Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 9 минути , Velyana каза:

Баща ми е на мнение, че редовната вътрешна дезинфекция с 100гр ракия е в пъти по добра от която и да е ваксина 😂😂😂

Абсолютно точно!

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 54 минути , Lyubina каза:

Що се отнася до развитието на болестта, на мен ми прави впечатление (от колеги и познати), че млади и здрави мъже, активно спортуващи, не пият и не пушат, доста тежко изкарват заболяването. Нямам обяснение.

Преди време четох някъде, че докато вирусът е активен в теб, в тези няколко дни човек не трябва да спортува активно. Познат го изкара лятото, по неговите думи се заразил на мач, на който бях и аз. Само че той е активен маратонец и ей така, за да му мине, изплющял едни 20 километра, с 50% намаление все пак, да не е пълната дължина от 42 км. И това се оказало грешката му. Оправи се отдавна, но го изкара по-тежко, отколкото другите, заразили се едновременно с него на същия мач (а по-вероятно да е било от заведението след мача).

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, ivailo_radev каза:

И аз разчитах на това, че няма да е задължителна и тя в доста държави наистина няма да е задължителна за гражданите. Ама с пътуването може и да не изглежда така май:

https://www.bbc.com/news/world-australia-55048438

Още юни си мислех, че ваксинацията най-вероятно ще е неизбежна за международни пътувания, подобно на задължителната ваксина "Жълта треска" за Африка и тук-там Южна/Централна Америка. Както виждам нещата постепенно отиват натам.

А ако това ще е цената за да може да се пътува по-спокойно - аз лично със сигурност ще си я сложа и то без особено замисляне.

Иначе и моите по-близки приятели са ме "баннали" от виждания заради честите ми пътувания. Ироничното е, че за разлика от мен повечето от тях някак успяха да се разболеят. Дано всички го изкарат бързо и без усложнения.

• Харесвам 21
Връзка към коментар
преди 47 минути , Георги Матеев каза:

Още юни си мислех, че ваксинацията най-вероятно ще е неизбежна за международни пътувания, подобно на задължителната ваксина "Жълта треска" за Африка и тук-там Южна/Централна Америка. Както виждам нещата постепенно отиват натам.

А ако това ще е цената за да може да се пътува по-спокойно - аз лично със сигурност ще си я сложа и то без особено замисляне.

Иначе и моите по-близки приятели са ме "баннали" от виждания заради честите ми пътувания. Ироничното е, че за разлика от мен повечето от тях някак успяха да се разболеят. Дано всички го изкарат бързо и без усложнения.

Жорка, днес прочетох, че ние с теб сме имали по-високи рискове от тежко прекарване на ковида. По същата причина, заради която трябва да внимаваме като ходим в Мозамбик... Бале-то и той трябва да внимава... 😉🙂 🙂  

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 34 минути , FlyTraveler каза:

Жорка, днес прочетох, че ние с теб сме имали по-високи рискове от тежко прекарване на ковида. По същата причина, заради която трябва да внимаваме като ходим в Мозамбик... Бале-то и той трябва да внимава... 😉🙂 🙂  

И вие ли сте долни пияници 😄 😄 😄

• Смея се 4
Връзка към коментар

Аз нямам никакви проблеми с ваксината. Даже съм по-склонна да пробвам тази на братушките. От всички налични ваксини, мисля че ми липсват само тиф и японския енцефалит. Освен това се носи мълвата, че новата ваксина върви с 5G чип и с малко фолио на главата, може и безплатент Нетфликс да хващам, кой знае 😉

• Смея се 25
Връзка към коментар
преди 20 минути , feel_the_rush каза:

Аз нямам никакви проблеми с ваксината. Даже съм по-склонна да пробвам тази на братушките. От всички налични ваксини, мисля че ми липсват само тиф и японския енцефалит. Освен това се носи мълвата, че новата ваксина върви с 5G чип и с малко фолио на главата, може и безплатент Нетфликс да хващам, кой знае 😉

Въпросът ми не е директно към теб, ама е във връзка с чипа. Много народ има, който мисли, че с ваксината ще им се вкара някакъв чип. Обаче прочел ли е някой от вас, според всичкия тоя народ за какво трябва да служи този чип? Щото те на телефоните махат буксата за слушалките, за да спестят едни пари, та едва ли някой ще тръгне да слага чипове, щото го може само. Мен досега никой не успя да ми даде някакво, не дори разумно, а просто някаквко обяснение защо според него ще му слагат чип. За следене няма да е, следенето с телефона си е технологично възможно и в момента примерно. Някакви големи кръвни стойности да ми знаят - сложна работа. Ама ще се радвам на интересни идеи де 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , ivailo_radev каза:

Въпросът ми не е директно към теб, ама е във връзка с чипа. Много народ има, който мисли, че с ваксината ще им се вкара някакъв чип. Обаче прочел ли е някой от вас, според всичкия тоя народ за какво трябва да служи този чип? Щото те на телефоните махат буксата за слушалките, за да спестят едни пари, та едва ли някой ще тръгне да слага чипове, щото го може само. Мен досега никой не успя да ми даде някакво, не дори разумно, а просто някаквко обяснение защо според него ще му слагат чип. За следене няма да е, следенето с телефона си е технологично възможно и в момента примерно. Някакви големи кръвни стойности да ми знаят - сложна работа. Ама ще се радвам на интересни идеи де 🙂

За да привлича кемтрейлса да не отива зян и да може да се използва повторно.

Не знам как още някой от тези, които търсят предсказания за 5G в средните векове, не е цитирал следното от "Това се случи на 35 май" от Ерих Кестнер. Болни мозъци колкото искаш.

Цитат

— Ще ви заведа до границата — каза председателя Зайделбаст. — Но първо ще хапна нещо. Един момент, господа!

Той се пресегна към нощната си масичка и извади от чекмеджето кутийка с таблетки.

— Най-напред нещо пикантно за предястие — прозина се той, лапна някакъв хап и натисна един бутон. След малко на отсрещната стена се появи цветна светлинна картина — сардели, руска салата и паниран волски език.

— Сега хубава порция от печена гъска с хрускава кожица — каза председателят, глътна един розов хап и пак натисна някакъв бутон. Този път върху бялата стена се появи огромна печена гъска, с гарнитура печени ябълки и салата от краставици.

— Накрая сладолед с плодове — прибави Зайделбаст, поднесе до устата си жълт хап и натисна един от бутоните. На стената се появи чудесна чаша сладолед с разрязана наполовина праскова. Конрад си преглътна слюнките.

— Защо ядете хапове? — запита Рингелхут. Като аптекар, той, естествено, се интересуваше от това.

— Яденето изисква извънредно много енергия — каза председателят, — а пък във форма на таблетки и показано на картини, то е пак така вкусно и изисква по-малко усилия.

• Харесвам 6
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Виждам, че ги разбирате конспиративните теории, та да ви питам следното: как така Уиз още в средата на октомври отмениха всичките си полети от края на ноември до средата на декември?!?😜 Тия от къде ще знаят, че точно тогава ще сме под карантина,а, А?😷

Или са масони или са рептили, със сигурност! Никой не може да ме убеди, че Бил Гейтс няма акции в Уиз. Сега остава само да въведат изискването всички техни пътници да се ваксинират. То е лесно човек да събере 2 и 2.😉

П.п. Рич от "Дързост и Красота" сигурно е най-изненаданият човек на планетата. Изборите в САЩ минаха, пък вируса още си седи.

• Харесвам 11
  • Смея се 8
Връзка към коментар
2 hours ago, Георги Матеев said:

и са те пощадили, като не са те заразили :))

Заразяването става много често и лесно в неформална среда, когато хората седят достатъчно продължително време без маски, на близко разстояние и пият/пият и се хранят заедно.

1 hour ago, FlyTraveler said:

Нещо не схващам защо да сте по рискови, а и каква е хватката с Мозамбик?

Връзка към коментар
преди 8 минути , zon каза:

Нещо не схващам защо да сте по рискови, а и каква е хватката с Мозамбик?

Открий приликата между двама ни... 🙂🙂 

За хватката с Мозамбик, @Георги Матеев ще ти разкаже... 🙂 

44936530_10215065590207127_4000690671047409664_o.jpg

Преди 1 час, ivailo_radev каза:

И вие ли сте долни пияници 😄 😄 😄

Виж снимката горе 😉 Освен, че сме долни пияници ни липсва коса... 🙂 

• Харесвам 12
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 11 минути , zon каза:

магазин за алкохол в Мозамбик --> риск от тежко протичане при заразяване с вирус години по късно ;))

Хайде, няма да те държа в невидение докато Матейко се включи. В някои части на Мозамбик е разпространено поверието, че главите на плешивите мъже или са пълни със злато или носят късмет, та цената им била доста висока на черния пазар и се намират достатъчно хора да поддържат наличност. 🙂  🙂  За ковида също това било допълнителен риск за тежко боледуване, дължало се там на някакви мъжки хормони, които били повече... Те нали по принцип мъжете са по-застрашени от жените, а ние пък съвсем... 🙂 

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
11 minutes ago, FlyTraveler said:

Виж снимката горе 😉 Освен, че сме долни пияници ни липсва коса... 🙂 

о, направо съм изключила за тази последна връзка с косата. И двамата имате хубави бради :))

2 minutes ago, FlyTraveler said:

Хайде, няма да те държа в невидение докато Матейко се включи. В някои части на Мозамбик е разпространено поверието, че главите на плешивите мъже или са пълни със злато или носят късмет, та цената им била доста висока на черния пазар и се намират достатъчно хора да поддържат наличност

Ужас на право, какви хора само.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Няма да ходя в Мозамбик значи 🥶

То за Мозамбик по-лесно се замазва положението с някаква шапка (аз го преживях), ама дано да имаме късмет с Ковида... 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Освен, че сме долни пияници ни липсва коса... 🙂 

Ее недей така с лошо... все още тая лека надежда, че след ваксинацията и чипирането ще ми порасте коса отново :shok: Даже може да си пусна индианска плитка и ще съм силно актуален в Мозамбик (и не само) :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Дам, предчувствам нова такса, която ще се добави към самолетните билети, за да могат авиокомпаниите да проверяват здравния статус на пътника безплатно, а не за тяхна сметка - https://www.aljazeera.com/economy/2020/11/24/ticket-money-passport-covid-passport-your-new-travel-list

Връзка към коментар

Всичко е възможно, но предполагам, че ще задържат всякакви увеличения поне докато пазара тръгне стабилно нагоре. Дори при мен намалиха летищните такси. Е, в България ги вдигнаха, но в България всичко е наобратно (дори клатенето на главата), така че нормално.

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Все пак каквото и да се изписва в Интернет, каквито и интервюта да циркулират по медиите сега, е още рано да се каже какво точно ще е. Още повече, че темата за ваксинациите е доста чувствителна и със сигурност не всеки ще иска да се ваксинира особено, ако не попада в рисковата група, а пък си е пътешественик. А и няма ли да зависи от отношението на всяка държава към ваксинирането? Отделно и доста специалисти не виждат смисъл ваксината да е чак пък задължителна.. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Дам, предчувствам нова такса, която ще се добави към самолетните билети, за да могат авиокомпаниите да проверяват здравния статус на пътника безплатно, а не за тяхна сметка - https://www.aljazeera.com/economy/2020/11/24/ticket-money-passport-covid-passport-your-new-travel-list

То хубаво,  но какво се случва,  ако на бординг се окажеш положителен с билет за над 1000 лв.?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , slujitel каза:

То хубаво,  но какво се случва,  ако на бординг се окажеш положителен с билет за над 1000 лв.?

Добър въпрос. От гледна точка на авиокомпанията - ти си "виновен" и най-вероятно ще изгориш с билета.

Да позная ли, че застраховките за отменено поради болест пътуване рязко ще поскъпнат? 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.