Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 минути , Lindt каза:

Тези 30 дни изчакване след положителен тест са ориентир и за първа, и за втора доза ли?  Това отлага ваксинацията ни само с 10 дни, което е доста лесно за организиране, точно след празниците. 

в прав текст е казано единствено за трите месеца изчакване (при плазма и моноклонални антитела) и за първа, и за втора доза; ако не е имало такова лечение е достатъчно да не си с активна инфекция в момента на ваксинирането

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/faq.html

Цитат

Can I get vaccinated against COVID-19 while I am currently sick with COVID-19

No. People with COVID-19 who have symptoms should wait to be vaccinated until they have recovered from their illness and have met the criteria for discontinuing isolation; those without symptoms should also wait until they meet the criteria before getting vaccinated. This guidance also applies to people who get COVID-19 before getting their second dose of vaccine.

• Благодаря 1
Публикувано:

Жълтата треска е с произход Африка и съответно африканците си имат поне малко имунитет. За европейците е доста по-опасна, и в Южна Америка, където е пренесена. Тук поне има масова ваксинация. 

Обаче жълтата треска се предава чрез комарите, и въпреки че може комар да ухапе заразен човек и да го предаде, си иска време и не е толкова пряко, както от човек на човек. Между другото и по  маймуните ходи, та няма как да се изкорени с ваксинация. Ако не си ваксиниран рискуваш предимно себе си. То и за посетители общо взето не е задължителна ваксинацията, само ако идваш от райони с жълта треска в райони, където ги има комарите преносители, но го няма самия вирус.

Извинявам се за офтопика, малко за отвличане на вниманието

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 38 минути , FlyTraveler каза:

При всяка ваксина има значение каква е смъртноста от болеста, срещу която се ваксинираш, защото това променя съотношението риск-полза. Но даже и да забравим за това и да гледаме само риска от поставянето на ваксината, пропускаш долния факт. 

Ваксината за жълта треска като са започнали да я използват, вече са били минали години на изпитвания, което е огромна разлика. Не е като да е била и тя на три месеца изпитвания. Освен това я слагаш веднъж и край, няма редовно бодене. Ще видя, живот и здраве, дали след 2 години като ми изтече 10-годишния период, ще ме карат да си слагам нова, защото вече се смята, че предпазва до живот.

Нямам представа доколко си запознат с "Бай Масай", аз имам едно 12-15 приятели от това племе в две държави (от години вече, с които си поддържам връзка и се виждам периодично, поне до пандемията). Трябва да те уверя, че никой от тях или родителите им не е чувал и виждал ваксина за жълта треска. Никога, никога в земите на масаите не е имало масова ваксинация. И точно държавите, в които тези племена се намират най-много (Кения и Танзания), спряха да изискват тези ваксини от посетители, които не идват от места, където болеста е разпростанена.

Прав си, че ковид инфекцията е много коварна болест и далеч не е за подценяване, но аз изобщо не е подценявам.

Не е моя работа да коментирам опъващите цигари и надигащите бири в темата. Аз лично цигарите съм ги отказал преди 8 години и съм много доволен от това. Бира вчера пих за пръв път от няколко месеца. Уиски си сипвам по 50 грама и пак сравнително рядко. Виждал съм обаче здрави 90 годишни пушачи и ракиджии и сериозно болни млади трезвеници. Не е като горните неща да не са доказано вредни, но пак е индивидуално.

Ти знаеш ли каква е дозата Ивермектин, която се приема за ковид и колко пъти се взема? Не бъркай с концентрацията, при която първоначално беше открито ин витро в блюдо на петри, че формулата на медикамента спира репликацията на вируса. Има точни и ясни обяснения защо не е нужно да се приема такава доза при профилактика и лечение на ковид, просто прекалено ще отегча аудиторията да ги поствам.

Знам това,което ми препоръчаха двама сериозни лекари,лекуващи Ковид и няколко човека от семейството ми използваха тези препоръки,а именно 1,2,3,5 и 7-ми ден по 0,2 мг на килограм телесно тегло.Това е точно пет пъти повече от еднократната доза,при която се използва това лекарство според листовката му.

Но мисълта ми беше съвсем друга,да се притесняваш от странични варианти на ваксината,защото не достатъчно изпитана,а да гълташ смело хапове в петкратна доза (защото според въпросните лекари по-малко няма същия ефект),без това да е проучено как ще повлияе на организма ти сега и в бъдеще е ОК...доста сериозен двоен стандарт в разсъжденията.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, imarev каза:

Знам това,което ми препоръчаха двама сериозни лекари,лекуващи Ковид и няколко човека от семейството ми използваха тези препоръки,а именно 1,2,3,5 и 7-ми ден по 0,2 мг на килограм телесно тегло.Това е точно пет пъти повече от еднократната доза,при която се използва това лекарство според листовката му.

Но мисълта ми беше съвсем друга,да се притесняваш от странични варианти на ваксината,защото не достатъчно изпитана,а да гълташ смело хапове в петкратна доза (защото според въпросните лекари по-малко няма същия ефект),без това да е проучено как ще повлияе на организма ти сега и в бъдеще е ОК...доста сериозен двоен стандарт в разсъжденията.

Ами значи няколко човека от семейството ти са се възползвали от този медикамент и са го препоръчали двама сериозни лекари, лекуващи ковид. 🙂  Изобщо не е задължително да се взема толкова много дни. При симптоми - минимум два, максимум 5 (последователни). Ако след два дни преминат симптомите, може и да се спре. Така е по последния протокол на FLCCC, тези, които основно са се заели с популяризирането на този медикамент и които редовно следят развитието и приложението по света. На някои места стандарта е по 03. мг на килограм телесно тегло. Правени са изследвания и при дози 6-7 пъти по-високи. Никой не е имал никакви странични ефекти. Това разбира се са опити с малко хора и за кратко време - няколко месеца. Доколкото знам (не мога да бъда сигурен), нежеланите реакции при лекарствата се проявяват обикновено в кратък срок след приемането, докато при ваксините е по-вероятно (отколкото при лекарствата) нещо да се появи след по-дълъг период от време.

Не мога да разбера защо много хора толкова се учудвате и недоумявате аз как мисля и какво правя, нали не носите последиците от моите действия.  Мога да се притеснявам и от изместването на мангитните полюси на планетата. Какво значение има изобщо? Аз не се учудвам на тези, които си слагат ковид ваксините. Така са си решили, така правят. Може и да правят правилното нещо.

Ако започна да боледувам тежко ковид, след като съм се лекувал с Ивермектин или развия някакви усложнения, ще пиша тук, да знаете и да го имате предвид (ако съм в състояние за писане). 🙂  За момента - преди малко повече от месец имах температура, много силно главоболие, болки в мускулите и обща отпадналост. Два дни Ивермектин и симптомите изчезнаха, без да съм вземал симптоматични, с изключение на еднократно Хексалгин (течен аналгин) първата вечер, когато главата ме цепеше наистина много силно. Дали съм имал ковид, не знам. Ако симптомите бяха продължили, щях да си направя бърз ангигенен и при положителен резултат да потвърдя с PCR. Личната ми лекарка каза, че при положение, че нямам вече симптоми, няма смисъл да се тествам. Още не съм си правил тест за антитела. Може би ще си пусна един другата седмица, заедно с пълна кръвна картина, да видим и черния дроб, все пак вземах и Антистенокардин в продължение на две седмици за всеки случай. 7-8 дни преди да се почувствам зле си правих изследвания като част от годишния ми профилактичен преглед и всички показатели бяха топ, така, че ще имам с какво да сравня. 

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, FlyTraveler каза:

При всяка ваксина има значение каква е смъртноста от болеста, срещу която се ваксинираш, защото това променя съотношението риск-полза. Но даже и да забравим за това и да гледаме само риска от поставянето на ваксината, пропускаш долния факт. 

Ваксината за жълта треска като са започнали да я използват, вече са били минали години на изпитвания, което е огромна разлика. Не е като да е била и тя на три месеца изпитвания. Освен това я слагаш веднъж и край, няма редовно бодене.

Примерът не е съвсем коректен, щото и при детския паралич няма много висока смъртност при децата, нали? Обаче последиците какви са?

Що се отнася до времето за разработване, медицината, като всяка наука, търпи еволюция. Не можем да мерим с един и същи аршин ваксина, разработена 1937 г. и такива от наши дни. Отделно, mRNA технологията не се ражда преди година с първите опити, а преди цели 30 години. Т.е. можем да приемем, че и там са минали десетилетия на неуспешни опити, преди да се стигне до успешните.

Не можем да слагаме под един знаменател всички ваксини, както и всички заболявания. Ерго, не може да твърдим, че след като една ваксина се слага еднократно, всички други трябва да следват този модел и ако не е така, значи има намеса на световната конспирация, илюминатите и т.н. Дай Боже да забравим за тая простотия скоро и всички спорове да ни изглеждат смешни.

• Харесвам 17
Публикувано:

Vistara flight to Hong Kong has 47 coronavirus cases

Hong Kong continues to have very strict entry requirements, and all arriving international passengers are both tested and put into a quarantine facility upon arrival.

Hong Kong very closely tracks how many coronavirus are attributed to inbound international travelers, and if any airline is responsible for transporting too many people with coronavirus, the airline gets slapped with a temporary flight ban.

Well, an airline set a new record in terms of imported coronavirus cases earlier this month. On April 4, 2021, Vistara flight 6395 from Delhi to Hong Kong was operated by an Airbus A321neo, featuring a total of 188 seats. A couple of weeks after the flight, a total of 47 passengers have tested positive for coronavirus. WOW.

Prior to this weekend a total of 25 people from this flight had tested positive for coronavirus. However, on day 12 of the hotel quarantine all travelers were tested again, and 22 additional passengers tested positive.

Доста любопитна история :

- Общо 188 пътници на полета с негативен ПСР преди излитане от Индия ( до 72 часа преди полета)

- 22 пътници с позитивен тест при пристигане в Хонконг и задължително карантиниране в хотел

- Още 25 пътници с позитивен тест на 12 ден , докато са карантинирани всички пътници в хотел . В Хонгконг е задължително карантиниране в хотел при пристигане .

C9C6FEAA-1ED2-4694-A949-860D0643216F.jpeg.22466844bf504640e3f6b839051cd806.jpeg

• Харесвам 5
  • Шок 9
Публикувано:

И това при положение, че се иска отр. тест за бординг. Прави сметка какво е на полети към България, където не се иска тест.

• Харесвам 7
  • Замислям се 2
Публикувано:

Според мен трябва да се работи по три версии:

1.Част от пътниците са участвали в оргия преди полета.

2.Част от пътниците са участвали в оргия по време на полета.

3.Голяма част от пътниците са си организирали оргия в карантинния хотел.

• Харесвам 5
  • Смея се 20
Публикувано:
преди 2 минути , Мари Николова каза:

Аз мисля, че може да се отговаря с повече от един верен ☝️

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 26 минути , Мари Николова каза:

Най-вероятно и трите отговора са верни 😆 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 31 минути , Мари Николова каза:

То да му е кеф на човек да се разболее.

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:

изобщо не са нужни оргии 🙂 в Индия се случва един фестивал Kumbh Mela, който се провеждал на 12 години веднъж, когато се получи специално разположение на планетите, вчера четох за него от една дама, която живее там, тя го описа като Голямото къпане в Ганг, умножено по 100, някъде из новините мернах, че 2 млн човека са се накиснали едновременно, това даже физически не мога да си го представя как се случва...

в тази статия надолу има кратко видео

съответно - за неделя имат 275 306 нови случая, а фестивалът продължава до края на април

отделно там си имат и собствен вариант на вируса, цитат пак от дамата, която споменах по-горе

Цитат

До момента секвенираните проби в страната показват , че въпросната двойна мутация преобладава сред 52% от населението,  а в някои щати като Махаращра до 60% спрямо вариантите от януари. Установили са, че силата на заразяване при нея е изключително мощна. В Делхи към вчерашна дата всеки 4ти позитивен носи новия вариант с тенденция да се разраства. Последните 2месеца се наблюдават и някои нови симптоми като загуба на слух, масивни обриви и обезцветяване на пръстите.

• Харесвам 3
  • Шок 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , antea каза:

това даже физически не мога да си го представя как се случва

Ахааа, ето защо в делтата на Ганг толкова често се получават наводнения. Като влязат хора колкото от два квартала на Делхи и водата почва да се вълнува.

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 10 минути , antea каза:

изобщо не са нужни оргии 🙂 в Индия....

Ама и ние го раздаваме едно понеделнишко такова...😊  То си пише - полет от Делхи. Става въпрос за членове на едно домакинство!

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 55 минути , Мари Николова каза:

Останалите 141 пътници ще са направо най-големите лузъри в света ..

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 7 минути , samuraika каза:

Ама и ние го раздаваме едно понеделнишко такова...😊  То си пише - полет от Делхи. Става въпрос за членове на едно домакинство!

като нищо, и на мен след тези картинки вече ми се струва, че 180 човека е средният размер на стандартното индийско домакинство 😀

• Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , stanislavpp каза:

Останалите 141 пътници ще са направо най-големите лузъри в света ..

А, защо? Сигурно са ваксинирани.....

....и сега войната в темата пак започна 😜

• Смея се 13
Публикувано:

там имат към 100 млн ваксинирани /явно само с първа доза, понеже ползват индийския вариант на АЗ - CoviShield/, което, съотнесено към населението е почти толкова, колкото и у нас - тоест жалка работа

но пък са имали и Фестивал на Ваксината 🙃

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

@Мари Николова Няма значение коя версия е - Важното е че ми харесва как мислиш 🙂

П.П един от показателите че сме преборили Ковид ще е затишието в тази тема 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:

https://bnr.bg/post/101455554/britansko-prouchvane-tarsi-kakva-doza-ot-koronavirusa-vodi-do-povtorno-zarazavane

Участниците ще бъдат карантинирани за 17 дни и за тях ще се грижат провеждащите опитите в болница и ще бъдат освободени когато те вече не представляват риск за останалите хора. На тях ще им бъдат изплатени по 5000 паунда за участието в опитите.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 минути , antea каза:

в статията е посочено, че има извършено такова проучване в САЩ, установило 10% реинфекция, преди 4 дни е публикувано в "любимия" Lancet - https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(21)00158-2/fulltext

По повод "Lancet" искам да попитам дали има друго медицинско списание от такъв ранг в света.

Казано с други думи: има ли "Lancet" достойна алтернатива и коя е тя?

Обръщам се към теб, защото се интересуваш и, вероятно, знаеш.  

Публикувано:

Все по-трудно ще е да задържат тези мерки ми се струва.

В Испания масово никой не спазва нищо вече, визирам младите. Във всички градове всеки ден се жалват, че правели купони, по  къщи, барове, навън и както може.

Полицията ходи, гони, глобява, но няма как да се навсякъде, а събиранията ще растат, мисля, че даже прекалено много издържаха, 1 год с маски на улицата и т.н.

Включително туристите взимат под наем апартаменти и се събират десетки вътре.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , но нейм каза:

По повод "Lancet" искам да попитам дали има друго медицинско списание от такъв ранг в света.

Казано с други думи: има ли "Lancet" достойна алтернатива и коя е тя?

Обръщам се към теб, защото се интересуваш и, вероятно, знаеш.  

New England Journal of Medicine

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, Zaro каза:

То да му е кеф на човек да се разболее.

Обаче истината се оказа много по-различна... и прозаична.

Водили са дебати.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.