Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Мари Николова каза:

Благодаря! Звъннах в Исул и ми казаха, че по всяко време мога да отида, дават веднага сертификат. А попълва ли се някаква декларация при поставяне на втора доза? Идеята ми е да попълня предварително каквото трябва, за да не чакам.

Имам някакъв бегъл спомен, че като минах покрай опашката за втората ваксина и пак подмятаха химикалки и листчета, та може и да искат пак подписана декларация за съгласие.

• Харесвам 2
Публикувано:

аз попълвах декларация и при втората доза, но не навсякъде искат

така или иначе през портала не можеш да се запишеш за втората игла, но можеш от там да изтеглиш декларацията и да си я попълниш предварително

• Харесвам 3
Публикувано:

Само да уточним, че предварителното попълване на декларация е излишно. Вчера в Александровска отидох с попълнена декларация, но ми казаха, че техните са различни и се наложи отново да попълвам. Не че е някакъв проблем, разбира се... 

Според мен, със сигурност при втора игла се налага попълване на нова декларация, най-малкото заради снемане на здравен статус (кръвно, пулс и сатурация), без които не би трябвало да бодат който и да е било...

• Харесвам 3
Публикувано:

Може би всяко здравно заведение си има своите правила. При първа игла в Исул предварително бях попълнила декларацията и я приеха. На място се попълваше само здравна анкета.

Публикувано:

Различни са декларациите, в МВР имаше за отбелязване дали човека е служител/пенсионер от техните. 😆

Утре ще се пробвам в Окръжна за втора АЗ, за да си взема сертификата веднага. Тези от ВМА не дават. 

Публикувано:

В Окръжна (Св.Анна) - нито снемат здравен статус, нито мерят нещо. (поне така беше при първата доза)

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 10 минути , bibi каза:

В Окръжна (Св.Анна) - нито снемат здравен статус, нито мерят нещо. (поне така беше при първата доза)

И във ВМА е същото. 

• Шок 1
Публикувано:

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви, че предстоящият мач от програмата на отбора в efbet Лига трябва да бъде отложен и феърплеят да бъде спазен.

Той уточни, че на този етап в клуба не бързат с избора на нов старши треньор и Тодор Киселичков ще завърши настоящия сезон.

720p geselecteerd als afspeelkwaliteit

„Повечето футболисти са добре. Голяма част нямат никакви симптоми. Най-интересното е, че ние дадохме единадесет положителни проби за коронавирус, а двама човека, които не се чувстват добре и имат абсолютно всички симптоми не успяха да дадат положителни проби, въпреки че бяха тествани над 4-5 пъти. Това е странно, но явно вирусът е все още непредсказуем“, коментира Гьонов.

„Имаме футболист, който го е карал вече веднъж, а сега отново е заразен. Също така имаме засегнат от треньорския екип, който е ваксиниран с Pfizer и имаше 12 хиляди антитела при норма над 1000 да бъде защитен, но въпреки това го кара и то значително тежко. Няма вкус, няма мирис, има температура, подсмърча, не се чувства добре, въпреки че е два пъти ваксиниран с Pfizer“, добави той.

„Не би трябвало да има мач с ЦСКА-София. Ние ясно сме изразили в нашето писмо, че до 12 май нямаме футболисти, с които да изиграем този мач. Феърплеят трябва да бъде спазен. Това е феърплей, както към нас, така към самите ЦСКА-София, така и към българския футбол като цяло, към Локо Пд. В крайна сметка ЦСКА-София и Локо Пловдив са в пряка борба един зад друг за второто място. Не може с едните да играем в пълен състав, а срещу другите да нямаме с кого да попълним групата. Не мисля, че БФС би допуснала такава неправда между отборите. Вие сами знаете и Берое, и Лудогорец, и Левски, ако не се лъжа и Славия си отмениха именно поради тази причина мачовете, следва и нашите да бъдат отложени“, продължи изпълнителният директор на ЦСКА 1948.

„В интерес на истината аз разговарях веднага със Спортно-техническата комисия и взеха доста бързо решение по простата причина, че бяха празнични дни. Предполагам, че са взели решението на бързо предвид следващия предстоящ мач. Днес е работен ден и очаквам да бъде отменен и следващият мач. Те казаха, че трябва да бъде пренареждана програма и ще бъде много трудно, но в крайна сметка феърплеят е преди всичко. Това е нашият спорт. Достатъчно дати има. Кръг може да се изиграе и на 25. Ако не се лъжа, срокът от УЕФА е до 31 май, в който трябва да приключим. Мисля, че до 28 май може да се приключи с добавянето на още една дата на 25 май.“

„В интересен на истината мисля, че няма предпоставки да не бъдат изиграни тези два мача. Време има кога да се изиграят тези два мача. Искам да отбележа мигновената реакция на Локо Пловдив. Изключително благодарен съм им. Аз веднага им се обадих да им кажа каква е ситуацията още преди да са излезли всички проби. Те категорично казаха, че здравето на футболистите е най-важно и бяха мачът да се отложи, дори ако нямахме необходимите единадесет положителни проби.“

„Не мисля, че ще се стигне до това мачът да се изиграе по програма. Едно такова решение би белязало много негативно връщането на г-н Михайлов. Аз съм убеден, че той няма да допусне нещо подобно. В кръга на шегата, имаме много силен отбор 2010 година родени. Тази година имат само и единствено победи. Може с тях да излезем да изиграем този мач.“

„На този етап не бързаме с избора на нов старши треньор. До края на шампионата Тодор Киселичков най-вероятно ще завърши първенството. Започваме да правим подбор, интервюта и срещи. Не искаме да взимаме прибързано решение. Може да си позволим в този състав да завършим шампионата. В крайна сметка г-н Киселичков има един шанс. Ако добре се представи, може и догодина да има водеща роля в отбора“, каза още Добрин Гьонов.

източник dsport

Доста притеснителни неща има ....

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Нищо притеснително не виждам в тази информация. Ментето е установило повече от 10 заразени и по сегашната наредба, мачът трябва да се отложи. В същото време обаче, УЕФА ни натиска (или поне така се твърди) да приключим с организирания футбол преди началото на ЕВРО 2020 и оттам се създава проблем с календара. Какво толкова смущаващо намираш?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Нищо притеснително не виждам в тази информация. Ментето е установило повече от 10 заразени и по сегашната наредба, мачът трябва да се отложи. В същото време обаче, УЕФА ни натиска (или поне така се твърди) да приключим с организирания футбол преди началото на ЕВРО 2020 и оттам се създава проблем с календара. Какво толкова смущаващо намираш?

1. Ваксиниран с Пфайзер с незнамсиколко пъти антитела над нормата кара тежко Covid19.

2. Двама човека дават отрицателни проби 4-5 , но не се чувстват добре и имат симптоми. 

11 заразени един от които ваксиниран си е 9% , говорим за млад човек спортист. Каква вяра да има  на тестовете като не "ловят" двамата които не се чувстват добре .

Спортно техническата част не ме интересува , аз съм от Славия:)

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , ivan69 каза:

1. Ваксиниран с Пфайзер с незнамсиколко пъти антитела над нормата кара тежко Covid19.

2. Двама човека дават отрицателни проби 4-5 , но не се чувстват добре и имат симптоми. 

11 заразени един от които ваксиниран си е 9% , говорим за млад човек спортист. Каква вяра да има  на тестовете като не "ловят" двамата които не се чувстват добре .

Спортно техническата част не ме интересува , аз съм от Славия:)

Никой никъде не е казвал, че ваксините защитават на 100%. Ваксинираният и каращ "тежко" болестта всъщност не е спортист, а е от треньорския екип и не е в болница.

И за да са тествани 4-5 пъти може просто да са хванали друг вирус. Не всичко е Ковид

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , tch каза:

Никой никъде не е казвал, че ваксините защитават на 100%. Ваксинираният и каращ "тежко" болестта всъщност не е спортист, а е от треньорския екип и не е в болница.

И за да са тествани 4-5 пъти може просто да са хванали друг вирус. Не всичко е Ковид

А за 12000 антитела при необходими 1000 да бъде защитен , не прочетох коментар , доста добре е да се коментира избирателно.....

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , neuromancer каза:

Не чувства вкус и мирис и подсмърча = тежко? Баси кекавите спортисти...

Аз бих казал баси кекавите ваксини

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 35 минути , ivan69 каза:

Първо, каквото и да каже този човек, лично аз не му вярвам. Не искам да навлизам в подробности...

Всичко останало произхожда от първото...

В крайна сметка, спортистите не са най-добрия пример за спазване на социална дистанция между първа и втора игла. Този, който е ваксиниран, по-всяка вероятност е бил заразен или преди първа игла, или в периода между първа, втора и 14 дни след това. Тези с отрицателните проби също не са първите, които имат симптоми, не се чувстват добре, но по една или друга причина са с отрицателни тестове...

Нищо кой знае колко интересно, а още по-малко ново има в тази - пак повтарям - непроверена информация от гледна точка на детайлите...

• Харесвам 9
Публикувано:
Преди 1 час, ivan69 каза:

Аз бих казал баси кекавите ваксини

Are fully vaccinated healthcare workers being infected?

No vaccine in the world will prevent infections in every individual, but local media has reported that some doctors working in hospitals have tested positive after being fully vaccinated.
That has raised public concern that India's vaccines might not be as effective against the new variant that was identified in late March, as the second wave accelerated.
Fact check: Again, the statistics don't bear that out.
Of the 1.7 million people fully vaccinated with India's homegrown Covaxin vaccine, 695 have tested positive for Covid, said the government-run Indian Council of Medical Research (ICMR) in April. That equates to 0.04%.
Of the 15 million people who received both doses of Covishield -- the Indian manufactured AstraZeneca vaccine -- 5,014 people have tested positive, or 0.03%.

Това е извадка от статия на CNN от 04 май 2021 г. за коронавируса в Индия.

С две думи, от 1,7 млн. ваксинирани с тяхната ваксина Covaxin, 695 са тествани като позитивни, или 0,04%.
От 15 млн. ваксинирани с другата ваксина Covisheild, идийският вариант на Астра Зенека, 5 014 са тествани положителни, или 0,03%.

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, desislavna каза:

Are fully vaccinated healthcare workers being infected?

No vaccine in the world will prevent infections in every individual, but local media has reported that some doctors working in hospitals have tested positive after being fully vaccinated.
That has raised public concern that India's vaccines might not be as effective against the new variant that was identified in late March, as the second wave accelerated.
Fact check: Again, the statistics don't bear that out.
Of the 1.7 million people fully vaccinated with India's homegrown Covaxin vaccine, 695 have tested positive for Covid, said the government-run Indian Council of Medical Research (ICMR) in April. That equates to 0.04%.
Of the 15 million people who received both doses of Covishield -- the Indian manufactured AstraZeneca vaccine -- 5,014 people have tested positive, or 0.03%.

Това е извадка от статия на CNN от 04 май 2021 г. за коронавируса в Индия.

С две думи, от 1,7 млн. ваксинирани с тяхната ваксина Covaxin, 695 са тествани като позитивни, или 0,04%.
От 15 млн. ваксинирани с другата ваксина Covisheild, идийският вариант на Астра Зенека, 5 014 са тествани положителни, или 0,03%.

Всички ваксинирани ли тестват за статистиката?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Ментето е установило повече от 10 заразени

Май това е оригинала!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 45 минути , slujitel каза:

Всички ваксинирани ли тестват за статистиката?

Логично е всички заразени да участват в нея.

• Харесвам 1
Публикувано:

Подновихме издаването на визи на руснаци след като Москва спря пътуванията до България.

Българските консулски служби на територията на Руската федерация възобновиха приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. Процедурите по издаване на визи за руски граждани са облекчени максимално, отбелязват от МВнР. Заявления за издаване на български визи могат да се подават в 59 града и в 3 консулства на територията на Русия. Акредитирани към консулските служби местни туроператори могат по електронен път да подават заявленията за визи на своите клиенти. Желаещите да посетят с туристическа цел България получават визите си в консулските ни служби,а в офиса на своя туроператор, или външния изпълнител без абсолютно никакви формалности за тях.

За повече инфо цък.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 29 минути , Иван Попов каза:

Подновихме издаването на визи на руснаци след като Москва спря пътуванията до България.

Малко след дъжд - качулка ... ама

Публикувано:
преди 8 часа, ivan69 каза:

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви, че предстоящият мач от програмата на отбора в efbet Лига трябва да бъде отложен и феърплеят да бъде спазен.

Той уточни, че на този етап в клуба не бързат с избора на нов старши треньор и Тодор Киселичков ще завърши настоящия сезон.

720p geselecteerd als afspeelkwaliteit

„Повечето футболисти са добре. Голяма част нямат никакви симптоми. Най-интересното е, че ние дадохме единадесет положителни проби за коронавирус, а двама човека, които не се чувстват добре и имат абсолютно всички симптоми не успяха да дадат положителни проби, въпреки че бяха тествани над 4-5 пъти. Това е странно, но явно вирусът е все още непредсказуем“, коментира Гьонов.

„Имаме футболист, който го е карал вече веднъж, а сега отново е заразен. Също така имаме засегнат от треньорския екип, който е ваксиниран с Pfizer и имаше 12 хиляди антитела при норма над 1000 да бъде защитен, но въпреки това го кара и то значително тежко. Няма вкус, няма мирис, има температура, подсмърча, не се чувства добре, въпреки че е два пъти ваксиниран с Pfizer“, добави той.

„Не би трябвало да има мач с ЦСКА-София. Ние ясно сме изразили в нашето писмо, че до 12 май нямаме футболисти, с които да изиграем този мач. Феърплеят трябва да бъде спазен. Това е феърплей, както към нас, така към самите ЦСКА-София, така и към българския футбол като цяло, към Локо Пд. В крайна сметка ЦСКА-София и Локо Пловдив са в пряка борба един зад друг за второто място. Не може с едните да играем в пълен състав, а срещу другите да нямаме с кого да попълним групата. Не мисля, че БФС би допуснала такава неправда между отборите. Вие сами знаете и Берое, и Лудогорец, и Левски, ако не се лъжа и Славия си отмениха именно поради тази причина мачовете, следва и нашите да бъдат отложени“, продължи изпълнителният директор на ЦСКА 1948.

„В интерес на истината аз разговарях веднага със Спортно-техническата комисия и взеха доста бързо решение по простата причина, че бяха празнични дни. Предполагам, че са взели решението на бързо предвид следващия предстоящ мач. Днес е работен ден и очаквам да бъде отменен и следващият мач. Те казаха, че трябва да бъде пренареждана програма и ще бъде много трудно, но в крайна сметка феърплеят е преди всичко. Това е нашият спорт. Достатъчно дати има. Кръг може да се изиграе и на 25. Ако не се лъжа, срокът от УЕФА е до 31 май, в който трябва да приключим. Мисля, че до 28 май може да се приключи с добавянето на още една дата на 25 май.“

„В интересен на истината мисля, че няма предпоставки да не бъдат изиграни тези два мача. Време има кога да се изиграят тези два мача. Искам да отбележа мигновената реакция на Локо Пловдив. Изключително благодарен съм им. Аз веднага им се обадих да им кажа каква е ситуацията още преди да са излезли всички проби. Те категорично казаха, че здравето на футболистите е най-важно и бяха мачът да се отложи, дори ако нямахме необходимите единадесет положителни проби.“

„Не мисля, че ще се стигне до това мачът да се изиграе по програма. Едно такова решение би белязало много негативно връщането на г-н Михайлов. Аз съм убеден, че той няма да допусне нещо подобно. В кръга на шегата, имаме много силен отбор 2010 година родени. Тази година имат само и единствено победи. Може с тях да излезем да изиграем този мач.“

„На този етап не бързаме с избора на нов старши треньор. До края на шампионата Тодор Киселичков най-вероятно ще завърши първенството. Започваме да правим подбор, интервюта и срещи. Не искаме да взимаме прибързано решение. Може да си позволим в този състав да завършим шампионата. В крайна сметка г-н Киселичков има един шанс. Ако добре се представи, може и догодина да има водеща роля в отбора“, каза още Добрин Гьонов.

източник dsport

Доста притеснителни неща има ....

Добре бе, ама това си е като дявола и евангелието. Хващаш словоблудството на футболен никакавец и на базата на тези лакърдии правиш изводи за вирус и ваксини! И откога мнението на Гьонов е критерии за ефективност на ваксини? Имаш си позиция и извърташ всичко в нейна полза, а обективността кучетата я яли. Несериозно е! 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.