Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

И освен че вече практически има избор от два вида и три марки ваксини, но (за тези които желаят) може да се постави ваксина бързо -  в рамките на ден-два, а някои приятели и познати в чужбина ми казват, че трябва да чакат тепърва още месеци, докато им дойде редът, при това най-често без избор на вида ваксина. 

Точно пък ваксинационния ни "план" не е за хвалене. Пълен безпорядък е. Лекари чакат на опашки като през комунизма за ваксини. Хората биват връщани по няколко пъти, защото няма от желаната ваксината. Чакаме на подаяния от ЕС, за да имаме достатъчно от ваксината на Пфайзер. И най-вече сме на последно място в ЕС, а сигурно и в цяла Европа по ваксинирани.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 минути , tch каза:

Точно пък ваксинационния ни "план" не е за хвалене. Пълен безпорядък е.

Факт. Както обикновено в татковината - всичко е хаос. И все пак вече всеки желаещ ще може да се ваксинира. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 56 минути , Фил каза:

Най-добре е да дойдат вогоните! 

vogoni.jpg.fef43e724134ea90242acbcb8e73c2a6.jpg

Проблемът с вогоните беше решен преди повече от половин година. Няма нужда да ни благодарите, добри земляни! 🙂

Публикувано:
преди 13 минути , Брани каза:

vogoni.jpg.fef43e724134ea90242acbcb8e73c2a6.jpg

Проблемът с вогоните беше решен преди повече от половин година. Няма нужда да ни благодарите, добри земляни! 🙂

Ха, за сметка на това има околовръстен път и вече пътувам до офиса за 20 минути... 😛 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Правя един анализ за моя доклад пред ОЧЗ. И в тази връзка искам да видя какви са нагласите тук с една мини анкета ...

Кой за вас е по-приемливия хипотетичен вариант:

1) Да се спре пандемията за една година за глътка въздух и после да се пусне пак до 2030та.

2) Да се изкара по първоначален план до 2023та и после да се пусне всичко до следващата (засега е предвидена за 2040та).

3) Да се редува половин година пандемия, половин година иху-аху за следващите 10 години.

Аз съм за т. 3! 😇

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Според мен нищо не наблюдаваме все още. Много "ще" има в твоя пост. Какво ще стане,  предстои да наблюдаме и аз съвсем не съм с розовите очила. 

Спокооо! Иде светлина в тунела:

"Пероралната ваксината Oravax "е насочена към три структурни протеина на новия коронавирус, за разлика от единичния протеин, към който са разработени ваксините Moderna и Pfizer" . Това би направило ваксината по-устойчива на варианти на COVID-19"

Clinical Trials Planned for Oral COVID Vaccine

Евреите ще го измислят, няма да се харчат постоянно, за ваксини и парите да отиват другаде:))))

"Коронавирусната ваксина, която може да се приема като хапче, може да влезе в клинични изпитвания през второто тримесечие на 2021 година. Оралната ваксина се разработва от Oravax Medical, ново съвместно предприятие на израелско-американската компания Oramed и индийската компания Premas Biotech, съобщи Business Insider. Досега всички използвани ваксини се доставят чрез инжектиране. Едно от предимствата на оралната ваксина е, че хората могат да я приемат у дома, вместо ваксината да се прилага от медицински персонал на централно място. В съобщение за новини Орамед каза, че ваксината, която се разработва, също ще бъде по-лесна за разпространение, тъй като тя може да бъде изпратена в нормален хладилник и съхранявана при стайна температура. „Пероралната ваксина срещу COVID-19 би премахнала няколко бариери пред бързото широкомащабно разпространение, като потенциално ще позволи на хората да приемат ваксината сами вкъщи“, каза в съобщението за новини Надав Кидрон, главен изпълнителен директор на Oramed. "Въпреки че лекотата на приложение е критична днес за ускоряване на скоростта на инокулация, оралната ваксина може да стане още по-ценна в случай, че ваксина срещу COVID-19 може да се препоръчва ежегодно като стандартния грип." Ваксината Oravax "е насочена към три структурни протеина от новия коронавирус, за разлика от единичния протеин, насочен чрез ваксините Moderna и Pfizer", каза Кидрон пред The Jerusalem Post. Това би направило ваксината по-устойчива на варианти на COVID-19, каза той."

Цялата статия:

https://www.medscape.com/viewarticle/948034?src=soc_fb_210325_mscpedt_news_mdscp_oral&faf=1

• Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:

Тези, които не искат да се ваксинират с ваксини чрез инжектиране или пък антиваксърите, дали ще искат да приемат ваксина-хапче (?) 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Аммм, аз имам един по-различен въпрос (който е хипотетичен разбира се): ако се предположи, че ваксината е белтъчна, как се предполага че ще достигне до таргетните органи? 

Любопитствам, нищо друго? 

Понеже не ми се четат в момента публикации. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , zon каза:

Тези, които не искат да се ваксинират с ваксини чрез инжектиране или пък антиваксърите, дали ще искат да приемат ваксина-хапче (?) 

сигурно ще искат, докато не се появи на пазара; после ще чакат ваксина-спрей, а като се появи и тя, вероятно ще чакат ваксина, вкарвана със система и така до края на света

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

сигурно ще искат, докато не се появи на пазара; после ще чакат ваксина-спрей, а като се появи и тя, вероятно ще чакат ваксина, вкарвана със система и така до края на света

Споко, дотогава чипираните ще постигнем абсолютно мнозинство и просто ще ги изключим от раздаването на семки и бонбонки... 😛 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 минути , antea каза:

Може пък хомеопатите вече да открили и хапче и спрей :)) 

• Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Спокооо! Иде светлина в тунела:

"Пероралната ваксината Oravax "е насочена към три структурни протеина на новия коронавирус, за разлика от единичния протеин, към който са разработени ваксините Moderna и Pfizer" . Това би направило ваксината по-устойчива на варианти на COVID-19"

Clinical Trials Planned for Oral COVID Vaccine

Евреите ще го измислят, няма да се харчат постоянно, за ваксини и парите да отиват другаде:))))

"Коронавирусната ваксина, която може да се приема като хапче, може да влезе в клинични изпитвания през второто тримесечие на 2021 година. Оралната ваксина се разработва от Oravax Medical, ново съвместно предприятие на израелско-американската компания Oramed и индийската компания Premas Biotech, съобщи Business Insider. Досега всички използвани ваксини се доставят чрез инжектиране. Едно от предимствата на оралната ваксина е, че хората могат да я приемат у дома, вместо ваксината да се прилага от медицински персонал на централно място. В съобщение за новини Орамед каза, че ваксината, която се разработва, също ще бъде по-лесна за разпространение, тъй като тя може да бъде изпратена в нормален хладилник и съхранявана при стайна температура. „Пероралната ваксина срещу COVID-19 би премахнала няколко бариери пред бързото широкомащабно разпространение, като потенциално ще позволи на хората да приемат ваксината сами вкъщи“, каза в съобщението за новини Надав Кидрон, главен изпълнителен директор на Oramed. "Въпреки че лекотата на приложение е критична днес за ускоряване на скоростта на инокулация, оралната ваксина може да стане още по-ценна в случай, че ваксина срещу COVID-19 може да се препоръчва ежегодно като стандартния грип." Ваксината Oravax "е насочена към три структурни протеина от новия коронавирус, за разлика от единичния протеин, насочен чрез ваксините Moderna и Pfizer", каза Кидрон пред The Jerusalem Post. Това би направило ваксината по-устойчива на варианти на COVID-19, каза той."

Цялата статия:

https://www.medscape.com/viewarticle/948034?src=soc_fb_210325_mscpedt_news_mdscp_oral&faf=1

Остава въпроса, как тази ваксина ще се контролира на границите?

преди 35 минути , zon каза:

Няма да искат, разбира се. Още повече,  че не е задължително. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , slujitel каза:

Няма да искат, разбира се. Още повече,  че не е задължително. 

a, Русия ще им ги слагат в чая, дискретно :)) 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 34 минути , antea каза:

За тях важното е някой друг да се ваксинира, а те да си плуват лежерно в колективния имунитет 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Добре де, какво значи да се контролира? Нали е въпросът, всеки да избере за себе си, как да се ваксинира. На всички вече, трябва да им е станало ясно, че ваксинацията е необходима и е  единственото, възможно, което помага в тази ситуация. Другото, което стана ясно е, че с тоя вирус, /противно на моя оптимизъм, че ще се приключи до Великден/, въобще не се знае, ще има ли край. Което пък, влачи със себе си, периодични ваксинации.

А пък аз, много разчитам на евреите - те винаги намират изход:)))) Освен това, тия луди пари, дето ги дадоха сега, съм абсолююютно сигурна, че втори път няма да ги дадат, а ще направят всичко възможно, парите да отиват при тях - дали за ваксина, дали за лекарство. Няма да спят, ама, ще го измислят.

Ще поживеем, ще видим!

Преди 1 час, Lyubina каза:

Аммм, аз имам един по-различен въпрос (който е хипотетичен разбира се): ако се предположи, че ваксината е белтъчна, как се предполага че ще достигне до таргетните органи? 

Любопитствам, нищо друго? 

Понеже не ми се четат в момента публикации. 

Е, то и сега има перорални противовирусни ваксини - Ротарикс, Полио Сабин...

За кои таргетни органи говориш?

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

Добре де, какво значи да се контролира? 

Значи,  че на границата трябва да покажеш или резултат от тест, или сертификат за ваксина. Можеби ще ходим да изпием хапчето в РЗИ,  за да отбележат партидата и да ти дадат сертификат.  А можеби и за да отметнат в имунизационните паспорти.  Щом и ти, вечния оптимист не вярваш вече това някога да приключи,  не е добре работата. С коя ваксина ще се ваксинираш?

• Харесвам 7
Публикувано:

А защо трябва да се контролира на границите? Може пък да е насочена към хората, които имат нужда от нея по предназначение, а не за да пресичат граници.

И аз като друг оптимист да кажа, че проблема с границите ще изчезне когато изчезне проблема вътре в границите.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 19 минути , AlexandraKo каза:

За кои таргетни органи говориш?

Ами за да се стигне до производство на антитела, този антиген следва да премине през някои бариери, за да предизвика имунен отговор.

т.е. белтъчните молекули трябва да преминат от стомашно-чревния тракт в кръвоносната система (как по-точно ще стане този номер ми е любопитно, при условие че преди това ще се срещне със солната киселина и пепсина в стомаха - поне)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Lyubina каза:

Ами за да се стигне до производство на антитела, този антиген следва да премине през някои бариери, за да предизвика имунен отговор.

т.е. белтъчните молекули трябва да преминат от стомашно-чревния тракт в кръвоносната система (как по-точно ще стане този номер ми е любопитно, при условие че преди това ще се срещне със солната киселина и пепсина в стомаха - поне)

Ще го измислят, нали това им е работата:)))

Публикувано:
преди 2 минути , neuromancer каза:

А защо трябва да се контролира на границите? Може пък да е насочена към хората, които имат нужда от нея по предназначение, а не за да пресичат граници.

И аз като друг оптимист да кажа, че проблема с границите ще изчезне когато изчезне проблема вътре в границите.

А сега не се ли ваксинират хората защото имат нужда? Но границите се контролират. Изобщо имам усещането,  че каквото напиша се преиначава по странен начин от една част от хората тук. Едно искам да кажа, друго се разбира,  сигурно не се изразявам правилно. Това,  последното не е само към теб, но и твоя отговор сега показва същото. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 18 минути , slujitel каза:

Значи,  че на границата трябва да покажеш или резултат от тест, или сертификат за ваксина. Можеби ще ходим да изпием хапчето в РЗИ,  за да отбележат партидата и да ти дадат сертификат.  А можеби и за да отметнат в имунизационните паспорти.  Щом и ти, вечния оптимист не вярваш вече това някога да приключи,  не е добре работата. С коя ваксина ще се ваксинираш?

Хехе, аз просто смятам, че това с паспортите, ще е ден до пладне.

Ще си пътувам с ПСР тест:girl_cray2::girl_hide::give_rose:

• Харесвам 5
Публикувано:

Това, което аз имам предвид, е че има проблем с границите, защото има много болни. Ако по някаква причина няма болни, дали заради ваксина, дали поради друга причина, никой на границата няма да се интересува дали си ваксинирана. 

Ползата от ваксината за пресичане на граници е страничен ефект и предимно евентуално в бъдеще време, но не много сигурно, тоест не е това целта, когато се разработва нов продукт.

• Харесвам 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.