Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Травеолани каза:

Точно това си помислих, че все ще се намери някой с подобен коментар и ти не закъсня 🤣

Естествено-винаги има и мислещи!😎

• Харесвам 7
Публикувано:

Съвсем между другото да кажа, че току-що прочетох в новините, че НАСА ще прави компютърна симулация на удар от астероид. Освен това преди съм чел, че са разработвани сценарии за действие в случай на кацане на извънземни.

Така че като удари астероид или кацнат извънземни, да се сетите, че съм ви предупредил.

• Харесвам 3
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 2 минути , neuromancer каза:

Съвсем между другото да кажа, че току-що прочетох в новините, че НАСА ще прави компютърна симулация на удар от астероид. Освен това преди съм чел, че са разработвани сценарии за действие в случай на кацане на извънземни.

Така че като удари астероид или кацнат извънземни, да се сетите, че съм ви предупредил.

Дано ти обърнат внимание...Някои предупреждаваха,че ще стане задължително чипирането(оп-ваксинирането)-не им повярваха...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , crazyhorse каза:

Дано ти обърнат внимание...Някои предупреждаваха,че ще стане задължително чипирането(оп-ваксинирането)-не им повярваха...

Във всяка нормална държава е задължително от десетки години.

• Харесвам 5
  • Смея се 3
Публикувано:

Ами то все още не е задължително, и не вярвам да стане. Между другото, тук в Бразилия имаше питане към конституционния съд дали задължително ваксиниране противоречи на конституцията и правата на човека и отговора беше - задължително ваксиниране се допуска по конституция, принудително НЕ.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, neuromancer каза:

Ами то все още не е задължително, и не вярвам да стане. Между другото, тук в Бразилия имаше питане към конституционния съд дали задължително ваксиниране противоречи на конституцията и правата на човека и отговора беше - задължително ваксиниране се допуска по конституция, принудително НЕ.

Не че няма да опитват....

Обсъждат задължителна ваксинация срещу COVID-19

Въпросите ще са част от форум, посветен на Европейската имунизационна седмица

Ваксините срещу COVID-19 да станат задължителни. Това ще обсъдят представители на Световната здравна организация и родните имунолози и вирусолози.

https://nova.bg/news/view/2021/04/27/324535/обсъждат-задължителна-ваксинация-срещу-covid-19/

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 часа, crazyhorse каза:

И,защо трябва да вярваме в написаното на листовката?Звучи като предизборно обещание!

А защо трябва да ти вярваме като не му вярваш? Звучиш като опонентите им "на изборите"?

:)

преди 31 минути , funny каза:

Не че няма да опитват....

Обсъждат задължителна ваксинация срещу COVID-19

Въпросите ще са част от форум, посветен на Европейската имунизационна седмица

Ваксините срещу COVID-19 да станат задължителни. Това ще обсъдят представители на Световната здравна организация и родните имунолози и вирусолози.

https://nova.bg/news/view/2021/04/27/324535/обсъждат-задължителна-ваксинация-срещу-covid-19/

Ако трябва да ви снеса малко инсайдърска информация от Съвета, вече сме го решили! Един масон беше против (ама той защото е и крупен инвеститор в 5G и му се струва, че ваксините му подбиват пазара ...), един илюминат се въздържа, останалите бяхме за!

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

един илюминат се въздържа, останалите бяхме за!

“ Останалите“ -демек ти! 😉

• Шок 1
Публикувано:
преди 11 часа, но нейм каза:

Днес италианската ми дружка каза, че в Италия вечерен час от 22:00 до 05:00 часа остава до края на юли. Не съм чела официално инфо. 

Понеже лично ме касае, та се поинтересувах. ПрЕсно инфо от Ломбардия:

В момента има натиск 22 часа да стане поне 23 ч. за лятото и ако параметрите се подобравят. Още носят маски на открито.

Ще изискам инфо и от района на Бари, но към юни. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, crazyhorse каза:

Няколко пъти пиша точно това-единствения път,когато се ваксинирах срещу грип,карах тежък грип(никога преди и никога след)...Ама мненията ми изчезват...

Пробвай Западни Балкани!

Къде по-точно? 😔

Публикувано:
преди 8 часа, neuromancer каза:

задължително ваксиниране се допуска по конституция, принудително НЕ.

Браво на колегите! Само колко ясно са се изразили!

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 8 часа, neuromancer каза:

Ще помоля нашия придворен юрист и скъп другар @Duke да ни разясни разликата между "задължително" и "принудително". :)

• Смея се 6
Публикувано:

Аз го разбирам ,че могат  примерно да те уволнят от работа, да не те пуснат в ресторанта и т.н. ако не с и ваксиниран, но не могат да ти сложат усмирителна риза и да те боднат, ако не искаш. 🙂

• Харесвам 6
  • Смея се 4
Публикувано:

Вчера Фламандският Министър-Президент изказа намерение да се разпуснат по рано някои от мерките понататък във Фландрия отколкото във френскоезичнато част на Белгия, защото във Фландрия има по висока степен на хора, които се ваксинират, а във франкофонската част към 30% отказват засега ваксина. Ще видим как ще е при населението на средна възраст и младежите.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 часа, boogy83 каза:

не само заради идващата зима, а поради факта, че лятото вируса "не вилнее" толкова силно (поне миналата година беше така), а всички сме чували, че ваксинация се прави преди епидемия, а не по времето на такава.

проблемът е (както беше написано в обзорната статия на д-р Маринов), че през лятото у нас ще се намърда някаква нова мутация. И да се ваксинираш, ефективността на сегашните ваксини може да се окаже много ниска. Именно по тази причина си мисля, че отварянето широко на портите на туристическия сезон за влизащи от къде ли не може да ни изиграе твърде лоша шега. Вече сърбаме попарата на отваряй-затваряй, чийто ефект е в пъти по-вреден отколкото един провален туристически сезон по морето.

А това, че децата им карат цяла година на виртуална реалност, гърците очевидно не ги интересува, щото им трябват свежи кинти на секундата...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 21 минути , Брани каза:

Ще помоля нашия придворен юрист и скъп другар @Duke да ни разясни разликата между "задължително" и "принудително". 🙂

Задължително е когато нормата е с императивен характер и неизпълнението води до налагане на санкция, докато принудително е когато санкцията се изразява в принудителни административни мерки, демек, довеждане насила в имунизационен кабинет за поставяне на ваксината...

Или ако трябва да бъдем още по-конкретни - задължително е след заповед на Императора, а принудително след употреба на Звездата на смъртта...

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 6 минути , Duke каза:

Задължително е когато нормата е с императивен характер и неизпълнението води до налагане на санкция, докато принудително е когато санкцията се изразява в принудителни административни мерки, демек, довеждане насила в имунизационен кабинет за поставяне на ваксината...

Или ако трябва да бъдем още по-конкретни - задължително е след заповед на Императора, а принудително след употреба на Звездата на смъртта...

Добре, че съм толкова умна, че разбрах и без конкретния пример, защото жокерът е тотална мистерия за мен 😜

• Шок 4
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 20 минути , pr284 каза:

проблемът е (както беше написано в обзорната статия на д-р Маринов), че през лятото у нас ще се намърда някаква нова мутация. И да се ваксинираш, ефективността на сегашните ваксини може да се окаже много ниска. Именно по тази причина си мисля, че отварянето широко на портите на туристическия сезон за влизащи от къде ли не може да ни изиграе твърде лоша шега. Вече сърбаме попарата на отваряй-затваряй, чийто ефект е в пъти по-вреден отколкото един провален туристически сезон по морето.

А това, че децата им карат цяла година на виртуална реалност, гърците очевидно не ги интересува, щото им трябват свежи кинти на секундата...

Ти сам каза, че след отварянето в Австралия вируса ще налази с пълна сила. Добре,  да предположим, че България не отвори границите сега, как мислиш ще приключи всичко това? Ще стоим затворени вечно? Туризма ще остане само спомен? И ако не е вечно, до кога?

• Харесвам 10
Публикувано:

Weinig vaccinaties Brussel: "Geloof niet doorslaggevend" (msn.com)

Малко ваксинации в Брюксел: „Вярата не е решаваща“

За разлика от първата и втората вълна, повече пациенти не влизат в UZ (Университетската болница) в Брюксел от центрове за грижи за възрастни. Доктор Марк Нопен заяви във Terzake on Canvas във вторник, че от две седмици в болницата му не влизат пациенти от центрове за грижи за възрастни. За него знак, че ваксинацията срещу корона вируса работи.

Доктор Нопен е загрижен за липсата на желание за ваксинация в Брюксел. Малко се ваксинират, особено в гъсто населени квартали, където живеят много имигранти, които са относително бедни. Нопен вижда и влиянието на медиите от Франция, където готовността за ваксинация е исторически ниска.

Според Нопен трябва да има постоянна информация и осведоменост, тъй като според изпълнителния директор на UZ Brussel не става въпрос за нежелание: „И вярата само по себе си може да не е решаваща - Обединените арабски емирства са сред най-добре отбелязаните страни - но културната история около това." 

и в Белгия започнаха с фалшификациите за отрицателен тест, и с наказанията съответно: 

Спойлер

58 reizigers betrapt met vals covid-attest op Zaventem (msn.com) 

58 пътници, заловени с фалшив сертификат за ковид на летище Zaventem

Миналата седмица 58 пътници бяха уловени на летище Брюксел с фалшив сертификат за отрицателен тест за пътуване в чужбина. Те получиха мирно споразумение от 750 евро и не можаха да продължат пътуването си. Тези, които не плащат за извънсъдебно споразумение, може да се наложи да се явят пред наказателен съд, който може да произнесе присъда от пет години затвор и глоба до 2000 евро.

"Тези лица излагат на риск безопасното пътуване на всички, които са в ред и могат да представят истински отрицателен тест", каза прокурорът Ине Ван Вамерш от прокуратурата на Хале-Вилворде в "Сутринта" по Радио 1.

„Всеки, който използва фалшив сертификат COVID19, няма да може да пътува по-нататък, поне не до неговата дестинация за почивка, а напротив, ще трябва да отговаря пред наказателния съд или да бъде глобен. Същата съдба ще бъде постигната и за тези, които получат формуляр за локация на пътници или вече е на хартиен или цифров носител, попълнен или използван невярно ", подчерта по-рано Йохан Делмуле, председател на Съвета на генералните прокурори.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , Lindt каза:

Добре, че съм толкова умна, че разбрах и без конкретния пример, защото жокерът е тотална мистерия за мен 😜

Задължително да се ограмотиш по въпросите на нашата Галактика, за да не се случи принудително!

• Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

България ще признава 16 производителя на бързи тестове при влизане

Бързи тестове на 16 производителя ще се признават в България - това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред Би Ти Ви. "Този списък е изготвен от ЕС, очаква се днес да бъде публикуван. Той е наложителен, защото се сблъскахме с неточни тестове", обясни той.

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/27/4203664_koronavirusut_v_bulgariia_vlastite_obeshtaha_pravila/

Някой има ли идея, как точно ще се случва това с бързите антигенни тестове. На място при пристигане на летището/КПП ще се правят или отиваш в лаборатория. Варианта да си купиш теста от аптека не ми се струва възможен, защото не виждам как ще удостовериш, че точно ти си дал пробата.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Мари Николова каза:

Варианта да си купиш теста от аптека не ми се струва възможен, защото не виждам как ще удостовериш, че точно ти си дал пробата.

Ще следват примера на братята англичани, и PCR си правиш сам и пращаш по пощата 😉 Остави това, ами аз се опитах да си купя антигенен тест в няколко аптеки, докато бях в България, в нито една не можаха да ми кажат производителя! Марка, име, ц, нищо. В едни сиви пликченца ми ги предлагаха, без картонена опаковка, и не можаха да ми отговорят на въпроса какви са, що са?!? Даже в компютъра търсиха и не намериха...

Сетих се, че даже звънях на 1-2 лаборатории, и в едната (не е от най-известните) ми отговориха, че ползвали антигенни тестове, каквито им доставели, и всеки път били различни, и също не ми казаха какви точно са.

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.