Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Това, което аз имам предвид, е че има проблем с границите, защото има много болни. Ако по някаква причина няма болни, дали заради ваксина, дали поради друга причина, никой на границата няма да се интересува дали си ваксинирана. 

Ползата от ваксината за пресичане на граници е страничен ефект и предимно евентуално в бъдеще време, но не много сигурно, тоест не е това целта, когато се разработва нов продукт.

Аха, разбрах,  вие тук говорите за едно неизвестно бъдеще време,  а аз живея в сегашното.  

• Харесвам 6
Публикувано:

Ваксините не решават въпроса с пътуванията и в сегашно време (освен няколко държави, които се броят на пръстите на ръцете). Общо взето в сегашно време е в сферата на пожеланията.

Както вече казах, като видят, че идвам от Бразилия няма да ме пуснат и в тези 3-4 държави, дори да съм ваксиниран - в сегашно време.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Ваксините не решават въпроса с пътуванията и в сегашно време (освен няколко държави, които се броят на пръстите на ръцете). Общо взето в сегашно време е в сферата на пожеланията.

Както вече казах, като видят, че идвам от Бразилия няма да ме пуснат и в тези 3-4 държави, дори да съм ваксиниран - в сегашно време.

Да, за теб можеби е така, не следя за бразилци как е, но тук не е така. Дори в България вече ваксинираните ще влизат без тест и карантина. Чака се съответната заповед да излезе всеки момент.

• Харесвам 2
Публикувано:

То и аз се отклоних, ама в първия ми коментар имах предвид, че като се разработва някакво лекарство, основната идея е да действа, а не как да докажеш, че си го взел. Ама мисля, че се разбрахме накрая.

• Харесвам 4
Публикувано:

то и това хапче Oravax е в силно бъдеще време, за да има изобщо терзания как ще го признават на границите в сегашното настояще

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, samuraika каза:

Ами идеята е да се изпреварят мутациите докато са подвластни на ваксините. Ти алтернатива виждаш ли?

Колкото повече милиони се заразяват, толкова повече мутации ще има. И не само на ваксините няма да са подвластни, ами и на придобития по естествен път имунитет. И така ще си се въртим в омагьосан кръг от препълнени болници, затваряне, отваряне, пак пълни болници....

Ама не разбирате ли, че няма как да се изпреварят мутациите вече? Дори всичкото население на земята да иска да се ваксинира още утре, ами то няма достатъчно ваксини. Тоест все ще има немалко хора дето не са ваксинирани (или пък в бъдеще няма да са ваксинирани с новата ваксина) и ще се заразяват и ще стават нови мутации. Ние вече сме в спиралата, не знам защо това не е ясно?

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Значи,  че на границата трябва да покажеш или резултат от тест, или сертификат за ваксина. Можеби ще ходим да изпием хапчето в РЗИ,  за да отбележат партидата и да ти дадат сертификат.  А можеби и за да отметнат в имунизационните паспорти.  Щом и ти, вечния оптимист не вярваш вече това някога да приключи,  не е добре работата. С коя ваксина ще се ваксинираш?

Вълнуваш се излишно:(((

До колкото виждам, има нова заповед,от днес,  само, за продължаването на епидемичната обстановка до 31 май, което се знаеше от миналата седмица, а за влизане в държавата, си остава старата заповед:

https://coronavirus.bg/bg/963

https://coronavirus.bg/bg/893

https://coronavirus.bg/bg/merki/ogranichitelni-merki

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Lyubina каза:

Чехия обяви, че прекратява изследванията на руската ваксина срещу коронавирусната инфекция "Спутник V", предаде ТАСС.

ТАСС: Чехия се отказа от „Спутник“ (focus-news.net)

Хаха те Чехите така се изсилиха с тия дипломатически скандали, сега това с ваксините звучи като: Дайте да се направим, че ваксините не стават, щото така или иначе Руснаците няма и да ни ги дадат 😄

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 21 минути , AlexandraKo каза:

Вълнуваш се излишно:(((

До колкото виждам, има нова заповед,от днес,  само, за продължаването на епидемичната обстановка до 31 май, което се знаеше от миналата седмица, а за влизане в държавата, си остава старата заповед:

https://coronavirus.bg/bg/963

https://coronavirus.bg/bg/893

https://coronavirus.bg/bg/merki/ogranichitelni-merki

Ще има друга, министъра каза.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , slujitel каза:

Ще има друга, министъра каза.

Ми днеска има две:)))Много заповед, много нещо:)))))

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 43 минути , boogy83 каза:

Хаха те Чехите така се изсилиха с тия дипломатически скандали, сега това с ваксините звучи като: Дайте да се направим, че ваксините не стават, щото така или иначе Руснаците няма и да ни ги дадат 😄

Обаче нещо и бразилците са наложили бан на спътника .  :unsure: 
COVID-19 vaccine | Brazil bans Russia's Sputnik V

"The five-person board of the Brazilian Health Regulatory Agency unanimously decided that consistent and trustworthy data required was lacking for approval of the requests from 10 states."

...
According to a slideshow uploaded online, scientists at Anvisa, Brazil's health regulator, said they tested samples of the booster shot and found it was "replication-competent" -- meaning that once inside the body, the adenovirus can continue to multiply.

@neuromancer, вярно ли е това, какво се коментира при вас? 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ми днеска има две:)))Много заповед, много нещо:)))))

Айде и третата я снесоха:)))

• Шок 1
Публикувано:
преди 54 минути , Фил каза:

@neuromancer, вярно ли е това, какво се коментира при вас? 

Ами не знам. В смисъл така са казали, но пък руснаците твърдят, че не било вярно и ще ги съдят, та не знам как е в крайна сметка.

Не съм забелязал тук да страдат от излишна русофилия или русофобия...

Публикувано:
преди 18 минути , AlexandraKo каза:

Айде и третата я снесоха:)))

Те хубаво я снесоха ( ама буквално) ма и толкова безумна заповед до сега не са творили :russian_roulette:

• Харесвам 5
Публикувано:
В момента, funny каза:

Те хубаво я снесоха ( ама буквално) ма и толкова безумна заповед до сега не са творили :russian_roulette:

Нали ти рекох - така е, като преписват:)))))

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Значи ваксинираните си влизат свободно , за другите PCR или антигенен . Не знаех , че ваксинираните вече не могат да се заразят или да пренасят , защото ако не е така .....

• Харесвам 4
Публикувано:

Какво ,шамари ?

Данните от държавите с напреднала ваксинация са категорични и показват рязък спад в случаите .Вероятността за заразяване не е сведена до нула , но целта да е в поносими граници явно е постижима.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 39 минути , AlexandraKo каза:

Нали ти рекох - така е, като преписват:)))))

Защото втори път споменаваш, нека да попитам от кого точно преписват?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , stanimir каза:

Какво ,шамари ?

Данните от държавите с напреднала ваксинация са категорични и показват рязък спад в случаите .Вероятността за заразяване не е сведена до нула , но целта да е в поносими граници явно е постижима.

Просто ще трябва да се пазя не само от вируса , а и от ваксинираните , естествено всеки сам си решава как да се предпазва....

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Публикувано:

А в момента как точно се пазиш от хора, които може да са вирусоносители и с какво предпазването ти от други хора, които са ваксинирани би следвало да е различно? 

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано:
преди 47 минути , ivan69 каза:

Просто ще трябва да се пазя не само от вируса , а и от ваксинираните , естествено всеки сам си решава как да се предпазва....

Може да се предпазваш по същия начин,  по който от некарантинираните членове на домакинствата, в жилището на които има поставен под карантина човек 🙂  

Подсказвам - носи маска и спазвай дистанция. 

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 42 минути , Lindt каза:

Може да се предпазваш по същия начин,  по който от некарантинираните членове на домакинствата, в жилището на които има поставен под карантина човек 

Че то има ли такива? 

Публикувано:
Преди 1 час, desislavna каза:

А в момента как точно се пазиш от хора, които може да са вирусоносители и с какво предпазването ти от други хора, които са ваксинирани би следвало да е различно? 

@Lindt го е написала много точно , нося маска и спазвам дистанция , засега работи , за съжаление наблюденията ми са , че ваксинираните не спазват никакви мерки , явно си мислят , че ваксината достатъчно ги е предпазила. Също така не прегръщам и целувам хора извън моето домакинство .

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 26 минути , ivan69 каза:

ваксинираните не спазват никакви мерки

хайде сега генерални заключения

Съсипаха я тая държава тия ваксинираните! 🤦‍♀️

• Харесвам 8
  • Смея се 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.