Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

https://www.mediapool.bg/germaniya-e-pred-nov-lokdaun-zaradi-narastvane-na-sluchaite-ot-koronavirus-news319632.html

Само не разбрах кога отслабиха локдауна, та чак да го затягат? Аз при тях освен затягане, затягане, друго не съм чула. 

@master_of_germs, за къде билет искаш? Че то в последно време билетите са по- никакви хартийки от бюлетината. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , luba_rizova каза:

@master_of_germs, за къде билет искаш? Че то в последно време билетите са по- никакви хартийки от бюлетината. 

Ако изборите бяха миналата година, щях да цитирам председателя на "Лигата на гладните" от албума "Избори в Замунда":

"...Нашата бюлетина е мека, с две перфорирани ивици! Гласувайте с цяло руло!" 😁☑️😬🧻

...Та...тез билети...не ви трябват 😁 Барем гласувайте с тях 🤪

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 5 часа, но нейм каза:

Меркел подчерта, че кампанията за ваксиниране в Германия трябва да бъде "по-бърза и гъвкава". "Нашият девиз е ваксиниране, ваксиниране и ваксиниране", каза тя. 

Германия ще поръча руската ваксина "Спутник V", ако бъде разрешена за употреба в Европейския съюз, заяви още Меркел и добави, че Берлин може да осигури сам доставките, ако блокът не го направи.

"Трябва да използваме всяка ваксина, одобрена от европейския регулаторен орган по лекарствата. Ако не се стигне до съвместна поръчка от страна на ЕС, тогава трябва да тръгнем по свой собствен германски път", каза още Ангела Меркел.

Меркел никога не се е славила с това да има някакъв план. Въобще се чудя как я изтърпяха толкова дълго на власт в Германия. То не бяха гаф след гаф след гаф още от 2005 г. Че ни натресе и Уши фон дел Лайен начело на ЕК, а тази дама е един от най-нехаресваните политици в Германия.

преди 14 минути , luba_rizova каза:

https://www.mediapool.bg/germaniya-e-pred-nov-lokdaun-zaradi-narastvane-na-sluchaite-ot-koronavirus-news319632.html

Само не разбрах кога отслабиха локдауна, та чак да го затягат? Аз при тях освен затягане, затягане, друго не съм чула. 

Бяха отворили детските ясли, както ми казаха немски колеги.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 31 минути , master_of_germs каза:

Та за тая есен ще е просто бустерна доза, пък ако КоВИД остане в популацията, догодина есента би могло да има комбинирана ваксина КоВИД/грип. Но личното ми усещане е, че тая есен противогрипна ваксина ще  ни е нужна повече. 

В България е почти сигурно, че ще се завъртим наново с ковид-въртележки от есента, просто защото ваксинацията у нас е напълно умрял процес.

• Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

От сите нАуки, най-мразим статистиката.

Значи, ако аз съм бил нЕмал прасе, а Вуте бил имАл две прасета, средностатистически двамата с Вуте билЕ сме имАле по едно прасе. Ми, като е така, оти Вуте не ми даде едното прасе, а? 😉

Така де, колегата по тоя повод го каза:))))

И аз като тебе:))

Една книга на Костас Марицас, за Цивилизацията, започва така:

” Лъжите са три: Малката, Голямата и Статистиката...”

В този порядък:)

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, luba_rizova каза:

Е, има си разхлабване - може да пазаруваме от разни други магазини освен хранителните, ама със запазен час. Освен това може да се срещнем с още едно домакинство (ама макс.5 човека). Сега ще върнат пак, че мога да се срещам с жена си в хола. И на фризьор можеше да се отиде. То не че при моя арабския и иначе не може, ама се въздържах и ходих при стилист Меги. И сега ще ги махнат всички тези глезотийки. Ама аз декември им избягах за две седмици в ОАЕ, сега ще видя къде ще избягам.

• Шок 1
  • Смея се 6
  • Замислям се 1
Публикувано:

@ivailo_radev, повече от смешно е да се мисли, че това ялово измислено "разхлабване" е причина за мижавото увеличение на случаите. Бабичка има нещо наум, ама какво, и тя не знае, май. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Ще споделя как мина днешното ми ваксиниране  ( в Масачузетс) , може да е любопитно на някого...

Ваксинирането е изнесено в общинска сграда ( в моят случай - Клуб на Ветерани от Войните) , на 5км от болницата . Предварително се записва час онлайн ( 11.00-15.00) . Имах час за 12.15ч , но влязох още в 10.55ч . Центъра отваря в 11.00ч , пропускането започна в 10.50ч . Излезе самият директор на болницата  и проверяваше имената на влизащите дали са в списъка ( часа за записване няма особено значение). След маркирането на името , се влиза в лобито , където човек си санитизира ръцете , поставя нова маска и се реди на опашка за верифициране на личните данни. Доброволки ( заплатени) на три компютъра приемат по един от чакащите , сверяват данните от компютъра с личният ви документ и на момента ви записват час за втората ваксинация след 3 седмици ( Пфайзер ). След което се отива на опашка за ваксиниране . Шест паравани са наредени , аз влязох в номер 3 ( падна ми се  сестра симпатяга ) . Интересно , че ми постави ваксината в дясното рамо след като разбра , че тя е силната ми ръка. Ваксините бяха поставени в обикновена кутия , ако някой е любопитен. Получих сертификат и бележка за часа , в който мога да напусна залата ( 15 мин се седи на столче , в случай , че се появи алергична реакция) . На столчето имаше две листовки : 1) листовка на Пфайзър 2) листовка как да се регистрираш онлайн за получената ваксина и как да следиш за нежелани реакции ... След изтичането на 15 мин , се излиза навън. 

Много простичко , безгрижно, бързо и ефикасно. Определено ми хареса, че самият директор на болницата ( не на центъра /клуб ) е лично там и наблюдава процеса /логистиката, нищо че е събота , нищо и че не можА да ми намери името в списъка няколко минути ( оказа се , защипано от предният лист и най-горното име не се виждаше ) , аз като магеланец  съобразих и му помогнах на човека с акъл...:))

9E5D145D-6D78-4F19-949A-05160ADDFB54.jpeg.266afb61f443cc3be827b86d642e451d.jpeg

FE867BEA-F179-4318-8B76-6DF0C16DC6A6.jpeg.7c2c0b092e4060225065eaadd680909c.jpeg

BB973D30-29DF-4B9E-B456-65FBDAA6B06A.jpeg.c9a62fc1a2fdc6e1622a07d8ba75cda5.jpeg

F00CE0A5-9919-46E8-8C44-05C2AA57D6DE.jpeg

830EDE56-D24E-4BB4-8BF0-452D84122F9A.jpeg

• Харесвам 21
  • Браво 2
Публикувано:
преди 4 минути , stanislavpp каза:

Ще споделя как мина днешното ми ваксиниране  ( в Масачузетс) , може да в любопитно на някого...

Ваксинирането е изнесено в общинска сграда ( в моят случай - Клуб на Ветераниот Войните) , на 5км от болницата . Предварително се записва час онлайн ( 11.00-15.00) . Имах час за 12.15ч , но влязох още в 10.55ч . Центъра отваря в 11.00ч , пропускането започна в 10.50ч . Излезе самият директор на болницата  и проверяваше имената на влизащите дали са в списъка ( часа за записване няма особено значение). След маркирането на името , се влиза в лобито , където човек си санитизира ръцете , поставя нова маска и се реди на опашка за верифициране на личните данни. Доброволки ( заплатени) на три компютъра приемат по един от чакащите , сверяват данните от компютъра с личният ви документ и на момента ви записват час за втората ваксинация след 3 седмици ( Пфайзер ). След което се отива на опашка за ваксиниране . Шест паравани са нареди , аз влязох в номер 3 ( падна ми се  сестра симпатяга ) . Интересно , че ми постави ваксината в дясното рамо след като разбра , че тя е силната ми ръка. Ваксините бяха поставени в обикновена кутия , ако някой в любопитен. Получих сертификат и бележка за часа , в който мога да напусна залата ( 15 мин се седи на столче , в случай , че се появи алергична реакция) . На столчето имаше две листовки : 1) листовка на Пфайзър 2) листовка как да се регистрираш онлайн за получената ваксина и как да следиш за нежелани реакции ... След изтичането на 15 мин , се излиза навън. 

Много простичко , безгрижно, бързо и ефикасно. Определено ми хареса, че самият директор на болницата ( не на центъра /клуб ) е лично там и наблюдава процеса /логистиката, нищо че е събота , нищо и че не можА да ми намери името в списъка няколко минути ( оказа се , защипано от предният лист и най-горното име не се виждаше ) , аз като магеланец  съобразих и му помогнах на човека с акъл...:))

9E5D145D-6D78-4F19-949A-05160ADDFB54.jpeg.266afb61f443cc3be827b86d642e451d.jpeg

FE867BEA-F179-4318-8B76-6DF0C16DC6A6.jpeg.7c2c0b092e4060225065eaadd680909c.jpeg

BB973D30-29DF-4B9E-B456-65FBDAA6B06A.jpeg.c9a62fc1a2fdc6e1622a07d8ba75cda5.jpeg

FFDD4C65-3915-4282-8E56-3E03510505F4.jpeg.9d001f3326b1ba7a0348be1d39832fe9.jpeg

F00CE0A5-9919-46E8-8C44-05C2AA57D6DE.jpeg

830EDE56-D24E-4BB4-8BF0-452D84122F9A.jpeg

Аха! Сега разбрах защо в България ваксинирането не върви!

Тука нямаме клубове на ветераните от войните!

(А шефовете на болници са по предизборни обиколки.)

• Харесвам 4
  • Смея се 12
Публикувано:

В Словакия от днес е въведена забрана за гражданите на страната да почиват в чужбина. Предвидена е и глоба от 1000 евро на човек. Счита се, че разпространението на нови щамове на коронавирус се дължи на словаци, които са били на почивки в чужбина. Държавата с население от около 5,5 млн. души до момента е регистрирала 346 149 заразени с COVID-19, от които 8894 починали. В страната има въведено ограничение от 05:00 до 20:00 ч. за излизане от домовете, освен при спешни нужди, а от 20:00 до 01:00 ч. има комендантски час.

Джонсън, Меркел и Драги се ваксинират публично с АЗ (много знаем какво им слагат) - пак горния линк.

Ще се произвежда ваксината на Пфайзер в Разград. Това заедно с още една новина за едни арести ме навява на мисълта, че управляващите ще продължат да управляват и след изборите.

• Харесвам 4
  • Шок 5
  • Смея се 5
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 12 минути , FlyTraveler каза:

В Словакия от днес е въведена забрана за гражданите на страната да почиват в чужбина. Предвидена е и глоба от 1000 евро на човек. Счита се, че разпространението на нови щамове на коронавирус се дължи на словаци, които са били на почивки в чужбина. Държавата с население от около 5,5 млн. души до момента е регистрирала 346 149 заразени с COVID-19, от които 8894 починали. В страната има въведено ограничение от 05:00 до 20:00 ч. за излизане от домовете, освен при спешни нужди, а от 20:00 до 01:00 ч. има комендантски час.

Джонсън, Меркел и Драги се ваксинират публично с АЗ (много знаем какво им слагат) - пак горния линк.

Ще се произвежда ваксината на Пфайзер в Разград. Това заедно с още една новина за едни арести ме навява на мисълта, че управляващите ще продължат да управляват и след изборите.

Вече не им дреме дали се ваксинират политиците или не.

Гледам, че протестират в доста държави по-света, но нещо нашите медии не го отразяват. 

за сметка на това https://www.segabg.com/hot/hipoteza-lokdaunut-u-nas-shte-bude-udulzhen-desetina-dni ...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 32 минути , stanislavpp каза:

Ще споделя как мина днешното ми ваксиниране  ( в Масачузетс) , може да е любопитно на някого...

Не преглеждат преди ваксинацията?  Дали си с температура, високо кръвно...?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , FlyTraveler каза:

Не такива новини де .. ( и предчуствия най-вече) :stop:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 минути , FlyTraveler каза:

В страната има въведено ограничение от 05:00 до 20:00 ч. за излизане от домовете, освен при спешни нужди, а от 20:00 до 01:00 ч. има комендантски час.

Значи-между 1:00 и 5:00 може спокойно да се излиза? Кеф ти кръчма,кеф ти парк...🤣

• Смея се 11
Публикувано:
преди 3 минути , stanislavpp каза:

Не преглеждат , не се мери температура,  не се прави и чекин ( с въпроси за здравословното състояние)

А според теб има ли вероятност при въвеждане на името в компютъра по време на регистрацията да светват някакви предупреждения за съответното лице (напр. алергии и други подобни)? Да си забелязал на някого от околните да му се е случило нещо подобно? Наистина е малко странно, но пък не ми се вярва да не си правят поне базови проверки за здравословното състояние някъде зад кадър.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 41 минути , FlyTraveler каза:

Аз пък искам да видя кой кого:

Ричард Алибегов:  Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, седмица, месец, това няма да се случи. Ще отворим след 10-тия ден. Този локдаун е най-скъпият

Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен. Срещаме се с най-ожесточената вълна

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

@Goal & Boss

Всяко лице им електронен профил , в който има всичките му правени някога изследвания , тестове, операции и прочие , тоест ако има регистрирана алергия , се вижда веднага. 15 минути чакане след ваксинация вероятно са за тези с нови алергии, а може би генерално за тези с алергии... Дали е ваксината е толкова безвредна, че дори много малка част от алергичните проявяват проблеми?

Здравословното състояние не се проверява според мен , защото 1) РНК са абсолютно безвредни , тоест в пъти по безвредни , от която и да е векторна ваксина ( тези с мъртъв вирус) и 2) всички от приоритетните групи са с по няколко заболявания  , бременни или над 100 години :))) . Чак сега започват да се ваксинират и “простосмъртните” .Доколкото схващам , колкото си по болен или бременен , толкова си по-приоритетен за ваксинация ... Явно в България е друго , дали заради АЗ или заради друго , не се наемам да гадая.

Това е списъка за втората приоритетна група , който вече изтече миналата седмица и беше  за приоритетност на тези с две и повече заболявания и/или бременност . Първата приоритетна група бяха тези над 75 год

3079DC7A-7139-447B-A4C3-F90E59477D79.png

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Помните ли, че на 28 януари обсъждахме Словакия и изискването за тест, за да се отиде на работа и разходка? Имали са да оползотворяват тестове ли? Сега други поръчения.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , stanislavpp каза:

Явно в България е друго , дали заради АЗ или заради друго , не се наемам да гадая

Не е заради АЗ. Миналата година ми слагаха ваксина против тетанус - слушаха ме със слушалка, гърлото ми гледа, температура...преди да сложат ваксината, въпреки ,че аз си твърдях, че съм здрава. Затова ми стана интересно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , bobole4e каза:

Не е заради АЗ. Миналата година ми слагаха ваксина против тетанус - слушаха ме със слушалка, гърлото ми гледа, температура...преди да сложат ваксината, въпреки ,че аз си твърдях, че съм здрава. Затова ми стана интересно.

Е тя е векторна ваксина , вкарват ти мъртъв вирус - при това положение е важно здравословното състояние...

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз се чудя с тази Словакия. Те имаха изискване за ежедневно тестване, отделно изтестваха цялото население за 2 уикенда, и рестрикции, и никакъв келепир. Или поне никакъв келепир по отношение на махане на мерки, а и явно на разпространение. Уж, за хубаво се тестват хората, да може да се знае болни ли са, не ли, че да продължат живота, а то... И пари дАли, и в локдаун седЯли, и съвсем роби станАли. Защо? Не са на остров, все пак. Тези щамове сигурно са си там. 

А колкото и да е безопасна ваксината, си се иска снемане на някакъв статус, задължително. Не съм видяла случай за ваксинация, без да те питат поне здрав ли си. Сори, ама този юруш в Америката и той е прекален. 

В България все пак не сме на Луната, и тук слагат РНК, и тя има доволно странични ефекти. Справка :Антеа, Тити и т. Н. , че да прескачаме това действие. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 43 минути , Радо каза:

Гледам, че протестират в доста държави по-света, но нещо нашите медии не го отразяват. 

Отразиха ги по новините на БНТ

• Харесвам 2
Публикувано:

За да сте в час с новите щамове:

The Covid variants circulating in the UK: PHE has\u00A0six variants \'under investigation\' - including strains from the Philippines and Antigua and several which spawned in the UK. It has four more which it describes as \'variants of concern\'

Като говорят за английския вариант не съм сигурен за кой модел говорят

За филипинския - не съм сигурен как е стигнал до Англия, при положение, че Филипините са затворени от миналата година за чужденци/туристи/ от началото на пандемията,

За неизвестния вариант, залагам на нещо балканско - само като че ли от този регион няма. 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 5
  • Смея се 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.