Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Mitaka FU каза:

Имам над 600 часа инвестирани в събиране и анализ на информацията относно ,,КОвидa" и т.н 

И 6000 часа да имаш инвестирани, самият ти си признаваш, че дори приятелите ти не искат да ти чуят "аргументите", защото им е ясно от къде си ги събирал.

• Харесвам 5
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 15 минути , Mitaka FU каза:

но  оставете нас мислещите

Поне хубаво, че вече определихме кои са мислещите и кои немислещите, за да е по-лесно и ясно. :smile3:

• Харесвам 6
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 51 минути , Mitaka FU каза:

Сега съм и аз на ред>

Аз до преди две години си живеех в моя свят, където всичко си беше демократично, коректно, гласувах даже за зелените 15 години, розови пеперудки и жълти балони летяха в небето... Жената в къщи е още в тази матрица🤔

Нещо особенно се случи- Тръшна ме бърнаута и месец по-късно дойде и пандемията" с Коронясването... Докато се терапирах и имах доста време да се занимавам с  различните видове информационни медии и т.н Четях, слушах, гледах.... И нещо се загложди в мен! Дойде и моментът, когато в Берлин имаше голямата  Querdenker Демонстарция на Зигесзойле.... Слушам си аз в къщи новините и репортажите, докато готвя и си пуснах един live streem да погледам... Официалните медии говорят за 15  000  rechte -демек нацисти..Аз гледам на живо ( едно време съм ходил точно там на Love Parade) и знам, как изглеждат 2 милиона по тези улици... Гледам лицата на участниците, и слушам радиото... Нещо не съвпадаше! Нещо не беше истина!!! Казах на жената, sorry,тръгвам за там! Хванах S - Bahn и бях за 20 минути на място... Обикалях 3 часа, и минах през всички групи и през гората..Говорех с много участници  и наблюдавах всичко, което се случва... ! Бяхме поне 500 000 на брой... Отидох и до отделната демонстрация  пред Райхстага, точно 20 минути преди да го ,,щурмуват".... 500 метра по надолу полицията беше заградила над 40 000  хора/ семейства с деца , възрастни и.н. и не ги допускаше да се присъединят към главната демонстрация... За ненужното насилие и агресия на полицията, може да се убедите сами-има още хиляди неизтрити видеота в Youtube.... Нещо се скъса в мен!!! На другия ден, в немските медии -такива долни лъжи и манипулации писаха и разпространяваха за НАС, че направо се потресох... Вечерта и на сутринта имаше голяма полицейска ОРГИЯ на БОЙ срещу останалите на място  мирни демонстранти!!! Сега ми стана ясно, как всичко е лъжа и измама...

Та да се върнем на ,,Пандемията"

- Никой не отрича, че има вирОс....Проблемът е, по какъв начин бива той използван, и с каква цел...??? 

Непрекъснато излизат все нови и нови доказателства, как немското правителство и политика манипулира,т и буквално лъжат с данните за смъртност и ,,инфикцирани"  в Германия... Излезе на явно докумет, поръчан от немското вътрешно министерство към няколко института , да разработят стратегия за сплашване и манипулиране на гражданите... По немски акуратно разработена стратегия, която се прилага и до ден днешен...!!! Тотална цензура и дифамиране( оплюване) на всеки, който се осмели да подложи на съмнение действията на правителството.... За десетките хиляди бити ( възрасни и бременни) и затворени демонстранти от протестите, няма да споменавам подробно! Една адвокатка, която си позволи да заведе дело срещу правителството за нарушаване на конституцията, беше насила прибрана и вкарана в психиятрията за сплашване на инакомислещите...  Стотици обиски на  лекарски кабинети издали медицинско за освобождаване от носене на маски... и.т.н........................ няма свършване!  Приеха закон, който по своята същост е идентичен с този довел на власт Нацисткият Режим през 1933... Много исторически съвпадения се случиха... Дефакто, Конституцията на Германия  , като основен Закон, беше по този начин извадена от власт!

Още тогава, много учени предричаха и появяването на ,,ваксини" и тяхното  насилствено налагане, въпреки недостатъчният период на разработка...и други ,,такива теории станаха действителност...Промниха се много закончета за медицинската практика, които развързаха ръцете на болниците да точат здравната система без контрол от нейна страна, като те трябваше да снабдяват провителството с ,,умреи от корона! Забраниха се аутопсии и т.м.....Службите за контрол към Здравните Каси получиха забрана да проверяват клиники и болници ,докато този закон е в действие.... Охххх имам още толкова мноооооого....

Разделиха обществото на две- корона фетишисти и неискащи да се имунизират! Дамгосаха  като егоисти и ,,нацисти"  всеки впрегнал се да мисли разумно... Ние в къщи сме също разделени!  Имах един сериозен разговор с моят най-добър приятел и кръстник на моите деца. Човек с докторска титла по информатика и математика, където исках да чуя и неговото мнение... Споделих му моите страхове, факти, опасения  и т., Той ме успокоява, че такива неща в Германия не могат да се случат  Хммм.... Оттогава минаха 6 месеца, и по-голямата част от моите опасения се оправдаха... Каза ми тогава:- Tвоите източници на информация са неправилни , престани да се занимаваш с това.... Предложих му,  заедно да анализираме всички статистически факти и табели, доказващи моите тези.... Отказа ми!!!  Всички мои познати и приятели са от поколението родено малко преди  Обединението на двете части... Те са възпитани да има само една вярна страна , и това е тази от Ляво! Няма друга истина... Предполагам, че моят приятел, дълбоко в себе си знаеше, че ще  стигне и той,  до същите резултати от несъвпадения на официалната страна и фактите от ексел графиките на моите ,,извори! .... Разбрахме се, повече да не говорим на тази тема, за да не се стига до спорове на политическа тематика....

Сега идва и най-страшното, според мен-това касае нашите здрави деца! Започнаха кампания за агитация за имунизция на всички ученици, и има голяма вероятност да забранят посещаването на училище за неваксинирани от ,,Корона" ...  Има милиони нeмски граждани, които се боцкат, само и само да могат да пътуват свободно- оФце?! ...да пазаруват без да се тестват и т.н. Носенето на маски, и другите ограничения на основните ни права , непрекъснато се омаловажават и съвсем изчзнаха... Притеснявам се  също за моята професия. Работя с деца, и опасноста да нямаме право да работим без да се боцнем, също е голяма.... Хората са станали страшно агресивни... Стари хора ходят навън с ръкавици и маска по улицата... Карат сами с маска в колата си... Какво ли не видях... СТРАХ и ПОДЧИНЕНИЕ! Има дестки хиляди умрели стари хора след ваксинациите... Всичко се прикрива, и хората( болногледачите) осмелили се да говорят, биват уволнявани от работа....Изчел съм десетки хиляди постове и коментари в социалните мрежи, анализирам всички извори на информация,  и смея да твърдя, че можеби над 90% са верни!!!

Това вече не е ДЕМОКРАЦИЯ, а някакъв нов вид ФАШИЗЪМ...Явно, много конспиративни теории, ще се окажат самата истина! .....

За сега ми стига...... ако пак ме ,,хване" музата.....ще се продължа

sorry за  грешките в нередактираният ми текст ! 

Карай за грешките, ама текстът е дълъг и няма дори една картинка ... няма кой да го чете това!

🙂

• Смея се 15
Публикувано:
преди 5 минути , Брани каза:

Карай за грешките, ама текстът е дълъг и няма дори една картинка ... няма кой да го чете това!

🙂

Абе прочетох го.Това го слагам до на Ванката психоанализите,ама е по-автентично,че е от първа ръка😄

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 30 минути , Mitaka FU каза:

Очаквах и такава реакция!😉

За хората, които си живеят в МАТРИЦАТА, и сте  щастливи-нямате нужда от това!  Казвам го, без да бъда саркастичен...

Аз, за себе си и моето семейство съм взел ПРАВИЛНИТЕ решения... 

Имам над 600 часа инвестирани в събиране и анализ на информацията относно ,,КОвидa" и т.н 

Няма да отварям очите на хора, които не са готови да прогледнат! Всеки сам е отговорен за своя живот... НО, да искате насила да се ,,боцкат" здрави деца и хора,

а после и по три-четири пъти в годината... БЕЗ НАС!!!

Хайде, ходете се боцкайте, но  оставете нас мислещите да си живеем живота СВОБОДНО! Другото е НОВ ВИД ФАШИЗЪМ....

Поздрви от ,,демократичен"  и ,,свободен" Берлин

Ти сериозно ли ме наричаш "немислещ"?

Сериозно?

Мен?

Давам ти възможност да си върнеш думите назад!

• Смея се 5
Публикувано:
Преди 1 час, Mitaka FU каза:

Слушам си аз в къщи новините и репортажите, докато готвя и си пуснах един live streem да погледам... Официалните медии говорят за 15  000  rechte -демек нацисти..Аз гледам на живо ( едно време съм ходил точно там на Love Parade) и знам, как изглеждат 2 милиона по тези улици... Гледам лицата на участниците, и слушам радиото... Нещо не съвпадаше! Нещо не беше истина!!! Казах на жената, sorry,тръгвам за там!

На мен пък ми стана мъчно за жена ти, че си я оставил гладна и сърце не ми дава да продължа да чета нататък... 😞 

• Смея се 12
Публикувано:

В Германия "ковид мерките" са толкова страшни и ужасяващи, че поляците съвсем спокойно си минават границата без тестове и даже без карантина (когато беше задължителна при влизане).  Братът на жена ми съвсем спокойно си дойде в Полша 2 пъти и си замина, а най-комичното е, че бидейки партньор на заразена, си излезе спокойно навън (избяга от карантината) и си отпразнува рождения ден. Толкова са "новата диктатура". 

Ако Митака не ми вярва, моля- давам му координати и ми идва на гости, аз съм на 3 часа с кола от Берлин.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 28 минути , Nikolay Ivanov каза:

В Германия "ковид мерките" са толкова страшни и ужасяващи, че поляците съвсем спокойно си минават границата без тестове и даже без карантина (когато беше задължителна при влизане).  Братът на жена ми съвсем спокойно си дойде в Полша 2 пъти и си замина, а най-комичното е, че бидейки партньор на заразена, си излезе спокойно навън (избяга от карантината) и си отпразнува рождения ден. Толкова са "новата диктатура". 

Ако Митака не ми вярва, моля- давам му координати и ми идва на гости, аз съм на 3 часа с кола от Берлин.

Не си съвсем прав, защото се правеха проверки по няколко пъти на ден за  тази граница! Кой минал на късмет, кой не-14 дни в карантина... 

Когато живееш в Матрицата, и си приел това за нормално- то е ясно, че не ти правят впечатление, тези процеси... Това спада към така пропагандираната,, Нова реалност" тук... Но, не обвинявам никой от вас... 

Просто оставете, другите да живеят нормално, без да влизат във вашата Матрица... И насилственото ,, боцкане" на здрави хора, за да си,, получат " правата гарантирани им от Конституцията..!? 😉✌️🙈🤔🙄😳

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:

А случайно да имаш някакви боцкания като бебе, освен ако не си роден този век?

Или на здрави бебета  тия фашисти са слагали ваксини.

Аз не виждам някой да те кара на сила нещо, още по-малко някой от тук, за да има призив, от сорта - оставете другите да живеят нормално..

Май някои хора наистина са в матрицата

• Харесвам 25
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

А случайно да имаш някакви боцкания като бебе, освен ако не си роден този век?

Или на здрави бебета  тия фашисти са слагали ваксини.

Аз не виждам някой да те кара на сила нещо, още по-малко някой от тук, за да има призив, от сорта - оставете другите да живеят нормално..

Май някои хора наистина са в матрицата

Имам, естествено! 

Как може да се  сравняват сегашния биологичен експеримент( цитиране на шефа на Пфайзер, преди месеци... ) , с ваксините, които са тествани с десетилетия...???😱🙈😱

А, има ли някой от вас, който живее в  Österreich...? Там Ковид-Диктатурата е също много напред... 🤮

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Я да питам модераторите:

-Мога ли по-късно да кача линковете към интересни видеосеквенции(само за хора със здрави нерви)??? 

Позволено ли е изобщо това...? 😉🙈

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mitaka FU каза:

Разделиха обществото на две- ...... и неискащи да се имунизират! Дамгосаха  като егоисти и ,,нацисти"  всеки впрегнал се да мисли разумно... Ние в къщи сме също разделени! 

Мда, това е най-ужасното. Разделиха обществото на две, дори семействата и приятелите...Отдавна го намекнах тук и всеки рано или късно ще осъзнае, че това разделение е по-страшно от самия вирус.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 2 минути , Mitaka FU каза:

Я да питам модераторите:

-Мога ли по-късно да кача линковете към интересни видеосеквенции(само за хора със здрави нерви)??? 

Позволено ли е изобщо това...? 😉🙈

Едни модератори ли ще те спрат да кажеш истината! 😛 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Дани Магелани
Публикувано:

Мисля, че е крайно време модераторите да отделят две нови теми - "За ваксините"  и  "Против ваксините".

Всеки ще чете и пише в темата, която отговаря на неговите разбирания и никой няма да го съди. Така няма да има спорове и обиди, няма се натрапват възгледи на другомислещата група и никой няма да се изживява като "просветител".

А тази тема да остане за новини, свързани с вируса и неговото разпространение.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , tch каза:

Едни модератори ли ще те спрат да кажеш истината! 😛 

Истината...??? 😳😜🤪😱

По скоро действителността извън Матрицата, приятелю мой... 😉

• Харесвам 3
Публикувано:

@tch, добре де, ти си сред най-интелигентните магеланци и аз винаги съм уважавал мненията ти. Затова ми е интересно, нима мислиш, че когато ясно се виждат стотици хиляди протестиращи по берлинските булеварди и основните германски медии споменават някакви мижави бройки от сорта между 5, 10 до 15 хиляди, това е вярно и не е манипулация?! Или пък това, че сред протестиращите наистина се виждат съвсем нормални хора, вкл. и мои приятели са били там, ето и @Mitaka FU е бил там, но ти казват, че това са само някакви долни дегенерати, неонацита  и анархисти и на това вярваш безрезервно, така ли?! И ти трябват още доказателства за да се докаже очевидното? Че тази пландемия се ползва от властите, а медиите ентусиазирано помагат с яко облъчване и пропаганда колко е страшно и ужасно?! И като е уж по желание ваксинацията, защо ЕС не реагира още на очевидното грубо нарушение на региона Галисия в Испания, където ваксинацията е задължителна и може да се отнесе глоба до 60 000 евро ако откажеш ваксинация?! Подадох сигнал до Европейската комисия, имам входящ номер, но още чакам отговор. Защо никой не реагира срещу това, че стотици учители и мед. работници са принудени да бъдат ваксинирани или ще загубят работата си в различни европейски страни?! И това е нормално, така ли? Всичко било доброволно. Ако беше, нямаше да има толкова коментари и протести, не мислиш ли?

• Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:
преди 18 минути , Mitaka FU каза:

Я да питам модераторите:

Ами политиката никак, ама никак не е подходяща за форума. А ти все в тази посока завърташ…

Разбирам, че имаш да кажеш много неща, но форумът е туристически, за пътувания.

Предлагам друго - разкажи ни за Берлин, в нарочна тема. Как се живее в Германия, какво освен пандемията би било интересно на българин решил да иде до Берлин…

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 1 минута , cck каза:

Ами политиката никак, ама никак не е подходяща за форума. А ти все в тази посока завърташ…

Разбирам, че имаш да кажеш много неща, но форумът е туристически, за пътувания.

Предлагам друго - разкажи ни за Берлин, в нарочна тема. Как се живее в Германия, какво освен пандемията би било интересно на българин решил да иде до Берлин…

Напълно съгласен съм, НО:

Настанало е време разделно, където, точно НИЕ-хората обичащи свободата и пътешествията, да бъдем спирални, ограничавани, дискриминирани и накрая даже и затваряни, само защото сме научени да разсъждаваме  правилно, и искаме да бъдем свободни, в който й смисъл да го тълкува те...!!! Тук се смесват политика и нашите свободи- под всякакъв знаменател... 🙈😳😭😳

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , Crazy Horse каза:

@tch, добре де, ти си сред най-интелигентните магеланци и аз винаги съм уважавал мненията ти. Затова ми е интересно, нима мислиш, че когато ясно се виждат стотици хиляди протестиращи по берлинските булеварди и основните германски медии споменават някакви мижави бройки от сорта между 5, 10 до 15 хиляди, това е вярно и не е манипулация?! Или пък това, че сред протестиращите наистина се виждат съвсем нормални хора, вкл. и мои приятели са били там, ето и @Mitaka FU е бил там, но ти казват, че това са само някакви долни дегенерати, неонацита  и анархисти и на това вярваш безрезервно, така ли?! И ти трябват още доказателства за да се докаже очевидното? Че тази пландемия се ползва от властите, а медиите ентусиазирано помагат с яко облъчване и пропаганда колко е страшно и ужасно?! И като е уж по желание ваксинацията, защо ЕС не реагира още на очевидното грубо нарушение на региона Галисия в Испания, където ваксинацията е задължителна и може да се отнесе глоба до 60 000 евро ако откажеш ваксинация?! Подадох сигнал до Европейската комисия, имам входящ номер, но още чакам отговор. Защо никой не реагира срещу това, че стотици учители и мед. работници са принудени да бъдат ваксинирани или ще загубят работата си в различни европейски страни?! И това е нормално, така ли? Всичко било доброволно. Ако беше, нямаше да има толкова коментари и протести, не мислиш ли?

Аз лично отделям нещата (макар че са свързани). Знаеш мнението ми относно пандемията и че не съвпада с твоето 🙂 За останалото, виждам и аз все по-често как в ЕС се наблюдават медийни манипулации, не само по този повод. И си мисля колко вредни се оказаха социалните мрежи точно с това задълбочаване на различията на хората (то все пак алгоритмите им това правят с нарочно) и отчуждаването им едни от други - мнението на двама човека може да не съвпада по един въпрос, но това не ги прави врагове по всички други 🙂

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 1 минута , Mitaka FU каза:

Тук се смесват политика и нашите свободи- под всякакъв знаменател... 🙈😳😭😳

Съгласен, но политиката я държим далеч, че иначе страстите се разпалват и колкото и да си прав или пък не - нещата отиват в посока, която наистина не и е мястото в травъл форум. Тя цялата тема е някакво изключение от иначе градивния и приятелски форумен дух ама такива са времената.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , cck каза:

Съгласен, но политиката я държим далеч, че иначе страстите се разпалват и колкото и да си прав или пък не - нещата отиват в посока, която наистина не и е мястото в травъл форум. Тя цялата тема е някакво изключение от иначе градивния и приятелски форумен дух ама такива са времената.

Разбрах-Благодаря!!! Но, май скоро ще настане моментът в който, само ваксинирани магеланци ще могат да коментират... А, ние останалите, ще четем подсмърчайки, затворени по домовете ни-без право да пътуваме по света... 🙈😭😳🙄😩😫 Амен

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз в Берлин не съм присъствала на демонстрациите, но октомври месец от така наречените Querdenker бяха заявени големи демонстрации в Констанц, по техни данни вторите по големина след тези в Берлин.

Първоначално бяха обявили около 300 хиляди демонстранти, доста полицаи от Баден Вюртемберг бяха пратени в Констанц, доста улици бяха затворени.
Швейцарците съвсем , логично затегнаха положението на границата, сложиха огради навсякъд, защото те тека или иначе не обичат германчетата, а камо ли някакви демонстранти да плъзнат из Швейцария. 
Дойде и уречения уикенд, единият ден валя и явно на демонстрантите не им се искаше да се намокрят и имаше малцина по улиците. На следващият ден излязохме с мъжът ми и детето да се разходим и понеже живеем точно на границата с Германия , минахме покрай демото. Присъстващите там, които аз лично видях принадлежаха към групата на т. нар. Харц 4 получатели и утайката на немското общество. Най вероятно е имало и единици нормални хора, но масата бяха хора, които освен да лежат на дивана, да пушат и пият , друго не са правили през последните 20 години от живота си. Да не говорим, че броят на присъстващите беше не по- вече от 10 Хил., далеч от заявените 300 хил.

А докато си пиехме кафето на терасата се налагаше да слушаме речите на организаторите- е, честно нямаше такъв смях, аз лично съм се смяла със сълзи.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 9 минути , Mitaka FU каза:

затворени по домовете ни-без право да пътуваме по света...

Е нали махнаха ограниченията за излизане в Германия?

Не е нужно да се ваксинираш - правиш си едно тестче и хващаш самолет/автомобил или каквото ти и възможно и се явяваш с жената в БГ.

След това имаш Северна Македония, Черна Гора, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, а вече и Румъния да разгледаш за месец/два без да ти искат никакви здравни документи…

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 23 минути , cck каза:

Е нали махнаха ограниченията за излизане в Германия?

Не е нужно да се ваксинираш - правиш си едно тестче и хващаш самолет/автомобил или каквото ти и възможно и се явяваш с жената в БГ.

След това имаш Северна Македония, Черна Гора, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, а вече и Румъния да разгледаш за месец/два без да ти искат никакви здравни документи…

Да, ама пср тест струва 60 Евро х 4=240 за едно излизане от Германия... А, защо по дяволите здрав и прав човек, деца да биват тествани??? Като цялата информация се запаметява, и ако бъдеш falschpositiv - директно в карантина, губиш самолетни билети и т. н Зелен паспорт-биваш навсякъде следен, всеки с достъп до системата да има цялата информация за твоето здравно състояние...??? Нали няма нищо насилствено и всичко е доброволно... Ама за не ваксинирани ще е му излезе скъпо, тази свобода...! Нали...? 🙄🤔

Ако не знаете още: - След изборите есента, в Германия вече са планувани следващите,, коронни" изпълнения- хората си искат да се ваксинират,, доброволно" само към 70% от населението... В момента установиха, че това по, нормален" път няма да стане... Още факти? 🙄🤔

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.