Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , Дани Магелани каза:

Писах на 5 април за реакцията ми на първата игла на Файзер по дни, а вчера за поставянето на втората. Днес се събудих с 37 градуса. Няма да ми се размине температурата явно и сега.

Дано бързо минава! 

• Благодаря 1
Публикувано:

Реакцията на свекърите от Pfizer - никаква и след 2-те дози. Свекърът е лек параноик на тема болести, та и ренген на бял дроб си направи.

Ендокриноложката ми - 4 дни с 40 градуса Т, болки в цялото тяло, диария, сънливост. От 25 души, ваксинирани в този ден в болницата , само тя и една сестра са имали симптоми.

• Харесвам 1
Публикувано:

Чудя се, кога софиянци млади и стари ще се ваксинирате най накрая, че да проима ваксини и за провинцията.  Моите родители в Шумен, на 70+ години,  майка ми с инсулт, баща ми с разширени вени и опасност за тромбози,  искат да се ваксинират с Пфайзер или Модерна и изобщо не могат да се вредят.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 часа, neuromancer каза:

Ако съм с децата мога да седя по-дълго, тъй като явно ще се учи онлайн, но трябва да съм с багаж и 20 кила учебници и тетрадки.

Защо не сканираш ( може и с приложение на телефон) учебниците и тук ( в БГ) само да ги разпечатите?

Цените на такъв тип услуги тук са ниски, ( 8-10 ст. на страница)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , funny каза:

Защо не сканираш ( може и с приложение на телефон) учебниците и тук ( в БГ) само да ги разпечатите?

Цените на такъв тип услуги тук са ниски, ( 8-10 ст. на страница)

@funny, ти не знаеш, за каква камара учебници, учебничета, помощни тетрадки, глупости и глупотевини иде реч.

Как се оправят тия деца, хич не ми е ясно. Нашите пък, нали са от ония, дето, наистина  им се учи,  купено е де що има сборник, помагало, речник, тестове. То са едни камари от книги.

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 35 минути , slujitel каза:

Чудя се, кога софиянци млади и стари ще се ваксинирате най накрая, че да проима ваксини и за провинцията.  Моите родители в Шумен, на 70+ години,  майка ми с инсулт, баща ми с разширени вени и опасност за тромбози,  искат да се ваксинират с Пфайзер или Модерна и изобщо не могат да се вредят.

Не мисля, че е само от софиянци, но за мен е абсолютно неясен принципа на (пре)разпределение. Писах за свекърите във Видин, имам колеги, познати с родители в Монтана, Берковица, Кнежа, Чипровци - всички със завършен цикъл на ваксинация с Pfizer. Без "връзки". Не съм гледала в НСИ , но "резервата", както го наричаме с мъжа ми, може би е най-рядко населеният регион в България.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

@funny, ти не знаеш, за каква камара учебници, учебничета, помощни тетрадки, глупости и глупотевини иде реч.

Как се оправят тия деца, хич не ми е ясно. Нашите пък, нали са от ония, дето, наистина  им се учи,  купено е де що има сборник, помагало, речник, тестове. То са едни камари от книги.

Явно . Отдавна не съм имала челен сблъсък с образователната ни система. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , slujitel каза:

Има голяма вероятност да се случи до месец с тоя зелен коридор, който го обявиха по празниците. Министърът в оставка много амбициозно се изказа, че му се искало по 50 000 ваксини на ден да слагат ...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 58 минути , slujitel каза:

Точно за Шумен преди 10-ина дни четох на няколко места,че имаше зелен коридор за над 65г с Пфайзер.Дори вчера пак е имало свободна ваксинация-има съобщения в сайта на РЗИ-Шумен за ваксинация с Модерна на хора над 65г.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 57 минути , slujitel каза:

Не мисля, че е така. Мои познати през личния лекар сложиха РНК ваксина, а друга - през електронния регистър също е ваксинирана с РНК. И това е в провинцията. Май е до инициативата по места на личните лекари и на болниците.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не ми изглежда да е от софиянци проблема. Много малко са тези софиянци с 2 дози. Ако изхождам от идеята, че февруари-март са се “уреждали” за рнк ваксини, би трябвало сега да са повече от 51 хил. приключилите с ваксинацията. 

От зимата още се чудя къде са тия доставени количества ваксини. Всеки месец се анонсира как следващия ще получим по-големи количества. И сега това се казва за май. Къде отиват и защо не се прилагат🤔

50961B48-10D3-46E0-8678-B21BC3061B5B.png

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

В тази ситуация софиянци не са виновни, а по скоро обратното - точно в София са кът РНК ваксините. По-скоро трябва човек да се поинтересува малко и ще се намери как да се ваксинира в другите градове ( умишлено не пиша "провинцията", че има докачливи хора)  Аз не съм чувал за случай сред познатите ми извън София, които да са ваксинирани с нещо различно от Пфайзер и Модерна.  За пример мога да дам Банско, Г.Делчев, Видин и т.н. Докато в София познавам 100-тина човека, които се наложи да се ваксинират с Астрата, макар че искаха РНК.  

• Харесвам 7
Публикувано:

На 26 април ще пристигнат 138000 РНК ваксини.  Малко търпение и ще има за всички.

Закъснял не бърза!

• Харесвам 2
Публикувано:

Само до края на март пристигналите ваксини на Pfizer и Moderna са почти 400 000, което значи че до момента ( 20+ дни по-късно)  трябва само от този вид ваксини да има поне 200 000 напълно ваксинирани. А те, доколкото чух от брифинга са под 150 000 ( включително с  АЗ) . Така че явно , ако се съди по цифрите , няма недостиг :scratch_one-s_head:

image.png.16d324c662c2602a773e4c03a8c4e663.png

Това е по "сводките" на министерството

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , Дани Магелани каза:

Закъснял не бърза!

Това не го разбрах,  как според теб точно са закъснели? Можеби трябва да се запишат при работодател,  или да се редят на зелените коридори, като майка ми едва стои права повече от 15 минути. Нали първо щяха да ваксинират възрастните, а тук гледам всички млади и здрави се ваксинираха първи.

През 2 дни звънят на личната си лекарка, до тук безуспешно.  Днес все пак ще направят опит в РЗИ на зелен коридор, по препоръка на човек от форума,  който беше така добър да ми пише на лични, дано успеят. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , slujitel каза:

Това не го разбрах,  как според теб точно са закъснели? Можеби трябва да се запишат при работодател,  или да се редят на зелените коридори, като майка ми едва стои права повече от 15 минути. Нали първо щяха да ваксинират възрастните, а тук гледам всички млади и здрави се ваксинираха първи.

През 2 дни звънят на личната си лекарка, до тук безуспешно.  Днес все пак ще направят опит в РЗИ на зелен коридор, по препоръка на човек от форума,  който беше така добър да ми пише на лични, дано успеят. 

Имах предвид доставчиците на ваксини.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 минути , funny каза:

Само до края на март пристигналите ваксини на Pfizer и Moderna са почти 400 000, което значи че до момента трябва само от този вид ваксини да има поне 200 000 напълно ваксинирани. А те, доколкото чух от брифинга са под 150 000 ( включително АЗ) . Така че явно , ако се съди по цифрите , няма недостиг :scratch_one-s_head:

Нали, поне в началото, пазеха втората доза, предполагам продължават. Плюс някакви дози на склад, които се разпределят в близките дни.

Ама може пак да не излиза сметката,  не знам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , Victoria каза:

Нали, поне в началото, пазеха втората доза, предполагам продължават. Плюс някакви дози на склад, които се разпределят в близките дни.

Ама може пак да не излиза сметката,  не знам.

Междувременно от края на март до сега са пристигнали :

05.04.21 - 62 010 - Pfizer

12.04.21 - 62 010 - Pfizer

19.04.21 - 62 010 - Pfizer

38 400 - Moderna

А те и да пазят втора доза за вече ваксинираните, към днешна дата ( 23 дни след 31.03), поне на тези с поставена първа доза преди края на март, трябва да е поставена и втора . Нали изчакването между двете дози на тези ваксини е 14/21 дни.

ПП. След  поправка от @Victoria - сроковете между двете дози на съответнитни е 21/28 дни

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 18 минути , funny каза:

Междувременно от края на март до сега са пристигнали :

05.04.21 - 62 010 - Pfizer

12.04.21 - 62 010 - Pfizer

19.04.21 - 62 010 - Pfizer

38 400 - Moderna

А те и да пазят втора доза за вече ваксинираните, към днешна дата ( 23 дни след 31.03), поне на тези с поставена първа доза преди края на март, трябва да е поставена и втора . Нали изчакването между двете дози на тези ваксини е 14/21 дни.

21/28 е, но предполагам това не би променило съществено нещата.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 часа, funny каза:

А май няма никой който да не е отчел, че тогава, когато трябваше да се въведат малко, наистина действащи мерки ( даже само като контрол на входа на държавата) нямаше никой.. И нямаше да се налага после да въвеждат другите си безумия

В момента на мен изобщо не ми е ясно какво дори има като мерки у нас и какво не. И каква цел преследват.

Ясно е, че колективен имунитет в обозримо бъдеще няма да има, но в момента вълната си спада заради промяната на сезоните, а не заради нещо друго.

Надявам се да не надделее хотелиерското лоби отново, та за лятото да почнат да пускат щяло и нещяло без никакъв контрол. Че тогава есента е почти сигурно, че ще ни връхлети поредният вариант на вируса и ще се чудим какво да затваряме отново. Реално цялата година за университета е нулева, а образование не се постига през черни профили, които не реагират на въпроси.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

Само до края на март пристигналите ваксини на Pfizer и Moderna са почти 400 000, което значи че до момента ( 20+ дни по-късно)  трябва само от този вид ваксини да има поне 200 000 напълно ваксинирани. А те, доколкото чух от брифинга са под 150 000 ( включително с  АЗ) . Така че явно , ако се съди по цифрите , няма недостиг :scratch_one-s_head:

според мен има нещо грешно в данните за Moderna, на 13 януари са дошли 2400 дози - https://coronavirus.bg/bg/vaccinations_news/1138

от тук разгледах какви количества са писали, че са доставени и ги извадих по дати и вид

1462849407_.PNG.6e1717f61f64bc0411965df0ae1dc2db.PNG

ако не съм изпуснала някоя дата, че не се върнах да ги прегледам повторно, моите числа излизат така

RNK.PNG.a22da8641513ebcf7be545f171b4b2ce.PNG

РНК-ваксините, получени до 29.03.2021, от които трябва да са сложени и двете дози, са 278080, което прави 139040 напълно ваксининирани, до вчера според Регистъра пълно ваксинираните са 151817, разликата до 139040 е 12777 човека, които са сигурно тези, които са ваксинирани с Астра около 7-10 февруари, и за тях са минали десетте седмици до втора доза

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 42 минути , antea каза:

според мен има нещо грешно в данните за Moderna, на 13 януари са дошли 2400 дози - https://coronavirus.bg/bg/vaccinations_news/1138

от тук разгледах какви количества са писали, че са доставени и ги извадих по дати и вид

1462849407_.PNG.6e1717f61f64bc0411965df0ae1dc2db.PNG

ако не съм изпуснала някоя дата, че не се върнах да ги прегледам повторно, моите числа излизат така

RNK.PNG.a22da8641513ebcf7be545f171b4b2ce.PNG

РНК-ваксините, получени до 29.03.2021, от които трябва да са сложени и двете дози, са 278080, което прави 139040 напълно ваксининирани, до вчера според Регистъра пълно ваксинираните са 151817, разликата до 139040 е 12777 човека, които са сигурно тези, които са ваксинирани с Астра около 7-10 февруари, и за тях са минали десетте седмици до втора доза

Възможно е да имам грешка. Данните от декември-февруари ги копирах от една статия в медиите. Само март и април ги проверих сама в актуалните новини на сайта на министерството

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.