Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , Crazy Horse каза:

.Аз съм съгласен да си правя PCR тестове за да пътувам, по-добре от ваксина или да си стоя вкъщи.

Особено както ти правят PCR test с гаргарене.(миналата седмица го направиха на дъщеря ми и мъжът ми във Виена преди да се приберем в София

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 минути , Nevena каза:

Особено както ти правят PCR test с гаргарене.(миналата седмица го направиха на дъщеря ми и мъжът ми във Виена преди да се приберем в София

Нев, това е отвратително! Аз имах предвид назални тестове. На гърлени и анални тестове не съм навит. Искам да пътувам, но не си падам по подобни извращения.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Nevena каза:

Правили са си гаргара с вас 😄

• Смея се 9
Публикувано:
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

🤣🤣🤣🤣🤣

Истински ме развесели, приятелю! Аз ще гледам да се видя това лято и с адаша, защото наистина толкова много ни съвпадат мненията и реакциите, че човек може да си помисли, че сме един и същ човек. А, с теб ако си във Варна пак ще се видим, разбира се! Но, уверявам те, нямам толкова време да пиша по два пъти коментари от два различни профила.

Ха хахах, аз наистина си мислех, че по някаква си причина имаш два профила. 🙂🙂  Даже сега се върнах да видя кой от двама ви беше отишъл на Малдивите и видях, че си ти. Хубаво изкарване! Да сме живи и здрави, ще се видим лятото във Варна, ако съм тук. 🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Nevena каза:

На мен лично не ми правеха с гаргарене но определено не ми се видя никак лош вариант гаргариш една минута и готово.Няма го това бъркане в носа където го усещаш  всяка гънка на мозъкът си.

А определено аналните тестове не бих ги пробвала ,всеки който  е ходил на детска градина по времето на комунизма е имал сблъсък точно с такива  .

• Харесвам 2
Публикувано:

Тъкмо прочетох една статия в темата за ограниченията при пътуване за идеята да се налага задължителна карантина на завръщащите се от Танзания, в която пак забелязах нещо, което не разбирам.

Изказване на здравния министър (на България): "В момента в България над 70% от пробите на национално ниво са положителни за новия британски вариант. За щастие другите вариации ги няма у нас", допълни още Ангелов.

Как ги разбират тези проби, че са от един или друг вариант на вируса на национално ниво, че и процент се определя? Колко лаборатории в страната имат техническата/ експертната възможност да разграничават един вариант от друг? Аз съм чувал за две в София само. Това така ли е? Или каквото мине през тези две лаборатории го приемат за представително за цялата страна?

• Харесвам 6
Публикувано:

повечето проби са пращани за изследване в Германия

Цитат

В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19. Това са областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково, Ямбол.

За резултатите съобщава Националният център по заразни и паразитни болести. След секвениране на 413 проби на SARS-CoV-2 – у нас и в Германия, британският вариант на вируса е потвърден при 303 от пробите.

Южноафриканският, бразилският и нигерийският варианти на коронавируса не са потвърдени у нас.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/v-15-oblasti-v-stranata-e-dokazano-razprostranenie/

Мирослав Василев
Публикувано:

Добре де, при 413 проби - положителни за британския щам са 303 (над 70%), но на ден в България се правят 15/16/17 хиляди теста всеки ден!

Как се доказва, че от тези хиляди бройки, 70% процента е британския щам?

Ясно е, че не могат да бъдат тествани всички проби, но при 16 000, това са само 3% от всички проби?

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Както на базата на 1000-1500 души социологическите агенции правят прогнозите си за нагласите на 6 млн.  избиратели. 

В случая с ковид тестовете дори липсва субективния елемент и би трябвало резултата да е много по-точен. 

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

някои хора сигурно ще бъдат много изненадани, че съществуват математически модели и прогнози за броя на болните, хоспитализираните и починалите с хоризонт две-три седмици напред, и които се различават, евентуално, с по двама-трима човека спрямо реалните данни

ама то нали не се е случило още, как е възможно математически да се предвиди?!?!!

• Харесвам 5
Публикувано:

Ако помните, в началото всички проби за PCR се изследваха само в тези две лаборатории. След това постепенно  други лаборатории получиха лиценз. Но пробите се препотвърждаваха в референтните лаборатории. Този процес не е прекъсвал, като, разбира се, сега се пращат за препотвърждаване само малка част от пробите, които са представителна извадка. Това си е част от контрола по качеството върху работата на отделните лаборатории. И без това, за да почне секвениране, първо трябва да е направен PCR.  Така че референтните лаборатории секвенират проби от пациенти, които са събрани от цялата страна.

• Харесвам 10
  • Благодаря 3
Публикувано:

Ако наистина заделят проби от всички области в страната (представителна извадка) и ги изпращат за секвениране в Германия или София, значи тогава може да се разбере какви варианти преобладават. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Godelieve (106) overleefde corona én woont opnieuw zelfstandig thuis: “Ze hebben me hierboven blijkbaar nog niet nodig. En ik wil eerst ook nog naar Lourdes en Normandië” | Populair in HLN+ In de buurt | hln.be

Годелив (106) оцеля от короната и отново живее самостоятелно у дома: „Очевидно нямат нужда от мен тук горе. И аз също искам първо да отида в Лурд и Нормандия ”

LO-RENINGE „Моето време все още не е дошло“, намигва Godelieve Voet (106). Тя се радва на първите лъчи на пролетта в къщата си в Ренинге, докато компанията й прави внукът Дани Кул (53), който живее наблизо. Тя е истинска силна мадам. Годелив успешно се бори срещу короната и наскоро отново започна да живее самостоятелно у дома. О, да, на 104 тя също скочи от самолет. И тя има още повече планове. 

Gudrun Steen 09-03-21, 18:28 Последна актуализация: 20:29

• Харесвам 10
  • Браво 5
Публикувано:
преди 3 минути , zon каза:

Godelieve (106) overleefde corona én woont opnieuw zelfstandig thuis: “Ze hebben me hierboven blijkbaar nog niet nodig. En ik wil eerst ook nog naar Lourdes en Normandië” | Populair in HLN+ In de buurt | hln.be

Годелив (106) оцеля от короната и отново живее самостоятелно у дома: „Очевидно нямат нужда от мен тук горе. И аз също искам първо да отида в Лурд и Нормандия ”

LO-RENINGE „Моето време все още не е дошло“, намигва Godelieve Voet (106). Тя се радва на първите лъчи на пролетта в къщата си в Ренинге, докато компанията й прави внукът Дани Кул (53), който живее наблизо. Тя е истинска силна мадам. Годелив успешно се бори срещу короната и наскоро отново започна да живее самостоятелно у дома. О, да, на 104 тя също скочи от самолет. И тя има още повече планове. 

Gudrun Steen 09-03-21, 18:28 Последна актуализация: 20:29

Да му мисли внукът😉😜

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 11 часа, zon каза:

Е какво да му мисли, нали баба му е безопасна :)) 

Ама наследство скоро няма да види, като я гледам каква е 😄

• Смея се 5
Публикувано:
преди 27 минути , ivailo_radev каза:

Това ми беше намека за горкия внук, ама не посмях да вкарвам открито черен хумор, че последния път като писах за ваксинирането на германските баби на 90+, се изтълкува грешно🙂. Нямам нищо против дълголетните жени 😄

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 37 минути , ivailo_radev каза:

То и няма и да остане, като и гледам интересите на бабата :grin:

• Харесвам 2
Публикувано:

Може да е получил наследство вече от прабаба си, а не говият син да получи от неговата баба. Понякога се поразместват нещата. 

При всички положения всеки си има негова къща, още повече че земята и недвижимите имоти в тази част на Западна Фландрия не са скъпи в сравнение с останалата Фландрия. Да не ги мислим. 

Публикувано:

Ха хахаа, проблемите на кралското семейство гледам, че даже и тук изместиха дискусията за Ковида (освен по медиите и социалните мрежи). 😆  Колко крехко нещо е човешкото внимание и как лесно се пренасочва. 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 8 минути , FlyTraveler каза:

Ха хахаа, проблемите на кралското семейство гледам, че даже и тук изместиха дискусията за Ковида (освен по медиите и социалните мрежи). 😆  Колко крехко нещо е човешкото внимание и как лесно се пренасочва. 😆

То май на всички им писна - и на едните и на другите и временно си дадохме почивка от .... простотии на упраляващи по света и у нас .

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 минути , FlyTraveler каза:

Колко крехко нещо е човешкото внимание и как лесно се пренасочва.

Хеле пък мъжкото внимание. :grin:  Аз, ако трябва да си призная, като видя някой готин дамски бедър или хубаво дупе и веднага забравям за глобалното затопляне и другите световни и вселенски проблеми:biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:

Шефът на ваксинационната комисия на RKI очаква одобрение на Sputnik V за Европа и казва, че е една много добра ваксина. Т.е. ще има още видове ваксини за желаещите да се ваксинират. По-интересното, което поне аз за себе си разбрах от статията е, че и двете с АстраЗенека са векторни ваксини, ама имало разлика. Спутника използвал два различни векторвируса за първата и втората доза. Това значи ли, че шишенцата са наименовани - доза 1 и доза 2? Виждам потенциал за омотаване и тук.

Thomas Mertens: Stiko-Chef hält Sputnik V für „guten Impfstoff“ (rp-online.de)

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

То май на всички им писна - и на едните и на другите и временно си дадохме почивка от .... простотии на упраляващи по света и у нас .

Ако има драма още месец-два и ще приключим с пандемията от ковид. 😆

преди 4 минути , Фил каза:

Хеле пък мъжкото внимание. :grin:  Аз, ако трябва да си  призная, като видя някой готин дамски бедър или хубаво дупе и веднага забравям за глобалното затопляне и другите световни и вселенски проблеми. 

:biggrin:

Мъжкото за едни неща (горе-описаните), а жените си обичат драма и надничане. 🙂  Дет' се вика - за всекиго по нещо. Лошо няма. 🙂 

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.