Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, ivan69 каза:

Последен въпрос . Защо ваксината срещу Covid19 е препоръчителна , а не задължителна? Нали сме изправени пред най-голямата пандемия от десетки години.

Защото ако беше задължителна щяха да отпаднат декларациите за информирано съгласие.

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , но нейм каза:

Разбира се, че си ги искаме!

Разбира се, че ще ги и имате. Аз не виждам пречки пред това!

🤭

• Смея се 1
Публикувано:

Че кой настоява за АБ за щяло и нещяло, мина то вече. Сега, самите лекари изписват 10те броя хапчета при положителен тест, дори и да си безсимптомен. Та нека не обвинявам хората - като си седим вкъщи е щото уважаваме медиците и ги съжаляваме, ама като пием АБ, като ни кажат, е наше решение. Все хората виновни. Повечето доктори, въпреки призивите и опасенията, изписват АБ веднага и профилактично при съмнения за Ковид. Аз поне нямам познат, на който да не са изписали АБ. Единица са тези, които се осмеляват да не пият. Познавам и млади лекари, които още на ден 2 от положителния тест си правят скенер ей така. 

За цикъла бях чела още миналата година от препатили, че ако си с Ковид, се скъсява. И е така. Ама този ефект от ваксината е много странен. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , но нейм каза:

Ваксинирала се с Астра Зенека, изкарала тежичко страничните ефекти от ваксината за 24 часа и на третия ден й се появил МЦ след почти 4-годишно прекъсване.

Пфайзер, покрай търсене на лекарство за сърдечно-съдови проблеми, откриха Виаграта, та кой знае АЗ покрай ваксините за Ковид-19 какво може да открият ...  :unsure:

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 минути , ivan69 каза:

Благодаря на всички , значи до няколко месеца , когато има достатъчно ваксини за всички , да очаквам да стане задължителна за всички.

Предполагам ( не съм убедена в това ) че не може лекарствени препарати регистрирани "под условие" да са задължителни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

Разбира се, че ще ги и имате. Аз не виждам пречки пред това!

🤭

Ей това "ЩЕ" малко не ми харесва!

Не вярвам в светлото бъдеще! Искам си светлото настояще!

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, ivan69 каза:

Последен въпрос . Защо ваксината срещу Covid19 е препоръчителна , а не задължителна? Нали сме изправени пред най-голямата пандемия от десетки години.

Ами очевидно който не го е страх от вируса го е страх от ваксината. Така поне не те притискат до стената и ти оставят избор

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 13 минути , luba_rizova каза:

Че кой настоява за АБ за щяло и нещяло, мина то вече. Сега, самите лекари изписват 10те броя хапчета при положителен тест, дори и да си безсимптомен. Та нека не обвинявам хората - като си седим вкъщи е щото уважаваме медиците и ги съжаляваме, ама като пием АБ, като ни кажат, е наше решение. Все хората виновни. Повечето доктори, въпреки призивите и опасенията, изписват АБ веднага и профилактично при съмнения за Ковид. Аз поне нямам познат, на който да не са изписали АБ. Единица са тези, които се осмеляват да не пият. Познавам и млади лекари, които още на ден 2 от положителния тест си правят скенер ей така. 

За цикъла бях чела още миналата година от препатили, че ако си с Ковид, се скъсява. И е така. Ама този ефект от ваксината е много странен. 

Това ми е почти интересно - наистина ли изписват хапчета за 700 лв след положителен тест? Какви са? Колко дълго трябва да ги пиеш? 

В мой интерес е явно да не се разболявам, защото няма да ги пия. 

Публикувано:
преди 37 минути , но нейм каза:

Вчера ми се обажда една приятелка, с която по-рядко се чуваме.

Ваксинирала се с Астра Зенека, изкарала тежичко страничните ефекти от ваксината за 24 часа и на третия ден й се появил МЦ след почти 4-годишно прекъсване.

Сега ще тича на гинеколог да види какво се случва. 

Ами току виж и забременее и опровергае всички слухове, че ваксината води дк стерилност 😁
шегувам се , дано всичко е наред с приятелката ☺️

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , Lindt каза:

Това ми е почти интересно - наистина ли изписват хапчета за 700 лв след положителен тест? Какви са? Колко дълго трябва да ги пиеш? 

В мой интерес е явно да не се разболявам, защото няма да ги пия. 

700 лв?

Публикувано:
преди 56 минути , но нейм каза:

третия ден й се появил МЦ след почти 4-годишно прекъсване.

Да не ви отчайвам по въпроса за подмладяването, но това едва ли е в пряка връзка с ваксината. 

За да има такъв вид кървене, вероятно има някакъв проблем.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, pr284 каза:

Какво значение има къде бил шеф този професор, след като очевидно познанията му по теория на вероятностите са близки до абсолютната нула (по Келвин)? Колкото повече хора се заразяват, толкова повече мутации ще има при вируса. Това не важи само за коронавируса, а и за грипния вирус.

Гледа ли, не гледа ли? Бих предположил, че разбираш английски. В случаят професорът не говори за теория на вероятностите, а за принципи на поведение на вируса. И при заключване, и при липса на такова, се заразяват относително един и същи брой хора. Това не е оспорено даже от НОЩ и подобни структури по света. При заключвнае, просто процесът е разтегнат във времето (по-малък брой хора се заразяват за единица време, но този период на заразяване е много по-дълъг). Колкото повече процесът е разтегнат във времето т. е. по-дълъг, толкова повече вирусът има възможност да мутира и да се наглася спрямо различните видове имунитети на населението (и никой никъде не казва, че се изменя и мутира извън клектите на гостоприемника). При едно бързо разпространение тези възможности са по-малки.  

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 45 минути , но нейм каза:

Ей това "ЩЕ" малко не ми харесва!

Не вярвам в светлото бъдеще! Искам си светлото настояще!

Всеки иска, иска ... Бъдете реалисти. И аз искам три Звезди на См ... извинете ... на Здравето! Но се радвам и на едната, която имам!

• Смея се 4
Публикувано:
преди 9 минути , Lyubina каза:

Да не ви отчайвам по въпроса за подмладяването, но това едва ли е в пряка връзка с ваксината. 

За да има такъв вид кървене, вероятно има някакъв проблем.

За мен има връзка с ваксината, доколкото тя стресира организма, а какво, къде, как се отключва е на практика недоказуемо.

Трябва да си малко наивен, за да вярваш, че ваксината не е допринесла за такава реакция.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , FlyTraveler каза:

Гледа ли, не гледа ли? Бих предположил, че разбираш английски. Никъде професорът не говори за теория на вероятностите, а за принципи на поведение на вируса. И при заключване, и при липса на такова се заразяват относително един и същи брой хора. Това не е оспорено даже от НОЩ и подобни структури по света, просто процесът е разтегнат във времето (по-малък брой хора се заразяват за единица време, но този период на заразяване е много по-дълъг). Колкото повече процесът е разтегнат във времето т. е. по-дълъг, толкова повече вирусът има възможност да мутира и да се наглася спрямо различните видове имунитети на населението. При едно бързо разпространение тези възможности са по-малки. 

Като потвърждение:

Гърция забавя разхлабването на COVID мерките
Страната регистрира ръст на новозаразените

https://www.dnes.bg/eu/2021/03/17/gyrciia-zabavia-razhlabvaneto-na-covid-merkite.483560

Гърците са заключени вече 5 месеца. И ваксинират здраво. Резултат няма.

над 1.300.000 поставени ваксини , 900,000 с една доза и над 400,000 с две.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 16 минути , FlyTraveler каза:

При заключвнае, просто процесът е разтегнат във времето (по-малък брой хора се заразяват за единица време, но този период на заразяване е много по-дълъг). Колкото повече процесът е разтегнат във времето т. е. по-дълъг, толкова повече вирусът има възможност да мутира и да се наглася спрямо различните видове имунитети на населението (и никой никъде не казва, че се изменя и мутира извън клектите на гостоприемника). При едно бързо разпространение тези възможности са по-малки.  

Именно това е основната грешка в неговите разсъждения.

Астрономическото време изобщо не влияе върху броя на мутациите. То дори не влиза във формулата за изчислпването им. Броят на мутациите зависи единствено от това, колко пъти се е размножил вирусът. Дали размножаването на вируса 10 трилиона пъти е станало в рамките на 1 ден или на 1 година няма никакво значение.

преди 1 минута , но нейм каза:

Като потвърждение:

https://www.dnes.bg/eu/2021/03/17/gyrciia-zabavia-razhlabvaneto-na-covid-merkite.483560

Горе долу това означава, че 4% от населението би следвало да е защитено с веротност около 60-90%. Което е много, ама много далече от магъровските 70%.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 минути , pr284 каза:

Именно това е основната грешка в неговите разсъждения.

Астрономическото време изобщо не влияе върху броя на мутациите. То дори не влиза във формулата за изчислпването им. Броят на мутациите зависи единствено от това, колко пъти се е размножил вирусът. Дали размножаването на вируса 10 трилиона пъти е станало в рамките на 1 ден или на 1 година няма никакво значение.

Каза кой, освен теб? 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 минути , но нейм каза:

За мен има връзка с ваксината, доколкото тя стресира организма, а какво, къде, как се отключва е на практика недоказуемо.

Трябва да си малко наивен, за да вярваш, че ваксината не е допринесла за такава реакция.

Много наивното е да вярваш, че когато две събития настъпват едно след друго, задължително има връзка между тях. Сутринта пих кафе, по-късно заваля сняг. Трябва ли да спра кафето, за да дойде лятото?

• Харесвам 6
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 22 минути , pr284 каза:

Γоре долу това означава, че 4% от населението би следвало да е защитено с веротност около 60-90%. Което е много, ама много далече от магъровските 70%.

Как ги смяташ тия %-ти?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 52 минути , Zaro каза:

Много наивното е да вярваш, че когато две събития настъпват едно след друго, задължително има връзка между тях. Сутринта пих кафе, по-късно заваля сняг. Трябва ли да спра кафето, за да дойде лятото?

Ами ако "ти излезе късмета" и после те боли трибуквието, а навън е завалял сняг, според теб от снега ли ще те боли? 😆

П. П. Поправям се - ако на мен, примерно, "ми излезе късмета". Да не звучи като нещо лично срещу теб. 🙂 

• Смея се 8
Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

Трябва ли да спра кафето, за да дойде лятото?

Не! Пий още едно, за да видиш какво ще се случи!🧐

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , но нейм каза:

Като потвърждение:

Това пък що за потвърждение е?? Всеки се е вкопчил в някакви "доказателства" за себе си, защо не разгледаш данните за Англия например, ето тук има много прегледни диаграмки и цифри. Просто една Гърция с 1 300 000 поставени ваксини нищо особено не доказва...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Zaro каза:

Ей тая мантра не я разбирам. Не са разработвани десетки години.

"Мантрата" ще я разбереш, като си отговориш на един простичък въпрос. Как се изследват за 1/ 2/ 3 месеца средносрочни ефекти на дадена ваксина (примерно 12 месечна рамка) и дългосрочни такива (да кажем даже много ниска стойност - 24 месечна рамка)?

Балансът между ползи и вреди е друга бира.

• Харесвам 4
Публикувано:

@slujitel,  700 лева казах аз, толкова струваха на мама хапчетата, но това са препарати за доста време, които пи. 2 пъти ходи на пулмолог, 1 път джипито изписа нещо, без преглед, и 1 път Бърза помощ. Бързата помощ виках за друго, просто вируса я удари неврологично. А пулмоложката й изписа лекарствата, без да я прегледа, и двата пъти. Каза й да си направи тест, после изписа нещата. 

Ама то скъпото са хранителните добавки,уж за имунитет, не толкова другите работи. 

Както и да е, де. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 минути , searus каза:

Това пък що за потвърждение е?? Всеки се е вкопчил в някакви "доказателства" за себе си, защо не разгледаш данните за Англия например, ето тук има много прегледни диаграмки и цифри. Просто една Гърция с 1 300 000 поставени ваксини нищо особено не доказва...

С много строги мерки и с много повече ваксинирани от нас (и Англия го доказва също) нищо не са постигнали повече от нас.

И за какво са 5 месеца под ключ?

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.