Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Чета статия в New York Times как милиони не ходели за втората си ваксина от двудозовите. Не думай! Искам да видя шока, когато милиарди не се появят навреме за бустерната си доза. 🙂

До тук истински изненади няма - на хората им е писнало от разговори за ваксини още преди да са си приключили поставянето им.

Изненадващото е друго - в някои от болниците в САЩ, където трябва да се поставя втората доза се оказало, че няма количества от ваксината, която е поставена на първа доза. Моя приятелка, което живее в САЩ ми разказва как нея в ваксинирали с две дози Пфайзер, а няколко дни по-късно неин колега получил втора доза Модерна - нямали Пфайзер.

Ето статията, която ми прати: "Millions Are Skipping Their Second Doses of Covid-19"

https://www.nytimes.com/2021/04/25/business/covid-vaccines-second-doses.html

• Шок 3
Публикувано:

В пълен контраст от горното мнение , днес CDC са изненадали приятно цялото САЩ:

“Anyone who is fully vaccinated can participate in indoor and outdoor activities – large or small — without wearing a mask or physically distancing. If you are fully vaccinated, you can start doing the things that you had stopped doing because of the pandemic.”

With this update, fully vaccinated people are no longer told that they need to wear masks or social distance in any setting, except where required by federal, state, or local laws, including local business and workplace guidance.

Промяната е заради големият прогрес при ваксинирането , а именно :

• 154 million Americans (more than 46% of the population) have received at least one dose of a vaccine
  • 117 million Americans are fully vaccinated
  • Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано: (редактирано)

Ако някой се интересува от еднократната Янсен,има я в мед. център "Гина" София,записват за следващата седмица. Тел.0889368099.

Редактирано от blueriver
  • Харесвам 9
Публикувано:

след борба с институциите и сигнали насам натам, да ви кажа, че от днес вече сертификатите на ваксинираните с АЗ се генерират правилно и включват текста, че лицето е ваксинирано срещу SARS-Cov-2 /както е нормално да бъде и беше при другите две ваксини/  🙂

• Харесвам 20
  • Браво 19
Публикувано:
преди 56 минути , antea каза:

след борба с институциите и сигнали насам натам, да ви кажа, че от днес вече сертификатите на ваксинираните с АЗ се генерират правилно и включват текста, че лицето е ваксинирано срещу SARS-Cov-2 /както е нормално да бъде и беше при другите две ваксини/  🙂

Браво! Аз онзи ден си сложих втора доза и съответно сертификата, който ми дадоха, беше без текста. Дали мога да си взема сега нов?

Публикувано:

не виждам защо да не можеш 🙂 показваш им стария с липсващия текст и искаш да ти разпечатат нов; като влязат в системата, вече се генерира с текста

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравейте, магелански сладури. Затъжих се за вас и особено за тази тема, в която мога да прочета нормални коментари от нормални хора. Но, няма как, натрупа се много работа.

В Испания приключи т.нар. извънредно положение във връзка с глобалната манипулация, накратко пландемия. Но, все едно не е приключило нищо, защото хората продължават да се мотаят в намордници и на улицата, някои дори с два. Единственото хубаво е, че вече можем да се мотаем свободно между различните региони на страната и аз веднага се възползвах и поканих гости от Валядолид за следващите почивни дни.

Вече броим дните до 28 юни, когато пътуваме за България и цяло лято ще си починем от хора със сериозни ментални проблеми.

Иначе шокиращите кретенизми, които творят по света, продължават да ме учудват.

Япония моли Китай да спре с анални тестове за установяване на коронавирус, които явно китайците практикуват върху японски граждани при влизане в Китай.
https://www.bbc.com/news/world-asia-56245404
Надявам се, че Китай ще загуби доста туристи тази година.

А, миналата година съм пропуснал фрапантна новина и от Канада. Главният здравен служител на страната Тереза Там препоръчала още март миналата година на канадците да не се целуват по време на секс и да го правят с намордници.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-canada-sex-idUSKBN25T2Y9

Тази направо нокаутира с абсурдните си изявления и българския гологлав генерал от НОЩ. Забравих го как се казва, но да го наречем медицинския Годжи. Очаквам скоро да видя на пазара Кама Сутра за ковидиоти - специално канадско издание, с редактор Тереза Там, разбира се.

В България пък продължават да объркват хората. Първо самият български здравен министър посъветвал хората с първа доза на Заврисия, бившата Астра Зенека, да си сложат втора доза от Пфайзер, но сега варненски доктори съобщават пред БНТ, цитирани от в. Дневник, че подобни хора, с две дози от две различни ваксини няма да могат да получат ваксинационен сертификат. Е, това ако не е класически ковидиотизъм, не знам вече какво е. Объркай и изплаши хората, че изобщо трябва да се ваксинират, обясни им, че и с две различни ваксини става и после ще могат да пътуват и накрая им кажи, ми сори, няма да ти издадем сертификат за ваксинация. Бравос на такива експерти!

Разбира се от Пфайзер вече ни подгряват, че щяло да се налага на всеки 9-12 месеца бустерна доза. Кой се съмнява в това? Бизнесът трябва да върви. Само се чудя при условие, че в Испания не могат за 6 месеца да ваксинират дори всички пенсионери, как ще стигнат до по-младите всяка година с бустерна доза, но нищо, важното е да има добри продажби.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/05/15/4209548_vijda_li_se_kraiat_ili_injekciite_sreshtu_covid-19/

Юни месец щели да започват да привикват хората между 40-49 години за ваксинация в Испания. Лошо няма, ако ме контактнат ще им обясня, че много искам, обаче не мога, а толкова много го искам, както пееха от Антибиотика, просто защото ще се ваксинирам в България. А, то е ясно, че аз ще се ваксинирам ако Люксембург стане световен шампион по футбол.

И сега нещо по-весело и спортно. Скоро започва световния шампионат по хокей на лед за мъже, а юни и юли ни чака и европейското по футбол. В тази връзка, като човек с даскалски манталитет свикнал да пише оценки, аз реших да оценявам всички участници в тези шампионати по петобална система, в която 5 точки е ковидиоти висша степен, а 1 точка е нормална страна с нормални хора. Критериите за оценка включват наличие на коронавирусни мерки и тяхната продължителност, като за особено идиотски мерки давам бонус 1 точка, правила за носенето на намордници и дали се изискват на улицата, отношение на населението към мерките и дали има масови протеси и съпротива, както и отношение към ваксинацията. Така, когато играят две държави, примерно Испания и Швеция, веднага ще ги оценя по моята система и Испания получава 5 пълни точки щедро, а Швеция само 1.5 точки и е ясно кого ще поддържам в този мач.
И за десерт ви пускам една актуална снимка от миналата седмица с колеги от университета и дипломати от Румъния и Молдова. Както виждате всички са с намордници навън, дори при правене на снимка, освен мен, разбира се.

Желая на всички магеланци, отлично настроение и едно прекрасно лято, пълно с пътешествия!

Schiller IR Advisory Board May 2021.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 7
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 19 минути , Crazy Horse каза:

Здравейте, магелански сладури. Затъжих се за вас и особено за тази тема, в която мога да прочета нормални коментари от нормални хора. Но, няма как, натрупа се много работа.

В Испания приключи т.нар. извънредно положение във връзка с глобалната манипулация, накратко пландемия. Но, все едно не е приключило нищо, защото хората продължават да се мотаят в намордници и на улицата, някои дори с два. Единственото хубаво е, че вече можем да се мотаем свободно между различните региони на страната и аз веднага се възползвах и поканих гости от Валядолид за следващите почивни дни.

Вече броим дните до 28 юни, когато пътуваме за България и цяло лято ще си починем от хора със сериозни ментални проблеми.

Япония моли Китай да спре с анални тестове за установяване на коронавирус, които явно китайците практикуват върху японски граждани при влизане в Китай.

А, миналата година съм пропуснал фрапантна новина и от Канада. Главният здравен служител на страната Тереза Там препоръчала още март миналата година на канадците да не се целуват по време на секс и да го правят с намордници.

Тази направо нокаутира с абсурдните си изявления и българския гологлав генерал от НОЩ. Забравих го как се казва, но да го наречем медицинския Годжи. Очаквам скоро да видя на пазара Кама Сутра за ковидиоти - специално канадско издание, с редактор Тереза Там, разбира се.

В България пък продължават да объркват хората. Първо самият български здравен министър посъветвал хората с първа доза на Заврисия, бившата Астра Зенека, да си сложат втора доза от Пфайзер, но сега варненски доктори съобщават пред БНТ, цитирани от в. Дневник, че подобни хора, с две дози от две различни ваксини няма да могат да получат ваксинационен сертификат. Е, това ако не е класически ковидиотизъм, не знам вече какво е. Объркай и изплаши хората, че изобщо трябва да се ваксинират, обясни им, че и с две различни ваксини става и после ще могат да пътуват и накрая им кажи, ми сори, няма да ти издадем сертификат за ваксинация. Бравос на такива експерти!

Разбира се от Пфайзер вече ни подгряват, че щяло да се налага на всеки 9-12 месеца бустерна доза. Кой се съмнява в това? Бизнесът трябва да върви. Само се чудя при условие, че в Испания не могат за 6 месеца да ваксинират дори всички пенсионери, как ще стигнат до по-младите всяка година с бустерна доза, но нищо, важното е да има добри продажби.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/05/15/4209548_vijda_li_se_kraiat_ili_injekciite_sreshtu_covid-19/

Юни месец щели да започват да привикват хората между 40-49 години за ваксинация в Испания. Лошо няма, ако ме контактнат ще им обясня, че много искам, обаче не мога, а толкова много го искам, както пееха от Антибиотика, просто защото ще се ваксинирам в България. А, то е ясно, че аз ще се ваксинирам ако Люксембург стане световен шампион по футбол.

И сега нещо по-весело и спортно. Скоро започва световния шампионат по хокей на лед за мъже, а юни и юли ни чака и европейското по футбол. В тази връзка, като човек с даскалски манталитет свикнал да пише оценки, аз реших да оценявам всички участници в тези шампионати по петобална система, в която 5 точки е ковидиоти висша степен, а 1 точка е нормална страна с нормални хора. Критериите за оценка включват наличие на коронавирусни мерки и тяхната продължителност, като за особено идиотски мерки давам бонус 1 точка, правила за носенето на намордници и дали се изискват на улицата, отношение на населението към мерките и дали има масови протеси и съпротива, както и отношение към ваксинацията. Така, когато играят две държави, примерно Испания и Швеция, веднага ще ги оценя по моята система и Испания получава 5 пълни точки щедро, а Швеция само 1.5 точки и е ясно кого ще поддържам в този мач.
И за десерт ви пускам една актуална снимка от миналата седмица с колеги от университета и дипломати от Румъния и Молдова. Както виждате всички са с намордници навън, дори при правене на снимка, освен мен, разбира се.

Желая на всички магеланци, отлично настроение и едно прекрасно лято, пълно с пътешествия!

Хехе, па ти си хубав и без намордник:))))):girl_crazy:

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Аз само не мога да разбера как може някой да продължава да нарича "идиоти" и "ковидиоти" хора на противоположно мнение от тяхното и това да се толерира и игнорира...

А между другото речниците дават друго значение на "ковидиот":

Кеймбридж: someone who behaves in a stupid way that risks spreading the infectious disease Covid-19

Оксфорд: a person who annoys other people by refusing to obey the social distancing rules designed to prevent the spread of COVID-19

• Харесвам 20
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 39 минути , Crazy Horse каза:

Благодаря!Личи,че освен по име,сме еднакви и по мислене!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@searus, въпросът въобще не опира до различно мнение. А, до това, че разни висши политици и служители откровено се гаврят с нас. Как да наричам това, че някой си позволява да изисква анален тест за влизане в Китай или пък, че някой се опитва да се бърка и в най-интимните отношения на обикновените хора?! Или пък това, че български здравен министър дава заблуждаваща информация за ваксинация и после дори ваксинационен серитификат не могат да получат някои хора?! Слабо ме интересува колко са ни различни мненията с тези хора и никога не бих нарекъл човек идиот само заради това, че има различно мнение от моето, но подобно отношение към обикновените хора е висша форма на идиотизъм и кретенизъм. И ковидиотизъм. И да, това е моята дефиниция на термина. Ако някой от тези горепосочени ме нарече ковидиот, ще му благодаря за комплимента.

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 31 минути , Светославов каза:

Лудо конче, малко сме, силни сме !!!

По мои изчисления, около 5 магеланеца само, все още не са се ваксинирали, като имам подозрение, че около 50% от тях са се боцнали, но по причини от имиджов характер не си признават 😜🙃🤓

@Crazy Horse, ясно е ,че не сме на едно мнение за пандемията, но искрено се забавлявам с чувството ти за хумор. 🙂

Това, че не издават сертификат ако дозите са от различни ваксини е някаква медийна измишльотина. Няма такова нещо, освен да е проблем с локален характер.

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 22 часа, antea каза:

след борба с институциите и сигнали насам натам, да ви кажа, че от днес вече сертификатите на ваксинираните с АЗ се генерират правилно и включват текста, че лицето е ваксинирано срещу /както е нормално да бъде и беше при другите две ваксини/  🙂

@antea, много благодаря за информацията. Преди малко влязох с КЕП в досието си и наистина вече е добавен текста, че съм ваксиниран срещу SARS-Cov-2

• Харесвам 4
Публикувано:

@Crazy Horse, без значение кого точно наричаш ковидиот, просто в един момент става прекалено натрапчиво, когато единици хора във форума натъртват едно и също, дори и да е с чувство за хумор. Може би от моята камбанария не виждам достатъчно добре, игнорирай ми мнението, ако е така. В политиката винаги е имало и ще има хора с ограничени когнитивни способности, но има и хора (включително и тук), които поддържат и по-крайни мнения, и за мен "ковидиотизмът" е силно двустранно изявен. Аз лично не си позволявам да наричам хората идиоти, особено такива, които не познавам.

• Харесвам 16
  • Браво 5
Публикувано:
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

С тези маски...изглеждат безлични. 😉

Иначе важното е да сме живи и здрави. Довечера на Витошка ще има парти, което рекламираха в сутрешния блок по една от основните телевизии. С участието на Памбос и естествено няма да мине без македонския хит, който "джипко бибитков" пя още отдавна: Корона чао . :lol: 

А вие тук в темата се притеснявате за....какво ли не 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 50 минути , searus каза:

@Crazy Horse, без значение кого точно наричаш ковидиот, просто в един момент става прекалено натрапчиво, когато единици хора във форума натъртват едно и също, дори и да е с чувство за хумор. Може би от моята камбанария не виждам достатъчно добре, игнорирай ми мнението, ако е така. В политиката винаги е имало и ще има хора с ограничени когнитивни способности, но има и хора (включително и тук), които поддържат и по-крайни мнения, и за мен "ковидиотизмът" е силно двустранно изявен. Аз лично не си позволявам да наричам хората идиоти, особено такива, които не познавам.

Това, че другите спряхме да пишем,  съвсем не означава,  че  сме си променили мнението.  Това за натъртването може да се каже и за теб и за всеки един от пишещите тук.

Преди 1 час, Мари Николова каза:

По мои изчисления, около 5 магеланеца само, все още не са се ваксинирали, като имам подозрение, че около 50% от тях са се боцнали, но по причини от имиджов характер не си признават 😜🙃🤓

@Crazy Horse, ясно е ,че не сме на едно мнение за пандемията, но искрено се забавлявам с чувството ти за хумор. 🙂

Това, че не издават сертификат ако дозите са от различни ваксини е някаква медийна измишльотина. Няма такова нещо, освен да е проблем с локален характер.

Ако ще броиш неваксинираните магеланци,  първа съм в списъка.

• Харесвам 8
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 14 минути , slujitel каза:

Това, че другите спряхме да пишем,  съвсем не означава,  че  сме си променили мнението.  Това за натъртването може да се каже и за теб и за всеки един от пишещите тук.

Въобще не съм си и помисляла, че някой си е променил мнението и изобщо не става въпрос за това (разбира се, че е нормално всеки да има мнение и да си го отстоява, но има значение как се прави), а че този форум ми харесва заради преобладаващо добрия тон, аз не пиша мнения, в които постоянно да наричам хора наляво и надясно идиоти, а какви са хората, които носят т.нар. "намордници" съвсем не искам и да знам. Повече нямам какво да добавя.

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 11 минути , searus каза:

Въобще не съм си и помисляла, че някой си е променил мнението и изобщо не става въпрос за това (разбира се, че е нормално всеки да има мнение и да си го отстоява, но има значение как се прави), а че този форум ми харесва заради преобладаващо добрия тон, аз не пиша мнения, в които постоянно да наричам хора наляво и надясно идиоти, а какви са хората, които носят т.нар. "намордници" съвсем не искам и да знам. Повече нямам какво да добавя.

Не виждам нищо обидно в мнението на @Crazy Horse, напротив,  мненията му са весели и с чувство за хумор,  при това не са насочени към никого конкретно.  Не бих могла да кажа същото за мненията на някои други съфорумци по мой адрес. 

• Харесвам 12
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 часа, Crazy Horse каза:

Забравих го как се казва, но да го наречем медицинския Годжи.

От името на ковидидиотите бих перефрезирал една реклама - името на генерала забрави, но Годжи не забравяш. 😄 Което всъщност е тъжно или показателно... 😉

• Харесвам 6
Публикувано:

Здравейте колеги! Искам тази седмица да се ваксинирам (по принуда и с нежелание). Има ли от вас вече такива смелчаци? Дайте съвет коя е най- безвредната, тоест, с най-малко странични ефекти, с най- кратък интервал до втората доза, и къде в София могат да ме боцнат най- рано сутринта?

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 9 минути , muchachote каза:

Здравейте колеги! Искам тази седмица да се ваксинирам (по принуда и с нежелание). Има ли от вас вече такива смелчаци? Дайте съвет коя е най- безвредната, тоест, с най-малко странични ефекти, с най- кратък интервал до втората доза, и къде в София могат да ме боцнат най- рано сутринта?

Ама на това как може някой да ти отговори?? Коя е най-безвредна? Питай след няколко години 😉 Страничните ефекти са си от човек до човек... Аз съм АЗ, без никакви проблеми освен лека болка тип изтръпване в ръката (не на мястото на убождане), приятелка на 30-и-няколко години с Пфайзър две седмици ужасно главоболие и изтръпване на половината тяло, гадене и т.н.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 48 минути , muchachote каза:

На първата част от въпроса никой не може да ти отговори. Щом искаш малък интервал АЗ отпада. Не знам как стои въпроса в момента със зелените коридори, но вакс. център в ИСУЛ работи от 8 до 14ч. Звънни утре сутрин на тел. на болницата и помоли да те свържат с центъра. Ще ти кажат дали могат да те ваксинират(почти съм сигурна да) и с какво. Тази седмица имаше свободно Пфайзер. Препоръчвам ти да отидеш там, защото няма хора и не се чака.

Някой спомена, че в мед. център Гина записвали за Джонсън. Тя е еднодозова, но векторна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.