Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , slujitel каза:

Защо допуснаха английския щам? Защо няма карантина от Нигерия и Нигер, нали имаше нигерийски щам, той къде изчезна? Какво стана с прословутия Занзибарски щам, заради който карантинираха почти цяла Африка,  той къде изчезна? Индийския щам го доказаха в европейски страни,  защо няма карантина от тях? Файзер защитава от южноафриканския щам, знам го от приятелка, женена за французин, която живее на Реюнион. Там ги ваксинират само с Файзер, защото имат само този щам,  но ние имаме карантина от почти цяла Африка заради него. Сейшелите са много по добре от нас,  но ние имаме карантина и от там. Щом си толкова добре информирана, ще се радвам да получа отговор на въпросите. 

Информация има навсякъде, човек само трябва да чете и отсява. Нямам намерение да го правя вместо теб. А на повечето от въпросите няма човек, който да може да отговори и не виждам изобщо смисъл от тях (но можеш да изпратиш запитване на някое министерство например). Имаше конкретно изказване за Малдивите, че "сертифицираните" са проблемът, аз потърсих информация и намерих. Допускали са ваксинирани без PCR в рамките на точно две седмици. Оттам насетне всеки да си прави изводи, каквито иска.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 минути , searus каза:

Информация има навсякъде, човек само трябва да чете и отсява. 

Тук всички това правим. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 30 минути , searus каза:

Информация има навсякъде, човек само трябва да чете и отсява. Нямам намерение да го правя вместо теб. А на повечето от въпросите няма човек, който да може да отговори и не виждам изобщо смисъл от тях (но можеш да изпратиш запитване на някое министерство например). Имаше конкретно изказване за Малдивите, че "сертифицираните" са проблемът, аз потърсих информация и намерих. Допускали са ваксинирани без PCR в рамките на точно две седмици. Оттам насетне всеки да си прави изводи, каквито иска.

И какви са изводите , че са допускали сертифицирани точно 2 седмици? 

1. Нещо със сертификатите(ваксините) не е наред.

2,Индийците заразяват , защото на на Малдивите има много индийци. 

Сега кои са конспираторите , за мен са тези които поддържат точка 2.....

• Харесвам 4
Публикувано:

Чипът почва да действа-https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/rumynec-si-postavi-treta-doza-vaksina-chuval-i-vizhdal-po-dobre-6125669

Между другото,някой със сертификат за "чипиране",може ли да сподели дали в него има място само за първите две чипчета или има място и за последващ "ъпгрейд"(трета,четвърта,пета и т.н. игла)...

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 1 минута , crazyhorse каза:

Чипът почва да действа-https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/rumynec-si-postavi-treta-doza-vaksina-chuval-i-vizhdal-po-dobre-6125669

Между другото,някой със сертификат за "чипиране",може ли да сподели дали в него има място само за първите две чипчета или има място и за последващ "ъпгрейд"(трета,четвърта,пета и т.н. игла)...

няма място, ама може да ми се е паднал по-нисш чип 🤣

• Смея се 3
Публикувано:
преди 59 минути , master_of_germs каза:

СПИН някак странно удобно е пропуснат в графиката, а точно това е гигантският пример за вирусна пандемия през последния половин век 😉 

A и ваксина за СПИН някак удобно все още не съществува, а и няма данни скоро да се появи. 

• Харесвам 5
Публикувано:

СПИН отдавна вече е съвсем контролируемо заболяване с много ниска смъртност. 

По-важният въпрос е след развода на Бил и Мелинда Гейтс у кого от двамата ще ви попадне чипа, защото в женски ръце жална ви майка.

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 32 минути , ivan69 каза:

Просто се опитвам да кажа, но явно не съм достатъчно ясна, че нещата не са черно-бели, както се опитваш да ги представиш. Причините са комплексни и е смешно да се избира между две точки. Казах също, че всеки може да си вади собствени изводи, ако това са твоите, много жалко. Представи ми статистика колко хора всъщност са влезли (и какъв процент от тях са били ваксинирани с две дози, с минал период след втора доза) през тези две седмици и колко от тях са се разболели. Също, колко местни са се разболели и колко от тях са били в контакт с туристите, които явно със сертификатите си ги заразяват... Пак да подчертая, тази информация няма как да я имаш, а "логика", шесто чувство, съновидения и подобни просто не важат, когато искаш да докажеш нещо, за което не си събрал и анализирал емпирични данни.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 5 минути , searus каза:

Просто се опитвам да кажа, но явно не съм достатъчно ясна, че нещата не са черно-бели, както се опитваш да ги представиш. Причините са комплексни и е смешно да се избира между две точки. Казах също, че всеки може да си вади собствени изводи, ако това са твоите, много жалко. Представи ми статистика колко хора всъщност са влезли (и какъв процент от тях са били ваксинирани с две дози, с минал период след втора доза) през тези две седмици и колко от тях са се разболели. Също, колко местни са се разболели и колко от тях са били в контакт с туристите, които явно със сертификатите си ги заразяват... Пак да подчертая, тази информация няма как да я имаш, а "логика", шесто чувство, съновидения и подобни просто не важат, когато искаш да докажеш нещо, за което не си събрал и анализирал емпирични данни.

Откажи се,няма смисъл,положението е безнадеждно.😄😄

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

СПИН отдавна вече е съвсем контролируемо заболяване с много ниска смъртност. 

По-важният въпрос е след развода на Бил и Мелинда Гейтс у кого от двамата ще ви попадне чипа, защото в женски ръце жална ви майка.

За 2019-та общият брой на децата, живеещи с ХИВ, достига 2,8 милиона, се посочва в доклад на УНИЦЕФ.

Същата година от СПИН са починали близо 110 000 деца.

4-5 % ли е ниска смъртност?

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, Crazy Horse каза:

На мен ми е любопитно дали всички тези, които се бъзикате с постинга на @ivan69, ха ха ха, хи хи хи, каква идиотия, каква конспирация, чипиране и т.н., не се ли замисляте, че може пък да има и малко зрънце истина в тези т.нар. конспиративни теории?! Нима в момента много правителства по света не се възползват от този вирус да ограничават индивидуалните права на гражданите си и да налагат все по-голям контрол върху нас?! Не ви ли притеснява това, че полицията започна да има прекалено много права, да може да си влиза по домовете без съдебна заповед, да се налагат за щяло и нещяло карантини и ограничение на движението ни дори в собствените ни градове и държави, което напомня на едни други времена и режими? Дали това наистина е временно?! Ами ако стане постоянно? Ами ако всяка година искат да ни нахлузят лицеви парцали по време на грипния сезон?! Ами ако започнат с аналните тестове по китайския пример и в останалия свят?! Или в името на здравето, на всичко трябва да сме готови. Не знам за вас, но аз си имам едно на ум към цялата тази истерия и съм готов да се боря за правата си. Това че имало вирус не означава, че трябва да се стига до подобни истерии.  Наличието на вирус и признаването на този факт няма нищо общо с това да си затваряме очите към всякакви идиотии и ограничения, само защото имало и такъв вирус. Ето и статистика за последните 50 години за смъртността от десет глобални пандемии.
https://www.statista.com/statistics/1095129/worldwide-fatality-rate-of-major-virus-outbreaks-in-the-last-50-years/

Съгласен съм и с @Alexander, че тази идиотия с постоянната ежегодна ваксинация сещу митичния коронавирус е практически невъзможна. Но, ако много настояват, има начини човек да се сдобие ваксинационен сертификат.

Значи ... основният проблем на вярващите в конспирация е, че не познават фактите, не се интересуват от тях и не разсъждават. Те виждат това, в което вярват и нито един аргумент няма стойност. Слепи и глухи са за всичко останало.

Дали правителства опитват да злоупотребяват и да извличат дивиденти? 100%! И винаги е било така, и без пандемии. Това не е конспирация. Това е факт.

Дали има нещо конспиративно в коронавируса и дали не е изпуснат от Китай? Възможно е. Но минали пандемии показват, че такива неща са се случвали в миналото и без помощта на технологиите. Т.е. не е задължително.

Ако по света съществуват такива конспиративни кръгове, надали посочената кафява страница ще е мястото на разобличаването им.

Обаче си мисля нещо друго - понеже всички любители на конспирациите вярват, че са в центъра на Вселената и някой иска да очисти точно тях и никой друг, не се ли замислят, че за авторите на новия световен ред е далеч по-удобно да се отърват от населението на другите континенти и да оставят само това на Европа, което им носи полза. Или поне да оставят по другите контитенти толкова, колкото да бъде санитарният минимум? Ще сипят значи кемтрейлс в Европа, дето живеят, а не в Африка или Азия, дето има много "излишен материал" по тази логика? Или ще искат да си избият населението на собствените държави? Не го разбирам.

А за да не бъда голословен за това, че вярващите в конспираци са хора, за които фактите нямат значение, ще пусна нещо от линк, който познат, любител на тези простотии, ми изпрати преди време, за да ми покаже, как сме слепи за това, което се случва около нас. Та ... имало едно време 13 фамилии, които управляват света...

Моля това да не се чете сериозно. 😄

Цитат

Могъщата тайна организация се ръководи от 13 фамилии, които подготвят въвеждането на Новия световен ред. Илюминатската организация е с тайна и много сложна структура, така че дори работещите по оперативните задачи нископоставени членове на групата да нямат достъп до класифицирана информация, като например кои са лидерите на братството в глобален план.

Фактите, сър, фактите:

Цитат

Семейство Медичи
Представители на семейство Медичи нееднократно управляват богатия и разкошен италиански град Флоренция между XII и XVII. От семейството на Медичите има трима римски папи, както и няколко членове на кралското семейство на Франция – Катерина и Мария Медичи са кралици на Франция през XVI и XVII в. Впоследствие семейството развива успешен банков бизнес.

Като човек, който 2 години се рови в историята на Ренсесансова Италия, без да съм историк или медиевист, на секундата реагирах на това. Били ли са Медичите банкери? Били са, няма лъжа. Само че са били в началото на историята си, банката на Медичите, основана от Джулиано де Бичи е била най-голямата в Европа в 15 век. Но после е изчезнала, както и фамилията на Медичите. Последният представител, Ана-Мария Луиза де Медичи, умряла 1743 г., завещава цялото културно наследство на Флоренция. Знаят ли го това любителите на конспирациите? Неееее, тях това не ги интересува.

Фактите, сър, фактите са важни.

преди 4 минути , но нейм каза:

За 2019-та общият брой на децата, живеещи с ХИВ, достига 2,8 милиона, се посочва в доклад на УНИЦЕФ.

Същата година от СПИН са починали близо 110 000 деца.

4-5 % ли е ниска смъртност?

Това е леталитет, а не смъртност.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 59 минути , ivan69 каза:

Не съм следил точно на Малдивите хронологията на мерките, понеже тази държава според мене е едно от най-безинтересните места на планетата. Но със сигурност ми попаднаха няколко статии, как Малдивите забраняват вече достъпа на индийци.

Ще се опитам да обясня. На този етап няма неопровержими доказателства, че индийските варианти са по-опасни. В това отношение твърдо бразилският вариант води засега. Но тенденциите са в индийската линия от варианти мутациите да стават все по-чести. Той не е само един индийски вариант, аз поне знам за поне още три допълнителни негови значими производни варианта, които се появиха и разпространиха притеснително бързо, включително в няколко съседни азиатски държави, които имаха доста по-добро ваксинално покритие от самата Индия.

Що се отнася на въпросите на @slujitel, за английския вариант също имаше опити да се ограничи. Но общо взето там доста бързо се разбра, че разликата с оригиналния SARS-CoV 2 не е чак толкова голяма и че наличните ваксини са ефективни.  Засега наличните данни относно ефективността на ваксините спрямо новите индийски варианти не са много обнадеждаващи. И, да, има доказани случаи и в европейски страни, но засега няма данни за бързо разпространение на индийски варианти в Европа. Да не забравяме,че Европа досега беше доста по-тежко засегната от коронавирусната пандемия, отколкото останалите континенти. Тук все още си се разпространяват добре предходните варианти, а между вирусите си има конкуренция за рецептори на гостоприемниците. 

Още веднъж повтарям, че преболедуването води до по-добра защита срещу потенциални нови варианти на коронавирус, отколкото ваксинацията. При ваксинация образуваме антитела само срещу спайк-протеина на коронавируса, докато след преболедуване повече или по-малко се създава имунна памет срещу доста повече повърхностни протеини на вирусите, някои от които биха могли да са общи при новите и предходните варианти.

Най-малкото ограничителните мерки се налагат, за да може да имаме достатъчно време и спокойствие, докато се събере повече информация.

А повод за притеснение има. Защото в тези индийски варианти има мутации в гени, които кодират цели три вирусни протеина.

@но нейм Ваксина за СПИН няма как да се появи. Вирусът на СПИН мутира със скорост, в сравнение с която всички останали вируси са като охлювчета. При инфекция с HIV всеки инфектиран човек на практика е заразен с различен вирусен вариант. 

@stanimir, СПИН наистина вече е контролируемо заболяване, но смъртността изобщо не е спаднала чак толкова, особено сред бебетата, които се раждат с вродена HIV-инфекция. Все още си е в топ 3 на инфекциозните "убийци" по света, като отстъпва само на туберкулозата, а вече и на КоВИД.

• Харесвам 27
Публикувано:
преди 21 минути , master_of_germs каза:

Не съм следил точно на Малдивите хронологията на мерките, понеже тази държава според мене е едно от най-безинтересните места на планетата. Но със сигурност ми попаднаха няколко статии, как Малдивите забраняват вече достъпа на индийци.

Ще се опитам да обясня. На този етап няма неопровержими доказателства, че индийските варианти са по-опасни. В това отношение твърдо бразилският вариант води засега. Но тенденциите са в индийската линия от варианти мутациите да стават все по-чести. Той не е само един индийски вариант, аз поне знам за поне още три допълнителни негови значими производни варианта, които се появиха и разпространиха притеснително бързо, включително в няколко съседни азиатски държави, които имаха доста по-добро ваксинално покритие от самата Индия.

Що се отнася на въпросите на @slujitel, за английския вариант също имаше опити да се ограничи. Но общо взето там доста бързо се разбра, че разликата с оригиналния SARS-CoV 2 не е чак толкова голяма и че наличните ваксини са ефективни.  Засега наличните данни относно ефективността на ваксините спрямо новите индийски варианти не са много обнадеждаващи. И, да, има доказани случаи и в европейски страни, но засега няма данни за бързо разпространение на индийски варианти в Европа. Да не забравяме,че Европа досега беше доста по-тежко засегната от коронавирусната пандемия, отколкото останалите континенти. Тук все още си се разпространяват добре предходните варианти, а между вирусите си има конкуренция за рецептори на гостоприемниците. 

Още веднъж повтарям, че преболедуването води до по-добра защита срещу потенциални нови варианти на коронавирус, отколкото ваксинацията. При ваксинация образуваме антитела само срещу спайк-протеина на коронавируса, докато след преболедуване повече или по-малко се създава имунна памет срещу доста повече повърхностни протеини на вирусите, някои от които биха могли да са общи при новите и предходните варианти.

Най-малкото ограничителните мерки се налагат, за да може да имаме достатъчно време и спокойствие, докато се събере повече информация.

А повод за притеснение има. Защото в тези индийски варианти има мутации в гени, които кодират цели три вирусни протеина.

@но нейм Ваксина за СПИН няма как да се появи. Вирусът на СПИН мутира със скорост, в сравнение с която всички останали вируси са като охлювчета. При инфекция с HIV всеки инфектиран човек на практика е заразен с различен вирусен вариант. 

@stanimir, СПИН наистина вече е контролируемо заболяване, но смъртността изобщо не е спаднала чак толкова, особено сред бебетата, които се раждат с вродена HIV-инфекция. Все още си е в топ 3 на инфекциозните "убийци" по света, като отстъпва само на туберкулозата, а вече и на КоВИД.

За индийския щам както и да е, но защо след като е вече ясно,  че южноафриканския го покрива ваксината на Файзер карантината от почти цяла Африка продължава? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 20 минути , Crazy Horse каза:

На мен ми е любопитно дали всички тези, които се бъзикате с постинга на @ivan69, ха ха ха, хи хи хи, каква идиотия, каква конспирация

Ами като са ни смешни и идиотски препечатките от афера.бг, нека поне да можем да им се посмеем :smile3::yes:, или трябва непременно всички да приемаме безропотно и с въодушевление всяка изсипана тук конспиралщина? :scratch_one-s_head:

• Харесвам 9
  • Смея се 2
Публикувано:

текущата опорна точка тези дни е, че ваксините са държавно-утвърдена евтаназия, така че изобщо не останах изненадана, че днес е цъфнала и тук 🙂 нещо като новия световнопризнат учен Ван Де... някой, ако го помни, да му довърша името, който се изчерпа сравнително бързо, че много имаше да се чете из неговите изявления, а таргет аудиторията не го обича това... така че конспирациите ще стават все по-простички и забавни, важното е да се смеем, че смехът нали е здраве

• Харесвам 7
Публикувано:

Да охладя малко страстите и да задам един чипиран въпрос:

Сигурен съм, че по-рано из темата се коментираше за втора игла АстраЗенека, която се слага по-рано от 10 седмица, обаче като се нагорещят страстите и темата много бързо върви. Тези, които са си направили така втората игла, в кои болници са го постигнали и по какъв начин? Защото където аз сложих първа (Света София в Бургас) много ги е страх, че няма да може системата да им разреши и изобщо не искат да пипат (питат или проверяват), обаче са отворени към информация - ако знам как става, дали може и т.н. да пробват, а на мен би ми дошло много добре да я сложа на 9та, вместо на 10 седмица ... 

Публикувано:
преди 4 минути , samuraika каза:

Ох, аз вече съвсем се обърках...

Кои бяха "страхливите" и кои бяха "смелите" последно?

Няма такива!Има "чипирани" и "конспиратори"-всички други "не съществуват"!

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 минути , stormbringer каза:

Да охладя малко страстите и да задам един чипиран въпрос:

Сигурен съм, че по-рано из темата се коментираше за втора игла АстраЗенека, която се слага по-рано от 10 седмица, обаче като се нагорещят страстите и темата много бързо върви. Тези, които са си направили така втората игла, в кои болници са го постигнали и по какъв начин? Защото където аз сложих първа (Света София в Бургас) много ги е страх, че няма да може системата да им разреши и изобщо не искат да пипат (питат или проверяват), обаче са отворени към информация - ако знам как става, дали може и т.н. да пробват, а на мен би ми дошло много добре да я сложа на 9та, вместо на 10 седмица ... 

Дъщеря ми си я сложи малко преди 8-ма седмица в Света Анна в София. Аз звъннах по телефона и попитах предварително. Казаха ми, че няма никакъв проблем, щом е след 6-та седмица, да идва когато й е удобно. Ваксинираха я без никакви въпроси и проблеми.

Системата не само разрешава, но и след броени минути дава сертификат 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, pr284 каза:

Лошото е, че Марбург-вирусът трудно може да се определи като глобална пандемия...

Виж, ако беше станал глобална пандемия, щеше да молиш със сълзи на очи за нещо като SARS-COV2.

Е, именно де. И аз точно нали това исках да кажа, че има далеч по-страшни болести и вируси от страшния коронавирус и затова много се дразня като ми го пробутват като най-страшния вирус в историята. И в България, и в Испания, а и в други държави имаше изказвания на лекари, министри и какви ли не още знайни и незнайни експерти, че такова чудо като коронавирусът нямало аналог в световната история, било най-смъртоносното, най-страшното, най-най. Е, бива ли такива манипулации нагли?! Може да не съм лекар, но кто историк съм чувал и за чумни епидемии и за испански грип и за много още епидемии с доста повече жертви и по-висока смъртност. Докато @samuraika примерно се чуди кои са смелите и кои страхливите, аз почвам да се чудя кои са конспираторите?!

@Zaro, Моите изводи до тук след повече от година манипулации и живот в пЛандемия са следните:
Коронната истерия е най-вероятно лабораторен експеримент, но как е изпуснат тои вирус по белия свят и дали е умишлено или неволно не знам, доказателства не дават много китайците и възпрепятстват по всякакъв начин разследвания от международни експерти.
Коронавирусът може и да убива, но определено не е толкова страшен като редица други вируси.
Мерките в повечето страни са безумни и непропорционални на опасността.
Ще се боря до смърт за свободата си и маска, намордник или какъвто и да е друг такъв лицев парцал на улицата няма да сложа ако ще и извънземните да дойдат. Докато съм жив съм решил да дишам свободно, както и семейството ми. Днес писах на учителката на дъщеря ми, че ако дъщеря ми ще е с намордник, няма да се яви на тържеството за приключване на предучилищната подготовка.
Винаги съм си слагал ваксини, освен антигрипни. Но, този път, няма да сложа антикоронна ваксина именно заради безумията на коитo станах свидетел и тоталния натиск да се ваксинирам. Това наистина дразни. Все пак ако положението стане непоносимо и ограничат съвсем правата на неваксинираните и започват да ни уволняват, пак няма да се ваксинирам, но да кажем, че ще ги успокоя документално.🙂

• Харесвам 11
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 часа, Crazy Horse каза:

Ще се боря до смърт за свободата си....

Но, този път, няма да сложа антикоронна ваксина именно заради безумията на коитo станах свидетел и тоталния натиск да се ваксинирам. Това наистина дразни. Все пак ако положението стане непоносимо и ограничат съвсем правата на неваксинираните и започват да ни уволняват, пак няма да се ваксинирам, но да кажем, че ще ги успокоя документално.🙂

ама и ти си един страшен революционер... 🙂 същински дисидент с партийна книжка, така да подриеш системата отвътре в борбата си срещу световната диктура би се оценило високо в деня, когато тя ще рухне

погледнато от друга страна, като историк имаш уникалния шанс да се почувстваш като един съвременен Галилео, само че ще си го намислил по-хитроумно от него, и вместо да се отричаш пред предполагаемата университетска Инквизиция, ще я заблудиш с фалшификат, ей това е борба до смърт :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 3 минути , antea каза:

ама и ти си един страшен революционер... 🙂 същински дисидент с партийна книжка, така да подриеш системата отвътре в борбата си срещу световната диктура би се оценило високо в деня, когато тя ще рухне

погледнато от друга страна, като историк имаш уникалния шанс да се почувстваш като един съвременен Галилео, само че ще си го намислил по-хитроумно от него, и вместо да се отричаш пред предполагаемата университетска Инквизиция, ще я заблудиш с фалшификат, ей това е борба до смърт :grin:

На това му се вика форумна революция,бой с клавиатурата до смърт😄

• Смея се 7
Публикувано:
преди 16 часа, Crazy Horse каза:

Нима в момента много правителства по света не се възползват от този вирус да ограничават индивидуалните права на гражданите си и да налагат все по-голям контрол върху нас?!

Безспорно това е така, но по никакъв начин не променя фактите. Живеем в условия на световна пандемия. Неглижирането на проблема не помага за неговото решаване. Превръщането му в конспирация пък води до логична реакция на онази част от хомо сапиенс, която е приела да живее в общество и съответно е съгласна да спазва установените правила. Така стигаме и до:

преди 16 часа, Crazy Horse каза:

ха ха ха, хи хи хи, каква идиотия, каква конспирация, чипиране и т.н.,

Ограничаването на човешките права в извънредни условия е част от играта "живеем в демократично общество". Липсата на съгласие с приложените ограничения, също е признак на плурализъм в обществото, което пък отново говори за осигурена пряка демокрация. Въобще и изобщо...

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 часа, Crazy Horse каза:

Ще се боря до смърт за свободата си и маска, намордник или какъвто и да е друг такъв лицев парцал на улицата няма да сложа ако ще и извънземните да дойдат.

Осъзнавам, че постепенно отричането на проблема се превръща в лична кауза за теб, но имам един съвсем добронамерен въпрос към теб. Възможно ли е поне мислено и за много кратък период от време от АЗ да минеш към ТЕ? Защото това, че не изпитваш каквато и да е необходимост да предпазваш себе си и семейството от преувеличената опасност, в никакъв случай не означава, че не можеш неволно да се превърнеш в преносител на заразата и да заразиш стотици хора около себе си. Всъщност, това има ли някакво значение за теб? 

• Харесвам 13
  • Браво 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.