Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Германия ще прекрати поставянето на ваксината на "Астра Зенека (AstraZeneca) след препоръка на националния институт за ваксиниране "Фаул Ерлих". Това е първата голяма европейска държава, която се включва във вълната от замразяване на ваксинирането с продукта на британско-шведската компания.

Новината съобщи говорител на здравното министерство в Берлин, цитиран от "Ройтерс". Причината са няколко съобщения за ваксинирани, които са се разболели или почувствали зле след това. Министър Йенс Шпан прави в момента извънредно изявление, от което се очакват повече подробности.

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Офффф, отидЕ коня у рЯката. Лейдис енд Господа, официално ваксинационния план нЕма да се изпълни, та поне още година ще се радваме на локдауни и мерки. Кой каза 2025? Все по-вероятно става... А аз тайно се надявах да се разоря от бирочерпие лятото. Ще чакаме подробности, дано не е голям проблем. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , luba_rizova каза:

Офффф, отидЕ коня у рЯката. Лейдис енд Господа, официално ваксинационния план нЕма да се изпълни, та поне още година ще се радваме на локдауни и мерки. Кой каза 2025? Все по-вероятно става... А аз тайно се надявах да се разоря от бирочерпие лятото. Ще чакаме подробности, дано не е голям проблем. 

Ами доста неща се объркват. В Берлин затварят два от големите центрове за ваксинация, понеже няма да има сега с какво да ваксинират. В останалата част на страната също ще затворят, както и се отменя пилотният проект за ваксиниране в обикновени лекарски кабинети. То не само в България АЗ беше водещият кон. 

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Моите очаквания са, че ще я спрат Астрата само временно, да поиизследват какво точно се е случило, ще вкарат в брошурата за някакви реакции които са very rare и керванът ще си върви.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , luba_rizova каза:

Люба, нали ти искаше да се провери дали ваксините са опасни, сега недолостваш, че са я спрели за проверка? 

Иначе наистина е тъпо, че ваксинирането върви толкова бавно. Уж немците се гордееха, че ваксината на Бионтех идва от Германия, но американците им я отмъкнаха.

Тази пандемия ясно показа недостатъците на обществата ни, както и на бавнодействащи и силно бюрократизирани структури като ЕС.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Masmiya каза:

Люба, нали ти искаше да се провери дали ваксините са опасни, сега недолостваш, че са я спрели за проверка? 

Иначе наистина е тъпо, че ваксинирането върви толкова бавно. Уж немците се гордееха, че ваксината на Бионтех идва от Германия, но американците им я отмъкнаха.

Тази пандемия ясно показа недостатъците на обществата ни, както и на бавнодействащи и силно бюрократизирани структури като ЕС.

Абе малко като в бедните азиатски държави стана, в които произвежда Hugo Boss, Адидас и т.н. - произвеждат скъпи дрехи, ама накрая ходят голи и боси 😄

преди 7 минути , bad kid каза:

Моите очаквания са, че ще я спрат Астрата само временно, да поиизследват какво точно се е случило, ще вкарат в брошурата за някакви реакции които са very rare и керванът ще си върви.

Може, ама ще им трябва много добър маркетингов екип от тук нататък, за да ваксинирант повечко хора с нея. Без значение качествата на самата ваксина.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 минути , ivailo_radev каза:
преди 8 минути , ivailo_radev каза:

Може, ама ще им трябва много добър маркетингов екип от тук нататък, за да ваксинирант повечко хора с нея. Без значение качествата на самата ваксина.

Няма страшно , един туит от Мъск и веднага се нареждат на опашка за ваксиниране с астрата!

• Харесвам 1
  • Смея се 8
  • Замислям се 1
Георги Матеев
Публикувано:

Същевременно на фона на острия недостиг Русия предлага да запълни дефицитa от ваксини на Европа – на момента.

Интересно е какво ще стане, ако Спутник V бъде одобрен за употреба в Европейския съюз.

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Masmiya каза:

Искам за децата. За възрастните БЯХА НИ УБЕДИЛИ, или поне всеки ден излизаха да обясняват, че са изследвани. Сега трябва да им се вярва или не трябва да им се вярва? Аз не вярвам на политическите решения, и държа, че се води "борбата" политически. Вие твърдите, че е медицински проблема и всичко е точно. И сега??? Пак оправдания...

Какво каза Мангъров, дето всички го плюят - че сме в 3 фаза на масовите изпитанията на ваксините и ще се разберат допълнително други ефекти. Еми прав се оказа, отново.  

Ха, Жоро с новинка. Да видим сега какво ще реши ЕС. Политически, медицински или по друг начин. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Същевременно на фона на недостига на ваксини Русия предлага да запълни дефицитa от ваксини на Европа – на момента.

Интересно е какво ще стане, ако Спутник V бъде одобрен за употреба в Европейския съюз.

Според мен ще им се наложи, ако няма от медицинска гледна точка проблеми. По политически причини няма да могат да я игнорират, понеже работата не е на добре. Водещата партия в Германия загуби вчера изборите в 2 от традиционните си провинции, а днес гледам, че и като цяло подкрепата им е под 30%. Та ще са принудени да добяват и други - дали руска, дали китайска или някоя друга, но ще трябва още някоя ваксина. Бионтех и Модерна не могат да доставят достатъчно, Германия дава около 16-17 милиарда евро за всеки месец в локдаун и подобна е ситуацията и с останалите държави.

• Харесвам 3
  • Шок 2
Публикувано:

Cъщeвpeмeннo oбaчe в caмaтa Pycия вaĸcинитe нe дocтигaт. Kъм cpeдaтa нa минaлaтa ceдмицa в cтpaнaтa бяxa пocтaвeни 5 млн. дoзи, a в цeли oблacти нa фeдepaциятa имyнизaциoнният пpoцec изoбщo нe e зaпoчнaл. Taĸa тя изocтaвa зaд мнoгo дpyги дъpжaви, въпpeĸи чe изнacя мacoвo мeдиĸaмeнтa cи.

Това е цитат от статията от поста на @Георги Матеев 

Значи за Русия няма ваксини , но за ЕС и още 40 държави извън него има?!? После пак кажете , че не става въпрос за пари .....

И не е само Русия , да не ме обвините в русофобство , цялата схема е такава.

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:
преди 24 минути , ivailo_radev каза:

Според мен ще им се наложи, ако няма от медицинска гледна точка проблеми. По политически причини няма да могат да я игнорират, понеже работата не е на добре. Водещата партия в Германия загуби вчера изборите в 2 от традиционните си провинции, а днес гледам, че и като цяло подкрепата им е под 30%. Та ще са принудени да добяват и други - дали руска, дали китайска или някоя друга, но ще трябва още някоя ваксина. Бионтех и Модерна не могат да доставят достатъчно, Германия дава около 16-17 милиарда евро за всеки месец в локдаун и подобна е ситуацията и с останалите държави.

Точно - просто вече не е много въпрос на избор и освен ако няма отявлен проблем, то всяка ваксина ще е добре дошла.

На фона на целия ваксинационен хаос аз лично обаче продължавам да не бързам с решението и на този етап бих се ваксинирал само, ако е абсолютно необходимо от работна или травъл гледна точка. Уви, за момента не успявам да се убедя напълно нито в конкретната полза нито в безопасността на ваксинацията. Иначе чисто теоретично засега най-привлекателна ми изглежда ваксината на Джонсън и Джонсън заради еднократната доза, ще следя с интерес как ще се развият нещата при нея.

@ivan69 разбира се, че всичко е за пари - мисля, че и слепец щеше да го види досега. Конкретно с Русия обаче има и друг елемент, при тях опира и до така нужния им в момента имидж. Неслучайно толкова бързаха и изкараха ваксина първи в света.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 7 минути , Alexander каза:

Има/дава, това са едни цифри, щом дава, значи може. Сега заем или печатане на пари все едно

Е не е все едно, как. Инфлацията в един момент вече не е много добре за икономиката. 

Жоре, и аз така за джонсъна. Добре, че добрият бебе батко Кунц щедро щял да ни даде малко,че щяхме да отидем на кино, значи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, luba_rizova каза:

Е не е все едно, как. Инфлацията в един момент вече не е много добре за икономиката. 

Имам предвид, че някои така искат и така става, не дали е добре за мен, теб или някой друг.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , Alexander каза:

Имам предвид, че някои така искат и така става, не дали е добре за мен, теб или някой друг.

Инфлацията рано или късно ще се появи . Всички акции и крипто валути са в небесата и когато започне осребряването на печалбите неминуемо ще рефлектира на инфлацията . Няма как при толкова "напечатани" пари последната година да избягаме от инфлацията

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 32 минути , ivailo_radev каза:

Според мен ще им се наложи, ако няма от медицинска гледна точка проблеми. По политически причини няма да могат да я игнорират, понеже работата не е на добре. Водещата партия в Германия загуби вчера изборите в 2 от традиционните си провинции, а днес гледам, че и като цяло подкрепата им е под 30%. Та ще са принудени да добяват и други - дали руска, дали китайска или някоя друга, но ще трябва още някоя ваксина.

Е, то ако го одобрят, проблемите на Спутника и китайските препарати ще изплуват наяве не къде да е, а именно в Европа....

Ясно е, че остановката налага да се вземат бързи решения, щото при нормални условия ваксината на АЗ биха я върнали за повторение на всичко.

Но нещата като че ли се управляват от Karnevalverein, а не от експерти в Германия. У нас е още по-зле, де.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Брани каза:

След напредването на ваксинацията във Великобритания:

image.png.6cb5d771889b2d10feceefc96d0b114e.png

Може ли и графика за България , че някои живеем там....

Публикувано:
преди 2 минути , ivan69 каза:

Може ли и графика за България , че някои живеем там....

При нас не може да се говори за напредване. Иначе от януари насам сме само нагоре.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , Брани каза:

След напредването на ваксинацията във Великобритания:

image.png.6cb5d771889b2d10feceefc96d0b114e.png

Да се отбележи, че не е само ваксинацията виновна, а и сериозния локдаун от месеци... 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Климент каза:

Не че искам да се заяждам, ама какво може да е фактор за взимане на решение ако не статистиката.

Мнението на някой във форум/фейсбук ?

Когато е трябвало да взимам важни решения в живота си, не е имало нито форуми, нито фейсбук. 

Е, имаше Национален Статистически Институт, но кой ли му четеше статистиките, а и колко ли са били верни... 

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.