Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 46 минути , Alexander каза:

Все по-често се пише, че ще трябва да се слагат  нови дози с ваксини най-много на една година.

На мен не ми става ясно дори на теория как ще стане, след като масово в Европа в момента напълно ваксинирани са между 10 и 30%.

Излиза, че като излезе новата доза и няма как да се боцнат всички за под година и като се боцнат последните, ще трябва да чакат за следващата, безкраен затворен кръг.

Ами ако щамовете започнат да излизат по-често и кажат боцкане на 6 месеца? Те първа ще има да се гледа шоу с тези ваксини, вируси и щамове

Ако щамовете започнат да излизат по-често при намалена заболеваемост от ваксините, то без ваксини щамовете биха били още повече...

Публикувано:

СПЕШНО! Колеги, посъветвайте ме къде в София правят PCR тестове в НЕДЕЛЯ, като резултатът да е готов или в неделя вечерта или най- късно в понеделник сутринта!

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Не оспорвам кое кога излиза, а как ще се осъществи това което те смятат, боцкане през 6 или 12 месеца.

Все още няма яснота колко време и от кои щамове предпазват одобрените ваксини. Може да са 6,12,24 месеца. А в играта се включват все повече производители. За Европа до края на годината очакваме одобрението на поне още две нови ваксини. Усилията са насочени и към разработването на лекарства. Надяваме се вируса да се омаломощи и да нямаме такава свирепа зима, каквато беше тази.

• Харесвам 7
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Ако човек си е издухал носа, вирусът сигурно също няма да го има. Така че, духайте си носа, всичко е една голяма измама, за да ви чипират. 😄

Вече съм чипирана с 2 игли. Така, че няма смисъл. 😋 

преди 1 час, Alexander каза:

Да взимат пример от китайците с техните тестове, да видим тогава..

😀😀

Нема да им стъпим в Китай! Да си живеят без туристи!

• Смея се 7
Публикувано:
преди 2 часа, Alexander каза:

Ами ако щамовете започнат да излизат по-често и кажат боцкане на 6 месеца? Те първа ще има да се гледа шоу с тези ваксини, вируси и щамове

Алекс, идеята е, че колкото повече хора имат имунитет, толкова по-бавно ще излизат нови щамове, до един момент в който преобладаващата част от населението е с някакъв имунитет и разпространението на вируса се ограничи и смъкне до нива на кофти сезонна настинка. Ехеее още колко милиарди има неваксинирани с каквото и да било, не се косИ от сега за боцкане през година или 6 месеца. То ако ставаше тъй лесно...

И не за всеки щам ще трябва нова ваксина. Ваксините работят в някаква степен за всички щамове, не е необходима 100% защита, необходимо е максимален процент от хората да имат някаква защита.

Ако ваксините не работеха и трябваше да се ваксинираме на всеки 6 месеца, това значи, че и преболедувалите ще трябва да го изкарват на всеки 6 месеца за всеки нов щам. Дори да се намалява нуждата от хоспитализация само, то това би било достатъчно да си съжителстваме с вируса като с грип, например.

И терапиите ще се подорят.

Е, и конспиративните теории ще си вървят също.

Аз, като цяло, съм разочарована от човешката раса. Като дойдат извънземните си лепя козина и се правя, че не ви познавам...😼

• Харесвам 7
  • Смея се 17
  • Замислям се 1
Публикувано:
13 minutes ago, Дани Магелани said:

Нема да им стъпим в Китай! Да си живеят без туристи!

Туристи ще се намерят. На упражненията ни по "вътрешни"  в  Първа градска,  асистентите разказваха че си имат постоянен контингент  за ректално туше, знаят си ги, но няма отърване от тях. Китай ще им е Рай. 

• Смея се 9
Публикувано:
Преди 1 час, muchachote каза:

СПЕШНО! Колеги, посъветвайте ме къде в София правят PCR тестове в НЕДЕЛЯ, като резултатът да е готов или в неделя вечерта или най- късно в понеделник сутринта!

Synevo на Бул. България https://www.synevo.bg/laboratoriya-sofiya/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, muchachote каза:

Летище София, терминал 2  https://www.genica.bg/koronavirus-letishte-sofia

130 лв за 2 часа

Публикувано:

След като ваксинираните докараха ковид-а на Малдивите , сега пък ние не приемаме пътуващи оттам, браво , така се прави!

Не случайно Малдивите спряха да приема сертифицирани без PCR от 1 май. Това само мисля @AlexandraKo го беше споменала , но не намери отзвук...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , ivan69 каза:

След като ваксинираните докараха ковид-а на Малдивите

Това не знам кой го твърди, ако може източник 🙂

Не виждам нищо невероятно, някоя страна да изисква само PCR за влизащите, има достатъчно причини да се прави, особено нови щамове, които ваксини не ги ловят. Но дай да търсим под всеки вол теле, че е най-интересно...

• Харесвам 7
Публикувано:

На мен ми е любопитно дали всички тези, които се бъзикате с постинга на @ivan69, ха ха ха, хи хи хи, каква идиотия, каква конспирация, чипиране и т.н., не се ли замисляте, че може пък да има и малко зрънце истина в тези т.нар. конспиративни теории?! Нима в момента много правителства по света не се възползват от този вирус да ограничават индивидуалните права на гражданите си и да налагат все по-голям контрол върху нас?! Не ви ли притеснява това, че полицията започна да има прекалено много права, да може да си влиза по домовете без съдебна заповед, да се налагат за щяло и нещяло карантини и ограничение на движението ни дори в собствените ни градове и държави, което напомня на едни други времена и режими? Дали това наистина е временно?! Ами ако стане постоянно? Ами ако всяка година искат да ни нахлузят лицеви парцали по време на грипния сезон?! Ами ако започнат с аналните тестове по китайския пример и в останалия свят?! Или в името на здравето, на всичко трябва да сме готови. Не знам за вас, но аз си имам едно на ум към цялата тази истерия и съм готов да се боря за правата си. Това че имало вирус не означава, че трябва да се стига до подобни истерии.  Наличието на вирус и признаването на този факт няма нищо общо с това да си затваряме очите към всякакви идиотии и ограничения, само защото имало и такъв вирус. Ето и статистика за последните 50 години за смъртността от десет глобални пандемии.
https://www.statista.com/statistics/1095129/worldwide-fatality-rate-of-major-virus-outbreaks-in-the-last-50-years/

Съгласен съм и с @Alexander, че тази идиотия с постоянната ежегодна ваксинация сещу митичния коронавирус е практически невъзможна. Но, ако много настояват, има начини човек да се сдобие ваксинационен сертификат.

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано:
преди 19 минути , Crazy Horse каза:

На мен ми е любопитно дали всички тези, които се бъзикате с постинга на @ivan69, ха ха ха, хи хи хи, каква идиотия, каква конспирация, чипиране и т.н., не се ли замисляте, че може пък да има и малко зрънце истина в тези т.нар. конспиративни теории?! 

Да ти кажа,замислих се.И след като се замислих освен с ха ха ха и с хи хи хи мога да се посмея и с хо хо хо,ху ху ху,хъ хъ хъ и още по колкото можеш да се сетиш начина.Наистина голяма смешка.😄😄

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, searus каза:

Това не знам кой го твърди, ако може източник 🙂

Не виждам нищо невероятно, някоя страна да изисква само PCR за влизащите, има достатъчно причини да се прави, особено нови щамове, които ваксини не ги ловят. Но дай да търсим под всеки вол теле, че е най-интересно...

Твърди го логиката . След като почнаха да пускат безразборно сертифицирани случаите скочиха 10 пъти , периода съвпадна и с индийският щам . Не знам многото индийци дали са туристи или обслужваш персонал , но факт е, че спряха безразборното влизане на сертифицирани , можеха ( а може и да са го направили ) да ограничат влизащите от Индия , но явно сертифицираните са по голяма опасност , съдейки от мерките им.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, imarev каза:

Да ти кажа,замислих се.И след като се замислих освен с ха ха ха и с хи хи хи мога да се посмея и с хо хо хо,ху ху ху,хъ хъ хъ и още по колкото можеш да се сетиш начина.Наистина голяма смешка.😄😄

Най добре се смее този, който се смее последен. 

• Харесвам 8
Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, ivan69 каза:

Твърди го логиката . След като почнаха да пускат безразборно сертифицирани случаите скочиха 10 пъти , периода съвпадна и с индийският щам . Не знам многото индийци дали са туристи или обслужваш персонал , но факт е, че спряха безразборното влизане на сертифицирани , можеха ( а може и да са го направили ) да ограничат влизащите от Индия , но явно сертифицираните са по голяма опасност , съдейки от мерките им.

Моята логика пък е съвсем друга, и смятам, че най-малкото ти липсва достатъчно информация по въпроса и няма човек, който да може да ти я даде, кой влизал, как влизал, със или без ваксини, преболедувал или не, защо една страна е взела такова решение, а не друго и защо точно тогава, съвпадение или не... Индийците са навсякъде, как да спрат само полетите от Индия ли (а и сред тях има доста ваксинирани)? Ако имаш по-конкретна статистика, дай насам, иначе само празни приказки, които определено са за другата тема...

Добавка: Направих си труда да разгледам техните заповеди, и ми се струва, че просто си се лутат както много други, защото, от 16. Април е заповедта за пускане на "сертифицирани", на 21-ви е допълнена да уточнят какво точно значи това, на 25-ти въвеждат изискване влизащите от Индия, както и самите местни и работещи, да правят PCR тестове (включително ваксинираните), и на 1. Май допълват с нова заповед за задължителен PCR за всички.

Редактирано от searus
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 часа, Duke каза:

Съгласен съм с теб, въобще не е смешно. Проблемът е, че цялата теза е изградена върху теория на конспирацията. Ако за миг изключим конкретната причина (COVID-19), можем ли чрез заместване на друга причина в същия текст да получим същата картина? Ами, можем, разбира се... Именно в това е проблемът на всяка една подобна теория на конспирацията, а именно, че на пръв поглед изглежда еднакво логична при различни обстоятелства.

Да се отрича съществуването на пандемията COVID-19 е....

Страхотно мнение, много се радвам, че го написа. Цитирам го, защото много помага да изразя тезата си, че не е важно кой е написал статия/мнение, а дали четящия може да извлече полезното и да отсее глупостта и лъжата.

Ако можем "чрез заместване на друга причина в същия текст да получим същата картина", то това не е проблем, нито конспирация. Оооо напротив, това е нещо от което може да извлечеш само поучи, стига да не го тълкуваме буквално и да го осмислим. Можем да научим как се манипулират хора например.

Нима не е истина, че в затворите вкарват в изолатор непослушните, за да ги пречупят? А това, че насилника опитва да контролира жертвата, като й вменява чувство на вина (само си помислете, колко жени биват бити от мъжете си и не споделят, само защото той им е вменил, че те сами са си виновни и трябва да са по-послушни)? 

Много хора, като им се подаде "конспирация", "заговор" или нещо от сорта и веднага са склонни да приемат останалата част от изказването за глупост, да те обявят за невменяем, глупав, малоумен и какво ли още не. Това е истинския проблем. Хората не обичат да плуват в морето от информация и да си я отсяват, чакат някой друг да им "подаде" какво да мислят и правят.

Да се отрича съществуването на пандемията COVID-19 е....новият начин, да се нарече нещо "конспирация". Ясно е че след това никой няма да приеме насериозно казаното/написаното. Отричането на вируса, отдавна го няма сред разумните хора и единствената причина да се споменава такова нещо все още е точно тази: да се омаловажи казаното от някого.

преди 9 часа, samuraika каза:

Аз, като цяло, съм разочарована от човешката раса. Като дойдат извънземните си лепя козина и се правя, че не ви познавам...😼

И сега искам да хвърля новата бомба 😄 Всеки който вярва в извънземни, ще е конспиратор и отричащ ковид 😄 Нищо, че и миналата година и тая от НАСА обявиха заснети от военни пилоти обекти, като неидентифицирани. Другия месец трябва да излезе и доклад за изразходваните средства във връзка с разследвания за НЛО, но предполагам, ще наблегнат на това, че е бил поискан от Тръмп и всичко ще е "КОНсПИРАция" :lol:

Общата дискусия за ковид, май ще трябва да се отдели от тази за извънземни скоро 😄 

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 3 часа, Crazy Horse каза:

Ето и статистика за последните 50 години за смъртността от десет глобални пандемии.

Лошото е, че Марбург-вирусът трудно може да се определи като глобална пандемия...

Виж, ако беше станал глобална пандемия, щеше да молиш със сълзи на очи за нещо като SARS-COV2.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , searus каза:

Моята логика пък е съвсем друга, и смятам, че най-малкото ти липсва достатъчно информация по въпроса и няма човек, който да може да ти я даде, кой влизал, как влизал, със или без ваксини, преболедувал или не, защо една страна е взела такова решение, а не друго и защо точно тогава, съвпадение или не... Индийците са навсякъде, как да спрат само полетите от Индия ли (а и сред тях има доста ваксинирани)? Ако имаш по-конкретна статистика, дай насам, иначе само празни приказки, които определено са за другата тема...

Защо допуснаха английския щам? Защо няма карантина от Нигерия и Нигер, нали имаше нигерийски щам, той къде изчезна? Какво стана с прословутия Занзибарски щам, заради който карантинираха почти цяла Африка,  той къде изчезна? Индийския щам го доказаха в европейски страни,  защо няма карантина от тях? Файзер защитава от южноафриканския щам, знам го от приятелка, женена за французин, която живее на Реюнион. Там ги ваксинират само с Файзер, защото имат само този щам,  но ние имаме карантина от почти цяла Африка заради него. Сейшелите са много по добре от нас,  но ние имаме карантина и от там. Щом си толкова добре информирана, ще се радвам да получа отговор на въпросите. 

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

Извънземните кацнаха ли вече? За един приятел питам.

Тц. Още са с карантина и не смеят. А и ваксини няма за тях, ни по зелен ни по червен коридор

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

Извънземните кацнаха ли вече? За един приятел питам.

О, те вече се радват и само като излетят 🤪 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Crazy Horse каза:

Ето и статистика за последните 50 години за смъртността от десет глобални пандемии.
https://www.statista.com/statistics/1095129/worldwide-fatality-rate-of-major-virus-outbreaks-in-the-last-50-years/

Глобална пандемия първо е безсмислено словосъчетание. Няма пандемия, която да не е глобална 🙂 

Но, от десетте посочени в графиката, пандемия (и то с леки условности) е само последната - т.нар. "свински" грип. Всички други са епидемични взривове, които се ограничиха до около няколко хиляди случая общо.  

СПИН някак странно удобно е пропуснат в графиката, а точно това е гигантският пример за вирусна пандемия през последния половин век 😉 

• Харесвам 12
  • Браво 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.