Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус каза, че увеличаването на случаите е "разочароващо, но не изненадващо“ и призова страните да не облекчават мерките за борба с болестта, предаде Ройтерс.

Рано е държавите да разчитат единствено на ваксинационни програми и да се отказват от други мерки, каза Гебрейесус. “Ако страните разчитат само на ваксини, те правят грешка “

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31128994.html?fbclid=IwAR1DBstgNwmcE1V21-ITC3Mcy05y_niUJYBXyFLYTXZDovCFXHBJwjwO7WQ

:russian_roulette:

• Шок 6
  • Смея се 2
Публикувано:

Чух го сутринта. Има ли още някой, който остана да им вярва на тези измислени герои? 

То и показателно е това в Израел - концерт само за ваксинирани, на открито, обаче с маски. Пазят кой от какво? Ама въпроси не си задаваме. То очаквам накрая да стане така, че вируса да си поизчезне, или айде не да изчезне ама да си е до нива 10-20 човека, ама ние да не разберем или пък да не отхлабваме, щото нали голям страх. Между другото, от локдауна в Оукланд в Нова Зеландия, се губели по 20 млн на ден, и по 200 работни места. За 1 заразен човек. Нещо везна вреда-полза? 

П. С. На шведска скиорка й забраниха да се целува с любимия си, американец. Верно??? https://dariknews.bg/novini/sviat/shvedska-skiorka-sys-zabrana-da-celuva-liubimiia-si-amerikanec-2262228

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, funny каза:

Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус каза, че увеличаването на случаите е "разочароващо, но не изненадващо“ и призова страните да не облекчават мерките за борба с болестта, предаде Ройтерс.

Рано е държавите да разчитат единствено на ваксинационни програми и да се отказват от други мерки, каза Гебрейесус. “Ако страните разчитат само на ваксини, те правят грешка “

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31128994.html?fbclid=IwAR1DBstgNwmcE1V21-ITC3Mcy05y_niUJYBXyFLYTXZDovCFXHBJwjwO7WQ

:russian_roulette:

Е, този пее, каквото му наредят. На мен ми е ужасно несимпатичен. Да се изразя интелигентно, че друго бих рекла. Всъщност, много хора по света, мислят като мен /или аз, като тях/.

Извадка от Уики-то:

"От 2017 г. той е назначен за генерален директор на СЗО (според някои източници в резултат на подкуп).

Като министър на външните работи на Етиопия той е обвинен от експертната общност, че прикрива няколко случая на холера в Етиопия през 2006, 2009 и 2011 г.[1]

По време на пандемията от COVID-19, Тедрос е критикуван от обществото, че действа бавно за преодоляване на епидемията и че е твърде близо до китайското правителство, откъдето произхожда пандемията."

Друго, от Сетланс.бг:

"Тедрос Гебрейесус е бил министър на здравеопазването по времето, когато режимът е бил обвинен за прикриване на епидемии. Епидемия от холера избухва в региона през 2007 г., заразявайки хиляди хора в съседните страни. Когато се разпространява и в Етиопия, правителството просто преименува епидемията и я нарича Остра водна диария (ОВД)."

Оказва се, че освен, че е първият директор на СЗО без медицинско образование, Гебрейесус е бивш член на насилствена революционна комунистическа партия в Етиопия, отказвала достъп до медицинско лечение на конкретна етническа група. Той е обвинен, че лично е наблюдавал екстрадицията на дисиденти, които по-късно са били арестувани и измъчвани."

"През 2016 година, излезе наяве шокиращата новина, че СЗО е изхарчила 200 милиона долара за пътни разходи, но забележете – само за една година!

И за сравнение, това е повече отколкото здравната организация харчи за борба със СПИН, туберкулоза и малария взети заедно!

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс изиграва основна роля в популяризирането на Тедрос Гебрейесус. След големите инвестиции в здравни програми в Етиопия, които познайте кой улесни, фондацията имаше желание да популяризира подобни програми на глобално ниво и дари милиарди на СЗО за тази цел."

Повече информация тук.

Който има търпение да прочете, има интересни факти.

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“.

СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“, заяви министър-председателят на Япония Таро Асо.

„Хората смятат, че Световната здравна организация трябва да промени името си. Тя не трябва да се нарича така, а трябва да се преименува на Китайската здравна организация. Този апел наистина резонира с хората“, каза Асо.

„В началото, ако СЗО не беше настоявала пред света, че в Китай няма епидемия от пневмония, всички щяха да вземат предпазни мерки“, добави той, като отбеляза, че Тайван трябва да се изправи сам срещу коронавируса, защото е изключен от СЗО."

Защо, пише тук.

Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната.

"Укриването на информация не бива да ни учудва, имайки предвид, че Китай неведнъж излъгаха света за ситуацията с коронавируса.

Първоначално те излъгаха Световната здравна организация, че вируса не се предава от човек на човек.

След това стана ясно, че китайските власти са унищожили доказателства за откриването на самия вирус още през декември месец на миналата година.

След всичко това, сега китайските власти парадират как са се справили с вируса, което е абсурдно, имайки предвид, че те не взеха никакви мерки да го ограничат, а дори позволиха празнуването на Китайската нова година в Ухан."

Подробностите тук.

За ваксините тук.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Чух го сутринта. Има ли още някой, който остана да им вярва на тези измислени герои? 

То и показателно е това в Израел - концерт само за ваксинирани, на открито, обаче с маски. Пазят кой от какво? Ама въпроси не си задаваме. То очаквам накрая да стане така, че вируса да си поизчезне, или айде не да изчезне ама да си е до нива 10-20 човека, ама ние да не разберем или пък да не отхлабваме, щото нали голям страх. Между другото, от локдауна в Оукланд в Нова Зеландия, се губели по 20 млн на ден, и по 200 работни места. За 1 заразен човек. Нещо везна вреда-полза? 

П. С. На шведска скиорка й забраниха да се целува с любимия си, американец. Верно??? https://dariknews.bg/novini/sviat/shvedska-skiorka-sys-zabrana-da-celuva-liubimiia-si-amerikanec-2262228

На много места се се случват безумия, граничещи с лудост.

В Израел нещата не са кой знае колко розови - хората протестират сериозно, не съм сигурен дали някъде са го отразявали https://www.jpost.com/israel-news/protesters-demonstrate-against-vaccine-coercion-green-passports-in-tel-aviv-660106

0-02-05-4d2c54c961d847b13be6d4d4a2a6a8ffd28b4378eeb6ef3a208ffd8c93252614_c1e803dd.jpg.3f36995bceb99573062c3e6ac3f53c49.jpg

и много други.

Както казва един мой приятел " релацията е тескере-значка-татуировка-лагер-комин" . Всяка аналогия е случайна, Дано спрем до лагер 😉

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 6 минути , Радо каза:

На много места се се случват безумия, граничещи с лудост.

В Израел нещата не са кой знае колко розови - хората протестират сериозно, не съм сигурен дали някаде са го отразявали https://www.jpost.com/israel-news/protesters-demonstrate-against-vaccine-coercion-green-passports-in-tel-aviv-660106

0-02-05-4d2c54c961d847b13be6d4d4a2a6a8ffd28b4378eeb6ef3a208ffd8c93252614_c1e803dd.jpg.3f36995bceb99573062c3e6ac3f53c49.jpg

и много други.

Както казва един мой приятел " релацията е тескере-значка-татуировка-лагер-комин" . Всяка аналогия е случайна, Дано спрем до лагер 😉

Израелците дали и те подписват информирано съгласие преди да ги ваксинират? Да не стане така, че след време да има повече искове за обезщетения, отколкото ваксинирани? 🙂🙂 

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 11 минути , FlyTraveler каза:

Израелците дали и те подписват информирано съгласие преди да ги ваксинират? Да не стане така, че след време да има повече искове за обезщетения, отколкото ваксинирани? 🙂🙂 

Freedom bracelets  https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-electronic-bracelet-pilot-program-launches-660627

https://glasove.com/categories/novini/news/izrael-vvezhda-prosledyavashcha-grivna-za-covid-19?fbclid=IwAR1d5UJtK7eQCeCst4pX2BWVOI_z9U_81PW4Xq44ZJWEtoArCiMzhfkUWf8

🙂

edit: Италианците са на финалната права да пуснат и те две ваксини -  Takis и Reithera

• Шок 1
Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Аз не разбирам защо се опитват да направят сърцераздирателна сензация от съвсем нормално спазване на карантина в спорта. При стартирането на сезон 2020 във Формула 1 миналата година всички спазваха изолация, движеха се в пакет от държава в държава и от състезание на състезание и постоянно се тестваха. И това е цяла година, а не две седмици, колкото е това ски-първенство. Двама-трима пилоти, които пипнаха ковида (единият, когато се прибра за малко в Мексико), го изкараха сравнително леко, но се наложи да пропуснат едно-две състезания, което не е много приятно за никой спортист.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ама, Брани, не е сърцераздирателно, а смешно. Те вероятно се виждат, нали, щом са гаджета, ако не и живеят заедно, и секс правят, надявам се, като млади хора, айде да не им забранят за пред хората това... Пък и да се целували на открито??? Че като че ли на открито няма да си обменят вируси с целувка. Ми, смешно е, ся. Пък и съм сигурна, че са тествани и какво ли не. 

А за паспортите на Израел си прав, точно там са чувствителни на тази тема и ветоятно аналогията не им е приятна. 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , luba_rizova каза:

Ама, Брани, не е сърцераздирателно, а смешно.

На теб ти е смешно ... Ама от гледна точка на ръководството на шведския отбор, ако случайно вземе че се зарази и зарази и целия отбор, никак няма да им е смешно ако предсрочно се наложи да си тръгнат от първенството. Нормално е да гледат да се пазят.

• Харесвам 4
Публикувано:

Искаш да кажеш, в днешния свят връзките са забранени, така ли? И каква е разликата дали се целува с американец или сшвед, след като всички са минали през тестове, прекарват време заедно и т. Н. Не е нормално, все едно да забранят на Ивет Лалова да се целува с мъжа си на Олимпиадата, щото той е италианец, а тя българка. Как оправдавате такива лицемерия, не знам. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
преди 17 часа, PizzaVegetariana каза:

- Нима не е е така с всички задължителни ваксини напр за жълта треска?

Не! Не е така. 

"всички" задължителни ваксини, които някой някъде е създал "прецедент" да се изискват, са само ваксина за жълта треска. А не "например". Никой никъде по света не ми е искал друга. А съществуват най-различни други болести, за които се прави профилактика с ваксини, без да се проверяват по границите.

При това логиката (ако изобщо съществува) на изискването за ваксина за жълта треска на граница е обратната на пандемичната - проверката за ваксина се прави в посока от чистата държава към заразената! Тоест заразената държава с това си изискване не пази своето общество, а пътуващия, при това - недоброволно. Това само по себе си също е проблем на свободното придвижване, но много по-малък, защото засяга много по-малко хора. 

• Харесвам 19
  • Браво 1
Публикувано:

Япония изисква от Китай да спрат аналните ковид тестове на японските граждани. Големи псхихологични травми получавали. Това от Би Би Си, да не си помислите, че е някакъв майтап. 🙂 🙂 

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Искаш да кажеш, в днешния свят връзките са забранени, така ли? И каква е разликата дали се целува с американец или сшвед, след като всички са минали през тестове, прекарват време заедно и т. Н. Не е нормално, все едно да забранят на Ивет Лалова да се целува с мъжа си на Олимпиадата, щото той е италианец, а тя българка. Как оправдавате такива лицемерия, не знам. 

Не го смятам за лицемерие. Доколкото разбрах, двамата са от различни отбори, т.е. явно движат в леко различна среда. Такива са времената, всеки отбор гледа максимално да се застрахова. Ще се целуват като си идат вкъщи след първенството. Няма голяма драма.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Искаш да кажеш, в днешния свят връзките са забранени, така ли?

Още не , но ... скоро. Все пак дистанция трябва да се спазва бе, какви връзки какво чудо.

Евентуално... може ( ама само със специално разрешение на СЗО, РЗИ, НАП, НОИ, БКП, ТКЗЗ и каквото три/четири-буквено се сетите) но само между ваксинирани, с отрицателен ПСР и с маска , двойна маска.

ПП. И все пак за предпочитане е онлайн !

• Харесвам 4
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 17 минути , Брани каза:

Не го смятам за лицемерие. Доколкото разбрах, двамата са от различни отбори, т.е. явно движат в леко различна среда. Такива са времената, всеки отбор гледа максимално да се застрахова. Ще се целуват като си идат вкъщи след първенството. Няма голяма драма.

Дали 🙂 Няма драма, че не дават на хората да се целуват, да сядат по пейките, да спират, когато са на разходка в парка?! Да отидат да си видят родителите на село?! Да се разходят в гората?! Да работят?! Всичко е нормално, приемаме го и даже се радваме, че ни се случва 🙂  

• Харесвам 11
Публикувано:

За професионалните спортисти  по време на състезание сексът не просто е мираж, но дори срещите с половинката са нежелателни(меко казано).И това няма нищо общо с пандемията. Зад  един такъв състезател стои екип от хора, хвърлят се страшно много усилия и средства и е съвършено неприемливо да се допусне какъвто и да е разсейващ фактор. Учудващо, че въобще им позволяват да се срещат на влюбените скиори. Дисциплината е водеща за успеха и това не е нещо ново, просто на медиите много им харесва  мантрата"ограничават ни свободата" и ще я използват максимално, докато има кой да им се връзва.

• Харесвам 10
Георги Матеев
Публикувано:
преди 36 минути , Мари Николова каза:

За професионалните спортисти  по време на състезание сексът не просто е мираж, но дори срещите с половинката са нежелателни(меко казано).

Добре, че не сме професионални спортисти 🙃

• Харесвам 4
  • Смея се 11
Публикувано:

Мари, според мен това е тъжно-смешното в статията за скиорката - може да се срещат, ама на открито, заради пандемията🙂 Аз съм била професионален спортист, сексовете и целуването не ни ги забраняваха, дори по време на състезания. В личното време /примерно 1 ч. на ден/ си правиш каквото си искаш. Имахме само вечерен час за лягане 🙂 

Забрани, забрани, забрани, верно се надпреварват каква по-голяма идиотия да измислят. А знаете ли какво беше най-голямото забавление на пуберите зимата от всичките тия забрани 🙂 Явно родителите не им даваха да се събират по къщите, не можеха да ходят на училище и на кафета, навън студено и нашите за забавление се возеха в рейса 😄 Събираха се групички и по няколко тигела в автобуса - хилят се, приказват си и така. Моят не ходеше, че не му било забавно.

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 27 минути , Eva eva каза:

Мари, според мен това е тъжно-смешното в статията за скиорката - може да се срещат, ама на открито, заради пандемията🙂 Аз съм била професионален спортист, сексовете и целуването не ни ги забраняваха, дори по време на състезания. В личното време /примерно 1 ч. на ден/ си правиш каквото си искаш. Имахме само вечерен час за лягане 🙂 

Забрани, забрани, забрани, верно се надпреварват каква по-голяма идиотия да измислят. А знаете ли какво беше най-голямото забавление на пуберите зимата от всичките тия забрани 🙂 Явно родителите не им даваха да се събират по къщите, не можеха да ходят на училище и на кафета, навън студено и нашите за забавление се возеха в рейса 😄 Събираха се групички и по няколко тигела в автобуса - хилят се, приказват си и така. Моят не ходеше, че не му било забавно.

Аз като тренирах едно време волейбол, треньорът не ми даваше да правя секс един ден преди мач, пък гаджето изобщо не ми даваше. 😄

• Смея се 26
Публикувано:
преди 2 часа, домосед каза:

Никой никъде по света не ми е искал друга

За хадж и умра СА има задължително изискване за MenACWY ваксина (със съответните срокове на поставяне).

Имало е няколко епидемии преди това.

Публикувано:
преди 57 минути , Eva eva каза:

Явно се е светнал, че подобно натискане по автобусите е прекалено пуберско.

Винаги може да играе някоя онлайн игра вкъщи 😉

• Харесвам 2
Публикувано:

Е, хайде сега, и аз съм имала гадже сериозен спортист, не искаше да правим секс преди състезание(индивидуален спорт), ама пак сме си спали на едно легло, все пак. Пък,  на, националния отбор по футбол, когато не им забраниха секса, ей ги къде стигнаха.  В смисъл, нелепа е цялата ситуация, а който иска, пък нека извади от 100 торби причини да каже, че е ок. Няма лошо. То за това ще продължат да играят хоро на главите ни, ей така, щото може и щото все има оправдание. 

Ето и това с автобусите - забраняват на децата да се виждат в парка, и те правят по-лошото и реално по-опасното. Нали, все пак е оставена частица разум и не се очаква да седим дОма 12 месеца, заключени с 3 ключа? Между другото, и такива хора познавам - детето им от 2 месечна възраст до година и 2 месечна все още не е излизало от къщи, но то си е за съжаление, не за хвалба. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , luba_rizova каза:

Ето и това с автобусите - забраняват на децата да се виждат в парка, и те правят по-лошото и реално по-опасното. Нали, все пак е оставена частица разум и не се очаква да седим дОма 12 месеца, заключени с 3 ключа? Между другото, и такива хора познавам - детето им от 2 месечна възраст до година и 2 месечна все още не е излизало от къщи, но то си е за съжаление, не за хвалба. 

20 години му трепериш, накрая идва някоя мома с големи ц*ц*, изрисувани вежди, iphone se червен и ти го отмъква... Ег@ти и живота!

Image

🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 20 часа, funny каза:

Има "лека" разлика между жълта треска и ковид , както и между ваксините за едното и другото.

... Както и между "ольо льольо" и  човешки права, но си мисля , че можете и сама да си ги откриете ...

ПП. Ако се налага - ще помагаме

Това, че нещо ти се иска да е така не значи, че е.  Изучавала съм медицинска етика и затова съм на това мнение. Ако можете да ме оборите ще ми е интересно и може да си променя мнението. Тъй като много често при подобни спорове се върти без цел и концепция предлагам да работим с казус.

Япония е много консервативна страна и ако до края на 2022 тя забрани на неваксинирани чужденци да влизат в страната (и това е подкрепено от болшинството от народа) какви мерки смятате, че може да вземе света и редно ли е? 

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.