Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Emil Chakalov каза:

За мен има друго нещо важно.За да е вярна една сметка е много важно известните величини да са вярна,пък после да смятаме проценти от тях.Как от население малко под 7млн. има 6,7млн. гласоподаватели?

Това и аз го умувах тези дни ама ... на.. явно русото ми пречи да схвана логиката .

Въпроса е ЦИК или НСИ са по-добри ( Моето поколение помни въпроса СИК или ВИС :grin: )

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 51 минути , Eva eva каза:

Лошо - маски на открито, а на закрито в кръчмите - не. Онлайн обучение, а в нарга-баровете в студентския е пълно...Нямам сила вече с тия простотии. Кой знае какво ще измислят, засега са само предложения.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/predlagat-novi-covid-merki-u-nas-zaradi-pokachvaneto-na-zarazenite

Да, оливат се с малоумните авторитарни мерки вече. Но, не се притеснявай. Това няма как да стане в България. А, и в съда паднаха вече доста глоби за неносене на намордници.

Аз реших, че вместо да си чеша езика само в този форум да се поразмърдам и написах официално оплакване до Евpопейската комисия, като отговорен гражданин за нарушенията на правата на европейски граждани, които пробват да правят в Испания със съставянето на черен списък на нежелаещи да се ваксинират и задължителните ваксини и солени глоби в Галисия. Цитирал съм кои точно резолюции на ЕС се нарушават. Днес получих потвърждение, че ще се разгледа оплакването ми. Ето част от текста:
Thank you for your letter of 01/03/2021 , which has been registered as a complaint under reference number CHAP(2021)00933 (please quote this reference in any further correspondence).

Ако повече хора се оплачат от това, че все по-често ни се нарушават правата като европейски граждани, може и да се получи нещо. Моята жалба е на английски, но може да се опалчете и на български или който и да е друг официален език на ЕС.
https://ec.europa.eu/assets/sg/report-a-breach/complaints_bg/index.html

На мен съвсем ми писна от тези кретенизми. Затова и от днес си почивам от всякакви намордници и идиотски ограничения на Малдивите! А, за юли и август имаме вече билети за България.

• Харесвам 15
  • Браво 10
Публикувано:
преди 14 минути , Crazy Horse каза:

На мен съвсем ми писна от тези кретенизми. Затова и от днес си почивам от всякакви намордници и идиотски ограничения на Малдивите! А, за юли и август имаме вече билети за България.

Приятна почивка! ;)) да пуснеш и снимки :)) 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , slujitel каза:

Защо ли си мисля,  че дори и ваксинирани пак така ще си живеем не 20, а много повече години.

Даже вече ни подготвят за новата пандемия:

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pusheni-maymuni-karlezhi-i-kostenurki-sledvashtata-pandemiya-ni-e-v-karpa-varzana 

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 5 часа, Мари Николова каза:

Е, ние се шегуваме, но причините за отказ или изчакване може да са  разнообразни и касаещи сложни здравословни и въобще житейски ситуации :)

През април вероятността да има избор между няколко ваксини е голяма, пък и доста народ  задължително си чака Спутник и никоя друга 🙂

На мен ми е забавна идеята, че вероятно има хора, които цяла година разпространяват конспиративни теории, твърдят, че няма вирус и че "само искат да ни затрият с тези ваксини" , но усетят ли , че ходенето в Гърция е застрашено ще прередят всички на опашката пред ВМА. И не визирам магеланци, да не се засегне сега някой, защото тук хората имат и по-разнообразни интереси от Гърция. Имам предвид синдрома " и клизма да е, за Гърция да е" 😃

И без това не мисля да се ваксинирам, но ако за Гърция трябва ваксина-няма да им стъпя, даже и пари да ми дават... Виж-за други страни, бих мислил за варианти... 🤫

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Ако някой се е почувствал обиден, моля да бъда извинен, но далеч нямах предвид, че ivan69 е Бай Ганьо, защото пуши и пие. Явно не съм се изразил правилно. Колкото до гореспоменатият доц. Мангъров, факт е, че в началото казваше някои истини, но откакто стана кандидат-депутат, олекна страшно много. Опитах се да кажа и моите две стотинки по темата, нещо не ми се получи и повече няма да пиша в нея. За жалост форумът отдавна не е това, което беше. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Suunto каза:

Ако някой се е почувствал обиден, моля да бъда извинен, но далеч нямах предвид, че ivan69 е Бай Ганьо, защото пуши и пие. Явно не съм се изразил правилно. Колкото до гореспоменатият доц. Мангъров, факт е, че в началото казваше някои истини, но откакто стана кандидат-депутат, олекна страшно много. Опитах се да кажа и моите две стотинки по темата, нещо не ми се получи и повече няма да пиша в нея. За жалост форумът отдавна не е това, което беше. 

Нямаш грижи , аз уважавам всяко мнение , съзнавам , че съм от малцинството ( вероятно 20-30%) което е против безумните мерки и ваксините , но доводи за ваксиниране ( да предпазя други хора , или 2-3 месеца след прекаран Covid19)  не са моите . Иначе си съвсем прав , вместо да правим планове за пътуване , ние обсъждаме ваксини , мерки , рецепти за готвене ..........

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 58 минути , crazyhorse каза:

И без това не мисля да се ваксинирам, но ако за Гърция трябва ваксина-няма да им стъпя, даже и пари да ми дават... Виж-за други страни, бих мислил за варианти... 🤫

За Гърция и аз не бих дал пари, както и никога не съм давал до този момент. Ходил съм 7-8 пъти като са ми плащали за това. Иначе съм сигурен, че в най-добрия случай ЕС в момента плашат гарги с тези изисквания за ваксинационни паспорти за ковид ваксини - просто се опитват да натискат ваксинационната кампания. В най-лошият случай, ще има опция да се пътува с отрицателен PCR тест или стар положителен PCR тест, даже и човек да не е ваксиниран. Да не говорим, че не е доказано, че с трите използвани в момента в България ваксини отпада възможноста ваксинираните да заразяват други хора, даже напротив - много специалисти обясняват, че ваксинираните ще могат да се заразяват, но вируса ще циркулира около горните дихателни пътища (т. е. ще бъдат заразни в такъв случай) и няма да боледуват тежко. 

Аз също бих бойкотирал държави, прилагащи различни изисквания за влизане към ваксинирани и неваксинирани за ковид, освен ако не е място, където много, ама много ми се ходи. Аз и сега бойкотирам държави, на които правителствата и политиката не ми харесват, освен ако не е супер екзотика, бих отишъл в Северна Корея, например, колкото и да не одобрявам тамошното правителство.

На теб и семейството ти - приятно изкарване на Малдивите и лятото бих се радвал да се видим отново в България, въпреки, че горещо се надявам през половината време да не съм тук... 🙂 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , FlyTraveler каза:

На теб и семейството ти - приятно изкарване на Малдивите и лятото бих се радвал да се видим отново в България, въпреки, че горещо се надявам през половината време да не съм тук... 🙂 

Fly,  сбъркал си @crazyhorse с @Crazy Horse😉 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Искате ли темата да се заключи за седмица, а? 

Омръзна ми тя да е най-отгоре при последните мнения и винаги някой да парадира, докато си аргументира непукизма или хипохондрията и да дамгосва инакомислещите. Ще пре@%%##£@ хубавия форум с простотии.

Сипете си по едно и изключете компютъра. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 14 минути , Zaro каза:

Искате ли темата да се заключи за седмица, а? 

Омръзна ми тя да е най-отгоре при последните мнения и винаги някой да парадира, докато си аргументира непукизма или хипохондрията и да дамгосва инакомислещите. Ще пре@%%##£@ хубавия форум с простотии.

Сипете си по едно и изключете компютъра. 

Ама защо да се заключва темата, защото на теб или на още някой му е омръзнало да я гледа. Пълно е с теми, в които аз даже и не поглеждам какво има, но не отивам да пледирам да ги заключват, защото на мен ми било омръзнало да ги гледам. Щом участници пишат вътре и са популярни, занчи са им интересни. Пълно е с много умни съфорумци, които изобщо не пишат тук. Присъедини се към тях, ако така ти харесва. 🙂 

Имаш опциите:

1. Да не поглеждаш темата и да четеш и да пишеш в други теми.

2. Да игнорираш хората, които те дразнят и няма да виждаш техните мнения.

3. Да си изключиш компютъра и да си сипваш каквото и колкото си искаш.  Не е нужно да казваш на останалите да си изключват устройството. 

Според мен всеки да си спазва сам дисциплината да си ходи където си иска и да чете каквото си иска, а не централно да се заключват неща за всички. Това като с мерките за ковида. Който иска, да ги спазва до каквато си степен иска. От носене на скафандър до никакви.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Има дни-може и да стигат за седмица, в които и на хора с нипукизъм или хипохондрия не им се пише. Друг обаче подхваща и става вълна от мексиканските. Имахме полу-ентусиазирана тема за пътуване по Великден, но навлезе мисията за “обезкуражаване” и тя естествено замря. 

@Zaro, за какво ти се пише?

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, crazyhorse каза:

Ще има и вариант с ПСР-тест. но гърчулята са големи конформисти и се чудя дали няма да гледат всеки неваксиниран като враг на народа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , но нейм каза:

Ще има и вариант с ПСР-тест. но гърчулята са големи конформисти и се чудя дали няма да гледат всеки неваксиниран като враг на народа.

Аз все си мисля че и на тях им е писнало и никой никого няма да гледа накриво. Освен властите де, ама те във всяка държава си гледат така 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 33 минути , но нейм каза:

Там също ме губят!Въпреки,че Бяло море ми е на почти 3 пъти по-малко разстояние,предпочитам да си давам парите в България,а не на това мързеливо,крадливо и миризливо племе!Освен близкия плаж,всичко друго е в пъти по-скъпо!Е,има хора от нашия край(Македония),които редовно "почиват" там...аз предпочитам да ходя на почивка,а не,както повечето ми съграждани-да помъкна касетките с домати и краставици,както и хладилните чанти с месо и вечер да пека кебапчета и кюфтета,а жената да реже салати...После се хвалят във Фейса и на приятели-ходихме на почивка в Гърция-благодаря от такава "почивка"!

• Харесвам 6
  • Браво 1
Георги Матеев
Публикувано:

Може би помните, когато миналата година разказах за моя 70-годишен приятел южно-африканец, който още в началото на пандемията през март се зарази с Ковид. Тогава го изкара доста тежко, прекарвайки няколко седмици в болница в Кейптаун.

Някъде януари се ваксинира, като преди около 2 седмици му биха и втората доза.

Одеве ми писа, че въпреки всичко някак е успял да пипне вируса за втори път - най-вероятно южноафриканския щам. Стяга се да влиза отново в болница тези дни. Ето така изглежда "веселият" смс, който получават в Южна Африка:

IMG-20210306-WA0000.jpg.ff221241b3a4b27eee5aadd46d0a0934.jpg

Явно дори с ваксина няма гаранция за нищо. Притеснявам се за него, предвид възрастта му. Дано всичко е ОК, нещо доста се подтиснах...

• Харесвам 6
  • Шок 8
  • Замислям се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Може би помните, когато миналата година разказах за моя 70-годишен приятел южно-африканец, който още в началото на пандемията през март се зарази с Ковид. Тогава го изкара доста тежко, прекарвайки няколко седмици в болница в Кейптаун.

Спомням си много добре като писа за този твой приятел. Това беше първият лично познат на някой от форума, хванал ковид. Стискам палци всичко да мине добре и възможно най-лесно!

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

Разбира се, че няма гаранция. Нали точно това означават тези 60-70-90... % ефективност. 

Особено пък когато говорим за човешкия организъм чакай някаква гаранция. 

Явно южноафриканският щам не е измишльотина на Кантарджиев. 

Тъкмо ще разкажеш дали твоя човек сега ще го преболедува по-леко. Бързо оздравяване. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

За съжаление точно на този щам се говореше как ваксините са слабо ефективни, поне що се отнася до хващането му.

Дано го изкара леко този път.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Заради южно африканския щам от Пфайзер/Байонтек обявиха, че евентуално ще има и трета доза за тяхната ваксина. Дано се оправи човека бързо и безпроблемно. Кофти е когато приятел или роднина се разболее.

Между другото, колегата ми е със Ковид от 3 дни и в момента основните му оплаквания са постоянен силен главобол  и болки в мускулите по цялото тяло.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Като гледам как излизат новите щамове, може и през месец да добавят ваксина за да са актуални. Нещо като актуализациите на  Уиндоуса ще станем

• Харесвам 5
  • Смея се 6
  • Замислям се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.