Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Храната може и да има някакво значение, но според мен за хора склонни към алергии.

При двамата с мъжа ми реакциите бяха различни(леки), при еднаква храна и при двете дози.

Не сме спазвали някакви ограничения, алкохол не сме пили и двамата, но не заради лекарска препоръка. :smile:

• Харесвам 6
Публикувано:

Мъжът ми пък след първата доза Модерна твърдеше, че не му е добре  и му е отпаднало, оплакванията изчезнаха мигновенно след една пица, един бургер с пържени картофки и една бира 😂 

• Харесвам 4
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 6 минути , Velyana каза:

Мъжът ми пък след първата доза Модерна твърдеше, че не му е добре  и му е отпаднало, оплакванията изчезнаха мигновенно след една пица, един бургер с пържени картофки и една бира 😂 

Емии това е за Модерна само :biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Чисто информативно, РНК ваксините имат  неприятен  страничен ефект ( шум в ухото, обикновено само в едното) при много много малък процент от хората , засега са известни няколко стотици случая в САЩ на фона на едни над 100 милиона поставени дози. За съжаления няма лек, има случаи на по няколко месеца и няма подобрение. Има доста инфо в нета, лекарите са наясно, но не признават публично по ред причини...За съжаление, най-добрият ми приятел изтегли къса клечка преди месец с Пфайзер, и след всички възможни тестове в болница , което е топ 10 в света - Mass General , няма назначена терапия ...

На който му се чете да Гугълне - tinnitus или ringing in the ear COVID vaccine.

https://www.drugdiscoverytrends.com/is-jjs-covid-19-vaccine-linked-to-tinnitus/

• Харесвам 4
  • Шок 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 минути , stanislavpp каза:

Чисто информативно, РНК ваксините имат  неприятен  страничен ефект ( шум в ухото, обикновено само в едното) при много малък процент от хората , засега са известни няколко стотици случая в САЩ на фона на едни 50 милиона поставени ваксини. За съжаления няма лек, има случаи на по няколко месеца и няма подобрение. Има доста инфо в нета, лекарите са наясно, но не признават публично по ред причини...За съжаление, най-добрият ми приятел изтегли къса клечка преди месец с Пфайзер, и след всички възможни тестове в болница , което е топ 10 в света - Mass General , няма назначена терапия ...

На който му се чете да Гугълне - tinnitus или ringing in the ear.

Това само при ваксината на Файзер ли или и при другите ваксини се случва?

• Харесвам 2
Публикувано:

При всички РНК ваксини го има - клетките  в ухото , които са подобни на тези в белите дробове генерират spike protein , който води до  този шум ( нещо от този род). Вероятно @master_of_germs може да го обясни правилно и разбираемо.

Личното ми обяснение на лаик е, че има тясна връзка между този страничен ефект и компрометирани бели дробове ( заклет пушач, неколкратно изкарани бронхопневмонии и т.н). При всички случаи се появява между 24-48 часа след поставяне на ваксината в много много редки случаи...

Публикувано:
преди 2 минути , stanislavpp каза:

При всички РНК ваксини го има

Това наистина е много неприятно. Виждам, че линка, който си дал е за ваксината на Янсен. Т.е. и векторните ваксини носят този риск. 

• Харесвам 3
Публикувано:

според седмичния доклад на MHRA /британската регулаторна агенция за лекарства и лекарствени продукти/ при поставени към 21 април общо 18 млн. дози Pfizer /11,2 млн. първи и 6,8 млн. втори/ - 529 човека са докладвали tinnitus

при Астра при поставени 26,4 млн. дози /22 млн. първи и 4,4 млн. втори/ - 1720 човека

при Модерна - поставени 0,1 млн. дози - 5 човека

@Мари Николова не се шокирай 🙂 това са самодоклади, от типа, който тук пращаме към нашата Агенция /ИАЛ/, според проучвания отпреди времето на Ковид например в САЩ 9,6% от американците са заявили, че са имали случай на tinnius в предходните 12 месеца, т.е. това би могло да се определи като нормално ниво на някакво състояние в общата популация, което в огромната си част от случаите е възможно да съвпадне с ваксина; за странична реакция, пряко свързана с ваксина, се счита такава, която надвишава обичайния процент, който се случва така или иначе

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Аз тоя шум си го имам и без ваксина (от една година). Сега дали ше се усили ... 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

При мен от една година месец през месец ме боли, по-скоро киселее в гърлого и после отива към лявото ухо като лек екот. Забелязвам, че така ми става, когато отчитат по-голямо замърсяване на въздуха.

Иначе вчера реших окончателно и днес отидох да се ваксинирам. Чаках към два часа и половина, но в нашия провинциален зелен коридор ваксината на Пфайзер поставяше само един лекар🙂. После отскочихме до Мадарския конник. На платото отгоре ядох козунак, а на барчето долу пих бира. Голяма калпазанка съм😄

• Харесвам 16
Публикувано:
Преди 1 час, stanislavpp каза:

Чисто информативно, РНК ваксините имат  неприятен  страничен ефект ( шум в ухото, обикновено само в едното) при много много малък процент от хората , засега са известни няколко стотици случая в САЩ на фона на едни над 100 милиона поставени дози. За съжаления няма лек, има случаи на по няколко месеца и няма подобрение. Има доста инфо в нета, лекарите са наясно, но не признават публично по ред причини...За съжаление, най-добрият ми приятел изтегли къса клечка преди месец с Пфайзер, и след всички възможни тестове в болница , което е топ 10 в света - Mass General , няма назначена терапия ...

На който му се чете да Гугълне - tinnitus или ringing in the ear COVID vaccine.

Тинитус се получава и при най-обикновен грип или, дори настинка.

Лошото е, че няма определено лечение , а е досадно.

Аз самата имах, преди много години, след една настинка.

В голям процент от случаите отзвучава , без лечение дори, след време. При мен си мина самО, след около 6 месеца.

Така че, това не го бройте за кой знае какво усложнение, според мен.

Аз по-скоро си мисля, че е свързано, с вибрациите, на някой кръвоносен съд, които костната проводимост предава различно - при едни хора е шум, при други -други звучета:))))

Хора, които работят в много шумна среда, по-често го имат. Безразборното пиене на уж, безобидния Аспирин, също може да го предизвика. Други медикаменти -също.

преди 33 минути , Брани каза:

Аз тоя шум си го имам и без ваксина (от една година). Сега дали ше се усили ... 🙂

Не си само ти, много хора си го имат, споко - нищо страшно не е. Ще се събудиш, една сутрин и ще ти липсва, като ти го няма:)))

Аз, като го имах, си изработих навик, да не му обръщам внимание, денем е лесно, вечер е по-трудно. Ще мине.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 1 час, Мари Николова каза:

Това наистина е много неприятно. Виждам, че линка, който си дал е за ваксината на Янсен. Т.е. и векторните ваксини носят този риск. 

Да ти кажа, малко се съмнявам, да е от ваксината. Но и да има, такова странично явление, не е проблем за притеснение.

Миокардити и тромбози са за притеснение.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 27.04.2021 г. в 16:11, ivan69 каза:

Темата за присъственото обучение е доста важна за мен , но за съжаление не намира отзвук във форума . Интересно ми е как е положението в Белгия @zon , Германия @Masmiya , Швейцария @Velyana , Испания @Crazy Horse , Франция @Роца  ,Великобритания @searus, Унгария @Topfly( къде се загуби?) . Тук приоритет е да изтъкваме ползите от ваксините , да осмиваме тези които още не са се ваксинирали и няма да се ваксинират , да ги убеждаваме колко е важно да се ваксинират....

Трудно е да говоря за Испания, защото тук всяка автономна област има собствена програма и образователна политика. Но, за Мадрид мога да ти кажа следното - в детски градини и предучилищни ходят всеки ден от септември насам. В училищата има ротация на учениците, една група ходи понеделник и сряда, другата вторник, четвъртък и петък и после следващата седмица ротация на групите. Изпитите обаче са само онлайн. Университетите правят кой каквото си иска. В моя университет сме, 50% хибридни лекции, 50 онлайн. Казваме им хибридни, защото дори когато съм в аулата, включвам и Zoom за студенти, които предпочитат да са само онлайн. Изпитите са само онлайн. Нивото на обучение падна тази година. Студентите и учениците преписват и учат по-малко. Слабите студенти много обичат да се оправдават с коронавируса, когато прпоускат срокове. Вчера поне един саудитски студент ме изненада с ново оправдание. Не можал да си предаде реферата навреме, защото било рамадански пости и бил много отпаднал. Разбира се, че няма да го огрее и получи автоматична постна нула, но се пробва поне.

Затъжих се за форума и тази тема, но април и май съм затрупан от работа и затова не съм активен. Иначе с удоволствие бих се включил. Хубавото е, че @FlyTraveler така или иначе изразява моите позиции за коронната мъгла, така че все едно съм тук. Изобщо, в тази тема разбрах, че сред нас има доста мислещи и свободолюбиви хора. Бих откроил @FlyTraveler, @luba_rizova, @slujitel, @funny, @feel_the_rush, @ivan69  и още няколко магеланци, които слава Богу, отказват да повярват на най-голямата глобална манипулация на века, поне до този момент.

Весел Великден на всички утре!

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

При мен от една година месец през месец ме боли, по-скоро киселее в гърлого и после отива към лявото ухо като лек екот. Забелязвам, че така ми става, когато отчитат по-голямо замърсяване на въздуха.

Иначе вчера реших окончателно и днес отидох да се ваксинирам. Чаках към два часа и половина, но в нашия провинциален зелен коридор ваксината на Пфайзер поставяше само един лекар🙂. После отскочихме до Мадарския конник. На платото отгоре ядох козунак, а на барчето долу пих бира. Голяма калпазанка съм😄

Начи, ако имаш проблем, ще да е от съчетанието на козунак и бира:)))

• Смея се 6
Публикувано:
преди 2 часа, stanislavpp каза:

Чисто информативно, РНК ваксините имат  неприятен  страничен ефект ( шум в ухото, обикновено само в едното) при много много малък процент от хората ,

Още един симптом, който се проявява след препиване и при махмурлук, наред с:

Цитат

Температура, болки в ставите и мускулите, силно главоболие през първата нощ, замайване,гадене, пулсиращо главоболие на вторият ден. 

докладвани от @Мари Николова.

Който си пие редовно, няма проблеми с поява на нови шумове в ушите. Всички са стари.

• Харесвам 2
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

Още един симптом, който се проявява след препиване и при махмурлук, наред с:

докладвани от @Мари Николова.

Който си пие редовно, няма проблеми с поява на нови шумове в ушите. Всички са стари.

Тъй , ами! Всичко е от нередовното  пиенЬе:))))):girl_crazy:

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 часа, Velyana каза:

Това, което абсолютно се знае със сигурност, е че няма да получим ваксина Модерна в местния ваксинационен център, само в 5 ваксинационни големи центъра във Фландрия се доставя. Това сигурно е, защото не съм фен пицата, пържените картофи и бургерите :)) Вероятността да получа Пфайзер е най голяма, но ако получа Янсен, която вероятност е на второ място, ще черпя с бира :)) 

• Харесвам 6
Публикувано:

Ваксинирах се днес във ВМА. Като типичният балкански недоверчив субект отидох в 8:30 и вече имаше опашка, но не много голяма - почти по цялата фасада от единия вход до другия (не отидох по-рано защото като още по-типичния балкански субект да не взема да се мина нещо да вися много). БиТиВи-то дойдоха малко след мен. Имаше отделна опашка за хора, чакащи втора ваксина. В 9:00 започнаха и вкарваха вътре по десетина човека наведнъж и доста бързо вървеше. В 9:40 вече бях готов. Вътре имаше няколко ваксиниращи, ама стана толкова бързо, че не успях да ги преброя. С Файзер и Астра-Зенека боцкат. Раздават декларации за съгласие и почнахме да се ги попълваме на первазите и стените, а горе пред кабинета има удобни масички за поне десетина човека наведнъж да пишат. Организацията е добра и всички са учтиви, въпреки, че им се налага да работят на празничен ден.

• Харесвам 27
Дани Магелани
Публикувано:
преди 17 минути , Брани каза:

Ваксинирах се днес във ВМА. Като типичният балкански недоверчив субект отидох в 8:30 и вече имаше опашка, но не много голяма - почти по цялата фасада от единия вход до другия (не отидох по-рано защото като още по-типичния балкански субект да не взема да се мина нещо да вися много). БиТиВи-то дойдоха малко след мен. Имаше отделна опашка за хора, чакащи втора ваксина. В 9:00 започнаха и вкарваха вътре по десетина човека наведнъж и доста бързо вървеше. В 9:40 вече бях готов. Вътре имаше няколко ваксиниращи, ама стана толкова бързо, че не успях да ги преброя. С Файзер и Астра-Зенека боцкат. Раздават декларации за съгласие и почнахме да се ги попълваме на первазите и стените, а горе пред кабинета има удобни масички за поне десетина човека наведнъж да пишат. Организацията е добра и всички са учтиви, въпреки, че им се налага да работят на празничен ден.

Сега вече си Непобедим!

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , Дани Магелани каза:

Сега вече си Непобедим!

Още не 🙂 След 21 дни може би 🙂

• Харесвам 4
Мирослав Василев
Публикувано:

Междувременно в Краков, вчера опашката беше бая дълга 😀. Поляците имат три почивни дена и всеки който е над 34 години, може да се ваксинира с ваксината на Джонсън и Джонсън, поради тази причина ваксинационния център за три дена, ще бъде на главния площад.

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:

Няколко пъти чувам, че имало места в София, където правят пср проби само от гърлото, но така и не намирам нещо конкретно.

Някой да е запознат с тях?

Публикувано:
преди 35 минути , Alexander каза:

Няколко пъти чувам, че имало места в София, където правят пср проби само от гърлото, но така и не намирам нещо конкретно.

Някой да е запознат с тях?

Със сигурност във Софиямед. Единствено трябва да кажеш че искаш от гърлото. Изпробване нояколко пъти !

Лаборантите даже се радват че от гърлото ще взимат проби. Твърдят че е по-достоверен резултата.

• Харесвам 10
  • Шок 1
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.