Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

@slujitel и @neuromancer 

не искам да ви се бъркам в дискусията, но мисля, че говорите за различен вид престой.  В нормално отделение престоя е един, а в интензивно отделение обикновенно е доста по дълъг и след като хората биват изписани от интензивното отделение отиват в нормалното отделение за долекуване. Но не съм запозната с болничната система в Бразилия и може да не съм права. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , Velyana каза:

@slujitel и @neuromancer 

не искам да ви се бъркам в дискусията, но мисля, че говорите за различен вид престой.  В нормално отделение престоя е един, а в интензивно отделение обикновенно е доста по дълъг и след като хората биват изписани от интензивното отделение отиват в нормалното отделение за долекуване. Но не съм запозната с болничната система в Бразилия и може да не съм права. 

Ааа, прави сте, пропуснах, че става въпрос за интензивно отделение. Аз през цялото време говорих за нормално отделение. Всъщност не познавам никой бил в интензивно.

• Харесвам 6
Публикувано:
"Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, че данните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", са добри.

"Данните, които знам за "Спутник V", са достатъчно добри. Нямам достатъчно информация за китайската ваксина, защото те имат две или три различни ваксини. Така че не наблюдавах отблизо тяхното представяне, но руските данни изглеждат добре", каза Фаучи.

Той изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините срещу COVID-19.

"След първата доза има известна болка в ръката, която продължава около 24 часа. При втората доза реактивността е по-висока. Появява се 21 дни по-късно за Pfizer и 28 дни по-късно за Moderna. След втората доза се появяват симптоми на умора, болка, студени тръпки и е възможна лека температура", каза Фаучи, като подчерта, че нежеланите реакции рядко продължават повече от 24 часа."
Публикувано:
преди 49 минути , Zaro каза:

Междувременно в щатите е издадено одобрение за тестове за Т-клетки за ковид: 

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-authorizes-adaptive-biotechnologies-t-detect-covid-test

Чувал съм специалисти да казват, че точно Т-клетъчния имунитет е най-важната и дълготрайна защита срещу ковида. Дано тези тестове са достатъчно евтини и станат достъпни и в България.

• Харесвам 4
Публикувано:

Един скрийншот от чат циркулира из социалните мрежи в Канада тези дни. Някаква жена се обадила на застрахователната си компания (Manulife) да пита дали ако почине от усложнения от Ковид ваксина, биха изплатили сумата от застраховката й живот на близките й. Отговорили, че не, защото ваксините били експериментални. Това разбира се може и да не е вярно, но пък лесно може да се провери. Който има застраховка живот, може да се обади и да попита. Аз нямам, иначе бих го направил. То вярно, че и застрахователите само си търсят начин да не плащат де, но все пак...

157784628_102477895247553_3321897949665298337_n.jpg

Аз си мислех и нещо друго - толкова средства се харчат, за да се накарат хората да се ваксинират срещу ковид. Самите фирми - производителки като не искат, правителствата или ЕС защо не обявят, че поемат правната отговорност за евентуални негативни последствия от ваксините? Аз не се сещам за по-добра PR кампания от това да не се налага хората да подписват съгласие, преди да се ваксинират. Ще платят там някое и друго обезщетение, няма да са толкова много исковете сигурно. Ще излезе по-евтино от цялата кампания, която в момента правят и ще е много по-ефективно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 часа, Брани каза:

Нали - вечер се събират да ударят по две ракии и да си разпределят репликите за другия ден. А хората само им се кланят като на икони и ги цитират за щяло и нещяло (без мен, разбира се - аз съм велик и не се кланям на никого!) ...

Всъщност малко хора знаят, че те са реалните собственици на марката M&M :smile:

преди 7 часа, slujitel каза:

Не знам за какво плащане говориш, ти на първа линия ли си?

Не. Тя не е хотел.

• Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Един скрийншот от чат циркулира из социалните мрежи в Канада тези дни. Някаква жена се обадила на застрахователната си компания (Manulife) да пита дали ако почине от усложнения от Ковид ваксина, биха изплатили сумата от застраховката й живот на близките й. Отговорили, че не, защото ваксините били експериментални. Това разбира се може и да не е вярно, но пък лесно може да се провери. Който има застраховка живот, може да се обади и да попита. Аз нямам, иначе бих го направил. То вярно, че и застрахователите само си търсят начин да не плащат де, но все пак..

157784628_102477895247553_3321897949665298337_n.jpg

Да, прав си, това изказване не е вярно.

Намерих поста и прочетох коментарите. Същата тази дама вчера е публикувала този нов коментар в оригиналния си пост. За който не разбира английски, жената казва, че Manulife са ѝ се обадили вчера, да ѝ кажат, че е лошо информирана и това, която е написала в оригиналния си пост не е вярно. И по-надолу, че Manulife си признават, че някой техен служител, с който е говорила първия път, и е дал грешна информация. 

Бих искала да помоля, като се пуска информация, която очевадно има за цел пропаганда, да се провери лично дали наистина е така, защото иначе само се разпространяват неверни неща. Не конкретно към теб, а принципно, защото по-напред в темата имаше подобни пропагандни постове със заглавия да шокират, а като се зачетеш, се оказва, че не е точно така. 

DCE2FABB-8A55-48EE-ACB2-E4A8A91E29C9.jpeg.87823e82eebc6df3166a5749944827f9.jpeg

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
преди 59 минути , Травеолани каза:

Да, прав си, това изказване не е вярно.

Намерих поста и прочетох коментарите. Същата тази дама вчера е публикувала този нов коментар в оригиналния си пост. За който не разбира английски, жената казва, че Manulife са ѝ се обадили вчера, да ѝ кажат, че е лошо информирана и това, която е написала в оригиналния си пост не е вярно. И по-надолу, че Manulife си признават, че някой техен служител, с който е говорила първия път, и е дал грешна информация. 

Бих искала да помоля, като се пуска информация, която очевадно има за цел пропаганда, да се провери лично дали наистина е така, защото иначе само се разпространяват неверни неща. Не конкретно към теб, а принципно, защото по-напред в темата имаше подобни пропагандни постове със заглавия да шокират, а като се зачетеш, се оказва, че не е точно така. 

DCE2FABB-8A55-48EE-ACB2-E4A8A91E29C9.jpeg.87823e82eebc6df3166a5749944827f9.jpeg

Изказването е вярно, просто когато въпросната Трейси го е публикувала на Фейсбук и е вдигнала шум, от компанията са премислили й са и се обадили да кажат, че техен служител е сбъркал. Нали се досещаш какво би се случило, ако всички ваксинирани техни клиенти си откажат/ не си подновят полиците. Минимален брой потенциални искове са за предпочитане. Сигурно ще се намери някой ваксиниран да почине от нещо друго. което влиза в изключенията по договора и бенефициентите на застраховката да твърдят, че е от ваксината.

Няма пропаганда, нито съм публикувал фалшива информация. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 56 минути , stanimir каза:

Не разбирам защо толкова упорито продължават спекулациите относно информираното съгласие и какво се опитвате да докажете? 

https://clinica.bg/1086-Kakvo-predstavlqva-informiranoto-syglasie

Щяха да бъдат спекулации, ако го нямаше, а пък аз пиша, че го има. Ако наистина не е важно и не сваля отговорност от правителства, агенцията която е одобрила медицинските продукти и производителите им, да го махнат. Какво толкова?  Просто писах, че това според мен би била най-добрата PR кампания, която могат да измислят, за да спечелят доверието на хората.

• Харесвам 3
Публикувано:

А какво да кажем за всеки друг случай, в който се налага да подпишем и формирано съгласие? За всяко влизане в болница се подписва такова, за всяко кръвопреливане или кръводаряване също. 

Или лечението в болница по какъвто и да е повод е експериментално? 

Да не говорим, когато те извикват като свидетел при следовател. И там ти разяснява всички рискове за това какво казваш и един вид подписвал съгласие, че си информиран. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 минути , Lyubina каза:

А какво да кажем за всеки друг случай, в който се налага да подпишем и формирано съгласие? За всяко влизане в болница се подписва такова, за всяко кръвопреливане или кръводаряване също. 

Или лечението в болница по какъвто и да е повод е експериментално? 

Да не говорим, когато те извикват като свидетел при следовател. И там ти разяснява всички рискове за това какво казваш и един вид подписвал съгласие, че си информиран. 

Моля, напомнете, за коя друга ваксинация от имунизационния календар се подписва такава декларация.

Благодаря предварително!

• Харесвам 9
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:

Хора, усмихнете се! Празник е!

Забравете поне днес тягостните теми и мисли! 

Виртуална прегръдка на всички дами!

И виртуален букет за всички магеланки.

Бъдете здрави и обичани!

IMG-f63d47cf2aece91d0252c4e23dadcdab-V.jpg

• Харесвам 21
  • Благодаря 5
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 минути , Zara каза:

Моля, напомнете, за коя друга ваксинация от имунизационния календар се подписва такава декларация.

Благодаря предварително!

През октомври миналата година ме накараха да подпиша такава декларация при поставяне на противогрипна ваксина, която все пак не е от имунизационния календар , но се изненадах, защото през 2019 нямаше такова нещо.

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:

Много интересна статистика за това колко от получените ваксини (в процент) са поставени вече в различните държави. Сумарно е за всички марки ваксини.

Anteil der verabreichten Covid-19-Impfstoffe in der EU – Infografik

• Харесвам 5
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 23 минути , Брани каза:

Писна ми вече от всичките тия. За мен лично официално закривам Пандемията!

Айде сега само за теб. Някак егоистично е . Не може ли и за нас да я закриеш , така... космически :scratch_one-s_head:

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 12 минути , funny каза:

Айде сега само за теб. Някак егоистично е . Не може ли и за нас да я закриеш , така... космически :scratch_one-s_head:

Издигаме лозунга: Няма такава Пандемия!

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 часа, stotan каза:

През октомври миналата година ме накараха да подпиша такава декларация при поставяне на противогрипна ваксина, която все пак не е от имунизационния календар , но се изненадах, защото през 2019 нямаше такова нещо.

Това е интересен факт. През март-април миналата година имаше някакви наблюдения, че повечето от починатлите от ковид възрастни хора в северна Италия, са си били слагали сезонната противогрипна ваксина през есента на 2019 година. Дали е било взаимодействие на ваксината с корона вируса или пък просто тези хора са щели да умрат така или иначе, независимо дали са били ваксинирани против грип, така и не се разбра, но ето, че след този момент са започнали да искат подписано съгласие и за противогрипните ваксини (каквото преди не се е изисквало).

За ваксините от имунизационния календар мога да ви гарантирам, че никакво съгласие не се подписва и в този момент, преди 2 седмици си слагах за тетанус/ дифтерия.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

Преди 1 час, но нейм каза:

Издигаме лозунга: Няма такава Пандемия!

За вас продължава да има!

• Шок 4
  • Смея се 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.