Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 41 минути , bibi каза:

В момента съм в Софиямед и чакам за лекар до кабинета за ваксинация. Ваксинират с Pfizer, ако някой чувства, че му е щастлив ден, може да се пробва ! 🙂

През системата ли записани ваксинират в Софиямед с Pfizer или от списъци на работодател или учреждение? Нали не са пуснали след ББ, "зелен коридор" специално в Софиямед с тази ваксина, че иначе е кът? 😄 😄 😄

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 50 минути , luba_rizova каза:

А казаха ли нещо за Янсен? Някой чу ли? Не можах да гледам брифинга. 

И за нея ще решават днес. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес се ваксинирахме семейно при личната лекарка с "Модерна". Става въпрос за София. Макар че бяхме в списък от преди месеци, звънях и веднъж, когато казаха, че ще дават ваксини на личните лекари, тя ми отговори, че нямала хладилник за Pfizer. Записахме се и в списък в работата. През портала на два пъти се отписвахме, защото имаше само Астра -Заврия 😜. В понеделник не знам какво ми щукна и звъннах пак на личната. Тя: "Може с "Модерна". Аз ще ви се обадя. Ще ви запиша в списъка." Аз: "Ама отдавна сме в списъка." Тя: "Е, сега правя нов, защото звънях на 50 души и само 10 искат да се ваксинират. Кой вече се ваксинирал с "Астра", кой го прекарал..." И вчера неочаквано звъни и ни вика в 10 ч. днес. 

Значи, който се интересува, да пробва при личния.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, pr284 каза:

Платформата не върши никакв работа. Ние се бяхме регистрирали в градче извън София (за края на март), но ни се обадиха, че нямат изобщо доставени ваксини. След това не сме се записвали. Чакам в списък от работодател и знам приятели, които също чакат в списъци.

Родителите ми се ваксинираха при ЛЛ с Пфайзер в поликлиниката, но обаждането е било в стил „Елате след 3 часа“. Но те чакат в списък при ЛЛ от началото на януари.

Аз съм на ваксинационен туризъм в градче близо до София, след като се обадих сутринта по телефона. Ваксината е Модерна.

Пиши ми, ако искаш повече инфо как точно става.

С безкрайни благодарности към @КолЮ, който сподели как е успял.

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Янсен остава на склад до понеделник, когато ще излезе решението на ЕМА.

От 30 април до 10 май ще има "зелени коридори" с ваксина по избор. В понеделник всяко РЗИ ще съобщи кой коридор ще работи.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 6 часа, slujitel каза:

Да припомня, че според @Duke, адвокат по професия, не учил се от интернет, тези  паспорти, даващи привилегии за хората със сертификати също са незаконни и са дискриминация.  Кое ли е по незаконно, издаването или фалшифицирането им?

преди 5 часа, Брани каза:

Ама аз не разбирам как може да се търсят вратички да спори дали е законно или не нещо, което е НЕМОРАЛНО откъдето и да го погледнеш.

Темата е завила в посока влизане в час по морал и право след голямо междучасие през 80-те, със съпътстваща проверка на входа за зашита емблема и обран врат...

Отказвам да влизам в подобна полемика, като вместо това отново бих напомнил, че всички ние живеем в ОБЩЕСТВО. Тази пандемия всъщност може да бъде разгледана и като научен експеримент доколко развитото гражданско общество е загубило представа за същността на съжителството с други човешки същества, а оттам и за същността на държавността. Според мен, всеки един от нас трябва да си даде сметка, че в името на обществото е добре макар и трудно да приеме, че част от личните му права и свободи ще бъдат евентуално нарушени в името на общото благо. Едва когато осъзнаем, че освен АЗ съществува и ТЕ, можем да наречем себе си мислещи човешки същества, отговорни за постъпките си и способни да живеят в общност. Другото е преливане от пусто в празно...

• Харесвам 23
  • Браво 9
Публикувано:
преди 2 часа, agenta каза:

През системата ли записани ваксинират в Софиямед с Pfizer или от списъци на работодател или учреждение? Нали не са пуснали след ББ, "зелен коридор" специално в Софиямед с тази ваксина, че иначе е кът? 😄 😄 😄

Бяха 2-ма души 60-65+. Аз дочувам разговора им. Предполагам през системата.

Публикувано:

И понеже тука, много доктор, много специалист, ето ви , една наистина научна публикация, която дава задълбочен научен анализ, за това, каква е пандемията SARS-2, нейната същностна динамика и резултатите от мерките по различни части на света.

Който има търпение да прочете, че са 23 страници,  ще види, точно, как стоят нещата и с вируса, и с ваксините, и с локдауните, и с това, което предстои...

https://drive.google.com/file/d/1eOHEejDD77sCWQk6nkazAejgi2fbhjWQ/view?fbclid=IwAR1t7KZMkAR4DhW3Bi008yZ3x2L5lNx2azrAOhxeH5tmKDeYnMTef6BlZro

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Темата е завила в посока влизане в час по морал и право след голямо междучасие през 80-те, със съпътстваща проверка на входа за зашита емблема и обран врат...

Отказвам да влизам в подобна полемика, като вместо това отново бих напомнил, че всички ние живеем в ОБЩЕСТВО. Тази пандемия всъщност може да бъде разгледана и като научен експеримент доколко развитото гражданско общество е загубило представа за същността на съжителството с други човешки същества, а оттам и за същността на държавността. Според мен, всеки един от нас трябва да си даде сметка, че в името на обществото е добре макар и трудно да приеме, че част от личните му права и свободи ще бъдат евентуално нарушени в името на общото благо. Едва когато осъзнаем, че освен АЗ съществува и ТЕ, можем да наречем себе си мислещи човешки същества, отговорни за постъпките си и способни да живеят в общност. Другото е преливане от пусто в празно...

Добри или лоши, през 80те нямаше пандемии! ЗАМИСЛЕТЕСЕ ...

• Смея се 9
Публикувано:
преди 34 минути , AlexandraKo каза:

И понеже тука, много доктор, много специалист, ето ви , една наистина научна публикация, която дава задълбочен научен анализ, за това каква е пандемията SARS-2, нейната същностна динамика и резултатите от мерките по различни части на света.

Който има търпение да прочете, че са 23 страници,  ще види, точно, как стоят нещата и с вируса, и с ваксините, и с локдауните, и с това, което предстои...

https://drive.google.com/file/d/1eOHEejDD77sCWQk6nkazAejgi2fbhjWQ/view?fbclid=IwAR1t7KZMkAR4DhW3Bi008yZ3x2L5lNx2azrAOhxeH5tmKDeYnMTef6BlZro

Ами основния извод сме го коментирали тук и преди - не затвориха границите когато се чу че вируса е в Европа и ние нямахме , а оставиха кой като от откъдето поиска да влиза с проформа декларирането " ти обещаваш ли ...? заклех се !". Пък за карантини и проверки съвсем. Изтъпанихме 500 легла в Армеец , направихме PR акция и казахме готово.

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 9 минути , funny каза:

Ами основния извод сме го коментирали тук и преди - не затвориха границите когато се чу че вируса е в Европа и ние нямахме , а оставиха кой като от откъдето поиска да влиза с проформа декларирането " ти обещаваш ли ...? заклех се !". Пък за карантини и проверки съвсем. Изтъпанихме 500 легла в Армеец , направихме PR акция и казахме готово.

Последно, с мерки или без мерки? Вече се обърках, те нали нищо не правеха, препоръчителни да бяха, не че някой ги брои за задължителни наистина...

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , searus каза:

Последно, с мерки или без мерки? Вече се обърках, те нали нищо не правеха, препоръчителни да бяха, не че някой ги брои за задължителни наистина...

Ами както съм писала неведнъж, този тип мерки бяха малко като шапка-невидимка. Изпльокани на кило , без мисъл и стратегия... та ако е за такива мерки - по-добре без.

А май няма никой който да не е отчел, че тогава, когато трябваше да се въведат малко, наистина действащи мерки ( даже само като контрол на входа на държавата) нямаше никой.. И нямаше да се налага после да въвеждат другите си безумия

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

И понеже тука, много доктор, много специалист, ето ви , една наистина научна публикация, която дава задълбочен научен анализ, за това, каква е пандемията SARS-2, нейната същностна динамика и резултатите от мерките по различни части на света.

Ужасно депресиращи 23 страници. Но научих доста неща, които не ми харесват. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 36 минути , funny каза:

С други думи всеки, който влиза от чужбина да представя негативен тест и след това 14 дена в карантина в някой скъп хотел. Ама тогава пак щеше да има недоволни, че ни ограничават правата и не може да ходим на моренце в чужбина. С други думи угодия няма.

Освен това дали наистина сме нямали болни или прсото е нямало къде да се тестваме, все пак март, ако не бъркам, март месец лабораториите се брояха на пръстите на едната ръка?

• Харесвам 3
Публикувано:

Само че нали не сме толкова наивни да смятаме, че една България може да си затвори напълно границите и да не пуска вируса? Докога ще бистрим с "ако бяхме направили това", то еди-какво си?? Ами не знаем отговора, но ми се вижда напълно невъзможно да бъде спрян вируса на граница, освен ако не си заобиколен от океан и икономиката ти не зависи от други страни много-много. "Ако" виждахме в бъдещето, сигурно можеше нещо да се направи.

преди 24 минути , funny каза:

Ами както съм писала неведнъж, този тип мерки бяха малко като шапка-невидимка. Изпльокани на кило , без мисъл и стратегия... та ако е за такива мерки - по-добре без.

А май няма никой който да не е отчел, че тогава, когато трябваше да се въведат малко, наистина действащи мерки ( даже само като контрол на входа на държавата) нямаше никой.. И нямаше да се налага после да въвеждат другите си безумия

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , tch каза:

С други думи всеки, който влиза от чужбина да представя негативен тест и след това 14 дена в карантина в някой скъп хотел. Ама тогава пак щеше да има недоволни, че ни ограничават правата и не може да ходим на моренце в чужбина. С други думи угодия няма.

Освен това дали наистина сме нямали болни или прсото е нямало къде да се тестваме, все пак март, ако не бъркам, март месец лабораториите се брояха на пръстите на едната ръка?

Дали е имало и преди това не е ясно, но първия доказан случай у нас беше на 8 март а локдауна започна на 13 март . Аз бях в чужбина и се прибрах на 16 март и ситуацията беше точно обещай-обещавам. Не ме поставиха под карантина въобще даже

На 30 март дъщеря ми се прибра в БГ и и бяха дали да попълни декларация . Е не че някой я провери даже и по телефона дали си спазва карантината

• Харесвам 6
Публикувано:
”ЗЕЛЕН КОРИДОР” във ВМА с ваксината на Pfizer/BioNTech

✅От 30 април до 10 май във ВМА ще бъде отворен „зелен коридор” за имунизация, освен с ваксината на Oxford/AstraZeneca, и с ваксината на Pfizer/BioNTech.
✅Не е необходимо предварително записване.
📌Работно време на ваксинационния център на ВМА:
✅в работни дни: 8.00-16.00 часа
✅в празнични дни (Великденски и Гергьовден): 9.00-13.00 часа
  • Харесвам 14
Публикувано:
преди 2 минути , Mary каза:
”ЗЕЛЕН КОРИДОР” във ВМА с ваксината на Pfizer/BioNTech

✅От 30 април до 10 май във ВМА ще бъде отворен „зелен коридор” за имунизация, освен с ваксината на Oxford/AstraZeneca, и с ваксината на Pfizer/BioNTech.
✅Не е необходимо предварително записване.
📌Работно време на ваксинационния център на ВМА:
✅в работни дни: 8.00-16.00 часа
✅в празнични дни (Великденски и Гергьовден): 9.00-13.00 часа

Е то за 11 календарни дни има 2 работни .... не че  иначе щеше да има голям наплив....

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 47 минути , Травеолани каза:

Тези, които сте ваксинирани с Пфайзер, какви странични реакции имахте и колко дни продължиха?

Аз не съм се ваксинирала, но следя коментарите в лекарския форум. Различно е. Едни казват, че  ден след ваксината имат треска, температура, някои главоболие, мускулни болки, но с един нурофен, минава, за  24-36 часа . Има случаи, с местна реакция на мястото на убождането. Други пък, нямат никакви оплаквания. 

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Аз не съм се ваксинирала, но следя коментарите в лекарския форум. Различно е. Едни казват, че  ден след ваксината имат треска, температура, някои главоболие, мускулни болки, но с един нурофен, минава, за  24-36 часа . Има случаи, с местна реакция на мястото на убождането. Други пък, нямат никакви оплаквания. 

Благодаря! Дано се включи и някой ваксиниран с личен опит. От написаното в тази тема, си спомням, че ваксинираните с Модерна се оплакваха от по-силни реакции, но за Пфайзер не знам дали някой беше споделил. 

Публикувано:
1 hour ago, Травеолани said:

Тези, които сте ваксинирани с Пфайзер, какви странични реакции имахте и колко дни продължиха?

Лека болка в зоната на убождане съвсем нормална за мускулна инжекция.При поставяне на първа доза никакви странични реакции , при втората леко втрисане , което отшумя за около 24ч. и тогава дори не обърнах внимание ,но в разговор с колеги се оказа ,че са имали същите симптоми. Не съм приемал медикаменти.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 11 минути , Травеолани каза:

Благодаря! Дано се включи и някой ваксиниран с личен опит. От написаното в тази тема, си спомням, че ваксинираните с Модерна се оплакваха от по-силни реакции, но за Пфайзер не знам дали някой беше споделил. 

На първата доза абсолютно нищо.Втората предстои другата седмица,но приятел който се ваксинира с втората сподели подути лимфни възли от страната на ваксината,грипоподобните симптоми,цитирам”буквално ме боля косата два дни”😄

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.