Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Оффтопик: Тази книга на Kit Yates четох точно преди пандемията. Забавна математика, но има специална част посветена на медицината и цифрите. Наскоро чистих и я изрових. Някаква клета пророческа покупка съм направила.

IMG_20201126_232155.jpg

IMG_20201126_232209.jpg

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Днес гледах интервю по Канал 1 с проф. Чорбанов от БАН и се подсетих, че всъщност се подготвя и българска ваксина за Ковид-19 със сътрудничеството на френския институт "Пастьор". Тя всъщност била готова, но не били започнали изпитания още. Чудя се дали тази ваксина би имала практическо значение и кой би я произвеждал, ако бъде одобрена.

Връзка към коментар

Те нека я разработят както си трябва, сигурна съм, че производител ще се намери. Не съм чела на какъв принцип ще е тяхната ваксина. Защото Бул Био, които са държавна фирма, също имат производствени мощности.

Санофи имат подразделение Пастьор, което всъщност им произвежда ваксините. 

Да сте чули нещо от ГлаксоСмитКлайн, които са другият световен производител на ваксини? 

Връзка към коментар
преди 9 часа, Lyubina каза:

. Не съм чела на какъв принцип ще е тяхната ваксина.

На класическия - модифициран вирус, а не вкарване на генетичен код.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам дали знаете за делото срещу противоконституционалната задължителност на ваксината срещу Ковид-19, което Робърт Кенеди - Младши спечели във Върховния съд на САЩ. Масовите медии изобщо не споменаха за това. Ето го тук на митинг от стотици хиляди хора в Берлин, където повтаря крилатите слова на чичо си - "Ich bin ein Berliner". 

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Не знам дали знаете за делото срещу противоконституционалната задължителност на ваксината срещу Ковид-19, което Робърт Кенеди - Младши спечели във Върховния съд на САЩ. Масовите медии изобщо не споменаха за това. Ето го тук на митинг от стотици хиляди хора в Берлин, където повтаря крилатите слова на чичо си - "Ich bin ein Berliner". 

5Г, Бил Гейс, нацизъм, тотален контрол и терор пълната програма за 9 минути 😄 Трябваше и за кеймтрейлс да спомене нещо, за да е пълен циркът.

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, tch каза:

5Г, Бил Гейс, нацизъм, тотален контрол и терор пълната програма за 9 минути 😄 Трябваше и за кеймтрейлс да спомене нещо, за да е пълен циркът.

Акцентът на поста беше, че е спечелил делото срещу задължителноста на ваксините във Върховния съд на САЩ. Това не е съвсем Бай Никой, това е племенникът на JFK. А и хората около него не ми изглежда да го освиркват, нито да са малко, а пък и в Берлин...

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, tch каза:

тотален контрол и терор пълната програма за 9 минути 😄 

Майтап ли ви се струва или не, ама само гледайте как след година всичките ще си пътуваме първо с QR кодчета и после като посвикнем и друго ще дойде. Та даже сами ще настояваме за това.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/coronavirus-china-qr-code-system-international-travel-xi-jinping-g20-b1760434.html?fbclid=IwAR09QJ6ejujoXMTwz99k3OvftquChw48WC8Gc5sWEcVONNBXB85yqoa9jJM

• Харесвам 4
  • Шок 1
Връзка към коментар

Че кога приеха закон за задължителното ваксиниране в Щатите, кога заведе дело, че и го спечели във Върховния съд? 🙄 

И защо на митинг в Лайпциг, а не някъде из родината му?

• Харесвам 9
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, DaBo каза:

Че кога приеха закон за задължителното ваксиниране в Щатите, кога заведе дело, че и го спечели във Върховния съд? 🙄 

И защо на митинг в Лайпциг, а не някъде из родината му?

Ти остави, ами делата са от 2018-а и лятото на 2019-а по съвсем друг казус.

Кенеди-младши се оказва дългогодишен неформален лидер на анти-ваксърите в САЩ. 

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Публично си признавам, че неволно съм публикувал невярна информация в поста си за Робърт Кенеди - Младши. Бях останал с впечатление лятото, че е спечелил дело във Върховния съд срещу Ковид ваксините, но делата наистина са различни. 

Модераторите имат пълно право да изтрият поста. Аз се извинявам на всички участници за невярната информация.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Според Уолстрийт Джърнъл, вчера Юнайтед са извършили първият карго полет на новата ваксина на Пфайзър от Брюксел до Чикаго :

https://www.wsj.com/articles/united-begins-flying-pfizers-covid-19-vaccine-11606512293?st=xz8zz70kt53t091&reflink=article_copyURL_share

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Дали някой от Магеланци е ползвал Хлорен диоксид за определено заболяване или има практически познания за това съединение? Много ми е интересно да науча повече за него от някой с личен опит.

Чета доста добри отзиви за използването на съединението, а напоследък е и доста актуално във връзка с Ковид. В Боливия е приет Закон, с който съединението е въведено като средство за лечение и там заболяемостта е сведена до минимум, без мерки. Все повече лекари, предимно от развиващи се страни, го ползват и алармират за ползите от него, но няма никаква чуваемост за това. Говори се само за ваксини. 

Съединението се ползва за пречистване на водоснабдителни канализация. Доколкото разбрах е одобрено за ползване с тази цел и у нас, но поради незнайни причини се ползва хлор. Ползва се за дезинфекция в болници и за съхранение на органи. 

Четох, че са създадени протоколи за ползване на съединението при различни заболявания, вкл. Ковид. Малко е сложно за обикновения човек, че се правят дози и се изисква спазване на определени правила кога и как да се ползва, но под лекарски контрол не би имало проблем. Подобни на него са ММС, DMCO, a то самото е известно като CDS

Интересно е, че съвсем неправилно съединението се причислява към пестициди, ползвани в САЩ преди години, но доколкото разбрах има съвпадение само в абревиатурата. Друго невярно твърдение е, че това е белина, но доколкото обясняват вещите в химията лица, химическите формули на двете са различни. Май твърдението на Тръмп да се вкара "белина" в човешкия организъм, за да убие вируса, което доби слава пролетта, е подменило истинския му въпрос за използване на хлорния диоксид или ММС разреден със солна киселина. 

https://www.mmsbulgaria.com/

• Харесвам 1
  • Шок 2
Връзка към коментар
преди 18 часа, mililia каза:

Дали някой от Магеланци е ползвал Хлорен диоксид за определено заболяване или има практически познания за това съединение? Много ми е интересно да науча повече за него от някой с личен опит.

Чета доста добри отзиви за използването на съединението, а напоследък е и доста актуално във връзка с Ковид. В Боливия е приет Закон, с който съединението е въведено като средство за лечение и там заболяемостта е сведена до минимум, без мерки. Все повече лекари, предимно от развиващи се страни, го ползват и алармират за ползите от него, но няма никаква чуваемост за това. Говори се само за ваксини. 

Съединението се ползва за пречистване на водоснабдителни канализация. Доколкото разбрах е одобрено за ползване с тази цел и у нас, но поради незнайни причини се ползва хлор. Ползва се за дезинфекция в болници и за съхранение на органи. 

Четох, че са създадени протоколи за ползване на съединението при различни заболявания, вкл. Ковид. Малко е сложно за обикновения човек, че се правят дози и се изисква спазване на определени правила кога и как да се ползва, но под лекарски контрол не би имало проблем. Подобни на него са ММС, DMCO, a то самото е известно като CDS

Интересно е, че съвсем неправилно съединението се причислява към пестициди, ползвани в САЩ преди години, но доколкото разбрах има съвпадение само в абревиатурата. Друго невярно твърдение е, че това е белина, но доколкото обясняват вещите в химията лица, химическите формули на двете са различни. Май твърдението на Тръмп да се вкара "белина" в човешкия организъм, за да убие вируса, което доби слава пролетта, е подменило истинския му въпрос за използване на хлорния диоксид или ММС разреден със солна киселина. 

За почистване на вода и за избелване на хартия е супер.  В миналото е бил използван и за избелване на брашно, по обясними причини е забранен после. Май се използва на моменти при обработка на месо и други хранителни продукти против салмонели, ама не съм много сигурен. Със сигурност ще нанесе по-малко щети от белина, ама и точно толкова сигурно ще помогне срещу вируси. Иначе комбинацията със солна киселина е наистина интересна и определено премахва проблема с COVID-19 😄

• Браво 2
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Вчера попаднах на тази статия - https://www.wsj.com/articles/its-like-the-second-world-war-covid-19-is-tearing-into-the-parts-of-europe-that-lack-doctors-11606473001

Няма нищо ново като новини за Ковид, но е изключително точен пример какво и защо се случва със здравните системи на по-бедните членки на ЕС. Статията е за Полша, но всяка една дума отговаря с точност и за положението в България.

Връзка към коментар
преди 5 часа, SpeeDemoN5 каза:

Историческия момент дойде. Ваксината на Pfizer/BioNTech вече е одобрена в UK 🙂

https://www.theguardian.com/society/2020/dec/02/pfizer-biontech-covid-vaccine-wins-licence-for-use-in-the-uk

Представете си на какъв натиск са били подложени.

:aikido:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 29.11.2020 г. в 17:38, mililia каза:

Благодаря за линка към този сайт. Вътре има и статия за "ХИВ-СПИН измамата", говори се за църквата "Генезис 2", какво била казала Опра Уинфри и други, хм, ненаучни неща.

След посещението на подобни сайтове си мисля, че със свободата на словото не бива да се прекалява, както и с лекарствата. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
6 hours ago, SpeeDemoN5 said:

Историческия момент дойде. Ваксината на Pfizer/BioNTech вече е одобрена в UK 🙂

https://www.theguardian.com/society/2020/dec/02/pfizer-biontech-covid-vaccine-wins-licence-for-use-in-the-uk

Снощи или онази вечер по БТВ имаше репортаж за ваксините в UK - колко са одобрени, как са направени графици вече за производство, доставки, планове за ваксиниране на народа. Сериозна работа. И следващата новина - как у нас има някакви проблеми с издаване на направленията за Ковид.. Жалка работа сме. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Въпреки все по-западащото качество на материалите в Дневник, две доста интересни описания на процесите на разработка на ваксините:

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/28/4142699_nadprevarata_za_vaksinata_-_kak_za_meseci_se_svurshi/

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/29/4144957_edna_greshka_i_mnogo_pari_-_kak_astrazeneca_i_oksford/

На мен ми изглеждат добри, но нека форумните учЕни да кажат дали е така 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, vorbis каза:

Благодаря за линка към този сайт. Вътре има и статия за "ХИВ-СПИН измамата", говори се за църквата "Генезис 2", какво била казала Опра Уинфри и други, хм, ненаучни неща.

След посещението на подобни сайтове си мисля, че със свободата на словото не бива да се прекалява, както и с лекарствата. 

Принципно човек трябва да подлага всичко на съмнение, а когато чете подобни неща много да отсява инфото. Има много отнесени вярвания. Но същото може да бъде казано и за утвърдени истини, които изхождат от грешно допускане и след много години се преосмислят.

Аз четох само  за ММС в сайта, тъй като съвсем наскоро разбрах за този препарат и ми стана много интересно. Направи ми впечатление ниския брой заразени в Боливия след като стремглаво се бяха юрнали нагоре. Затърсих инфо и стигнах до закон с които са приели подобни препарати да се ползват в лечението. Законът е спрян от Министерството на здравеопазването, но докато се реши въпроса явно препаратите продължават да се ползват. Далеч съм от мисълта в Боливия човекът да е станал приоритет, но и идеята с ваксини за всяко нещо не ми допада, особено, ако резултатът от тях е временен. 

Идеята е, че след като голям процент от човешкото тяло се състои от вода, а тялото е самовъзстановяващ се механизъм стига да бъде поставен в идеални условия. В търсенето на нещо, което да пречиства този съществен процент от съдържанието на тялото според мен има зрънце рационслност.

Доколко ММС и&  е истина няма научни изследвания. Но пък има страшно много описания на възстановяване на хора. Дали е вярно не знам, но е факт, че фармацевтичните компании целят основно печалби. 

Оказа се, че дори познавам  хора, много интелигентни, занимаващи се с процесите в човешкото тяло от гледна точка на квантовата физика и клиничната биология на д-р Брус Липтън, които взимат препарата от 7 години и се чувстват много добре физически. 

Ровейки за информация установих, че страшно много хора ползват такива съединения/препарати при безнадеждни от медицинска гледна точка случаи и то с голям успех. 

Скептицизмът в мен за сега надделява, но мисля, че годината дава нов поглед към страшно много неща. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.