Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Добър въпрос. От гледна точка на авиокомпанията - ти си "виновен" и най-вероятно ще изгориш с билета.

🙂

Много се съмнявам. За момента всички авиокомпании са супер гъвкави в условията си за отмяна, промяна и изобщо всичко, което не е свързано с връщане на пари. Предполагам, че просто ще можеш да си смениш билета за други дати или направо ще се преобразува във ваучер.

Междувременно, Емирейтс ще сменя и възстановява пари по билети без никакви такси чак до март 2023. Това, предполагам е оптимистичният им вариянт 😉

*** TEMPORARY EMERGENCY OVERRIDE PENALTY RULES *** 
  GENERAL RULES TEXT 
    UNLESS OTHERWISE SPECIFIED 
      FOR TICKETING ON/BEFORE 31MAR 21 
        IF TRAVEL COMMENCES ON/BEFORE 31MAR 21 
          FOR TRAVEL ON/BEFORE 31MAR 23 
            CHANGES 
              ANY TIME 
                CHANGES PERMITTED FOR REISSUE/REVALIDATION.
            CANCELLATIONS 
              ANY TIME 
                CANCELLATIONS PERMITTED FOR CANCEL/REFUND.
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , feel_the_rush каза:

Много се съмнявам. За момента всички авиокомпании са супер гъвкави в условията си за отмяна, промяна и изобщо всичко, което не е свързано с връщане на пари. Предполагам, че просто ще можеш да си смениш билета за други дати или направо ще се преобразува във ваучер.

Междувременно, Емирейтс ще сменя и възстановява пари по билети без никакви такси чак до март 2023. Това, предполагам е оптимистичният им вариянт

За предварително заявена промяна/отмяна условията ще останат гъвкави още доста време, в това нямам съмнение.

Въпросът беше какво се случва, ако се окажеш положителен чак на бординг - т.е. непосредствено преди излитане, когато авиокомпанията вече не може да продаде твоята седалка на друг.

При всички случаи някои правила тепърва ще се променят в движение, според мен дори авиокомпаниите не са наясно все още и опипват почвата. Ще поживеем и ще видим.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Роми каза:

Днес за първи път от седмица без температура! Този ковид ме побърка.

Пожелавам бързо да се възстановиш!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Роми каза:

И аз ти пожелавам бързо възстановяване. Тъкмо ще летиш спокойно за Уганда. 🙂 

• Харесвам 4
Публикувано:
На 24.11.2020 г. в 17:23, Роми каза:

А добре ли си вече?

Пожелавам ти да мине бързо.

За ваксините, едно сравнение:

D81964FE-3D15-46EC-9B81-9C557F13A207.thumb.jpeg.44bc8fcb1d4f08ff605097a5f1d517d7.jpeg

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

А добре ли си вече?

Пожелавам ти да мине бързо.

D81964FE-3D15-46EC-9B81-9C557F13A207.thumb.jpeg.44bc8fcb1d4f08ff605097a5f1d517d7.jpeg

Отминава. Е не много бързо, но поне в къщи. Много неприятен грип!

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 14 часа, AlexandraKo каза:

Дам, както казах, на братушките изглежда най-обнадеждаващо 🙂

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, feel_the_rush каза:

Дам, както казах, на братушките изглежда най-обнадеждаващо 🙂

Тя и Оксфордската работи на същия принцип, само дето ефективноста й е дадена в доста голям диапазон.

Руската ваксина ЕС никога няма да я одобри. Ако нямаше други ваксини, които да са на разположение скоро, сигурно щяха да обяснят как просто няма нужда от ваксина. Съмнявам се, че ще може да се намери в аптечната мрежа. Не съм сигурен и дали ще я признаят за така наречения Health Pass, дето го готвят.

• Харесвам 1
Публикувано:

За диапазона на оксфордската беше обяснено

Ако са даде цяла първа доза и цяла втора е 62%, ако се даде половин първа и цяла втора е 90%

И само превантивно да напомня да не тръгваме към политиката.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 24 минути , neuromancer каза:

За диапазона на оксфордската беше обяснено

Ако са даде цяла първа доза и цяла втора е 62%, ако се даде половин първа и цяла втора е 90%

В какъв интервал от време се правят двете дози? Каква полза има някой да си слага цяла първа доза, ако така ще намали общата ефективност на 62%? По-защитен ще е след първата доза ли така?

• Харесвам 1
Публикувано:

Някъде четох, че през две или три седмици се слагат, може да има разлики при различните ваксини.

А процентите са просто резултат от изпитанията, доколкото знам няма официално одобрен протокол на прилагане все още.

• Харесвам 1
Публикувано:

Относно опасенията от краткия срок за разработка на ваксините, жена ми (лекар) казва, че ваксини за стадния тип вируси като ковид, грип се правят много по-лесно, отколкото за векторните заболявания (които се предават чрез посредник, примерно комари) - денга, жълта треска, малария. Та тя няма такива резерви към тази ваксина. Знам, че е Една Жена Каза, но все пак...

• Харесвам 19
Публикувано:
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

В какъв интервал от време се правят двете дози? Каква полза има някой да си слага цяла първа доза, ако така ще намали общата ефективност на 62%? По-защитен ще е след първата доза ли така?

Аз го разбрах по следния начин /не твърдя че съм права/: Една доза ваксина, ако се приложи еднократно и същото количество, но на два пъти, през интервал от време / не обърнах внимание на детайлите, по ефективният вариант е двукратния.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм дете на фармацевти и мога само да кажа, че родителите ми дълго се смяха на това съхранение при -70 градуса. Това е абсурд. Как ще се транспортира изобщо? 

• Харесвам 3
Публикувано:

Един тъп въпрос: За да се ваксинира човек, нали трябва да е здрав! Е, как установяваме, че някой е здрав.... първо тест и след това ваксина? И, каква е гаранцията-при отрицателен тест, че всъшност , човекът не е болен?.... може да е положителен след няколко дена. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 часа, Monika_Koko каза:

Един тъп въпрос: За да се ваксинира човек, нали трябва да е здрав! Е, как установяваме, че някой е здрав.... първо тест и след това ваксина? И, каква е гаранцията-при отрицателен тест, че всъшност , човекът не е болен?.... може да е положителен след няколко дена. 

Най-уместният въпрос!

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 6 часа, Monika_Koko каза:

Е, това по принцип е валидно за всяка ваксина, а ако щеш и най-безобидната настинка започва скрито преди деня, в който има симптоми. Може би въпросът е да няма изявена клиника. Скритата е ясно, че няма как да се предвиди.

• Харесвам 7
Публикувано:

Всъщност има леко объркване ...

Вирусът ли е по-опасен или ваксината? 
“1 billion coronavirus vaccine doses x 6% serious adverse event rate = 60,000,000 vaccine injuries in the coming year -- mostly autoimmune disorders. So, a level of casualties akin to a World War. Is your best guess over or under 60 million coronavirus vaccine injuries this year?”
  • Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
12 minutes ago, neuromancer said:

Най-вероятно просто ще си го изкараш и една доза ваксина ще отиде зян

Също така, ваксината има нужда от време, за да въздейства на тялото, нищо, че се инжектира. Може да си сложиш ваксина и ако в същия или следващия ден имаш контакт, все пак да се разболееш. Предполагам, че е така и с тези за короната. 

На детето като му се появиха първите пъпки варицела, тогава изобщо такава ваксина не беше регистрирана в България и джипито дума да не става да каже нещо, но като търсих инфо за протичане и т.н. бях намерила контакти на лекар, който слага такава ваксина в София, май си я внасяше от Гърция. Та в изблик на отчаяние му бях звъняла да питам за нас родителите дали може да ни сложи "спешно" и той ми обясняваше тогава, че няма смисъл вече да ни ваксинира, нищо, че нито имаме температура, нито пъпки, защото Честито, вече сте заразени. Естествено, после с всичко се сдобихме, даже и с главоболие от жизненото дете, че на него му мина и последната пъпка за пет дни, а аз даже и с пневмония. 🙂

• Харесвам 3
  • Шок 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.