаш нищо общо с идеята за неговото евентуално възникване.

Доколкото знам ненавиждаш тънежи, "онези" сайтове за евтини билети, спекуалции със самолетни билети и т.н.

:wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 17 минути , ven62 каза:

Кога пък стана и общ, този, засега имагинерен басейн. Сега пак ... ей това юристите, ...

Доколкото знам ненавиждаш тънежи, "онези" сайтове за евтини билети, спекуалции със самолетни билети и т.н.

@ven62, не забравяй, че юристите са “ хлъзгави” и е хубаво, да се стои настрана:))))

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Сравнение между естествено придобит имунитет (преболедуване), и този след ваксинация. Картинката, заедно с обяснение от имунолог, откраднах от @master_of_germs, и понеже той още не я е сложил тук, изпреварвам го. Ама така сме лудите, срама нямаме. На мен лично ми беше полезна тази табличка. На който не му е, моля, да игнорира. 

FB_IMG_1613922764288.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, luba_rizova каза:

Министъра заяви, че ваксинираните и преболедувалите разнасят заразата, а сега проф. Балтов каза, че ваксинираните лекари поставят ваксини, и за тора нямало опасност да разнасят заразата. Е, как си говорят, каквото им е кеф..

С риск да бъда блокиран от форума, смея да твърдя, че си говорят така, защото са гола вода в тази област. Организацията на ваксинирането е ужасно хаотична, явно сега се опитват да пласират по най-бърз начин дозите на Астра. Иначе какво друго да очакваме? В началото на епидемията се оказа, че в страната няма достатъчна апаратура за тестване по метод ПВР. Преди седмица или две се оказа, че в НЦЗПБ нямат капацитет за тестване за евентуални мутации на вируса. За РЗИтата на Кунчев не искам да говоря, че загубих толкова много време през 2019 г. с наивната надежда да ми предоставят някаква статистика за епидемиите от морбили в България с цел обучение на студенти. Е, бях твърде наивен и в крайна сметка ползвахме данни за СЗО за морбили от няколко африкански държави.

Иначе аз съм в пълно неведение какво да правя с родителите ми (65+), за които ваксината на Астра не се препоръчва в много държави. И дали изобщо за тях има надежда да се доберат до някоя от другите ваксини. Аз не мисля да се ваксинирам сега, защото така или иначе сезонът на коронавирусите е към края си...

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

@luba_rizova, опитай да я копираш увеличена тази таблица и да я подмениш докато имаш право на корекция. Не знам форумът ли я сплеска, но е почти нечетима дори за мен... 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

@luba_rizova, опитай да я копираш увеличена тази таблица и да я подмениш докато имаш право на корекция. Не знам форумът ли я сплеска, но е почти нечетима дори за мен... 

Ето връзка към  публикацията. https://www.facebook.com/847481445641338/posts/1586196435103165/  Сложих картинката само, защото не всеки има фейс. При мен се увеличава, аз съм на телефон, не знам защо така става. 

• Харесвам 2
Публикувано:

233FC4E4-10D1-4E2B-8EE1-35DF3E82D12D.jpeg.56a96473e80be11ec83b8fb86a00703f.jpeg

Ама, това е таблица, на колега -имунолог, според, нейните си знания. Не го бройте за официална информация.  Тя го публикува в мед. форум за Ковид, тепърва ще се установява кое, как и за колко:))

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 часа, Velyana каза:

Все още няма ваксина която да е разрешена и за деца Незнам даже дали са започнали да правят проучване върху деца. 
И ние сме в сходна ситуация, мъжът ми е ваксиниран , аз бременна и не мога да се ваксинирам, а джуджана на 1 година също не подлежи на ваксинация за момента. 
Някъде бях чела, че са започнали да правят проучвания върху бременни,и може би скоро ще започнат и върху деца. 
Но според мен най-рано 2022 ще има някакво решение дали могат ваксините да се прилагат върху деца.

Аз също съм на мнение, че тестовете ще се задържат още дълго като изискване за пътуване. Но ми прави впечатление, че все повече страни признават и антигенните тестове, което е някакво облекчение от финансова гледна точка.

Скоро съобщиха по британските медии, че АЗ ще почват проучване върху деца, ето статия в BBC.

• Харесвам 3
Публикувано:

Днес масово са се ваксинирали испанци от групата испанци в България. Следобед е нямало дори опашки в Токуда.

Интересното е, че не искат да си жител/резидент, нито нищо, само с паспорт и номер на телефон боцкат.

Единият ми познат е в България от 1 месец, а друг каза, че на опашката е имало и американец и е минал само с паспорт също.

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Ако не се бяха ваксинирали, щеше да питаш защо. Сега като са се ваксинирали, било поза. Няма угодия, ако не е много ще е малко.🤣

Иначе ми са еднакво противни всичките.

Вярно е, че щях да питам защо, ако не се бяха ваксинирали, но PR кампанията на мен лично ми идва в повече. Аз по принцип не си купувам никакъв продукт, който прекалено много го рекламират, какъвто и да бил той. Хубавите неща нямат нужда от реклама. Предпочитам да видя конкретен резултат, затова, както отбелязах в предния си пост, наблюдавам внимателно какво ще се случва в Израел в следващия един месец. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
10 minutes ago, Alexander said:

Днес масово са се ваксинирали испанци от групата испанци в България. Следобед е нямало дори опашки в Токуда.

Интересното е, че не искат да си жител/резидент, нито нищо, само с паспорт и номер на телефон боцкат.

Единият ми познат е в България от 1 месец, а друг каза, че на опашката е имало и американец и е минал само с паспорт също.

... които вероятно вече са споделили с роднини и приятели. 

Няма лошо да се гради добър имидж на страната,  а и има логика да бъдат ваксинирани,  при положение че пребивават дългосрочно в страната. 

Щом "евтината"  АстраЗенека не им е проблем, защо не. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

С помощта на няколко магеланеца преосмислих решението си от по-рано днес, за което им благодаря. В крайна сметка оставам наоколо, надявайки се час по-скоро да можем да си говорим повече за пътувания, че лично на мен гладенето и готвенето хич не ми се отдават 🙂 Също така, внимание, официално освобождавам @ven62 от обещанието му за водка басейна, макар че ако все пак много настоява да го направи няма да го върна. @Duke не се сърди, приятелю!

преди 2 часа, stanimir каза:

Тестовете може и да не отпаднат, но пък карантината ако отпадне нещата вече стават много по-различни. 

Някой забелязва ли индикации в подобна посока? Към момента оставам с впечатление, че ваксинираните няма да имат кой знае какви практически предимства от гледна точка на пътуване.

• Харесвам 17
  • Благодаря 1
  • Браво 14
Публикувано:
5 minutes ago, Георги Матеев said:

С помощта на няколко магеланеца преосмислих решението си от по-рано днес, за което им благодаря. В крайна сметка оставам наоколо, надявайки се час по-скоро да можем да си говорим повече за пътувания, че лично на мен гладенето и готвенето хич не ми се отдават 🙂 Също така, внимание, официално освобождавам @ven62 от обещанието му за водка басейна, макар че ако все пак много настоява да го направи няма да го върна. @Duke не се сърди, приятелю!

Някой забелязва ли индикации в подобна посока? Към момента оставам с впечатление, че ваксинираните няма да имат кой знае какви практически предимства от гледна точка на пътуване.

Имаше анонси в тази посока. По-назад бяха пуснати и линкове, но какво ще се случи предстои да видим. В момента всичко е предпоследно и дори пред-предпоследно. 

Днес вече имаме десетки ваксинирани магеланци, които преди два дни изобщо не са и предполагали, че ще се случи толкова скоро. Та нищо за нищо се не знае със сигурност. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Аз си мисля, че с напредване на броя ваксинирани, може и да се промени това с предимствата. Или просто ей така, от днес за утре, като доста други неща. 

Ако лятото разхлабват мерките тук там и сложат или тест/или ваксина като условие за влизане, дори да е само в България, ще е доста по-лесно и приятно за ваксинираните. 

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 9 часа, ivan69 каза:

Аз имам един въпрос на който чакам отговор от ваксинираните .

1,Колко време трае имунитетът след поставянето на ваксина ? 

Аз със 100% сигурност ще си направя тест за антитела месец след втората доза ваксина и ще съобщя тук. Очаквай сведения след Великден. С 1000% сигурност ще си направя втори такъв в началото на септември и пак ще съобщя и тук, освен на семейството ми. 

Имам въпрос към знаещи - Как и къде се правят изследвания за установяване на клетъчен имунитет ?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Ако имаше полети с най-голямо удоволствие бих се засилил към една Грузия примерно,  а защо не и Естония? 

Сигурен съм, че скоро още доста държави ще ги последват. 

Защо визираш Грузия и Естония?Там няма ли изисквания за ПСР и карантина?

Публикувано:
преди 3 минути , crazyhorse каза:

Става въпрос за ваксинирани посетители. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , crazyhorse каза:

Снежи пусна линк към статия/материал за държави, които приемат ваксинирани хора. Даже си го харесал това 😊

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , Георги Матеев каза:

Към момента оставам с впечатление, че ваксинираните няма да имат кой знае какви практически предимства от гледна точка на пътуване.

И аз така мисля. Според мен ще има два вида изисквания в близко бъдеще, ако премахнат карантините.

1.Ваксина + тест при влизане.

2.Само тест, което ще е по-широко разпространеното.

Варианта само ваксина не вярвам да се приложи в близко бъдеще.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Споко, аз водка така или иначе не пия... 😛

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Варианта само ваксина не вярвам да се приложи в близко бъдеще.

И аз не го виждам това, за себе си реших, да карам на тестове само. Освен Австралия, не вярвам други държави да поставят като задължително условие да си ваксиниран, за да им влезеш в страната.

• Харесвам 2
Публикувано:

Астра зенека-ефективност под 65%.Въпросът ми е какво се случва,ако съм от останалите 35%?Първо как се разбира?Изследване за антитела след втората доза ли?Следва ваксиниране с друга ваксина ли?

Моля за мнения само от медицински лица,а не от специалисти по всичко.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 минута , bobole4e каза:

И аз не го виждам това, за себе си реших, да карам на тестове само. Освен Австралия, не вярвам други държави да поставят като задължително условие да си ваксиниран, за да им влезеш в страната.

Веднага добавям 2 - Израел и Сейшели.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

@ven62, не забравяй, че юристите са “ хлъзгави” и е хубаво, да се стои настрана:))))

Понякога и аз съм съгласен с теб... 😉

• Смея се 2
Публикувано:
преди 4 минути , Роми каза:

Веднага добавям 2 - Израел и Сейшели.

Ами...незнам, Израел както разчита на руснаците -туристи, по-скоро ще си ваксинират цялата държава  и после който иска да идва да ги заразява 🙂 .Но и трите не са в шорт листата ми и засега малко егоистично ще подходя към ситуацията, да видим накрая кой ще е победител( аз или ваксината).

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.