Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

Възможно ли е поне мислено и за много кратък период от време от АЗ да минеш към ТЕ?

Не съм @Crazy Horse, но убедена съм, че никой не мисли за ТЕ, повече от за АЗ. Нито противопоставящите се, нито ваксиниращите се, нито страхуващите се .

Ваксиниращите се, съм сигурна, че правят това основно с мисъл за себе си, а не за останалите. Просто звучи по-добре като се каже, че се прави в името на общото благо.

Неваксинираниращите се правят същото, но защото го няма това "правя го за околните",  тяхното звучи някак по-егоистично, но по същество е същото.

Единствено третата категория за мен лично е най-изявено егоистичната - страх ги е от вируса, страх ги е от ваксините и желаят /или по-скоро настояват/ всички останали да се съобразяват с тях и да ги пазят докато вземат те решение от кое ги е страх по-малко.

• Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:

Това, което правим за околните не е да се ваксинираме, нито да се страхуваме, а да спазваме правилата. Да носим маски, когато това се налага (защото въпреси всичко ваксината предпазва нас, а не околните, и ваксинираните все още може да са преносители на вируса), да спазваме дистанция (по същата причина) и необходимата хигиена/дезинфекция. 

Всичко останало е за нас - ваксини, страхове, истерии, криене, нервни кризи 🙂 

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

Не съм @Crazy Horse, но убедена съм, че никой не мисли за ТЕ, повече от за АЗ. Нито противопоставящите се, нито ваксиниращите се, нито страхуващите се .

Ваксиниращите се, съм сигурна, че правят това основно с мисъл за себе си, а не за останалите. Просто звучи по-добре като се каже, че се прави в името на общото благо.

Неваксинираниращите се правят същото, но защото го няма това "правя го за околните",  тяхното звучи някак по-егоистично, но по същество е същото.

Единствено третата категория за мен лично е най-изявено егоистичната - страх ги е от вируса, страх ги е от ваксините и желаят /или по-скоро настояват/ всички останали да се съобразяват с тях и да ги пазят докато вземат те решение от кое ги е страх по-малко.

Отново леко недоглеждане или игнориране на една немалка група от хора, "категория", която иска да бъде пазена (изключително егоистично от тяхна страна), защото нямат друг избор, и не могат (дори да искат) да си сложат ваксини. Но нищо, тях просто ще ги затворим в изолатора и толкова. Но на една друга категория им е трудно да стигнат до такъв тип прозорливост.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

Тоест, да разбирам, че става дума за чиста проба лицемерие у хората мислещи за ТЕ или в най-добрия случай за необоснован страх от вируса? 😮 

Иначе приемам, че инстинктите обикновено са насочени навътре вместо навън, но не е ли част от инстинкта и желанието да бъде ограничена всячески причината за безпокойство? 😉 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, searus каза:

Отново леко недоглеждане или игнориране на една немалка група от хора, "категория", която иска да бъде пазена (изключително егоистично от тяхна страна), защото нямат друг избор, и не могат (дори да искат) да си сложат ваксини. Но нищо, тях просто ще ги затворим в изолатора и толкова. Но на една друга категория им е трудно да стигнат до такъв тип прозорливост.

Както и до преди пандемията, така и сега , аз смятам, че отговорността за здравето на всеки един индивид е негово лично задължение. Аз лично не съм очаквала а и в момента не очаквам околните да ме предпазват от туберколоза, спин, ковид... забременяване ако щеш ... Това го възприемам като мое лично задължение и отговорност. И не мога да вменявам отговорност на другите за това че аз не съм се погрижила за себе си.

Предполагам от там идват различията ни. 

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Аз, въпреки, че се ваксинирах по определени причини и след като лекарят ми ми позволи (ама само с Пфайзер 😄), още не разбирам защо трябва да е проблем, ако някой не иска да се ваксинира. Хубаво пази тези, които не могат да се ваксинират (пази ли ги наистина? има ли доказателства за такова нещо?), ама защо трябва да си набива в тялото нещо, за което няма нужната информация какви последствия може да има след години, за да опази друг? 

За мен това трябва да си остане лично решение. Това, че сме общество, за мен поне не означава, че някой може да ми каже какво да правя с тялото си, заради благото на някой друг. Това не знам сега дали ме прави конспиратор или чипиран, ама ми е все тая.

• Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:
преди 3 минути , ivailo_radev каза:

Аз, въпреки, че се ваксинирах по определени причини и след като лекарят ми ми позволи (ама само с Пфайзер 😄), още не разбирам защо трябва да е проблем, ако някой не иска да се ваксинира. Хубаво пази тези, които не могат да се ваксинират (пази ли ги наистина? има ли доказателства за такова нещо?), ама защо трябва да си набива в тялото нещо, за което няма нужната информация какви последствия може да има след години, за да опази друг? 

За мен това трябва да си остане лично решение. Това, че сме общество, за мен поне не означава, че някой може да ми каже какво да правя с тялото си, заради благото на някой друг. Това не знам сега дали ме прави конспиратор или чипиран, ама ми е все тая.

Аз никъде не съм казвала и няма и да кажа, че всички трябва да се ваксинират, мнението ми е насочено изключително към "категоризацията" и пропускането на една немалка група хора, плюс лепването на етикет "егоистично".

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Duke каза:

Тоест, да разбирам, че става дума за чиста проба лицемерие у хората мислещи за ТЕ или в най-добрия случай за необоснован страх от вируса? 😮 

Не смятам че им е необоснован страха. Напротив - имат основание- пряко или косвено , намерили са вярното за тях решение  , решили са си проблема. Така  трябва да се процедира.

Лицемерната част е само тази , че "аз го правя основно за другите , не толкова за мене си"

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Аз никъде не съм казвала и няма и да кажа, че всички трябва да се ваксинират, мнението ми е насочено изключително към "категоризацията" и пропускането на една немалка група хора, плюс лепването на етикет "егоистично".

Извинявай, че ти яхнах мнението, отговорът ми беше в целия дух на темата, а не към теб лично 🙂

Публикувано:
В момента, ivailo_radev каза:

Извинявай, че ти яхнах мнението, отговорът ми беше в целия дух на темата, а не към теб лично 🙂

Аз, честно казано, в цялата тема не мисля, че съм видяла някой да агитира за ваксинация или да вменява вина, че някой е решил да не се боцка. Просто аргументиране (или подсещане, въпрос, наречи го както искаш), ако някой пропусне или забрави най-удпбно някой и друг факт, или иска да си извърта нещата без поглед над по-голямата картинка.... 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
В момента, searus каза:

Аз, честно казано, в цялата тема не мисля, че съм видяла някой да агитира за ваксинация или да вменява вина, че някой е решил да не се боцка. Просто аргументиране (или подсещане, въпрос, наречи го както искаш), ако някой пропусне или забрави най-удпбно някой и друг факт, или иска да си извърта нещата без поглед над по-голямата картинка.... 

Тогава значи е моя грешката и съм чел грешно между редовете. На всеки се случва 🙂

Публикувано:

на мен лично ми е все тая дали крейзи хорс в личното си качество не си носи маските и вярва в каквото си иска, докато си седи в семейството и отговаря само за тях, но ако е приел да работи в институция /било то университет или круизен кораб/, която е преценила, че за общата безопасност на потребителите си, трябва да се спазват определени мерки и/или да се отговаря на определени условия,  следва да ги изпълнява, за да си получава заплатата, а не да се държи престъпно и да въвежда в заблуждение, за да си опази пак заплатата, като на всичкото отгоре се и гордее с това

съвсем отговорно казвам, че ако разбера, че си търси преподавателско място в България в университета, в който е синът ми, ще направя всичко възможно да информирам академичното тяло за какъв човек става дума, най-вече защото такъв манталитет не бива да се толерира по никакъв начин

• Харесвам 10
  • Смея се 9
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , searus каза:

Напротив,  назад в темата бяхме много строго порицавани, че не искаме да се ваксинираме. Имаше дори злобни коментари.  Съфорумец направи забележка за злобата на друг съфорумец, но мнението му беше изтрито.  Други такива мнения,  обаче си стоят. Четеш и запомняш само някои неща. Няма да се връщам да ги търся. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 минути , slujitel каза:

Напротив,  назад в темата бяхме много строго порицавани, че не искаме да се ваксинираме. Имаше дори злобни коментари.  Съфорумец направи забележка за злобата на друг съфорумец, но мнението му беше изтрито.  Други такива мнения,  обаче си стоят. Четеш и запомняш само някои неща. Няма да се връщам да ги търся. 

Категорично съм против всякакви форми на порицание към когото и да е било в дискусията! Обикновено липсата на аргументи води до употреба на обидни квалификации. Това не е цивилизована форма на общуване и не бива да се толерира. Надявам се, моите мнения да не са предизвикали подобно внушение, а ако това е така - искрено се извинявам на всички засегнати!

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 10 минути , antea каза:

на мен лично ми е все тая дали крейзи хорс в личното си качество не си носи маските и вярва в каквото си иска, докато си седи в семейството и отговаря само за тях, но ако е приел да работи в институция /било то университет или круизен кораб/, която е преценила, че за общата безопасност на потребителите си, трябва да се спазват определени мерки и/или да се отговаря на определени условия,  следва да ги изпълнява, за да си получава заплатата, а не да се държи престъпно и да въвежда в заблуждение, за да си опази пак заплатата, като на всичкото отгоре се и гордее с това

съвсем отговорно казвам, че ако разбера, че си търси преподавателско място в България в университета, в който е синът ми, ще направя всичко възможно да информирам академичното тяло за какъв човек става дума, най-вече защото такъв манталитет не бива да се толерира по никакъв начин

Това е точно пример как всеки от нас е различен и няма как да искаме да се уеднаквим точно сега , пък било то и по причина пандемия.

Аз лично бих била далеч по-притеснена за качеството на обучението което детето ми получава и дали преподавателите му са кадърни, отколкото послушни или спазващи определени правила.

Пък колкото до заплатата , все си мисля че работещите си я изработват а не просто "получават".

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

Това е точно пример как всеки от нас е различен и няма как да искаме да се уеднаквим точно сега , пък било то и по причина пандемия.

Аз лично бих била далеч по-притеснена за качеството на обучението което детето ми получава и дали преподавателите му са кадърни, отколкото послушни или спазващи определени правила.

Пък колкото до заплатата , все си мисля че работещите си я изработват а не просто "получават".

разбира се, че ти лично можеш да се притесняваш за това повече, ако държиш, аз това съм го отметнала още на етапа на подбор на университетите, а и темата е за съвсем друго - честност! в академичен и човешки смисъл. 

и е въпрос на достойнство да си поддържаш позицията, и да защитаваш решенията си, но не и с цената на такъв тип лъжи и фалшификати, като пропагандираните тук

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 минути , slujitel каза:

Аз много добре си спомням случая и си спомням и допълнителни неща по него, но това, което си написала важи с пълна сила за абсолютно всеки, включително и за теб. Спорът е излишен. Кой какво написал, пък какво разбрал другия, между редове ли чете, над редове ли, всеки пречупва информацията през собствена призма, а дали това е искал да каже пишещият... Ако ми дадеш конкретен пример за порицание от моя страна, че някой не иска да се ваксинира, ще прочета внимателно и ще се извиня, ако не съм се изразила добре. За други не отговарям.

Публикувано:
преди 56 минути , antea каза:

разбира се, че ти лично можеш да се притесняваш за това повече, ако държиш, аз това съм го отметнала още на етапа на подбор на университетите, а и темата е за съвсем друго - честност! в академичен и човешки смисъл. 

и е въпрос на достойнство да си поддържаш позицията, и да защитаваш решенията си, но не и с цената на такъв тип лъжи и фалшификати, като пропагандираните тук

Къде е всъщност проблема в подобен казус - неваксиниран преподавател да си върши работата в университет ?

Нали всеки един студент ( все пак е пълнолетен), може да се ваксинира сам себе си и да си реши проблема, а преподавателя само да му предава знанията си по съответния предмет ?

Или се очаква в университета да възпитават отрочетата ни а не да ги обучават ?

ПП. А дали някой може да е сигурен че и най-прилежния преподавател на детето му - ваксиниран, с маска с "грижа" към околните - не е всъщност домашен насилник или подобно ? 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

Къде е всъщност проблема в подобен казус - неваксиниран преподавател да си върши работата в университет ?

Нали всеки един студент ( все пак е пълнолетен), може да се ваксинира сам себе си и да си реши проблема, а преподавателя само да му предава знанията си по съответния предмет ?

Или се очаква в университета да възпитават отрочетата ни а не да ги обучават ?

не неваксиниран преподавател, а такъв, който е склонен да използва фалшив документ, за да "успокои" работодателя си, наистина ли не разбираш, когато изрично споменах, че става дума за манталитет? с подобна логика и начин на мислене, всеки може да "успокои" другите с фалшива диплома или фалшива шофьорска книжка, и това ще е ок за теб?

• Харесвам 18
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

не неваксиниран преподавател, а такъв, който е склонен да използва фалшив документ, за да "успокои" работодателя си, наистина ли не разбираш, когато изрично споменах, че става дума за манталитет? с подобна логика и начин на мислене, всеки може да "успокои" другите с фалшива диплома или фалшива шофьорска книжка, и това ще е ок за теб?

А какъв е този работодател,  който ще принуждава работника да се ваксинира,  при положение,  че ваксините не са задължителни?

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
преди 15 минути , antea каза:

Значи притеснително е че служителя успокоява работодателя с неверни документи а не е притеснително, че работодателя упражнява неправомерен натиск на служителя да върши определени действия без законово основание  . Ами евала. Заклеймяваме служителя защото не спазва "моралната грижа за обществото". Леко едностранчиво е такова мислене.

ПП. Иначе не , не съм ок с неверни документи. Както не съм ок и с неправомерен натиск да се вършат определени неща без законово основание. И нарушаването на едното, неминуемо води до ответна реакция

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, slujitel каза:

Напротив,  назад в темата бяхме много строго порицавани, че не искаме да се ваксинираме.

Би ли дала пример къде някой в темата строго е порицавал някого, че не иска да се ваксинира?  Понеже не я следя  внимателно, че много бързо се навъртат мнения  и ми стана интересно, а не си спомням да съм срещал нещо такова ...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 минути , slujitel каза:

А какъв е този работодател,  който ще принуждава работника да се ваксинира,  при положение,  че ваксините не са задължителни?

не може да има такъв, никой не може и не бива да те принуди да се ваксинираш против волята си; всеки работодател обаче има право да определя някакви условия, при които да работят желаещите при него, и ако не им допадат, смисленото поведение, според мен, е да си потърсят друго поприще, вместо да се държат социопатски, използвайки фалшиви документи

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

не може да има такъв, никой не може и не бива да те принуди да се ваксинираш против волята си; всеки работодател обаче има право да определя някакви условия, при които да работят желаещите при него, и ако не им допадат, смисленото поведение, според мен, е да си потърсят друго поприще, вместо да се държат социопатски, използвайки фалшиви документи

Това отдавна е дефинирано като дискриминация.

Утре някой няма да приема руси жени на работа, после мъже с черни очи ,.... Но явно пък след като работодателя така е решил.... кой да му се бърка в нещата.:wacko: 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Леко офф топик, обаче забелязвам в тази тема напоследък зачестила употреба на емотиконката "Смея се" свързана с, да я наречем, неискрена реакция, граничеща с ирония и подигравка с мненията на хора (поради липса на други аргументи). Доколкото си спомням едно от писаните/неписани правила е това да не се допуска, или поне да не се прекалява... Извинявам се, ако съм нагазила в модераторските права 🙂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.