Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 минути , funny каза:

Със сигурност във Софиямед. Единствено трябва да кажеш че искаш от гърлото. Изпробване нояколко пъти !

Лаборантите даже се радват че от гърлото ще взимат проби. Твърдят че е по-достоверен резултата.

Е браво бе, досега сливи ли имахте в устата!

• Смея се 5
Публикувано:
преди 3 часа, Брани каза:

Е браво бе, досега сливи ли имахте в устата!

Тц - клечки в гърлото :biggrin:.

От къде да знам, че не се знае това. Аз го прочетох пак тук във форума преди време. Някой го беше написал и пробвах - нямаше проблем.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

Тц - клечки в гърлото :biggrin:.

От къде да знам, че не се знае това. Аз го прочетох пак тук във форума преди време. Някой го беше написал и пробвах - нямаше проблем.

Ами аз не чета мнения, в които не се говори за мен - как да разбера ... Но понеже ти си последна по веригата, Империята ще държи тебе отговорна за този инцидент и ти вписвам голяма черна точка (не че раздавам точки с друг цвят де) .

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

Ами аз не чета мнения, в които не се говори за мен - как да разбера ... Но понеже ти си последна по веригата, Империята ще държи тебе отговорна за този инцидент и ти вписвам голяма черна точка (не че раздавам точки с друг цвят де) .

След като цяла империя се занимава с мен - може !!! :curtsey:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 29 минути , funny каза:

След като цяла империя се занимава с мен - може !!! :curtsey:

Ауууи, @funny, кофти работа, черното не е на мода:)))))К’во ще я правиш точкатааааа:))))

• Смея се 4
Публикувано:
преди 48 минути , AlexandraKo каза:

Ауууи, @funny, кофти работа, черното не е на мода:)))))К’во ще я правиш точкатааааа:))))

Като станат разменна монета,ще видите вие как ще трупам дивиденти от таз точка. Очаквам имперските точки да са новия биткойн :girl_blum:

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Като станат разменна монета,ще видите вие как ще трупам дивиденти от таз точка. Очаквам имперските точки да са новия биткойн :girl_blum:

Внимавай да не натрупаш нещо друго - например стаж в мините на Кесел!

• Смея се 6
Публикувано:

Родата днес се донабодоха с АЗ в Св.Анна (Окръжна). Рехаво било т.е. почти не се чака. Има АЗ и Пфайзер. Сертификат дават веднага - на друго "гише". 

• Харесвам 8
Публикувано:
На 2.05.2021 г. в 11:00, Брани каза:

Ваксинирах се днес във ВМА

Преди малко ми докладваха в Александровска за теб. Това е добре! След малко повече от месец отново можем да ти възлагаме отговорни задачи свързани с Тъмната страна. Не за друго, но бяхме притеснени с Императора от рязкото размекване, което нееднократно демонстрира със споменаване на дилетански организации, като онези аматьори ОЧЗ. В тази връзка беше поставен под постоянен мониторинг. Очевидно нещо не беше в ред с основния чип. Сега вече той е заменен. При втората доза той ще бъде софтуерно ъпдейтнат и е възможна странична реакция. Ако решиш да ми пишеш и неволно отвътре ти дойде обръщението "Татко", да знаеш, че това е паразитен шум, но не този, който изпитваш в лявото ухо! Страничната реакция е генетично свързани с твой родственик, за който ще научиш по-нататък. Допусналите нежеланата странична реакция вече са наказани и изпратени в изгнание...

• Смея се 8
Публикувано:

Назад стана дума за това как е в училищата по света и у нас, та ето и моя пост по темата.

Както знаете дъщеря ми е учила доста години в две различни училища в Испания и има доста приятелки и до днес се чуват.

В момента в българско училище и ето приликите и разликите относно ковида.

В Испания и до ден днешен всички ходят с маски навсякъде, включително на училище.

Ако някой махне маската се пише забележка, всички скачат, включително децата, за учители без маски да не говорим.

В България, маските са наполовина, а в коридорите често липсват, зависи от учителя, има някои по-строги и държат на маски.

Обаче за мен най-фрапиращото е, че има учители без маски или с наполовина сложени, е как някой би очаквал, че децата ще спазват нещо, след като учителите не го спазват, но това си е типично за нашата страна и не е само в училищата и затова сме там където сме.

Тези които трябва да са за пример, дават често лош такъв и надолу всичко е ясно.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Назад стана дума за това как е в училищата по света и у нас, та ето и моя пост по темата.

Както знаете дъщеря ми е учила доста години в две различни училища в Испания и има доста приятелки и до днес се чуват.

В момента в българско училище и ето приликите и разликите относно ковида.

В Испания и до ден днешен всички ходят с маски навсякъде, включително на училище.

Ако някой махне маската се пише забележка, всички скачат, включително децата, за учители без маски да не говорим.

В България, маските са наполовина, а в коридорите често липсват, зависи от учителя, има някои по-строги и държат на маски.

Обаче за мен най-фрапиращото е, че има учители без маски или с наполовина сложени, е как някой би очаквал, че децата ще спазват нещо, след като учителите не го спазват, но това си е типично за нашата страна и не е само в училищата и затова сме там където сме.

Тези които трябва да са за пример, дават често лош такъв и надолу всичко е ясно.

Веднага  давам примери, в подкрепа, на казаното от теб:😜

85C024CA-58B1-44B2-A529-4101D2D733E8.jpeg.fbd316e93628e29f0a825d682634ebb5.jpeg

image.jpeg.ac7c8c4ceb4ab8a82348c806c21e5b48.jpeg

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 17
Публикувано:

Най-слаба дисциплина и спазване на каквито и да са закони, но с най-голям страх от всичко, в случая от ваксиниране. Не знам някъде толкова масово да ги е страх хорат и да не искат да се ваксинират.

Понеже всеки втори говори колко е лошо, се усещам, че и аз започвам да се разколебавам.. а хем не слушам, нито гледам, но все нещо чувам всеки ден.

• Харесвам 5
Публикувано:

Всеки има право да избира в какво да вярва. 

https://news.bg/int-politics/nad-50-mln-covid-vaksinirani-vav-velikobritaniya.html

"От декември, когато стартира програмата за ваксинация в Обединеното кралство, повече от половината от населението е ваксинирано. Населението на страната е 67 милиона души. Успехът на програмата драстично намали разпространението на инфекцията. В понеделник само един смъртен случай е бил регистриран във Великобритания сред заразените с COVID-19. За последен път толкова нисък брой беше отбелязан в края на август миналата година"

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

програмата за ваксинация в Обединеното кралство......

Вчера беше финала на световното по снукър, с публика. Коментираха, че публиката  е допусната  след отрицателен PCR тест или ваксина , вътре в залата бяха с маски( публиката).

• Харесвам 5
Публикувано:

Поне за сега има два варианта, без публика или с ваксинирана публика с макси.. доста интересно.

Щом като има кандидати, ще искат и по два теста и маска.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Alexander каза:

Поне за сега има два варианта, без публика или с ваксинирана публика с макси..

Незнам, може би защото беше в зала. На тениса публиката не съм чула да има изисквания, само са с маски, въпреки , че е на открито пък там.

• Харесвам 2
Публикувано:

И в Германия в училищата са с маски, деца и учители. В градини и ясли само персоналът носи, децата не носят. Но маските по мои наблюдения навсякъде се носят правилно, последно гледах сложени само на устата, докато стоях на опашка да гласувам за нов български парламент. 🤨

Но тук освен, че в училища и градини се носят маски, се въведоха и тестове. В училищата е два пъти седмично, в градините има само за персонала, но насърчават родителите да се тестват два пъти седмично с антигенен. В нашата градина дават възможност и за групови тестове-гаргара. Родителите, които искат и децата, които могат правят вкъщи с чешмяна вода гаргара 30 секунди след ставане от сън два пъти седмично, носят в специални шишенца течността и до няколко часа получават резултат дали груповият тест е негативен или положителен.

Целта е да се предпазят деца и персонал като се спре евентуалното разпространяване на вируса във възможно по-ранен етап.

Другата новина е, че от шести май в Бавария ваксинираните и тези, които вече са боледували няма да имат нужда от тест, за да ползват услуги, които ние, останалите, можем само с тест.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 24 минути , stanimir каза:

Всеки има право да избира в какво да вярва. 

а също и това

https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/health-departments/breakthrough-cases.html

да припомним, че breakthrough infections се наричат позитивни случаи, потвърдени две седмици след втората доза ваксина

9245 случая от 95 милиона ваксинирани представляват 0,0097 %

CDC.PNG.c2b36e8886d794ce625bcd4a8e1d9c9a.PNG

поздравления за всички нововаксинирани или довършили ваксинационния цикъл 🙂

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 42 минути , bobole4e каза:

Вчера беше финала на световното по снукър, с публика. Коментираха, че публиката  е допусната  след отрицателен PCR тест или ваксина , вътре в залата бяха с маски( публиката).

Поредното безумие , в театъра в Шефилд 1000 зрители на закрито , но на футболните мачове на открито без публика( Великобритания). Аз вчера бях на мач на Славия и имаше доста по-малко хора от финала на световното по снукър.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 минути , ivan69 каза:

Поредното безумие , в театъра в Шефилд 1000 зрители на закрито , но на футболните мачове на открито без публика

Не, че е правилно, но публиката в театъра няма навика да крещи псувни, да се бие и да хвърля бомбички. Представленията не изискват полицейска охрана. Просто обезопасяването на мача във всеки един аспект е много по-трудоемко и с неясен резултат от представлението в театъра 🙂

А Испанците купонясват, тествайки електронен пас:

https://www.reuters.com/world/europe/euphoric-clubbers-hit-dance-floor-again-spain-trials-digital-covid-19-pass-2021-05-02/

Публикувано:
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Не, че е правилно, но публиката в театъра няма навика да крещи псувни, да се бие и да хвърля бомбички. Представленията не изискват полицейска охрана. Просто обезопасяването на мача във всеки един аспект е много по-трудоемко и с неясен резултат от представлението в театъра 🙂

Не си гледала мача явно, доста шумна си беше публиката , при всеки пропуск ( а те са по няколко на фрейм) , публиката на опонента на пропусналият избухваше , Но те пък са ваксинирани , с маски , така че няма как да разнасят заразата.....

• Харесвам 1
Публикувано:

Следващата седмица трябва да се боцна с втора игла АЗ. Надявах се това да се случи при ЛЛ, но тя ме отряза с уточнението, че ваксинира само тези, които са боцнати от нея с първа игла, защото само толкова бройки и дават от РЗИ.

Какво ще ме посъветвате? Да се записвам ли в портала или да се пробвам някъде във ваксинационните центрове? Общо взето всички се оплакват от портала, не знам колко полза има от него. Зелените коридори са до 9 май и не е ясно дали ще ги продължат. То и наплива за АЗ  не е голям и не вярвам да ме върнат. А и искам да си взема сертификата по възможност веднага. И ако може @Брани да ми даде костюма на заем, че да не чакам по опашки.😃

П.П А и ако някой е правил антигеннен тест в Бодимед, ако може да каже какъв точно вид е и да ли се вмества в изброените от МЗ, че на сайта им точно нищо не пише за вид и производител освен ARSCoV-2 (COVID-19), Influenza A и В.

Благодаря!

Дани Магелани
Публикувано:
преди 8 минути , Мари Николова каза:

Следващата седмица трябва да се боцна с втора игла АЗ. Надявах се това да се случи при ЛЛ, но тя ме отряза с уточнението, че ваксинира само тези, които са боцнати от нея с първа игла, защото само толкова бройки и дават от РЗИ.

Какво ще ме посъветвате? Да се записвам ли в портала или да се пробвам някъде във ваксинационните центрове? Общо взето всички се оплакват от портала, не знам колко полза има от него. Зелените коридори са до 9 май и не е ясно дали ще ги продължат. То и наплива за АЗ  не е голям и не вярвам да ме върнат. А и искам да си взема сертификата по възможност веднага. И ако може @Брани да ми даде костюма на заем, че да не чакам по опашки.😃

П.П А и ако някой е правил антигеннен тест в Бодимед, ако може да каже какъв точно вид е и да ли се вмества в изброените от МЗ, че на сайта им точно нищо не пише за вид и производител освен ARSCoV-2 (COVID-19), Influenza A и В.

Благодаря!

При първата игла са ти дали картонче и дата за втората. Отиваш на същото място. Там си предвидена и има за теб ваксина. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 26 минути , Дани Магелани каза:

При първата игла са ти дали картонче и дата за втората. Отиваш на същото място. Там си предвидена и има за теб ваксина. 

Благодаря! Звъннах в Исул и ми казаха, че по всяко време мога да отида, дават веднага сертификат. А попълва ли се някаква декларация при поставяне на втора доза? Идеята ми е да попълня предварително каквото трябва, за да не чакам.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.