Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

А за какво са ти за дълго? Когато отпаднат ще е най-добре.

Ми, щото гледам, някои са се вторачили, сякаш е , кой знае, какъв важен документ:(((

Хич не ми трябват, на мене лично и смятам, че ще са  “ ден до пладне”и не си заслужават вълненията:(((

• Харесвам 9
Публикувано:

То не се знае и нас колко време ще ни има,  та едни сертификати ли. Докато сме тук правим каквото можем. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Ми, щото гледам, някои са се вторачили, сякаш е , кой знае, какъв важен документ:(((

Хич не ми трябват, на мене лично и смятам, че ще са  “ ден до пладне”и не си заслужават вълненията:(((

за теб със сигурност вълненията не си заслужават, защото не те касаят по никакъв начин, само че това е принципен въпрос и всякакви подобни гафове от страна на администрацията, дължащи се на небрежност,  е редно да се отстраняват, вместо да ги игнорираме

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 минути , Alexander каза:

Има ли свободно Джонсън по тези зелени коридори?

Мисля, че няма. За нея говореха, че ще бъде приоритетно , за хората в туристическия бизнес и за рисковите, дето не могат да ги контролират, за втори дози от другите ваксини.

Кунчев:

"Смятаме да насочим известно количество към туристическата индустрия с оглед на това да обхванем част от заявените от тук 80 000 души и да започнем имунизацията преди старта на летния сезон. Имаме някои по-трудно достъпни групи, ромско население, правим там сметки също, където ще е по-трудно да намерим хората евентуално за втора игла".

https://bnr.bg/post/101459348/vvaksinata-na-djonsan-i-djinsan-shte-se-izpolzva-v-balgaria-bez-ogranichenia

• Харесвам 1
Публикувано:
17 minutes ago, Alexander said:

Значи спокойно мога да заведа дело за расисзъм или нещо от сорта.

Йонко Грозев не харесва това. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Иновативно партньорство между Юнайтед и Абот ще позволи на туристите от САЩ да си пътуват спокойно до чужбина, след това три дни преди полета наобратно към САЩ , да се тестват самостоятелно под видеонаблюдение на специалист и резултат, който ще се получава в рамките на 15 минути без да се ползва лаборатория. Шест броя тестове за 150$, само бъдещето ще покаже дали това е бъдещото ( Божинката ).

https://united.emed.com

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

В провинцията има, или поне такива са твърденията на местното РЗИ в родния ми град ☺️

• Харесвам 4
Публикувано:

По темата за така наречените ваксинационни паспорти достатъчно пъти написах на какво се основава скептичното ми мнение относно въвеждането им от юридическа гледна точка...

По темата за сертификатите бих казал, че единственият смисъл от тях ще бъде, ако заместват представяне на тест за определен период от време след тяхното издаване...

• Харесвам 4
Публикувано:

@Duke, ваксинационни паспорти няма, просто това е една от трите равнопоставени опции - имунизация или стар положителен тест с давност до 6 месеца или настоящ отрицателен - на кой каквото му е удобно

по втория абзац - не знам защо говориш в условно бъдеще време, като те вече се използват успешно точно за това, дори и в България

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

@Duke, ваксинационни паспорти няма, просто това е една от трите равнопоставени опции - имунизация или стар положителен тест с давност до 6 месеца или настоящ отрицателен - на кой каквото му е удобно

по втория абзац - не знам защо говориш в условно бъдеще време, като те вече се използват успешно точно за това, дори и в България

Обобщавам поредната полемика в темата, нищо повече...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

Не бих разчитал. В официалния сайт Coronavirus.bg пише, че за последното денонощие има поставени 41 подобни ваксини в цяла България.

Преди 1 час, Duke каза:

По темата за така наречените ваксинационни паспорти достатъчно пъти написах на какво се основава скептичното ми мнение относно въвеждането им от юридическа гледна точка...

По темата за сертификатите бих казал, че единственият смисъл от тях ще бъде, ако заместват представяне на тест за определен период от време след тяхното издаване...

В България има много ваксини, но няма желаещи. В държави с добра, но далеч от перфектната организация, като Германия поставят по 750-800 хиляди ваксини на ден. Това не е ли свободен достъп?

• Харесвам 5
Публикувано:

През юни трябва да дойдат по-голямо количество от ваксините на Джонсън. Дали ще се пускат в зелените коридори, не знам. Проблема там беше, че България въобще не е давала първоначална заявка за тази ваксина и разчитаме на доставки през други държави. Освен желаещите да постоят повечко на слънце 🙂

Между другото, политиката Джонсън да се слага на малцинствата и хора в риск, се прилага и в други държави. Четох, че в Канада я пазят за бездомните. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да обърна внимание, че т.нар. "зелени коридори" практически съществуват на много повече места от официално обявените няколко големи болници.  Въпросът е, че човек трябва да си изгуби съответното време да прозвъни няколко телефона за да провери с какви ваксини разполагат в съответните болнични заведения, като координати може да се вземат например от  http://www.chipirai.me/ .

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, tch каза:

В България има много ваксини, но няма желаещи. В държави с добра, но далеч от перфектната организация, като Германия поставят по 750-800 хиляди ваксини на ден. Това не е ли свободен достъп?

Свободен достъп е от гледна точка на Германия, но от гледна точка на Общността това въобще не е така... 😉

Именно затова от самото начало повтарям, че става дума за пореден опит за политически популизъм в условия на невиждана по своя размер и характер световна криза. Тестът така или иначе ще остане основен и неопровержим документ, доказващ определено медицинско състояние към даден момент. Паспорти, сертификати и т.н., могат да имат единствено спомагателни функции и както по-горе писах, практическият смисъл от тях ще бъде единствено да служат като заместител на основното доказателство - Негово Величество Тестът. И тук възниква едно голямо НО. Никой все още не може да се ангажира със срок на валидност на сертификатите. Което пък от само себе си ни връща в начална позиция... 😛 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 минути , Duke каза:

Паспорти, сертификати и т.н., могат да имат единствено спомагателни функции и както по-горе писах, практическият смисъл от тях ще бъде единствено да служат като заместител на основното доказателство - Негово Величество Тестът. И тук възниква едно голямо НО. Никой все още не може да се ангажира със срок на валидност на сертификатите. Което пък от само себе си ни връща в начална позиция... 😛 

Това, че тестът ще остане кога някой го е оспорвал? Децата и хора с определени заболявания нямат право да се ваксинират. Бях останал с впечатлението, че застъпваш тезата, че тия сертификати никога няма да влязат в сила.

Публикувано:
преди 1 минута , tch каза:

Това, че тестът ще остане кога някой го е оспорвал? Децата и хора с определени заболявания нямат право да се ваксинират. Бях останал с впечатлението, че застъпваш тезата, че тия сертификати никога няма да влязат в сила.

От самото начало, когато все още не ставаше дума за сертификати, а за някакви ваксинационни паспорти, застъпвам тезата, че подобен род общовалидни административни документи не могат да бъдат универсално средство, защото водят до редица форми на дискриминация. Очевидно умните глави в ЕС се усетиха и приложиха паралелен вариант на съществувание - сертификат (с всичките условности за които по-горе писах) и тест (стабилен и неопровержим документ, доказващ определено медицинско състояние). Това ми е тезата... 😉

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

От самото начало, когато все още не ставаше дума за сертификати, а за някакви ваксинационни паспорти, застъпвам тезата, че подобен род общовалидни административни документи не могат да бъдат универсално средство, защото водят до редица форми на дискриминация. Очевидно умните глави в ЕС се усетиха и приложиха паралелен вариант на съществувание - сертификат (с всичките условности за които по-горе писах) и тест (стабилен и неопровержим документ, доказващ определено медицинско състояние). Това ми е тезата... 😉

Това не знам кой дори го е оспортвал, все пак не всички могат да се ваксинират. Това че нещо се нарича паспорт не значи, че ще е единствено средство, с което може да се влезе в дадена страна. Винаги има и "виза".

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте, хора,. 

Ще припадна от вълнение, ама негативно вълнение. 

Днес реших да си пусна в Цибалаб разни показатели и да си премеря антителата количествено. Боледувах от "нещо" края на март, "нещо" щото тестовете ми бяха отрицателни. Както и да е, тъй като резултатите са очевидно високи според реф. стойности на лабораторията, те са ме алармирали с 3 удивителни и червен цвят. 

Може ли да ми кажете как според вас е резултата? 

Screenshot_20210513-163428.jpg

Публикувано:
преди 2 минути , Bissy каза:

Здравейте, хора,. 

Днес реших да си пусна в Цибалаб разни показатели и да си премеря антителата количествено. Боледувах от "нещо" края на март, "нещо" щото тестовете ми бяха отрицателни. Както и да е, тъй като резултатите са очевидно високи според реф. стойности на лабораторията, те са ме алармирали с 3 удивителни и червен цвят. 

Снимката е нечетлива

Публикувано:
преди 4 минути , Bissy каза:

Здравейте, хора,. 

Макар и нечетливо виждам, че и ЕГН-то ти е в снимката. Махни го преди да пуснеш по висока резолюция на резултатите.

Публикувано:

Абе, оставете, консултирах се с двете ми докторки, всичко е наред, добър резултат 660 за антитела. Ама тия Цибалаб като турили тия червени аларми, да се ошашка човек.... 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 минути , chandni каза:

Fully vaccinated? You can ditch the mask, per CDC

The Centers for Disease Control and Prevention announced Thursday that people who are fully vaccinated against Covid-19 no longer need to wear masks or physically distance — whether indoors or outdoors in most circumstances...

Много добре звучи, но е в противоречие с възможността напълно ваксинираните да разнасят вируса. Може би момента със свалянето на маските не е далече, но все още малко хора са ваксинирани, за да сме спокойни, че няма да пренесем вируса на някой уязвим. А и не е ясно, колко напред във времето ваксините защитават.

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.