Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

@ivan69, аз си казах мнението за дистанционното обучение много отдавна и отражението му върху децата, но така, в този форум всички трябва да се радват, че чуждите деца са затворени, а собствените им пък са гении и не им пречи. Та, катастрофа е, писахме писма, правихме подписки, мисля, че и Министъра беше на наша страна, но няма как.. . С този МП, прочел 1 книга, образованието е там, където е в момента. Имам възможност да общувам всеки ден с учители и знам и тяхното мнение, но няма смисъл да се коментира. Та, проблема на давещите се е проблем на самите давещи се, не чакай подкрепа. Може би ще върнат всички на 17. 05. Късно е, но пак е нещо. 

П. С. Понеже имам възможност да съм в училището, сред децата, мога да уверя, че в България не сме диви изостанали хора , и тук всички носят маски в училище, големите и в час, има дезинфектанти, мият си ръцете децата, дезинфекцират се, вкараха в стаите пречистватели на въздуха, часовете са направени така, че да не се засичат децата от 1 клас с друг клас. В училището на малките ми момичета не е имало повече от 5 болни учителя (повечето се заразиха, когато не бяха на работа), а за деца много рядко по 1-2 от малките класове (за тях знам). В класа на голямата щерка родители бяха болни почти половината, деца така и не се разболяха. За сравнение, по грипни епидемии се е случвало да са болни да ги няма по 10 деца от клас. Сега, не е имало повече от 3 наведнъж да не са на училище поради хрема или подобна болест. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 48 минути , luba_rizova каза:

@ivan69, аз си казах мнението за дистанционното обучение много отдавна и отражението му върху децата, но така, в този форум всички трябва да се радват, че чуждите деца са затворени, а собствените им пък са гении и не им пречи. Та, катастрофа е, писахме писма, правихме подписки, мисля, че и Министъра беше на наша страна, но няма как.. . С този МП, прочел 1 книга, образованието е там, където е в момента. Имам възможност да общувам всеки ден с учители и знам и тяхното мнение, но няма смисъл да се коментира. Та, проблема на давещите се е проблем на самите давещи се, не чакай подкрепа. Може би ще върнат всички на 17. 05. Късно е, но пак е нещо. 

П. С. Понеже имам възможност да съм в училището, сред децата, мога да уверя, че в България не сме диви изостанали хора , и тук всички носят маски в училище, големите и в час, има дезинфектанти, мият си ръцете децата, дезинфекцират се, вкараха в стаите пречистватели на въздуха, часовете са направени така, че да не се засичат децата от 1 клас с друг клас. В училището на малките ми момичета не е имало повече от 5 болни учителя (повечето се заразиха, когато не бяха на работа), а за деца много рядко по 1-2 от малките класове (за тях знам). В класа на голямата щерка родители бяха болни почти половината, деца така и не се разболяха. За сравнение, по грипни епидемии се е случвало да са болни да ги няма по 10 деца от клас. Сега, не е имало повече от 3 наведнъж да не са на училище поради хрема или подобна болест. 

Вторият параграф от мнението ти дали не е показва, че това, което си описала като проблем в първия, макар и като поредица от хаотични решения, всъщност е спомогнало за това да няма много заразени ... 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Мен ме забрави...

Тук сме онлайн от април миналата година. Ужасно е, но не виждам какво може да се направи. Май най-малките ги връщаха присъствено, имаше стачка, че учителите искаха ваксини, то няма...

Иначе държавата е фалирала така че пари за помощи няма, затова всичко работи, като стане страшно затварят за малко, колкото да отпусне и после пак така. Край по тоя път (без ваксина, без тотален локдаун или без трупове по улиците) не се вижда.

Явно идеята е да се направи сравнение с държави от Европа, защото имаме съфорумци от Япония, САЩ, Канада и ти в Бразилия, и тези държави не бяха включени 🙂

Публикувано:

Не, @Брани, изобщо няма общо. Но, няма смисъл пак да влизаме в спорове. Не може единствената мярка в държавата ти децата да не са на училище. Има изследвания по темата. Има и жизнени приоритети. Има и действия с огромно влияние занапред. Но вече мина. А на резултатите ще се радваме всички, и тези със засегнати деца, и тези, дето смятат, че всичко е розово, И тези, които нямат деца и се чудят що сме недоволни.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 41 минути , Травеолани каза:

Явно идеята е да се направи сравнение с държави от Европа, защото имаме съфорумци от Япония, САЩ, Канада и ти в Бразилия, и тези държави не бяха включени 🙂

Да , такава беше идеята , защото сме в ЕС и зависим най-вече от него. Малко офтопик  . Тези дни се навършиха 35 години от аварията в Чернобил . Тогава бяхме на военно обучение и естествено нищо не подозирахме. Попадна ми пост на Кеворк Кеворкян . Какво ли ще пише след 35 години за последиците от Covid19?

Ако се питате, защо днес не обръщам внимание на оперетата около мандата за нов кабинет, който подхвърлят като някоя мизерна уличница, отговорът е лесен.

Това не е политика.

Това е лигоч.

Сега за ритника от Мериленд.

Цитирам Би Ти Ви/Новините в 19 часа днес:

„Ново проучване излиза с добри новини точно 35 години след аварията в Чернобил. Учени са установили, че децата, чиито родители са били изложени на радиация след ядрената катастрофа, нямат мутации над нормата.

Учени от Националния онкологичен институт на САЩ в Мериленд са изследвали 130 души, на които поне единият родител е бил изложен на радиация. Проверени са геномите на децата, заченати от 6 месеца до 16 години след аварията. Характеристиката на откритите при тях мутации са подобни на тези в общото население.

Българският учен/Проф. Алексей Славов се занимава 30 години с генетика и не е изненадан от резултатите…

През последните три десетилетия у нас не е регистриран драстичен ръст при онкологичните заболявания, каза за Би Ти Ви професор Здравка Валерианова, ръководител на националния раков регистър. Данните в него показват по 35 хиляди нови случая всяка година.

Според дългогодишни онколози няма научни доказателства за пряка връзка между аварията в Чернобил и новите случаи на онкологични заболявания.

/край на цитата/

Участниците в изследването са родени между 1987 и 2002 година. Ръководител на изследването е проф. Мередит Йегер от Националния институт по ракови заболявания на САЩ. Тя се е фокусирала върху децата на работниците, които са били привлечени да помагат за почистването на силно замърсената зона около атомната електроцентрала и децата на евакуираните от изоставения град Припят, както и от други селища в 70 километровата зона около него.

Тъй. Да се надяваме – след проучването на американците – че един от поводите за идеологическо бесуване вече е погребан.

Извън преките жертви на катастрофата, няма доказателства за Чернобилски геноцид, продължаващ десетилетия…

В Мериленд обаче могат да направят и друго изследване – за всеки случай: дали пък Чернобилската радиация не поразява специално разума на българската Политическа Секта.

Преди някой да се засили да спекулира, да кажа, че „Всяка неделя“ беше единствената медия, която още същия ден препредаде съобщение на шведска радиостанция за катастрофата в Чернобил.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 35 минути , Брани каза:

Вторият параграф от мнението ти дали не е показва, че това, което си описала като проблем в първия, макар и като поредица от хаотични решения, всъщност е спомогнало за това да няма много заразени ... 🙂

Болниците дали не са същия или по-голям инкубатор на вируса? Видяхме какво стана с ограничаването на пациентите - смъртност наравна с тази от ковид. Половината да са били неустановени ковид жертви, пак е много смъртността от нелечение. Скритите ефекти от ограничаването на училищата ще ги установяваме в близкото бъдеще. За мен достъпът до болници и училище трябва да е равностоен, преди дискотеки и стадиони. Последно на 29 и 30 април ще можем ли да ходим на дискотека, защото по сегашната заповед е разрешено?

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 17 часа, ivan69 каза:

Темата за присъственото обучение е доста важна за мен , но за съжаление не намира отзвук във форума . Интересно ми е как е положението в Белгия @zon , Германия @Masmiya , Швейцария @Velyana , Испания @Crazy Horse , Франция @Роца  ,Великобритания @searus, Унгария @Topfly( къде се загуби?) . Тук приоритет е да изтъкваме ползите от ваксините , да осмиваме тези които още не са се ваксинирали и няма да се ваксинират , да ги убеждаваме колко е важно да се ваксинират....

В Швейцария мисля, че в момента учениците си ходят нормално на училище. Но всички наши приятели с деца в училищна възраст се оплакваха и бяха недоволни от онлайн обучението. Но ние  с мъжа ми като цяло не сме фенове на училищната система тук и смятаме тази в България за по добра( или поне по наше време беше така).

Според мен Швейцария беше сравнително либерална и кантоните сами решаваха кое и как да се случва през последната година.  Например градините в нашият кантон не са затваряли изобщо, но в нашата градина има доста стриктни правила и се спазват от родителите и възпитателите и не подлежат на коментар. Няма ама аз си плащам или ама това не е правилно, на които не му харесва, не си праща детето на градина.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 15 часа, ivan69 каза:

Да се надяваме – след проучването на американците – че един от поводите за идеологическо бесуване вече е погребан.

Извън преките жертви на катастрофата, няма доказателства за Чернобилски геноцид, продължаващ десетилетия…

Само тези две изречения да хванеш и ти е ясно, че изказването на тази меко казано противоречива личност е пропито от идеологическа злоба.

Още малко ще поиска и да благодарим за Чернобил.

Не знам само как 130 човека могат да са представителна извадка на децата на "щастливците, имали шанса" за манифестират под радиоактивния дъжд.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:
преди 15 минути , Zaro каза:

Само тези две изречения да хванеш и ти е ясно, че изказването на тази меко казано противоречива личност е пропито от идеологическа злоба.

Още малко ще поиска и да благодарим за Чернобил.

Не знам само как 130 човека могат да са представителна извадка на децата на "щастливците, имали шанса" за манифестират под радиоактивния дъжд.

преди 16 часа, ivan69 каза:

„Ново проучване излиза с добри новини точно 35 години след аварията в Чернобил. Учени са установили, че децата, чиито родители са били изложени на радиация след ядрената катастрофа, нямат мутации над нормата.

Учени от Националния онкологичен институт на САЩ в Мериленд са изследвали 130 души, на които поне единият родител е бил изложен на радиация. Проверени са геномите на децата, заченати от 6 месеца до 16 години след аварията.

Тъй. Да се надяваме – след проучването на американците – че един от поводите за идеологическо бесуване вече е погребан.

Аз лично познавам две семейства, чиито деца се родиха с аномалии. Едното - на сърцето, почина дни след раждането, второто - на хранопровода, с операции решиха проблема. 

Публикувано:

По темата за онлайн обучението, аз също имам две деца в най-засегнатите класове - 6 и 9. Едното ходѝ предишната ротация 8 или 9 дни бяха, а другото - цели 2, после карантинираха класа.

Сега от понеделник 9 клас тръгнаха присъствено, с 9! деца в клас. Всички други са подали заявления за дистанционно обучение! Така че не знам вече кой крив, кой прав, кой какви ги мисли, но определено родителите имаме голям принос за ситуацията. Защото през цялото време викащите /в двете крайности/ бяха доста повече от мислещите.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 часа, ivan69 каза:

Извинявай , ама ако бях споменал Бразилия и Украйна , 80% ще викнат с тези ли ще се сравняваме:) , благодаря на всички отговорили , явно в Европа и Бразилия е на мода онлайн обучението ,  @logist13 не намира проблем  , явно проблемът е в мен , не може на всичко да съм опозиция , онлайн обучение , ваксини , крипто......

Аз изобщо не казвам, че ми харесва, напротив. Само се обадих, за да видиш, че има и по-зле 😀

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Дани Магелани каза:

Аз лично познавам две семейства, чиито деца се родиха с аномалии. Едното - на сърцето, почина дни след раждането, второто - на хранопровода, с операции решиха проблема. 

Сега всички ще разбират от радиация. Няма да споря с никого,още повече това е темата за Ковид, но дозата при ПЕТ-МРТ, да не говорим за ПЕТ-КТ е в пъти по голяма от радиоактивния дъжд от онова време. Тогава още бях студентка, но имам достъп до архивите на моите колеги и им имам пълно доверие. С това приключвам.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Аз изобщо не казвам, че ми харесва, напротив. Само се обадих, за да видиш, че има и по-зле 😀

Мен ме е яд , че тук първо затвориха училищата и последни ще ги отворят . Иначе за мен е по-добре сутрин да се будя без аларма , а не да ставам в 6.30 за да карам едното дете от Княжево до СМГ и вечер ( евентуално) да прибирам другото в обратната посока в 19.10 . Явно е , че образованието ни е последна грижа в тази пандемия.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 22 минути , Marisha каза:

Сега всички ще разбират от радиация. Няма да споря с никого,още повече това е темата за Ковид, но дозата при ПЕТ-МРТ, да не говорим за ПЕТ-КТ е в пъти по голяма от радиоактивния дъжд от онова време. Тогава още бях студентка, но имам достъп до архивите на моите колеги и им имам пълно доверие. С това приключвам.

Сравнението е неудачно. При скенер облъченият е един, а не хиляди или милиони. А това в почвата в района на Чернобил ще изчезне след много, страшно много години години.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Zaro каза:

Сравнението е неудачно. При скенер облъченият е един, а не хиляди или милиони. А това в почвата в района на Чернобил ще изчезне след много, страшно много години години.

Не смятам да продължавам дискусия, прочети по внимателно, какво съм написала. Защото ще намеся и Фукушима и ще стане изобщо не по темата.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 27.04.2021 г. в 17:32, logist13 каза:

Впечатленията ми са, че който си учи присъствено си учи и онлайн, останалите така или иначе си търсят извинения 🙂 

Моите впечатления са малко по-различни. 

Големият ми син е 5ти клас и от отличника в класа се превърна в "посредствен" ученик.

В началото беше горе-долу добре, стараеше се, слушаше, но с напредване на дните стана все по-трудно да си задържа вниманието през целия ден и да остане съсредоточен в това, което се преподава. Отделно учителите са различни и не всички се стараят да улеснят децата в тази нетипична обстановка.

При онлайн обучението е много по-трудно да следиш мисълта на учителя, най-малкото имаш една камара разсейващи предмети около теб. 

• Харесвам 9
Публикувано:
На 23.03.2021 г. в 12:01, Childish каза:

В семейството - 63г жена, 2 седмици след първа доза Pfeizer си прави тест за антитела Abbott, резултат 500 при референтна стойност 1050.

Бях обещала да докладвам какви са резултатите на теста за антитела след втората доза.

1 месец след поставяне на втората доза стойността е 4650.

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:

Да ви е честита Спутник. Само остава парламентът да го гласува и всички ще живеят щастливо, ваксинирани със Спутник. 

Хайде, няма да има недостиг на ваксини. 

Радвай се, народе! 

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 15 минути , Lyubina каза:

Да ви е честита Спутник. Само остава парламентът да го гласува и всички ще живеят щастливо, ваксинирани със Спутник. 

Радвай се, народе! 

А между другото и Бразилия го отказа.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 18 минути , Lyubina каза:

Радвай се, народе! 

Най-вероятно самата ваксина е добра, но гнусните политически игрички покрай нея поне за мен са  ... еми гнусни ...

В близките месеци ще дойдат достатъчно ваксини и нямаме нужда и от нея, но ако се одобри за използване, ще има и добра страна - доста народ, които облъчени от какви ли не медии не искат файзери, модерни и астри зенеки, ще си сложат спутник. А в крайна сметка е важна крайната бройка ваксинирани, че да го гепим тоя колективен маймунитет най-сетне ...

• Харесвам 13
Публикувано:

При положение, че толкова страх се насади около ваксините на АЗ и Джонсън с тромбоцитопенията, която предизвикват, макар и в редки случаи, какво би предизвикало доверие точно в Спутник като векторна ваксина, освен политическа идеология, не знам. Лошото е, че докато при първите две всеки един случай се изследва и има някаква прозрачност, то при Спутник не ясно, какво е ясно. А ние наистина нямаме капацитета да правим мащабни изследвания за безопасността. Пък дано да е добра.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 51 минути , Брани каза:

Най-вероятно самата ваксина е добра, но гнусните политически игрички покрай нея поне за мен са  ... еми гнусни ...

В близките месеци ще дойдат достатъчно ваксини и нямаме нужда и от нея, но ако се одобри за използване, ще има и добра страна - доста народ, които облъчени от какви ли не медии не искат файзери, модерни и астри зенеки, ще си сложат спутник. А в крайна сметка е важна крайната бройка ваксинирани, че да го гепим тоя колективен маймунитет най-сетне ...

Эх, покататся!

Спойлер

Capture.JPG.ec19fa57bd8dbfe8062d7687da64fae5.JPG

Спойлер

Capture01.JPG.6871ecc7bde4d6799b422397bb75014c.JPG

Ама като искат - ами да се ваксинирват! :grin:

Между другото... Днес РЗИ-София е обявила обществена поръчка за роботи и джипове.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Най-вероятно самата ваксина е добра, но гнусните политически игрички покрай нея поне за мен са  ... еми гнусни .

Барем Путин да се беше боцнал демонстративно със Спутник, че даже и плацбо да беше в спринцовката, да хване дикиш, ама ... иска да възстанови СССР, ама не му стиска да се боцне с постижението на съвет..., така де, руската медицина. Съдейки по името, по-скоро се е търсело аналогия с космическата програма, лелеяната мощ на СССР, идеологическата борба от годините на студената война, а ефективността кучетата я яли. Даже и да я има, май не тя е от значение за възложителите.

Публикувано:

Политика.

Днес Турция официално обяви, че е подписала договор за 50 млн.  дози от руската ваксина. Доставките започват от началото на месец май.

Вярвам знаят какво правят. 

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.