Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

В Гибралтар се пребориха с пандемията. Как го постигнаха?

Вече са ваксинирани почти всичките 34 000 граждани и дори повечето испанци, които всекидневно идват на работа в британската отвъдморска територия.

https://m.dw.com/bg/в-гибралтар-се-пребориха-с-пандемията-как-го-постигнаха/a-57121596

• Харесвам 5
Публикувано:

Кой адрес се води централната лаборатория на Рамус, където може да се пуска ПСР, че този който е даден не фигурира в списъка с места за пробовземане? Различни са адресите, като локация?

Централна лаборатория София

ж.к. Дружба 1, ул. „Капитан Димитър Списаревски“ 26

Адреси, на които се приемат пациенти за PCR тест

София, кв.Дружба 1, блок 199 
София, кв.Дружба 2, Бизнес Център /срещу блок 208/

Публикувано:
преди 32 минути , Ivko каза:

Кой адрес се води централната лаборатория на Рамус, където може да се пуска ПСР, че този който е даден не фигурира в списъка с места за пробовземане? Различни са адресите, като локация?

Първия - ж.к. Дружба 1, ул. „Капитан Димитър Списаревски“ 26

Намира се до магазин Еником. Там със сигурност правят ПСР тестове.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , pazo каза:

Първия - ж.к. Дружба 1, ул. „Капитан Димитър Списаревски“ 26

Да, точно до магазина на Еником М, чийто паркинг препоръчвам да се ползва, защото на този на лабораторията понякога е пълно 🙂

• Благодаря 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

на Списаревски както са ти казали. Само да допълня, че работят и вземат проби до 20ч през седмицата (за събота и неделя мисля е по-рано, но не съм съвсем сигурна доколко), понеже май не беше написано на сайта им и разбрах като им се обадих по телефона. Миналата седмица ходих в 18.30ч и нямаше никой освен мен за ПСР тест, така че стана много бързо. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , antea каза:

друго си е здравно министерство да разясни един толкова наболял въпрос за ваксините :grin:

Жалко :unsure:, аз много разчитах на това за отпадането на всички грижи с мобилния нет в чужбина! 

• Харесвам 3
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 13 часа, adreno каза:

щракане с мишката са били проблем

По принцип поставянета на ваксината е логично да се прави на рамото на по-малко използваната ръка ... 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 28 минути , Фил каза:

По принцип поставянета на ваксината е логично да се прави на рамото на по-малко използваната ръка ... 

Хаха, не питат къде да бодат 😀

Ама аз мога с двете ръце еднакво добре да кликам мишката.

Единственият начин е да си проактивен и запретнеш само предпочитания ръкав.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 минути , miroslava каза:

Хаха, не питат къде да бодат 😀

Ама аз мога с двете ръце еднакво добре да кликам мишката.

Единственият начин е да си проактивен и запретнеш само предпочитания ръкав.

Мен ме питаха. Три дни си ме болеше мястото около убождането. Ако бях дала дясно рамо, щеше да бъде проблем.

Публикувано:
преди 9 минути , miroslava каза:

Хаха, не питат къде да бодат

Е, предполагам, че човек ако изрази предпочитание, няма причина да не се съобразят. :wink:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

Жалко :unsure:, аз много разчитах на това за отпадането на всички грижи с мобилния нет в чужбина! 

Ах, как ви личи на вас чипираните, само как ви личи! А кой знае след втора доза какво мога да очаквам от теб... 😞

• Смея се 3
Публикувано:
преди 10 часа, Duke каза:

Аз вече съвсем се обърках относно противоепидемичните мерки...

Затваряме за определен период от време. Анализираме резултатите. Отваряме за известен период от време. И така отначало. Разбирам, че няма как да се изготви ясна и предварително разписана стратегия относно ограничителните мерки, но имам чувството, че нещо съвсем се обърка схемата. И ако парламентарните избори служеха за индулгенция относно частичното разхлабване на мерките, не разбирам какво се промени сега, че отново да вървим към пълно отваряне. За мен това залага предварителна бомба за пълен локдаун около великденските празници. Както знаете, аз съм поддръжник на държавността и като цяло съм съгласен с повечето решения на правителството, но от самото начало негодувам срещу сгрешен от моя гледна точка тайминг. Тази половинчата позиция - строги сме, но периодично клякаме пред исканията на браншовите организации, за да има социален мир - някак не съвпада със здравата логика. Очаквах след изборите мерките да се затегнат, защото така или иначе това правителство си отива по един или друг начин. Както казах, объркан съм...

Точно днес и аз подобен въпрос си зададох: Защо разхлабват мерките, след като си отиват от парламента? И после...сетих се, че....ами не е сигурно 🙂 Ако никой не може да направи правителство, може да се наложи пак да се борят на избори след няколко месеца и ... PR продължава.

От друга страна, толкова ми стана скучно да им слушам глупостите, че спрях да го правя.

Има един такъв момент, че

- хората които ги е страх си седят вкъщи и не се заразяват,

- тия дето не ги е страх, отдавна са го преболедували,

- а останалите се срещат с едни и същи хора всекидневно и е малко трудно да се омешат вирусите.

Може би затова държави, които са с препоръчителни мерки, не са по-засегнати от другите със силно ограничителните.

преди 8 часа, Брани каза:

.... чийто паркинг препоръчвам да се ползва....

Дано няма хора от мебелната фирма да четат тоя форум, че ще те търсят и в други галактики да те бият :lol:

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Публикувано:

Оффф #$&@√∆, тази еднодозовата ми беше фаворит и предвкусвах пътувания само с едно убождане:

САЩ малко спират да поставят ваксината на Янсен/Джонсън/. Някои от ваксинираните припадали и т.н. Не че не се очакваше да има издънки подобно на АЗ, но пък толкова...  Инфо https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/V-SASht-spriaha-vaksinatciite-s-Johnson_749635.html

• Шок 4
Публикувано:
преди 26 минути , boogy83 каза:

Може би затова държави, които са с препоръчителни мерки, не са по-засегнати от другите със силно ограничителните.

преди 8 часа, Брани каза:

В България реално мерки няма и сме с едни от най-високите смъртности и заболеваемости. Случайност? Не мислА

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , tch каза:

В България реално мерки няма и сме с едни от най-високите смъртности и заболеваемости. Случайност? Не мислА

По интересното е , защо % смъртност между заболелите при нас е толкова висок.

По брой заболели на 1 млн сме на 32 място в Европа. А по смъртност - на 7-мо. ( от статистиката на wordometers.info) . Не ще да е само от свирепостта на вируса или "недисциплинираното" ни население 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

По брой заболели на 1 млн сме на 32 място в Европа. А по смъртност - на 7-мо. ( от статистиката на wordometers.info) . Не ще да е само от свирепостта на вируса или "недисциплинираното" ни население 

Защото официалният брой тестове, които влизат в wordometers, съвсем не отговаря на броя заболели.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , funny каза:

много хора просто не се тестват дори да имат симптомите. Освен това за един не малък отрязък от време антигененият тест не влизаше в официалната статистика. И разбира се по-лошата здравна система.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , searus каза:

Защото официалният брой тестове, които влизат в wordometers, съвсем не отговаря на броя заболели.

преди 4 минути , tch каза:

много хора просто не се тестват дори да имат симптомите. Освен това за един не малък отрязък от време антигененият тест не влизаше в официалната статистика.

Ако е такъв случая значи и не е толкова голяма смъртността

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 18 минути , funny каза:

Ако е такъв случая значи и не е толкова голяма смъртността

Ами не мисля, показателят е брой смъртни случаи на 1 милион, а не на 1 милион с позитивни тестове... Ако бяха написали процент спрямо позитивните, тогава можеше и да е по-различно, но аз определено не мисля да вадя калкулатора ;) Та там сме си, на 7мо място, освен ако не фалшифицират наред и пишат смъртни актове на поразия.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, Фил каза:

Това на сайта на австралийското правителство не е някакъв нескопосан опит за хумор, ами е стар пропаганден трик. Наред с многото сериозни въпроси за ковид ваксините се слага и един тотално малоумен, какъвто е този. Това с цел хората, които много задават другите въпроси да се приравнят до някаква степен до разни кретени, които евентуално биха задали малоумния въпрос.  Изглежда много елементарно, но работи, точно както и глупавите реклами работят, иначе нямаше да ги правят и да плащат за тях.

Така се прави и с разни други неудобни теми. Започват да се приравняват до истории за рептили, чипиране, кемтрейлс и подобни простотии и всичко минава под един общ знаменател като конспиративни теории. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

@searus имам приятелка, чиято дъщеря  от 2-3 години е емигрант в Англия. На двадесет и малко отгоре години е, но скоро се е ваксинирала с АЗ, защото е приоритетна група, има хронично заболяване, за което знам малко подробности, но не искам да ги обсъждам. Преди два дни е била уведомена да се яви в клиника за изследвания, за да проверят как й се отразява ваксината и дали има някакви рискове.

Не знам как е здравната система при вас в ЮК, но това девойче няма високоплатена и квалифицирана работа. Не ползва частни клиники, за да се грижи за здравето си. Дори ме съмнява да се е притеснила и въобще да е чела за анонсираните рискове при АЗ за млади жени. Просто е била уведомена да отиде за изследвания. Нямала е нужда да чете в интернет и по форуми какво е тромбоза и какви са симптомите й, нито да се обажда на личен лекар за направление, нито на специалист за консултация и преглед. Уведомяват те, изследват те, наблюдават те и то наистина. Не звучи много сложно, нали.

Мисълта ми беше, че когато приятелката разказа да дъщеря си, си помислих това е грижа за здравето на пациента. Ето го и един от факторите за смъртността в България. Има ли я грижата на здравните управници /да не казвам власти/ или примерно аз като един здравно неглижиран човек трябва примерно от Антеа да чета какви изследвания да си правя😉

• Харесвам 16
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.