Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

@ivailo_radev, а един мъж с къса коса, как може да не ползва фризьор 3-4 месеца? При вас, докато бяха затворени, не се ли предлагаше скришом тази услуга? Ако така и така хората ползват фризьор, по-добре да е легално и да им вземат данъците, вместо да дават помощи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Masmiya каза:

Все от някъде трябва да почнат с отварянето. Решиха първо деца, после фризьори за цяла Германия.

А в някои провинции заедно с фризьорите отвориха и строителните,  и цветарските магазини, и козметичните салони.

От понеделник ще отворят и всички останали магазини в нашия град. Но  местните пак не са доволни. В радиос от повече от 100 км от нас само в нашия град ще ги отворят и сега хората се опасяват, че ще ни нападнат зажеднелите за пазаруване от близо и далеч и ще станем Hotspot.

И правилно се опасяват. Най-вероятно точно така ще стане. Съботен шопинг. Аз ако съм на теб, ще си напазарувам през седмицата и в съботите ще отида в някой парк на разходка (стига да не е студ като днес де).

преди 10 минути , ДиянаВ каза:

@ivailo_radev, а един мъж с къса коса, как може да не ползва фризьор 3-4 месеца? При вас, докато бяха затворени, не се ли предлагаше скришом тази услуга? Ако така и така хората ползват фризьор, по-добре да е легално и да им вземат данъците, вместо да дават помощи.

Зависи от мъжката прическа, ама повечето се оправят с една машинка вкъщи, като жените им помагат малко. А иначе нелегално си работи всичко естествено. Жена ми даже я викаха за маникюр, че много време не била ходила и щели да и оправят трудно ноктите после. И не говорим за някое апартаментче, ами за официален салон. Ама момичето ни каза (понеже ни е позната), че още не са и изплатили обезщетението за декември. А наемът си върви, храната за децата също.

Ама по въпроса де - виж ми профилната снимка. Аз съм от тези с машинкатa 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 6
Публикувано:

Миналата пролет, когато и тук фризьорите бяха затворени, моят мъж едвам издържа около месец и отиде нелегално🙂. Няма умения за машинка, а аз не ща да се пробвам въобще😄. Стигаха ми разправиите с дъщерята за уроците, че и една прическа да стане повод за семеен скандал.

п.п. Добре ти е прическата. Имаш ръка за тоя занаят🙂

• Смея се 7
Публикувано:
преди 27 минути , ДиянаВ каза:

Те там се подстригват сами вкъщи.

Публикувано:

Дияна, това беше едно от оплакванията на фризьорите, че се налага да работят на черно, че клиенти им се обаждат и настояват да ги пострижат. Да, много мъже правят като Иво, особено ако работят от вкъщи. Но всъщност засегнати от затварянето на фирзьорските салони бяха не само бабичките, но нали трябва да си намираме причини да се оплакваме и да намираме конспирации.

Аз също ходя редовно на фризьор, но успях да получа час за 19-ти март. Виж, в строителните магазини можех да влязат да пазарувам още на първи март, мога и да си поръчам онлайн.

Иво, определено няма да пазарувам събота. Дори и през седмицата, докато се на пазаруват масите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Masmiya каза:

Дияна, това беше едно от оплакванията на фризьорите, че се налага да работят на черно, че клиенти им се обаждат и настояват да ги пострижат. Да, много мъже правят като Иво, особено ако работят от вкъщи. Но всъщност засегнати от затварянето на фирзьорските салони бяха не само бабичките, но нали трябва да си намираме причини да се оплакваме и да намираме конспирации.

Аз също ходя редовно на фризьор, но успях да получа час за 19-ти март. Виж, в строителните магазини можех да влязат да пазарувам още на първи март, мога и да си поръчам онлайн.

Иво, определено няма да пазарувам събота. Дори и през седмицата, докато се на пазаруват масите.

Е, то те ще се напазаруват, когато отворят други забавления. До тогава ще ходят "на мол" 😄 А как можеш да влезеш в строителните още на първи март? Абе ти си много съмнителна, да не си с някакви връзки 😄 Тук сте всичките с екстри - едната можеше преди 3 седмици да се събира с 5 човека, ти да пазаруваш в строителния магазин (който само примерно го избрах, не ми е потрябвал за момента). Има нещо съмнително във вас. Само аз ли мога да ходя само до хранителния магазин и единствените ми социални (легални) контакти са с касиерката Мунира от Мароко в кварталния магазин (дето има две дъщери, едната приличала на жена ми, ама за разлика от жена ми си похапвала сладичко. Вече сме си като семейство).

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 12 минути , ivailo_radev каза:

Е, то те ще се напазаруват, когато отворят други забавления. До тогава ще ходят "на мол" 😄 А как можеш да влезеш в строителните още на първи март? Абе ти си много съмнителна, да не си с някакви връзки 😄 Тук сте всичките с екстри - едната можеше преди 3 седмици да се събира с 5 човека, ти да пазаруваш в строителния магазин (който само примерно го избрах, не ми е потрябвал за момента). Има нещо съмнително във вас. Само аз ли мога да ходя само до хранителния магазин и единствените ми социални (легални) контакти са с касиерката Мунира от Мароко в кварталния магазин (дето има две дъщери, едната приличала на жена ми, ама за разлика от жена ми си похапвала сладичко. Вече сме си като семейство).

То и аз им изпуснах края кой къде какво кога и как отваря. Следя само за Бавария и тук официално работят от първи март.

Diese Lockerungen gelten ab Montag, 1. MärzFolgende Geschäfte und Dienstleistungen dürfen am Montag wieder öffnen
  • Friseure
  • Fußpflege
  • Maniküre
  • Gesichtspflege
  • Gärtnereien
  • Gartenmärkte
  • Blumenläden
  • Baumschulen
  • Baumärkte
  • Musikschulen bei einer Inzidenz
  • unter 100 im Einzelunterricht

А вие да не живеете зад гарата в Дюселдорф, че там има доста марокански магазини?

• Харесвам 1
Публикувано:

Миналата година през първото затваряне бабичките в Германия ореваха света, че салоните за красота били затворени и нямало кой да им направи педикюра 😂😂

Аз ги слушах по радиото как се оплакват, колко мъчително било да са без педикюр и как било невъзможно да си обуят така обувки или да се покажат пред хора 🤣 Не било хуманно да няма кой да им направи педикюра. Всеки с проблемите си 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 39 минути , Velyana каза:

Миналата година през първото затваряне бабичките в Германия ореваха света, че салоните за красота били затворени и нямало кой да им направи педикюра 😂😂

Аз ги слушах по радиото как се оплакват, колко мъчително било да са без педикюр и как било невъзможно да си обуят така обувки или да се покажат пред хора 🤣 Не било хуманно да няма кой да им направи педикюра. Всеки с проблемите си 😂

Ще станеш и ти бабичка и тогава ще ги разбереш! 👵

Сигурно не могат да се наведат да си стигнат пръстите на краката, какво остава да си режат ноктите...

Иначе, по темата:

Вчера четох интервю с Началника на инфекциозно във ВМА (май) - та, човекът каза, че пациентите все по-рядко развивали симтоматика със загуба на обоняние и вкус. Почти не приемали такива. А днес пък тръбят, че 90% от заразените са с британския щам. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , но нейм каза:

Ще станеш и ти бабичка и тогава ще ги разбереш! 👵

Сигурно не могат да се наведат да си стигнат пръстите на краката, какво остава да си режат ноктите...

Баба ми цял живот е ходила на педикюр 😂 Бременна в 9 месец сама си оправях педикюра и обувах обувките, най-вероятно и на стари години ще се справя. 
Два - три месеца не са умрели без маникюр и педикюр😉

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Masmiya каза:

То и аз им изпуснах края кой къде какво кога и как отваря. Следя само за Бавария и тук официално работят от първи март.

Diese Lockerungen gelten ab Montag, 1. MärzFolgende Geschäfte und Dienstleistungen dürfen am Montag wieder öffnen
  • Friseure
  • Fußpflege
  • Maniküre
  • Gesichtspflege
  • Gärtnereien
  • Gartenmärkte
  • Blumenläden
  • Baumschulen
  • Baumärkte
  • Musikschulen bei einer Inzidenz
  • unter 100 im Einzelunterricht

А вие да не живеете зад гарата в Дюселдорф, че там има доста марокански магазини?

Сакън. Аз нямам против мароканците нищо, ама в малкото Мароко не отивам. Във Верстен сме ние, на една улица, на която има повече поршета, отколкото дървета и един Golf. Няма да казвам кой кара голфа и няма порше 😄

• Смея се 13
Публикувано:
преди 19 минути , funny каза:

Що така бе Бруте ???

Шефът на Pfeizer отложи визита в Израел, защото не е ваксиниран

Той и другият създател на ваксината, шефа на Бионтех- Угур Шахин, не беше ваксиниран. Ама може да е размислил вече, не знам.

• Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Аз кося сам с машинката, 5 минути трае. Па и да клъцна накриво няма кой да види.

Между другото тук в малък град (колкото Пловдив) преди вируса козметичките ходеха по домовете и си действат докато клиентката седи в градината и чете таблета. Някакси не си представям това да може да се контролира от властите. Тук в големия град не съм виждал, предполагам защото е няколко пъти по-скъпо.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, ivailo_radev каза:

Иво,а имате ли такава екстра при вас да пазарувате с термин?И това доживяхме вече 😃😃😃

received_285082759620654.jpeg

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 13 минути , neuromancer каза:

Аз кося сам с машинката, 5 минути трае. Па и да клъцна накриво няма кой да види.

Между другото тук в малък град (колкото Пловдив) преди вируса козметичките ходеха по домовете и си действат докато клиентката седи в градината и чете таблета. Някакси не си представям това да може да се контролира от властите. Тук в големия град не съм виждал, предполагам защото е няколко пъти по-скъпо.

При миналогодишното първо затваряне сестра ми също с машинката криво ляво подстригваше зет ми, но на него не би му пукало от някоя вдлъбнатина с по-малко коса🙂. Коса е, ще порастне пак. По темата прическа и подстрижка се замислих моят мъж какви качества притежава - суетен, капризен, претенциозен и съчетано с нервен. Баси какъв ми се е паднал😆, а аз не съм така. Сигурно в по-екстремна ситуация, неволята ще си каже думата, но при наличие на нелегална фризьорска услуга, предпочитам друга да се занимава с него.  Ако аз хвана машинка да го подстригвам, ще трябва после да се оправдавам, че не съм си отмъщавала за нещо си😄

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 20 минути , Blagovesta78 каза:

Иво,а имате ли такава екстра при вас да пазарувате с термин?И това доживяхме вече 😃😃😃

received_285082759620654.jpeg

Да, от другата седмица, ама на тоя Кик, който видях, пишеше, че едно пазаруване е макс. 45 минути.

Публикувано:

Не виждам да има особен ефект от ваксините-справка Израел.

Уж са първи в света по ваксинирани, ама си удрят по 3000-4000 на ден, а са колкото Българи горе-долу..

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Alexander каза:

Уж са първи в света по ваксинирани, ама си удрят по 3000-4000 на ден, а са колкото Българи горе-долу..

На обща база може да изглежда така, но въпросът е колко от заразените са ваксинирани, както и че твърдят, че ефект има при хоспотализациите, което е доста съществено и е много далеч от "няма особен ефект".

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Alexander каза:

И аз съм на това мнение и освен това те стартираха декември и заговориха за поредния lockdown

https://www.timesofisrael.com/as-transmission-rate-rises-above-1-virus-czar-says-4th-lockdown-a-possibility/

• Харесвам 2
Публикувано:

Като стана дума за ваксини. Професор Винфрид Стьокер (Winfrid Stöcker) е създал антиген срещу Ковид и го е тествал на 100 човека, от които 97 са развили имунитет и до момента не са имали никакви странични ефекти. Ефективността е била потвърдена и от Дростен и от Щреек в Германия. Освен всичко друго, производството на продукта му очевидно е много лесно. До тук добре.

Какво се случва след това? Решава да прати резултатите на Paul Ehrlich Institut, институтът, който се занимава с разрешаването на ваксини. И ги поисква разрешение за тестове върху доброволци. И какво се случва. Еми институтът го докладва, пращат информация и до някаква съответна държавна служба в провинцията. Те също го докладват и е започнато разследване сега от прокуратурата за "създаване на SARS-CoV-2-антиген и последващо тестване без да е получил нужните разрешения".

Което за мен е тъжно в случая. За да не стават конспирации, не става дума, че някой не му е разрешил тайно под масата, а че не е минал официалните процедури по разрешение. Което е трябвало да направи де.

Обаче професорът затова е професор, щото веднага е измислил нов номер: Пуснал е "рецептата" за ваксината си отворено на сайта на лабораторията си , за да може всеки производител, който иска да я вземе и ползва. 😄

Тази информация понеже звучи като мега конспирация, публикувам и най-надеждния от всички източници, в които я пишеше.

https://www.aerztezeitung.de/Wirtschaft/Ermittlungen-gegen-Arzt-nach-Einsatz-eigener-Corona-Vakzine-417680.html

https://www.winfried-stoecker.de/blog/luebeck-impfung-gegen-corona-zusammenfassung

• Харесвам 4
  • Шок 4
Публикувано:

Уу, как разчитам на евреите, пфффф... Ама пише, че от 92 000 теста са 3000 положителни, което е нищо. И в болниците са малко. Ама като ваксинират повече от 60%,да спрат да тестват вече, какъв е смисъла, ако болниците са празни. Аз даже подозирам, че понякога и от ваксината може да позитивираш за Ковид, ама това не означава, че си болен, нито, че ще заразяваш. 

Фани, интересна тема за размисъл, че шефа на Пфайзер не се е ваксинирал. Може пък да не е приоритетна група човека. 

П. С. Какво значи термин? Явно не е дата за раждане? 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 37 минути , Alexander каза:

Е много бързаш . Тепърва поръчаха 36М ваксини, като ги боцнат още 5-6 пъти и ще паднат под 1000 на ден.

• Смея се 6
Публикувано:
преди 1 минута , luba_rizova каза:

Уу, как разчитам на евреите, пфффф... Ама пише, че от 92 000 теста са 3000 положителни, което е нищо. И в болниците са малко. Ама като ваксинират повече от 60%,да спрат да тестват вече, какъв е смисъла, ако болниците са празни. Аз даже подозирам, че понякога и от ваксината може да позитивираш за Ковид, ама това не означава, че си болен, нито, че ще заразяваш. 

Фани, интересна тема за размисъл, че шефа на Пфайзер не се е ваксинирал. Може пък да не е приоритетна група човека. 

П. С. Какво значи термин? Явно не е дата за раждане? 

На немски е просто като "час" - т.е. имам час за ваксинация примерно. Или имам час за зъболекар.

• Шок 1
Публикувано:
преди 9 минути , luba_rizova каза:

Бурла, както и членовете на делегацията, която е трябвало да го придружава, не са получили втората доза от ваксината, произвеждана от управляваната от него компания. В резултат е решено посещението да бъде отложено с няколко дни, но то усложнява графика заради предстоящите избори в Израел.

Не е като да не се е ваксинирал.Просто не е получил втора доза....Заглавието на статията е подвеждащо.

• Харесвам 12
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.