Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , но нейм каза:

С много строги мерки и с много повече ваксинирани от нас (и Англия го доказва също) нищо не са постигнали повече от нас.

И за какво са 5 месеца под ключ?

За да се развие "Британския вариант" и да тръгне цикъла отново, че беше започнал да замира. Това до някаква степен в рамките на шегата, но не знам до каква степен...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 27 минути , но нейм каза:

Как ги смяташ тия %-ти?

За ваксините ефективността я съобщаваха между 60 и 90% по всички медии.

А 400 000 е около 4% от населението на Гърция.

Изобщо като че ли зачестиха случаите, при които се пръкват разни ютубовски авторитети, които разкриват "истината"... за живота, коронавируса и всичко останало.

• Харесвам 10
Публикувано:

Добре де, аз не схващам защо няма анализи базирани на цифри.

Какво пречи да се анализира заболяваемост при слаби, средни, тежки мерки. сравнителни анализи между държавите,  вътре в държавата. С елемента ваксинация , без нея . И така нататък.

Една година е страшно много време в което можеше да се събират данни и да се анализират.

До сега трябваше да има достоверна статискика за това кои точно мерки помагат, кои не и кои почти. Колко влияе изолацията , какво се случва в различните региони при определен период изолация, локдаун и т.н.  Защо едни и същи мерки действат различно в различни региони и т.н.

Ясно е вече ( то беше и преди де) че КОВИД не е нещо което ще се приключи за определен период от време ( по ред причини). По-скоро периода все повече клони към неопределеност и поне да се действа с доказали ефективност действия.

До момента нито маските доказаха че работят, нито локдауна, нито поотделно е ясно фитнесите или ресторантите повече пречат. Децата или възрастните да "забраним"....

Ей такива ми ти въпроси ме вълнуват

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, но нейм каза:

С много строги мерки и с много повече ваксинирани от нас (и Англия го доказва също) нищо не са постигнали повече от нас.

Една статия нищо не доказва.Гърците цяла зима са доста по-добре от нас. Явно сега са поизпуснали нещата и на тях им е писнало. Но пак са по-добре с 236 случая срещу 340 при нас на 14 дневна база.Смъртността също е значително по-ниска. Наистина не виждам смисъл да спорим за мерките, виждаме какво се случва в България при разхлабването им.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 7 минути , но нейм каза:

По принцип въобще не виждам как някой изобщо може да се опита дори да сравнява две неща, за които няма никаква база за сравнение, но не искам да навлизам в спорове. Нито статистиката в България е статистика, нито сте видели още върха на вълната. А какво точно не са постигнали повече, че не стана ясно? Не са постигнали по-малко случаи? На милион и половина теста всеки ден, само 5000 позитивни? От 600-700 (дори повече на места) на 100 000, надолу до 60?

• Харесвам 8
Публикувано:

Да не ви притеснявам, ама вече се появи и бретански (от Бретан, не Британия) вариант, който не го хващал PCR тест. Та скоро ще е още по-интересно. Усещам как ще има: Ами то не можем да хванем с тест, така че всички са болни 😄

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 25 минути , funny каза:

Ясно е вече ( то беше и преди де) че КОВИД не е нещо което ще се приключи за определен период от време ( по ред причини).

А, недей така! :wink::huh:  Гуруто Мангъров каза, че Ковид ще изчезне през юни 2020г, а ако не стане през юни, това ще стане през юли или август 2020г.! :yes:

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Фил каза:

А, недей така! :wink::huh:  Гуруто Мангъров каза, че Ковид ще изчезне през юни 2020г, а ако не стане през юни, това ще стане през юли или август 2020г.! :yes:

Абе те всичките твърдяха и че изобщо няма да достигне до Европа и че за нас нямало опасност, ама гледай какво стана.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 26 минути , searus каза:

По принцип въобще не виждам как някой изобщо може да се опита дори да сравнява две неща, за които няма никаква база за сравнение, но не искам да навлизам в спорове. Нито статистиката в България е статистика, нито сте видели още върха на вълната. А какво точно не са постигнали повече, че не стана ясно? Не са постигнали по-малко случаи? На милион и половина теста всеки ден, само 5000 позитивни? От 600-700 (дори повече на места) на 100 000, надолу до 60?

Не са постигнали да нормализират живота си. 

Към днешна дата са достигнали всичките си най-лоши статистики от периода ноември-декември 2020-та

Публикувано:
преди 16 минути , Фил каза:

Това го каза и Кунчев, ама нали Щото ни е по-симпатичен, е ок. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 29 минути , ivailo_radev каза:

Да не ви притеснявам, ама вече се появи и бретански (от Бретан, не Британия) вариант, който не го хващал PCR тест. Та скоро ще е още по-интересно. Усещам как ще има: Ами то не можем да хванем с тест, така че всички са болни 😄

Е, те нали наскоро французи изнамериха и нов тест, който бил по-бърз и от антигенния, сигурно ще хваща всичко френско 😉

преди 4 минути , но нейм каза:

Не са постигнали да нормализират живота си. 

Към днешна дата са достигнали всичките си най-лоши статистики от периода ноември-декември 2020-та

Този показател вече съвсем ми разби статистиките, ама нейсе 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , luba_rizova каза:

Остави  го Кунчев, той е от щаба и затова не ги разбира нещата, аз затова се позовах на Мангъров, защото нали той е най-големия експерт и го цитирате (най-вече ти:wink: ) постоянно. :yes: :smile3: 

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 51 минути , ivailo_radev каза:

Да го лекуват с хомеопатия!

• Смея се 5
Публикувано:
преди 32 минути , searus каза:

сигурно ще хваща всичко френско

В средновековието френска болест се е наричал ... сифилисът. Лили Иванова каза, че едвам се е предпазила.

• Смея се 9
Публикувано:
преди 28 минути , luba_rizova каза:

Кунчев, 26 април 2020: "Възможно е през юни месец вирусът да се самоограничи и впоследствие да изчезне."

Мангъров, 3 юли 2020: "Да, казах, че през юни коронавирусът изчезна, силно се надявах, но не стана. Този вирус също ще изчезне - ще стане през юли, през август. Но ако не изчезне, трябва да приемам нова нормалност - че само имаш нужда от помощ, в по-малко от 1% от случаите, ще я получиш. Ако трябва, ще си скъсам дипломата", коментира още Мангъров."

Аз виждам голяма разлика в значението на двете, но може да съм само аз ...

И да, на мен лично не ми е симпатичен никой освен самия аз, просто призовавам да се проверяват изказвания, преди да се приписват на някого 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , Брани каза:

Кунчев, 26 април 2020: "Възможно е през юни месец вирусът да се самоограничи и впоследствие да изчезне."

Мангъров, 3 юли 2020: "Да, казах, че през юни коронавирусът изчезна, силно се надявах, но не стана. Този вирус също ще изчезне - ще стане през юли, през август. Но ако не изчезне, трябва да приемам нова нормалност - че само имаш нужда от помощ, в по-малко от 1% от случаите, ще я получиш. Ако трябва, ще си скъсам дипломата", коментира още Мангъров."

Аз виждам голяма разлика в значението на двете, но може да съм само аз ...

И да, на мен лично не ми е симпатичен никой освен самия аз, просто призовавам да се проверяват изказвания, преди да се приписват на някого 🙂

Ама гледай - и двамата не са споменали година. Само месец 😄 Ще стане значи

• Смея се 12
Публикувано:
преди 29 минути , Фил каза:

Остави  го Кунчев, той е от щаба и затова не ги разбира нещата, аз затова се позовах на Мангъров, защото нали той е най-големия експерт и го цитирате (най-вече ти:wink: ) постоянно. :yes: :smile3: 

Цитирам го, щото масово го хейтят и не е политудобен, а си държи на мнението и не се огъна. От малка имам склонност да са ми симпатични хората, които биват нападани от всички. Иначе, като Брани, вече никой не харесвам, най-вече вируса. 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Конспиратор! Мошеник! Да го линчуваме :lol:

• Смея се 7
Публикувано:
В момента, luba_rizova каза:

Цитирам го, щото масово го хейтят и не е политудобен, а си държи на мнението и не се огъна. От малка имам склонност да са ми симпатични хората, които биват нападани от всички. Иначе, като Брани, вече никой не харесвам, най-вече вируса. 

Май зависи от гледната точка. На мен ми изглежда масово подкрепян 😄. Чета само форуми, не гледам телевизия и не чета български вестници

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 36 минути , но нейм каза:

Ето ги графиките на дневна база, от сайта на гръцкото правителство:

https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Searus говореше за Великобритания, че с локдаун броя на заразени от 600-700 е смъкнат до 60 на 100 000.

За Гърция не знам на какво се дължи покачването, не съм следила и какви са били мерките през отделните месеци, дали например не са дошли мутанти от чужбина, хората дали отказват да спазват мерки и т. Н. Дали има някакви super spreading events.

Но ето, Великобритания показва, че с локдаун се смъкват цифрите. Германия също, въпреки че сред Фейсбук експертите се шири мнението, че и в Германия няма ефект от мерките. В моето градче бяхме 200 новозаразени за седем дни на 100 000 население в края на декември, с локдаун станаха около 35 и така месец, докато не отвориха градини и начални училища, някои и магазини и сега сме около 70.

Отделен е въпросът, че локдаунът не може да продължава вечно и очакването беше с по-бързо ваксиниране да се върнем към нормално ежедневие.

• Харесвам 8
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, но нейм каза:

Разбира се, че си ги искаме!

Това не е особено смешно, защото появата на цикъл след такова голямо прекъсване се счита за червена лампичка.

Добре, че тя не е от тези, които все отлагат и ще отиде 

Всяко едно кървене не във времето му е тревожен сигнал. Зная го от онкогинеколози. Може да има или няма общо с ваксината, но спешно трябва да се прегледа.

преди 3 часа, но нейм каза:

• Харесвам 2
Публикувано:

преди 10 минути , luba_rizova каза:

не е политудобен

Ти пък, даже е водач на листа и кандидат за депутат! :yes:

преди 11 минути , luba_rizova каза:

От малка имам склонност да са ми симпатични хората, които биват нападани от всички. 

Е ти значи много си падаш по политици и то най-вече по такива, които са на власт в съответния момент. :grin:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , luba_rizova каза:

Цитирам го, щото масово го хейтят и не е политудобен, а си държи на мнението и не се огъна.

08 януари 2021: "Инфекционистът доц. Атанас Мангъров няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори, обяви той пред “24 часа” след публикации, че ще бъде кандидат за депутат в листите на АБВ."

26 февруари 2021: "Доцент Атанас Мангъров ще бъде водач на листата на АБВ във Варна за предстоящите парламентарни избори."

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 7
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.